III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:PEREŁKO
TaakTeoretycznie słodkie zachcianki na dziewczynke, slone na chlopca... troche mi namaciło to, ze z synkiem teraz w pierwszym trymestrze i teraz na koncowce wpycham czekolade, ale to moze organizm uzupelnia kalorie, wtedy zeby nadrobic moj spadek wagi sprzed ciazy, a teraz przed porodem dla energii, bo tłustego żarcia za cholere nie trawie i moze energii szuka w cukrze... tak to prawie 2 lata przed tą ciążą raczej nie zwracałąm WOGOLE uwagi na slodkowsci, nawet nie moglam dopchnac w siebie kawalka ciasta co mnie w sumie dziwilo bo wiekszosc zycia bylam slodyczoholikiem. A ty widze jestes w II trymestrze, czli srodek ciazy a masz parcie na slodkie, wiec to jakby nie wynika z kumulacji energii przed jakims wysilkiem
Za to ostre chipsyyyy bardzo
Teraz to już różnie, wszystko co mi wpadnie w ręce
Perełka lubi tę wiadomość
-
Suzy ile płaciłaś za swój laktator lovi?
Zastanawiam się czy jednak nie kupić medeli ręcznej harmony....miałam pożyczać ale jak na razie dziwnie mi się upominać o ten laktaotor i tak sie zastanawiam, bo obawiam się, że zostanę bez.... moze jednak lepiej mieć swój....Ale ta medela kosztuje 199 zł. Tyle, że jest z tym smoczkiem calma. Położna polecała ten smoczek przy podawaniu dziecku pokarmu z butelki jak jest na cycu, bo podobno dziecko musi go ssać jak pierś matki, czyli włożyć w to ssanie troszkę wysiłku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:20
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Chciałam się zapytać , bo coraz częściej mnie boli brzuch na okres....co to przepowiadające skurcze
? Czy coś innego?
http://parenting.pl/portal/bole-przed-porodem
Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy.
Wszystkie te symptomy są znakiem, że zarówno dziecko, jak i twój organizm zaczynają powoli przygotowywać się do rozwiązania. To jeszcze nie czas na wyjazd do szpitala. Nawet jeżeli pojawią się bolesne skurcze i staną się regularne (co 10 – 30 minut) masz czas, który lepiej i efektywniej spędzisz pozostając w domu. Bądź uważna, ale staraj się zrelaksować. Wszelkie wątpliwości rozwieje położna lub lekarz, nie wahaj się, więc sięgnąć po telefon. Nie przejmuj się, że może to być tylko fałszywy alarm.
иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Suzy ile płaciłaś za swój laktator lovi?
Zastanawiam się czy jednak nie kupić medeli ręcznej harmony....miałam pożyczać ale jak na razie dziwnie mi się upominać o ten laktaotor i tak sie zastanawiam, bo obawiam się, że zostanę bez.... moze jednak lepiej mieć swój....Ale ta medela kosztuje 199 zł. Tyle, że jest z tym smoczkiem calma. Położna polecała ten smoczek przy podawaniu dziecku pokarmu z butelki jak jest na cycu, bo podobno dziecko musi go ssać jak pierś matki, czyli włożyć w to ssanie troszkę wysiłku.
Z przesyłką zapłaciłam chyba jakies 130zł. I zdecydowalam sie na ten laktator mimo, że nie jestem fanka butelek LOVI, araczej smoczkow w tych butelkach. W laktatorze nie ma smoczka, jest za to tak skonstruwana nakretka, ze jest jednoczesnie kubeczkiem do podawana pokarmu z odpowidnio wyprofilowanym brzegiem i gietkoscia materiału... eech gdybym wiedziala to bym nie kupowałą wczesniej kubeczka MEdeli, ale to i tak wydatek zaden, bo z 4 zł... zeby nie odzwyczajac malego wlasnie od ssania piersi. Jezeli ktos zamierza karmic piersia regularnie, nie zostawiac dziecka na dluzej bo praca czy szkola, zeby ktos inny karmił, to butelka bedzie zbedna. Ja szczerze... srednio wierze w te smoczki jak pierś matki... o smockzach medeli clama tez slysze rozne opinie, sa dzieci ktore i tak odzwyczjaja sie na nich od piersi bo widocznie nie o sam mechanizm ssania chodzi dzieciom, a przynajmniej niektorym i jak nie ma tej ciepłej maminej piersi i kontaktu to jest inaczej dla malucha i cos mu sie przestawia w glowce i tak... albo woli byc karmione przez tatenie wiem... w kazdym razie z tymi smoczkamia ala piers na jedne dzieci dziala, na drugie nie. Wiec sobie darowałam wydatki... przyznaje bz bicia w tym miejscu zrobiłam jedno z cięć budzetowych, bo tez rozwazalam tą medelę albo prz zakupie butelki, ale tez zostalam przy Avencie 260ml wlasnie z wyzej wymienonych pwodow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:33
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
No dziewczynki widzę że macie dzis fazę na ciasta tak mi smaka zrobiłyście że chyba sama upiekę na niedzielę
ja ogólnie od rana małe porządki w domku robiłam nadgoniłam prasowanie z tygodnia i teraz odrabiam z małym lekcje.
Po południu jedziemy do kina na Turbo obiecałam mu więc muszę dotrzymać słowa i powiem wam że mała tak szalała wieczorem i w nocy że wcale się nie wyspałam i nawet mój mąż oberwał kilka razy po plecach a co tylko mama dostanie kopniaki hi hi moja krew
Życzę wam miłej soboty i relaxu na maxa jesli to tylko możliwe.
Suzy Lee, justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:http://parenting.pl/portal/bole-przed-porodem
Ból w dole brzucha – czasem przypominający ból miesiączkowy, może promieniować w okolice krzyża, na uda i pachwiny. Może towarzyszyć mu uczucie ucisku w dole brzucha.To efekt wstawiania się główki dziecka w kanał rodny i ucisku na nerwy.
Wszystkie te symptomy są znakiem, że zarówno dziecko, jak i twój organizm zaczynają powoli przygotowywać się do rozwiązania. To jeszcze nie czas na wyjazd do szpitala. Nawet jeżeli pojawią się bolesne skurcze i staną się regularne (co 10 – 30 minut) masz czas, który lepiej i efektywniej spędzisz pozostając w domu. Bądź uważna, ale staraj się zrelaksować. Wszelkie wątpliwości rozwieje położna lub lekarz, nie wahaj się, więc sięgnąć po telefon. Nie przejmuj się, że może to być tylko fałszywy alarm.
-
Leniwa Baba
Składniki:
6 jabłek pokrojonych w kostke
10 dkg rodzynek
1,5 szklanki cukru
6 jaj
4 szklanki mąki pszennej
1 duży olejek migadałowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sodki
4 łyżki kakao
1 szklanka oleju
Wszystkie skladniki wkładać kolejno do miski i pozostawić na 20 minut.
Następnie wszytsko dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na dużą blachę.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni ok 50 min.Na wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
(Można włożyć mniej rodzynek i dodać orzechy,więcej jabłek lub innych owoców np wiśni wówczas ciasto będzie bardziej mokre.)
SMACZNEGOmichaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Ja też od jakiegoś czasu piekę co tydzień ciasta - wcześniej nie piekłam wcale
Ja mam ogromną ochotę na słodkie, więc myślę, że ciasta domowej roboty są o wiele lepsze niż kupne lub jakieś tam batony. Dziś robiłam ciasto bananowe
justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
justa24 wrote:Leniwa Baba
Składniki:
6 jabłek pokrojonych w kostke
10 dkg rodzynek
1,5 szklanki cukru
6 jaj
4 szklanki mąki pszennej
1 duży olejek migadałowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sodki
4 łyżki kakao
1 szklanka oleju
Wszystkie skladniki wkładać kolejno do miski i pozostawić na 20 minut.
Następnie wszytsko dokładnie wymieszać łyżką i wyłożyć na dużą blachę.
Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni ok 50 min.Na wierzch posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
(Można włożyć mniej rodzynek i dodać orzechy,więcej jabłek lub innych owoców np wiśni wówczas ciasto będzie bardziej mokre.)
SMACZNEGO