X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    przypuszczalną:P na badaniu Maleństwo siedziało w mojej miednicy i gin nie mógł zajrzeć:P ale powiedział, ze dla niego to jest dziewczynka:)

Tak myslalam ;P

• justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Ale Ana kupowała z fotelikiem besafe także musiałybyście porównać cenę samego wózka. Nie wiem jaki fotelik ty widziałaś w smyku za 1300 za zestaw 3w1 - nie pamiętasz? Ramatti tak jak pisze Ana?
    powiem Ci w poniedziałek :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina, pamiętasz cenę w Kubusiu za stelaż do wanienki? Wanienki to tam chyba niecałe 30zł kosztują:P
    My za stelaż daliśmy 69 zł, ale taki do większej wanienki, bo był też mniejszy

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    My za stelaż daliśmy 69 zł, ale taki do większej wanienki, bo był też mniejszy
    No to pewnie też w niego sie zaopatrzymy bo mslę kupić od razu tę większą wanienkę.

zsxuot7.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    hmm widocznie co miasto to inne ceny u Nas w pabianicach w smyku bebetto są własnie po 1389 a x landry po 1700
    no to całkiem korzystne ceny :)
    Na pewno ceny zależą od miasta. Chociaż bardziej powinny zależeć od sieci sklepów. Ciekawe po ile wózki są Warszawie?
    Suzy po ile widziałaś ten bebetto luca w W-wie?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nienormalna... toz to apolikpsa!! Ale sie wpakowali :/ Mi sie wydaje, że takie rzeczy powinno sie oglaszac z długim wyprzedzeniem a nie 2 tygodnie wczesniej :/ Ludzie wyjezdzaja, maja male dzieci, albo sa chorzy... no co za niefart! :/ Goraco wspolczuje... Żeby to sie jeszcze potem wszystko ladnei dalo wmontowac z powrotem... albo wlasnie ktos swiezo remont skonczyl bo nie wiedzial o ich planach i co ma znowu kuc? A przepraszam ktos wam potem odda za ponowne silikonowanie, kleje, farbe czy cos co zniszcza? U niektorych to pewnie kafelki beda kłuc... masakra jak pomysle :/
    i ja to popieram!! wkurza mnie takie coś, a może gdyby było faktycznie żle to na ten czas pojdziecie doodziców lub teściów, lepiej sie przemęczyć kilka dni a mieć dogodne warunki.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    eee...wiesz jak piszę o 4, 5cio latkach :)
    Bo takie często widuję w parasolkach albo maclarenach. Koleżanka ma 4ro latka i ma jeszcz maclarena, ale ten smyk już sam chodzi wszędzie praktycznie więc ona chyba coraz mniej korzysta z wózka :)
    Te mniejsze szkraby to fakt, że musisz mieć wózek , bo one się raczej szybko męczą :).
    A właśnie ty w ciąży z Jasiem wojaże w jakiej spacerówce pokonujecie? Masz jakąś lekką?

Nie no daj spokoj, ja mam swoją spaceróweczkę XA i to jest moj jedyny wozek i w zaden inny sie nie bawiłam i nie zamierzam bawić, chyba ze tak jak mowie, bedziemy mieli w koncu to auto to MOŻE upie jakas niedroga parasolke do wrzucania do auta na "w razie czego", zeby wiecej bagazu zmiescic w bagazniku, albo tak na szybki wypadzik tylko... ale w innym wypadku nie widze sensu posiadania parasolki. Maclareny to sa tez parasolki tylko ze drozsze.

Gdybym nie byla w ciazy to tez bym juz go prawie nie uzywala... no chyba ze na zakupy, no bo bez auta to sie uginamy od zakupow, maz bierze w turystyczny ile sie da... taki duuży choc od tych ciezarow to sie juz zaczal pruc po 4 latach.... a najciezsze rzeczy wkladamy do wozka i idziemy tak 2 kilomety z tesco... w poprzednim mieszkaniu to bylo bliziutko do kauflandu i autobusem tez sie dalo podjechac przystanek a tu kawałek jest...

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    wiesz co pewnie i jest tak po części jak piszesz a z zrugiej strony hmm niewiem dla mężą też robie bo lubi bardzo kruche albo taka leniwą babe ostatnio robiłam pycha jest i nawet szybko sie ja robi.. chcesz przepis? :)
    pewnie, aj dzisiaj wypróbuje przepis na sernik jeśli wyjdzie to go tez wrzucę, super wyszło ciasto czeoladowe z kremem waniliowym, ale to troche pracochłonne było...

Suzy Lee, justa24 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    wiesz co pewnie i jest tak po części jak piszesz a z zrugiej strony hmm niewiem dla mężą też robie bo lubi bardzo kruche albo taka leniwą babe ostatnio robiłam pycha jest i nawet szybko sie ja robi.. chcesz przepis? :)
    podaj przepis :)
    jak prosto, to może jak wykrzeszę resztki sił z siebie to upiekę mężowi , może to będzie ostatnie ciacho przed porodem :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no to całkiem korzystne ceny :)
    Na pewno ceny zależą od miasta. Chociaż bardziej powinny zależeć od sieci sklepów. Ciekawe po ile wózki są Warszawie?
    Suzy po ile widziałaś ten bebetto luca w W-wie?

albo to był nico... hmmm tez szary ale z torbą... w smyku bylam, to chyba powinny byc ceny takie same wszedzie. Wiesz c nie pamietam nawet, ale na pewno w przedziale 1100-1500...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela,a co w koncu ginka powiedziala na ten czop- nie czop?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wanienek jeszcze... niedawno wpadla mi w oko wanienka z mothercare... ja wprawdzie nie kupuje, ale ładna jest... :)

https://www.google.pl/search?q=wanienka+mothercare&rlz=1C1LENN_enPL529PL529&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RB1ZUrjVMubx4QSw64FA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=947&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Jdg7IU2CiGjaEM%3A%3Bp2uHlROWJhcUfM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg24.imageshack.us%252Fimg24%252F2075%252Fmi2om.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwumallegro.com.pl%252Fzestaw%252Bk%2525C4%252585pielowy%252Bwanienka%252Br%2525C4%252599cznik%252Bmi%2525C5%25259B%252Bmothercare-2433851537.html%3B800%3B556

Nina, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Tak myslalam ;P
    a skąd się domyślałaś? Ma to jakieś powiązanie ze słodyczami?:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    a propos wanienek jeszcze... niedawno wpadla mi w oko wanienka z mothercare... ja wprawdzie nie kupuje, ale ładna jest... :)

https://www.google.pl/search?q=wanienka+mothercare&rlz=1C1LENN_enPL529PL529&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=RB1ZUrjVMubx4QSw64FA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1920&bih=947&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=Jdg7IU2CiGjaEM%3A%3Bp2uHlROWJhcUfM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg24.imageshack.us%252Fimg24%252F2075%252Fmi2om.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Farchiwumallegro.com.pl%252Fzestaw%252Bk%2525C4%252585pielowy%252Bwanienka%252Br%2525C4%252599cznik%252Bmi%2525C5%25259B%252Bmothercare-2433851537.html%3B800%3B556
    Fajna ta wanienka, wygląda na taką "milusią";) Myślałam, ze jakas kosmiczna cena ale w sumie na stronce sklepu 69,90zl.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Michaela,a co w koncu ginka powiedziala na ten czop- nie czop?
    Tak! powiedziała ze wszystko jest super, nic się nie dzieje, czyli to zupełnie coś innego, ale taki problem to nie problem, grunt ze jeszcze tu wszystko gra...:)

Suzy Lee, Kropka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nienormalna... toz to apolikpsa!! Ale sie wpakowali :/ Mi sie wydaje, że takie rzeczy powinno sie oglaszac z długim wyprzedzeniem a nie 2 tygodnie wczesniej :/ Ludzie wyjezdzaja, maja male dzieci, albo sa chorzy... no co za niefart! :/ Goraco wspolczuje... Żeby to sie jeszcze potem wszystko ladnei dalo wmontowac z powrotem... albo wlasnie ktos swiezo remont skonczyl bo nie wiedzial o ich planach i co ma znowu kuc? A przepraszam ktos wam potem odda za ponowne silikonowanie, kleje, farbe czy cos co zniszcza? U niektorych to pewnie kafelki beda kłuc... masakra jak pomysle :/
    właśnie nie wiem, wczoraj tak sie zdenerwowałam a mój mąz oapnowany i spokojny, pociesza mnie, że bez większych szkód się da to zrobić, muszę og zapytać dzisiaj dokłądnie jak on sobie to wyobraża, bo już mu wczoraj zapowiedziałam że jak mi coś rozpierniczą , zniszczą albo uszkodzą to będą wszyscy fruwać po mieszkaniu - mój mąż z robotnikami. Muszą coś wyciąć w kominie tym w którym biegną piony bo będą wycinać rury w pionach i wsadzać nowe. A ja jak robiliśmy remont zadałam sobie sporo trudu, żeby uszelnić bo na tej ścianie był taki właz i on latał - nie był zamknięty, a my non stop w kuchni mieliśmy karaluchy :(, mąż ten właz przykleił na klej , przykręcił śruby ja wszelkie szczeliny akrylem pozamykałam.... i spokój od tego czasu z karaluchami...to oni mi teraz będą piony rozpruwać, żebym teraz przed rozwiązaniem przy dziecku znowu walczyła z plagą karaluchów!! No qurcze załamka suzy na maksa.... :/
    Musiały te robale wyłazić z pionów tym luźnym włazem, bo od tej pory odpukać żadnego nie było!! 3 lata spokój od karaluchów!
    No mówie ci mam tak dosyć tego osiedla , tej pierdolonej spółdzielni (sami złodzieje) , gdybym wynajmowała to mieszkanie to dawno bym się już stąd wyprowadziła. Poprzedni zarząd spółdzielni KRADŁ pieniądze z funduszu remontowego - przelewali peiniądze na własen konta, zakadali lokaty..... rozwiązali poprzedni zarząd założyli nowy, ale spółdzielnia praktycznie w stanie upadłości....teraz jakieś kilka miesięcy temu wpadli na pmysł, że doliczą mieszkańcom do czynszu opłatę stałą od metra i będziemy my mieszkańcy spłącać pieniędze, któe ukradł poprzedni zarząd spółdzielni! No chore! Pytałam koleżankę, bo ma ojca któy jest prezesem spółdzielni czy to jest zgodne z prawem,b o chciałam ich sprawę w Sądzie założyć dlaczego ja mam spłacać czyjeś długi, dlaczego mam płacić za coś drugi raz?! Skoro mogą udowadnić kto ukradł pieniądze - niech spłaca! Odebrać majątek , niech wyślą komornika i niech ich ściaga!
    No mówię ci ile ja nerwów zmarnowałam przez tą spółzielnię! co jakies pismo przyłazi to chyba wszyscy mnie słyszą sąsiedzi w bloku, bo drę się w niebogłosy, żeby może mąż się zainteresował i coś zaczął z tym robić, bo to ja płacę rachunki i nie godzę się na coś co uważam za niesłuszne traktowanie!
    No teraz te piony! Jak wpadnę któregoś razu do spółdzielni z kałachem to będą biedni!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:13

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Witam się i żegnam. Miłego weekendu.

Suzy Lee, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PEREŁKO
    Taak :) Teoretycznie słodkie zachcianki na dziewczynke, slone na chlopca... troche mi namaciło to, ze z synkiem teraz w pierwszym trymestrze i teraz na koncowce wpycham czekolade, ale to moze organizm uzupelnia kalorie, wtedy zeby nadrobic moj spadek wagi sprzed ciazy, a teraz przed porodem dla energii, bo tłustego żarcia za cholere nie trawie i moze energii szuka w cukrze... tak to prawie 2 lata przed tą ciążą raczej nie zwracałąm WOGOLE uwagi na slodkowsci, nawet nie moglam dopchnac w siebie kawalka ciasta co mnie w sumie dziwilo bo wiekszosc zycia bylam slodyczoholikiem. A ty widze jestes w II trymestrze, czli srodek ciazy a masz parcie na slodkie, wiec to jakby nie wynika z kumulacji energii przed jakims wysilkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 12:10

Perełka lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

ładna :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Witam się i żegnam. Miłego weekendu.

no a to co ;)? Wpadłaś jak po ogień hehe ;)
    Wzajemnie udanego weekendu :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ