Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kusicie słodkościami , kusicie koleżanki :D
    ten bananowiec też brzmi smakowicie :)

Kropka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torba do szpitala spakowana :)
    Pozostaje dopakować tylko klika rzeczy tj. laktator, część takich na tuż przed wyjściem :)

czy jeśli wyparzę w domu smoczek i nasadki ochronne na sutki to w szpitalu trzeba by jeszcze raz je sparzyć pewnie, prawda?
    Bierzecie smoczek uspokajający na wszelki wypadek? Koleżanka poleciła wziąć i sama nie wiem....nie powinno się od początku dawać dziecku smoczka jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 13:25

Rucia, Kropka lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie dlatego wogóle nie biore smoczka do szpitala.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam smoczek awaryjnie ale nie rozpakowany, nie zamierzam go uzywac... ale tez nie wiem jakie bedzie dziecko, czy spokojne czy kompletnie nie.

A to ciasto z kwestii smaku... o Boże... jakie piekneeee :P slinka mi cieknie na widok tego zdjecia... i jeszcze z mlecznej czekolady! :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też miało być ciasto dziś ale zważając na moje samopoczucie zrobiła bym zakalca więc będą naleśniki z serkiem waniliowym i brzoskwiniami

relg3e5ejwatx9hx.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak sobie myślę czy warto wziąć dla siebie na po porodzie chusteczki nawilżane z kwasem mlekowym...do przecierania po siku czy jak, bo nie wiem jak się po porodzie funkcjonuje

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s. dlaczego przy porodzie się krzyczy i jęczy :)? Zawsze mnie to zastanawiało , a koleżanka tłumaczyła mi która była po porodzie, że ona nie jęczała nie krzyczała i też nie rozumie tego fenomenu .....wiecie coś na ten temat?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 14:03

kaja1991 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nie dfzis odchodzi prasowanie

wy pieczecie a mi sie nawet obiadu ugotowac nie chce, M. sobie zjadl lecho ktore mialam zapasteryzowane w lodowce, a ja nie mam co jesc, ale tez mi sie nic gotowac nie chce. :(

z dobrych wiesci, to przyjeżdża dziś kolega brata nam pomoc w remoncie. i chyba na tym koniec dobrych wiesci.
    Okazalo sie ze elektryka idzie podloga, ale nie bedziem trzeba zrywac nowej podlogi, ale bedzie kłucie od zera po scianach i najlpeiej poprowadzic przedpokojem, a tam panele. Wszystko byloby ok, bo panele powinny byc nakladane na siebie, a tu sie okazuje, ze one sa sklejone zbute itd wiec jak zdejma panele to juz nei neda sie nadawaly do ponownego zalozenia. Wkurzylam sie na początku bardzo, ale teraz juz zaczynam miec to wszystko w czterech literach.

Wracam do prasowania i pakowania torby do szpitala.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do smakow, to ja wam powiem ze jak dla mnie to nie ma nic do rzeczy, podbno na chlopca sledzie i ogorki a mnie od tego odrzucvilo, za to od drugiego trymestru zajadam sie czekoladą w każdej postaci.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no a to co ;)? Wpadłaś jak po ogień hehe ;)
    Wzajemnie udanego weekendu :)

Wpadłam i wypadłam ;) Strasznie śpiący mam dzisiaj dzień, poza tym staram się wziać za jakieś porządki w domu. W między czasie Was podczytuję więc jestem w miarę na bierząco ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    p.s. dlaczego przy porodzie się krzyczy i jęczy :)? Zawsze mnie to zastanawiało , a koleżanka tłumaczyła mi która była po porodzie, że ona nie jęczała nie krzyczała i też nie rozumie tego fenomenu .....wiecie coś na ten temat?

Nie mam pojęcia :) Mi położna kazała się zamknąć i przestać się drzeć ( raz mi się krzyknęło ), więc spełniłam prośbę, i poród da się przejśc bez jakiego kolwiek darcia. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro mowa o ciastach, to ja która ma dwie lewe ręce do pieczenia, wkleję wam link z prostym mega łatwym i przepysznym ciastem czekoladowym :P

http://www.malacukierenka.pl/szybkie-ciasto-czekoladowe.html

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    u nie dfzis odchodzi prasowanie

wy pieczecie a mi sie nawet obiadu ugotowac nie chce, M. sobie zjadl lecho ktore mialam zapasteryzowane w lodowce, a ja nie mam co jesc, ale tez mi sie nic gotowac nie chce. :(

z dobrych wiesci, to przyjeżdża dziś kolega brata nam pomoc w remoncie. i chyba na tym koniec dobrych wiesci.
    Okazalo sie ze elektryka idzie podloga, ale nie bedziem trzeba zrywac nowej podlogi, ale bedzie kłucie od zera po scianach i najlpeiej poprowadzic przedpokojem, a tam panele. Wszystko byloby ok, bo panele powinny byc nakladane na siebie, a tu sie okazuje, ze one sa sklejone zbute itd wiec jak zdejma panele to juz nei neda sie nadawaly do ponownego zalozenia. Wkurzylam sie na początku bardzo, ale teraz juz zaczynam miec to wszystko w czterech literach.

Wracam do prasowania i pakowania torby do szpitala.
    Skąd ja znam te problemy:( wszystko wydaje się proste, póki nie zacznie się robić i wtedy piętrzą się problemy...ale nic się nie martw, prasuj sobie, no stresss:-)

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moja córcia na czas pobytu w szpitalu nie miała smoka, i nie był jej potrzebny. Szczerze w ogóle bym go nie wprowadzała w życie, ale moja mama kiedyś podała go Kini do buzi, i tym sposobem smok stał się nierozłącznym przyjacielem.

Ale ja w smokach widzę same wady. Przede wszystkim krzywi się zgryz.

• juicca Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie się Was dziewczyny czyta:) ja po następnej wizycie zaczne robić listę zakupów dla maluszka

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nie mam pojęcia :) Mi położna kazała się zamknąć i przestać się drzeć ( raz mi się krzyknęło ), więc spełniłam prośbę, i poród da się przejśc bez jakiego kolwiek darcia. :)
    ojej to jakaś straszna ta położna, bo w sumie jak ci się chciało krzyczeć to czemu nie ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Skąd ja znam te problemy:( wszystko wydaje się proste, póki nie zacznie się robić i wtedy piętrzą się problemy...ale nic się nie martw, prasuj sobie, no stresss:-)
    dokłądnie amiciza tak jest :)
    Zaczniesz coś robić wychodzą problemy, jak znajdziesz rozwiązanie , wychodzą kolejne i kolejne ;). To jak lawina. Zdążycie spokojnie z tym wszystkim. Dobrze, że macie ekipę i nie musicie wszystkiego zrobić samemu bo wtedy było by gorzej ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Nienormalna moja córcia na czas pobytu w szpitalu nie miała smoka, i nie był jej potrzebny. Szczerze w ogóle bym go nie wprowadzała w życie, ale moja mama kiedyś podała go Kini do buzi, i tym sposobem smok stał się nierozłącznym przyjacielem.

Ale ja w smokach widzę same wady. Przede wszystkim krzywi się zgryz.

no ja też. Kupiłam chyba 1 , a drugi dostałam na targach od lovi. Też może obejdzie się bez nasz mały łobuz :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe pytanie nienormalna... jak cos kogoś bardzo boli to sie drze... czy dostanie kulke w kolano, pilka w leb
    Przytrzasnie sobie palec drzwiami... to jakis podswiadomy sposob radzenia sobie z bólem. Oczywiscie da sie przejsc poród bez krzyku, szczegolnie jesli przypadek jest z bolem do zniesienia jak parel miala. Ale jestem zdania ze nawet okrutnie bolesne skurcze da sie przejsc milcząc, bo sama doswiadczylam ze to mozliwe, wylaczylam umysl, skuoilam sie w ciszy na wdechu i wydechu- zwyczajnie a nie jakos ciazowo i zapadlam w jakas medytacje... jic nie czulam bolesnie i tak sobie trwalam az poloznq przyszla zrobic ktg...

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    ja mam smoczek awaryjnie ale nie rozpakowany, nie zamierzam go uzywac... ale tez nie wiem jakie bedzie dziecko, czy spokojne czy kompletnie nie.

A to ciasto z kwestii smaku... o Boże... jakie piekneeee :P slinka mi cieknie na widok tego zdjecia... i jeszcze z mlecznej czekolady! :)
    Suzy, to nawet nie bede ci pisac jak ono genialnie smakuje... te orzeszki ziemne w spodzie po prostu obłed, ciasto bardzo słodkie,

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ