III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:tak sobie myślę czy warto wziąć dla siebie na po porodzie chusteczki nawilżane z kwasem mlekowym...do przecierania po siku czy jak, bo nie wiem jak się po porodzie funkcjonuje
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:ojej to jakaś straszna ta położna, bo w sumie jak ci się chciało krzyczeć to czemu nie
własnie wyjełam z piekarnika taki sernik, jeszcze nie próbowałam, ale wyglada oblednie...http://tartfactory.blogspot.com/2012/01/sernik-mokry-z-koksowa-beza.html
Spróbowałam... dziewczyny, przepis ekstra, moze moglabym ewntualnie z innym serem zr obic nie gotowym z kubelka a blizszy byłby temu c kojarze z babcinych wypieków ale pyszne, wiec jak ktos lubi to dobry przepisWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 17:50
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOooookeeey my spadamy do szpitala... tzn czekam na rodzicow i lecimy, aaach ten ból... mmmmm ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 18:43
michaela, Kropka, ;oniqa, Amicizia, kaaasiaczek_, Lalita2710, Nina82, kamila87 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Ciekawe pytanie nienormalna... jak cos kogoś bardzo boli to sie drze... czy dostanie kulke w kolano, pilka w leb
Przytrzasnie sobie palec drzwiami... to jakis podswiadomy sposob radzenia sobie z bólem. Oczywiscie da sie przejsc poród bez krzyku, szczegolnie jesli przypadek jest z bolem do zniesienia jak parel miala. Ale jestem zdania ze nawet okrutnie bolesne skurcze da sie przejsc milcząc, bo sama doswiadczylam ze to mozliwe, wylaczylam umysl, skuoilam sie w ciszy na wdechu i wydechu- zwyczajnie a nie jakos ciazowo i zapadlam w jakas medytacje... jic nie czulam bolesnie i tak sobie trwalam az poloznq przyszla zrobic ktg...
a czy to prawda, że graniczne jest to 7cm? Że potem już ból jest mniej odczuwalny?
Wiesz ja co najwyżej będę pewnie płakać, bo to mój sposób na ból. Ostatnio jak mnie pobolewał ząb to płakałam sobie
-
Suzy Lee wrote:mysle ze nie. Ja to w ogole zostalam poinstruowana przez ginke ale too lata temu ze do krocza tylko woda, ostatecznie ten laktacyd, papier do podcirania koniecznie nieperfumowany, bo te wszystkie cuda na sklepowych polkach sa powodem infwkcji i grzybicy. Wiec zwlaszcza po porodzie nie osmielilabym sie dotykac sie tam czymkolwiek chemicznym procz wody i tantum rosy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystroic to sie stroiłam przed chwila do wyjscia
Serio mam rozowe na papierze, skurcze co 2 minuty, wiec it's today!иιєиσямαℓиα, Matylda36, kasiaks, justa24, Kropka, Rucia, ;oniqa, Lilka, michaela, Ana27, Amicizia, kaaasiaczek_, m_f, Lalita2710, Nina82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak mnie złapały nagle i silnie po przytulaniu z mezem, ze nie bylo ze co 15, potem co 10, co 8... od razu co 4 i co 2...
Wtedy tez obudziły mnie dopiero skurcze co 4, dotarlam do szpitala co 2 i jeszcze 6h45 rodzilam tamиιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość