III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anielka27 wrote:Witajcie przyszłe mamusie , już prawie jesteście już prawie na mecie gratuluję
Mam takie pytanie , czy któraś z Was nie miała w czasie ciąży mdłości?
Jestem trochę zmartwiona ponieważ jestem w 1 trymestrze (dopiero początek ciąży) ale nie mam typowych objawów takich jak mdłości, zgaga czy metaliczny posmak w ustach. Czy to jakiś znak do niepokoju? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Serdecznie Was pozdrawiam
Ja nie miałam ani mdłości, ani nudności. Zresztą każda kobieta inaczej przechodzi ten odmienny stan, więc nie widzę powodu do zmartwień Anielko -
Lalita2710 wrote:Nienormalna ,ja ogólnie uznaję zasadę po za ciążą ,że słodycze umiarkowanie ,dużo wody. I jeść normalnie ,ale często.
Ja ogólnie rok temu warzyłam 56 kg ,ale jak zaczęłam brać duphaston to 4kg przybrałam i nie potrafiłam z tego zejść zbytnio. No ale potem już zaszłam w ciąże z wagą początkową 60kg.
Z wagą jest ciężka sprawa. Czasem dużo zależy od hormonów. Wiadomo genetyka też ma znaczenie. Nie zawsze po mamie ,ale po babci itd. Wiek ,wiele czynników.
Ja mam genetyczne obciążenie i po mamie i po babci -
Kleopatra wrote:Dzieki dziewczyny za wsparcie. Maksymilian Adam urodzil sie o 13.15 przez cc. Ma 59 cm i 4200. Jest podobny do starszego brata
!
Długi jest no i sporo waży!
Dużo zdrówka dla was!
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
byłam zwiedzać porodówkę....
nie wiem czy to był najlepszy pomysł
akurat był jeden poród....odgłosy przerażające, męczarnia kobiety...stękania jęki, a za chwilę....płacz noworodka
coś niesamowitego , z tej takiej ciszy poprzecinanej jękami rodzącej nagle ni z tego ni z owego głośny płacz nowo narodzonego dziecka
położna powiedziała , że to stosunkowo krótki poród i o dziwo pierwszy tej dziewczyny...
a ja znowu mam obawy, bo po prostu nie wiem i znam tego bólu jest mi zupełnie obcyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 19:54
pasia27, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolska_dziewczyna wrote:hejka tak indywidualny tok nauczania bo studia zaczynam juz jutro a wypuszczac mnie chyba nie maja zamiaru..... bo nic nie mowia i raczej tu posiedze do rozwiazania...
ale już sobie poradziłam cos tam napisałam...
dziekuje za chęci kochana
to wracaj do zdrówka szybciutko//...
dziekuje jeszcze raz:)
Nooo przepraszam, własnie siadłam, czuje sie lepiej, moglam cos skrobnąć... teraz rozumiem o co indywidualnego mnie prosiłaśBo wlasnie nie wiedzialam co w pracy moze byc indywidualnego
Wspolczuje tyle siedzenia w szpitalu...
polska_dziewczyna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnielka27 wrote:Witajcie przyszłe mamusie , już prawie jesteście już prawie na mecie gratuluję
Mam takie pytanie , czy któraś z Was nie miała w czasie ciąży mdłości?
Jestem trochę zmartwiona ponieważ jestem w 1 trymestrze (dopiero początek ciąży) ale nie mam typowych objawów takich jak mdłości, zgaga czy metaliczny posmak w ustach. Czy to jakiś znak do niepokoju? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Serdecznie Was pozdrawiam
Ja w obu ciążach przeszłam BEZ żadnych mdłości i wymiotów a zgage nie wiem tez czy mialam... moze ze 2 razy, -
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:No juz jakies czerwcowe mamusie ehh napieprzone tych tematow..masakra..
pasia27 bo jak rodzisz w danym miesiącu to masz zupełnie inne objawy ciąży, i może dlatego każdy miesiąc musi mieć osobny tematSuzy Lee, pasia27, justa24, Lalita2710, иιєиσямαℓиα, michaela, Amicizia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
własnie miał się pojawić MODERATOR...nie wiecie coś o tym?
ja tam wolę popytać się doświadczonych mamuś ;)na trymestrach niż miesiącach
dziś znowu bioderka dają popalić ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 21:14
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNooo trabia o tym moderatorze tez na swoim facebooku i zmianach na jesien a nic sie nie dzieje
A ja wsuwam prawie codzienni etabliczke czekolady albo paczki... nie moge sie opanowac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 20:29
иιєиσямαℓиα, yennefer, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Anielka27 wrote:Welurka, Kamila87 serdecznie dziękuję za odpowiedzi.. wychodzi na to, że możliwe jeszcze wszystko przede mną
Pozdrawiam ciepło[/QUO
Mnie ciąża oszczędziła jeśli chodzi o te objawy: zero mdłości i wymiotów:-)ciesz się , a nie się martwisz, nie każda musi mieć, a ciąża przebiega prawidłowo:-)Anielka27 lubi tę wiadomość