Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    PEREŁKO
    Taak :) Teoretycznie słodkie zachcianki na dziewczynke, slone na chlopca... troche mi namaciło to, ze z synkiem teraz w pierwszym trymestrze i teraz na koncowce wpycham czekolade, ale to moze organizm uzupelnia kalorie, wtedy zeby nadrobic moj spadek wagi sprzed ciazy, a teraz przed porodem dla energii, bo tłustego żarcia za cholere nie trawie i moze energii szuka w cukrze... tak to prawie 2 lata przed tą ciążą raczej nie zwracałąm WOGOLE uwagi na slodkowsci, nawet nie moglam dopchnac w siebie kawalka ciasta co mnie w sumie dziwilo bo wiekszosc zycia bylam slodyczoholikiem. A ty widze jestes w II trymestrze, czli srodek ciazy a masz parcie na slodkie, wiec to jakby nie wynika z kumulacji energii przed jakims wysilkiem :)
    coś w tym jest, bo mnie czekolada i słodkie w ogóle nie ruszało :)
    Za to ostre chipsyyyy bardzo :D
    Teraz to już różnie, wszystko co mi wpadnie w ręce :P

Perełka lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się zapytać , bo coraz częściej mnie boli brzuch na okres....co to przepowiadające skurcze o.O? Czy coś innego?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest przrepis na ten czekoladowy cud, ten spód z orzeszkami ziemnymi boski

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ile płaciłaś za swój laktator lovi?
    Zastanawiam się czy jednak nie kupić medeli ręcznej harmony....miałam pożyczać ale jak na razie dziwnie mi się upominać o ten laktaotor i tak sie zastanawiam, bo obawiam się, że zostanę bez.... moze jednak lepiej mieć swój....Ale ta medela kosztuje 199 zł. Tyle, że jest z tym smoczkiem calma. Położna polecała ten smoczek przy podawaniu dziecku pokarmu z butelki jak jest na cycu, bo podobno dziecko musi go ssać jak pierś matki, czyli włożyć w to ssanie troszkę wysiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:20

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    tu jest przrepis na ten czekoladowy cud, ten spód z orzeszkami ziemnymi boski
    gdzie :D???
    nie ma linku :P

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Chciałam się zapytać , bo coraz częściej mnie boli brzuch na okres....co to przepowiadające skurcze o.O? Czy coś innego?

http://parenting.pl/portal/bole-przed-porodem

Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy.

Wszystkie te symptomy są znakiem, że zarówno dziecko, jak i twój organizm zaczynają powoli przygotowywać się do rozwiązania. To jeszcze nie czas na wyjazd do szpitala. Nawet jeżeli pojawią się bolesne skurcze i staną się regularne (co 10 – 30 minut) masz czas, który lepiej i efektywniej spędzisz pozostając w domu. Bądź uważna, ale staraj się zrelaksować. Wszelkie wątpliwości rozwieje położna lub lekarz, nie wahaj się, więc sięgnąć po telefon. Nie przejmuj się, że może to być tylko fałszywy alarm.

иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o choroba faktzcynie sie nie wklei www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_z_musem_z_mlecznej_czekolady/przepis.html

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Suzy ile płaciłaś za swój laktator lovi?
    Zastanawiam się czy jednak nie kupić medeli ręcznej harmony....miałam pożyczać ale jak na razie dziwnie mi się upominać o ten laktaotor i tak sie zastanawiam, bo obawiam się, że zostanę bez.... moze jednak lepiej mieć swój....Ale ta medela kosztuje 199 zł. Tyle, że jest z tym smoczkiem calma. Położna polecała ten smoczek przy podawaniu dziecku pokarmu z butelki jak jest na cycu, bo podobno dziecko musi go ssać jak pierś matki, czyli włożyć w to ssanie troszkę wysiłku.

Z przesyłką zapłaciłam chyba jakies 130zł. I zdecydowalam sie na ten laktator mimo, że nie jestem fanka butelek LOVI, araczej smoczkow w tych butelkach. W laktatorze nie ma smoczka, jest za to tak skonstruwana nakretka, ze jest jednoczesnie kubeczkiem do podawana pokarmu z odpowidnio wyprofilowanym brzegiem i gietkoscia materiału... eech gdybym wiedziala to bym nie kupowałą wczesniej kubeczka MEdeli, ale to i tak wydatek zaden, bo z 4 zł... zeby nie odzwyczajac malego wlasnie od ssania piersi. Jezeli ktos zamierza karmic piersia regularnie, nie zostawiac dziecka na dluzej bo praca czy szkola, zeby ktos inny karmił, to butelka bedzie zbedna. Ja szczerze... srednio wierze w te smoczki jak pierś matki... o smockzach medeli clama tez slysze rozne opinie, sa dzieci ktore i tak odzwyczjaja sie na nich od piersi bo widocznie nie o sam mechanizm ssania chodzi dzieciom, a przynajmniej niektorym i jak nie ma tej ciepłej maminej piersi i kontaktu to jest inaczej dla malucha i cos mu sie przestawia w glowce i tak... albo woli byc karmione przez tate :P nie wiem... w kazdym razie z tymi smoczkamia ala piers na jedne dzieci dziala, na drugie nie. Wiec sobie darowałam wydatki... przyznaje bz bicia w tym miejscu zrobiłam jedno z cięć budzetowych, bo tez rozwazalam tą medelę albo prz zakupie butelki, ale tez zostalam przy Avencie 260ml wlasnie z wyzej wymienonych pwodow :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:33

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki widzę że macie dzis fazę na ciasta tak mi smaka zrobiłyście że chyba sama upiekę na niedzielę :) ja ogólnie od rana małe porządki w domku robiłam nadgoniłam prasowanie z tygodnia i teraz odrabiam z małym lekcje.
    Po południu jedziemy do kina na Turbo obiecałam mu więc muszę dotrzymać słowa i powiem wam że mała tak szalała wieczorem i w nocy że wcale się nie wyspałam i nawet mój mąż oberwał kilka razy po plecach a co tylko mama dostanie kopniaki hi hi moja krew :)

Życzę wam miłej soboty i relaxu na maxa jesli to tylko możliwe :).

Suzy Lee, justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) u mnie już mieszkanko posprzątane, kilka prań włączonych...a teraz czas na błogie i słodkie lenistwo :P na obiad zaserwuje pizze coby się nie przemęczać :P Miłej soboty kochane :)

иιєиσямαℓиα, Nina, Lalita2710 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    pewnie, aj dzisiaj wypróbuje przepis na sernik jeśli wyjdzie to go tez wrzucę, super wyszło ciasto czeoladowe z kremem waniliowym, ale to troche pracochłonne było...
    michaela daj przepisa:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    http://parenting.pl/portal/bole-przed-porodem

Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy.

Wszystkie te symptomy są znakiem, że zarówno dziecko, jak i twój organizm zaczynają powoli przygotowywać się do rozwiązania. To jeszcze nie czas na wyjazd do szpitala. Nawet jeżeli pojawią się bolesne skurcze i staną się regularne (co 10 – 30 minut) masz czas, który lepiej i efektywniej spędzisz pozostając w domu. Bądź uważna, ale staraj się zrelaksować. Wszelkie wątpliwości rozwieje położna lub lekarz, nie wahaj się, więc sięgnąć po telefon. Nie przejmuj się, że może to być tylko fałszywy alarm.
    dziękuję Suzy :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_z_musem_z_mlecznej_czekolady/przepis.html

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    o choroba faktzcynie sie nie wklei www.kwestiasmaku.com/desery/torty/torcik_z_musem_z_mlecznej_czekolady/przepis.html
    wygląda na prawdę apetycznie :)
    mniam :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    a my poprosimy o tą babkę leniwą ;)
    pewnie jest dla leniwych to ja się piszę :)

justa24 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniwa Baba

Składniki:
    6 jabłek pokrojonych w kostke
    10 dkg rodzynek
    1,5 szklanki cukru
    6 jaj
    4 szklanki mąki pszennej
    1 duży olejek migadałowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sodki
    4 łyżki kakao
    1 szklanka oleju

Wszystkie skladniki wkładać kolejno do miski i pozostawić na 20 minut.
    Następnie wszytsko dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na dużą blachę.
    Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni ok 50 min.Na wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
    (Można włożyć mniej rodzynek i dodać orzechy,więcej jabłek lub innych owoców np wiśni wówczas ciasto będzie bardziej mokre.)
    SMACZNEGO

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto jest szybkie i naprawdę smaczne, polecam u nas blacha idzie w 2 dni na nas dwoje hehe :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od jakiegoś czasu piekę co tydzień ciasta - wcześniej nie piekłam wcale :) Ja mam ogromną ochotę na słodkie, więc myślę, że ciasta domowej roboty są o wiele lepsze niż kupne lub jakieś tam batony. Dziś robiłam ciasto bananowe :)

justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam też fajny przepis na bananowca.. robiłam go w lato pare razy ale teraz też mozna :)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Leniwa Baba

Składniki:
    6 jabłek pokrojonych w kostke
    10 dkg rodzynek
    1,5 szklanki cukru
    6 jaj
    4 szklanki mąki pszennej
    1 duży olejek migadałowy
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sodki
    4 łyżki kakao
    1 szklanka oleju

Wszystkie skladniki wkładać kolejno do miski i pozostawić na 20 minut.
    Następnie wszytsko dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na dużą blachę.
    Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni ok 50 min.Na wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
    (Można włożyć mniej rodzynek i dodać orzechy,więcej jabłek lub innych owoców np wiśni wówczas ciasto będzie bardziej mokre.)
    SMACZNEGO
    dziękuję :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ