X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, trzymam kciuki :) mam nadzieję, że szybko zobaczysz swojego maluszka :)

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Niestety nie ;) mam rozwarcie na 3 palce ale zadnych boli i skyrczy. Podsja oksytocyne. siedze na pilce. dzisiaj sie ma rozwiacac albo sn albo cc
    No to trzymamy wszystkie kciuki żeby się akcja porodowa posunęła do przodu!!! A jeśli będzie cesarka to też dobrze! :) W każdym razie za niedługo będziesz już miała dzieciątko przy sobie całe i zdrowe i to najważniejsze:))

I taka 'refleksja' aż mi się nasuwa:P , że nie damy rady przewidzieć jaki będzie nasz poród, nie ma szans po prostu, trzeba się pozytywnie nastawić i tyle, a co ma być to będzie:)Każdy poród jest inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 12:49

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra oby wszystko ruszyło do przodu i się szczęśliwie zakończyło!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra trzymam kciuki :) już niedługoo :)

Lalita piękny brzuszek :)

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra jejku szkoda ze jeszcze nie, ale mocno ci kibicujemy :)

Wogóle to witam si ez Wami dziewczyny.

co do odchodzenia wód u na społóżna mówiła, że jak odchodzą i sa wnormlanym kolorze, to nałożyc podpaske, położyć się na boku, upewnić się, dobrze co do koloru wód poem spokojnie upewnić się, że wszytsko mamy spakwane co potrtzebne do spzitala i dopiero jechac, czyli jak zaczna odchodzić to się ma jakies około 2 godziny, natomiast jaknby byly zielone czy jeszcze jakies inne to wtedy trzeba od razu jechac

Ana27, Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra trzymam kciuki żeby akcja porodowa się rozwinęła ale tak czy tak już niedługo będziecie razem powodzenia trzymaj się kochana :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kloepatro, wszystkie dziewczyny z wątku starankowego trzymają za Ciebie kciuki :)

Selena, Blondi22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    suzy lee..
    mam do ciebie prośbę... bo myslę że to dla ciebie pestka bedzie...ale jak nie to powiedz nie obraże się... juz pisze o co mi chodzi...

muszę napiasać wniosek o indywidualne...i czym swoją prośbę motywuję... i nie wiem jak zawżeć to w 4 albo w 5 zdaniach... chce napisac że jestem w szpitalu i że zostanę do rozwiązania... (6listopad)i że po tem mam zamiar karmić... ale oczywiście jak tylko będę mogła to na zajęcia bede przychodzić...

mogłabyś mi to jakoś logicznie z ładem i skladem ułozyć...????

pliisss:):)
    jak nie to zrozumiem

Nie bardzo rozumiem o co indywidualne... a bo jestes juz tam w tym szpitalu do konca? serio? A co z tym karmieniem potem, ze nie bedziesz chodzic do rpacy, czy co?

wybacz, ale nie gwarantuje ze napsize, jesli to dzis wieczorem, lub rano, na pewno nie w tej chwili.... poki co zdycham na bol glowy od kataru, z trudem otwieram oczy.

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Suzy to Twoje przeziębienie trzyma Cię już trochę. Łatwo mówić ale spróbuj wyleżeć je i wypocić popijając sok z malin.

Polska dziewczyno chodzi Ci o indywidualny tok nauczania/studiów?

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatro trzymamy kciuki :-) pisz koniecznie co i jak ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mnie dopier wzielo z 3 dni temu... a lezec nie moge wczoraj pol dnia przeciez spedzilam u lekarza na ktg i u ginki, na spozywczych i gotowaniu... majac juz dziecko nie bardzo mam jak sie wylezec... wlasnie probuje sie wybrac do lozka zdrzemnac, ale maly nie chce zasnac i mnie ciagle wola po cos...

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, zdaje sobie sprawę z tego, że jak się już ma dziecko to ciężko czasem nawet o jeden dzień "dla siebie".. Oby prędko przeszło choróbsko!

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy dużo zdrówka,Kleopatro, no niech to przesyłam wszelkie możliwe wibracje zeby maszyna ruszyła z kopyta i dziecię zachcialo juz przyjsc na świat.
    Ja po wizycie u mojej Pani doktor mam zamieszanie w głowie co do wyboru szpitala -ona poleca narutowicza z kolei.
    Ale przynajmniej sprzedziła co tam w dole słychać, jest elegancko wszystko tak jak pownno być.
    W drodze powrotnej zachaczyłam o fryzjera i czuje sie jak człowiek wreszcie - troche zaszalałam i pozwoliłam fryzjerowi moje dlugie włosy wyciac maszynka po bokach i z tyłu, totalnie jestem zadowolona miał dzisiaj fantazje i polecial i mam teraz takie 2 w jednym - bedzie bardzo wygodnie na i po basenie.

Ana27, Blondi22, иιєиσямαℓиα, marzycielka29, yennefer, Kropka, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Michaela ale jestem ciekawa Twojej fryzury, moze jakieś foto?:))))) Super są takie zmiany, ja uwielbiam!

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dziś oczywiście wojaż po zakupach bo jutro jedziemy... a wiecznie jeszcze to trzeba kupić tamto ,a tego w tym sklepie nie ma to w innym.
    Jestem zmęczona po tym tygodniu bieganiny...

Michela podziel się zdjęciem fryzurki;))

Kleopatro to trzymamy kciuki ,żeby poszło coś w jakimś kierunku i żebyś już miała wszystko za sobą i tuliła synusia

Suzy dużo zdrówka życzę spróbuj odpocząć ,powiedź synkowi ,,że pół godzinki drzemki " i może położy się z Tobą;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:11

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    wszystko zależy od ilu kg się startuje, czy od niedowagi, czy nadwagi, itp. 7kg to wcale nie dużo. Ale jeśli patrząc na to, że przytyujesz jeszcze do tego 40tc to musisz sobie przeklakulować, bo np. waga 100kg przy niskim wzroście to może być już problem dla kobiety później. Tzn. mówię o sobie, bo zawsze byłam szczupłą osoboą i gdybym dobiła do setki z kg to nie czułabym się dobrze (choć mam ponad 170cm). Już nie mówiąc o tym, że całą garderobę musiałabym zmienić bo w nic sprzed ciąży bym się nie zmieściła;))
    ja mam ten problem 170 i 97kg :(
    Specjalnie się odchudzałam rok przed ciążą i schudłam z 86 do 65 kosztem wielu wyrzeczeń.....przed zajściem drugi raz w ciążę na duphastonie i zaniedbaniu dbania o siebie w ferworze badań i starań o dziecko dobiłam do praktycznie 80kg. W ciąży na razie 12-13kg na plusie :/
    Lalita podziwiam wagi - ja bez ciąży po odchudzaniu ważyłam 65 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:24

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Niestety nie ;) mam rozwarcie na 3 palce ale zadnych boli i skyrczy. Podsja oksytocyne. siedze na pilce. dzisiaj sie ma rozwiacac albo sn albo cc
    kurcze :)
    albo synek leniwy i nie chce opuścić mamusinego brzuszka- tak mu tam dobrze, albo mamusi ciałko nie chce go wypuścić ;)
    myślałam , że już po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:24

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ,ja ogólnie uznaję zasadę po za ciążą ,że słodycze umiarkowanie ,dużo wody. I jeść normalnie ,ale często.

Ja ogólnie rok temu warzyłam 56 kg ,ale jak zaczęłam brać duphaston to 4kg przybrałam i nie potrafiłam z tego zejść zbytnio. No ale potem już zaszłam w ciąże z wagą początkową 60kg.

Z wagą jest ciężka sprawa. Czasem dużo zależy od hormonów. Wiadomo genetyka też ma znaczenie. Nie zawsze po mamie ,ale po babci itd. Wiek ,wiele czynników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 15:26

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra masz zdecydowanie zbyt leniwą macicę ;) Trzymam kciuki żeby synek jak najszybciej był z Tobą :)

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 11 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) na wstepie dziewczyny powodzenia :) do porodu mam jeszcze troche czasu ale z nudów postanowiłam popatrzeć co mam dla mojej myszki i odziwo jak sie to poukładało to troche tego jest a jeszcze kilka rzeczy jest wypranych :) tez chce sie wybrac z męzem na małe zakupy jak wróci z pracy tym bardziej że mam kupon do smyka na -15% :)
    a oto moje małe przygotowania do przyjścia Natalki :)
    77e18184d2c3965dmed.jpg
    ef0d98478578d937med.jpg
    5d190547fa0b930cmed.jpg

kamila87, Ana27, michaela, juicca, Lalita2710, yennefer, polska_dziewczyna, Asiulka83, m_f, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, blueberry, Blondi22, Amicizia lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ