Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    tak sobie myślę czy warto wziąć dla siebie na po porodzie chusteczki nawilżane z kwasem mlekowym...do przecierania po siku czy jak, bo nie wiem jak się po porodzie funkcjonuje
    mysle ze nie. Ja to w ogole zostalam poinstruowana przez ginke ale too lata temu ze do krocza tylko woda, ostatecznie ten laktacyd, papier do podcirania koniecznie nieperfumowany, bo te wszystkie cuda na sklepowych polkach sa powodem infwkcji i grzybicy. Wiec zwlaszcza po porodzie nie osmielilabym sie dotykac sie tam czymkolwiek chemicznym procz wody i tantum rosy.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Suzy, to nawet nie bede ci pisac jak ono genialnie smakuje... te orzeszki ziemne w spodzie po prostu obłed, ciasto bardzo słodkie,
    wyslij mi probke mailem blaaagaaaamm :D

michaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ojej to jakaś straszna ta położna, bo w sumie jak ci się chciało krzyczeć to czemu nie ;)
    kurde jakas masakra jak by mi ktos kazał sie nie drzec to dopiero wydarła bym sie na babe. Zwłaszcza ze krtan gardlo twarz sa powiazane z porodem bardzo, niektóre połozne mowia nawte otwórz usta tam na dole tez sie wszystko oitworzy... teraz cwiczetakie techniki oddech powiazane z wokaliza, które moga pomóc w porodzie - zamiast krzyku, ale krzyk te ma swój sens wiec tym bardziej babe bym chyba rabneła...

własnie wyjełam z piekarnika taki sernik, jeszcze nie próbowałam, ale wyglada oblednie...http://tartfactory.blogspot.com/2012/01/sernik-mokry-z-koksowa-beza.html

Spróbowałam... dziewczyny, przepis ekstra, moze moglabym ewntualnie z innym serem zr obic nie gotowym z kubelka a blizszy byłby temu c kojarze z babcinych wypieków ale pyszne, wiec jak ktos lubi to dobry przepis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 17:50

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooookeeey my spadamy do szpitala... tzn czekam na rodzicow i lecimy, aaach ten ból... mmmmm ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 18:43

michaela, Kropka, ;oniqa, Amicizia, kaaasiaczek_, Lalita2710, Nina82, kamila87 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ciekawe pytanie nienormalna... jak cos kogoś bardzo boli to sie drze... czy dostanie kulke w kolano, pilka w leb
    Przytrzasnie sobie palec drzwiami... to jakis podswiadomy sposob radzenia sobie z bólem. Oczywiscie da sie przejsc poród bez krzyku, szczegolnie jesli przypadek jest z bolem do zniesienia jak parel miala. Ale jestem zdania ze nawet okrutnie bolesne skurcze da sie przejsc milcząc, bo sama doswiadczylam ze to mozliwe, wylaczylam umysl, skuoilam sie w ciszy na wdechu i wydechu- zwyczajnie a nie jakos ciazowo i zapadlam w jakas medytacje... jic nie czulam bolesnie i tak sobie trwalam az poloznq przyszla zrobic ktg...
    czyli byłaś cichutko :)
    a czy to prawda, że graniczne jest to 7cm? Że potem już ból jest mniej odczuwalny?
    Wiesz ja co najwyżej będę pewnie płakać, bo to mój sposób na ból :). Ostatnio jak mnie pobolewał ząb to płakałam sobie o.O

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    mysle ze nie. Ja to w ogole zostalam poinstruowana przez ginke ale too lata temu ze do krocza tylko woda, ostatecznie ten laktacyd, papier do podcirania koniecznie nieperfumowany, bo te wszystkie cuda na sklepowych polkach sa powodem infwkcji i grzybicy. Wiec zwlaszcza po porodzie nie osmielilabym sie dotykac sie tam czymkolwiek chemicznym procz wody i tantum rosy.
    a można sobie pryskać tym octaniseptem?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak nam położna mówiła żę jak najbardziej.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tak darłam w niebogłosy, że przez nastepne 3 miesiace mialam obnizona barwe glosu :P Tylko przez tamta chwile mi sie udało... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2013, 18:46

иιєиσямαℓиα, justa24, Rucia lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Oooookeeey my spadamy do szpitala... tzn czekam na rodzicow i lecimy, aaach ten ból... mmmmm ;P
    zaczęło się :)?
    czy żarty sobie stroisz ;)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stroic to sie stroiłam przed chwila do wyjscia
    Serio mam rozowe na papierze, skurcze co 2 minuty, wiec it's today!

иιєиσямαℓиα, Matylda36, kasiaks, justa24, Kropka, Rucia, ;oniqa, Lilka, michaela, Ana27, Amicizia, kaaasiaczek_, m_f, Lalita2710, Nina82 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja sie tak darłam w niebogłosy, że przez nastepne 3 miesiace mialam obnizona barwe glosu :P Tylko przez tamta chwile mi sie udało... :P
    ojej :(

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    O matko Suzy !!
    No to trzymam kciuki :)! Powodzenia !!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy w związku z tym będziecie robić tą ankietę z anestezjologiem w sprawie zzo na wszelki wypadek?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurcze co 2 minuty? to nie za późno jedzie Suzy do tego szpitala?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    trzymam kciuki! powodzenia

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny czy wy w związku z tym będziecie robić tą ankietę z anestezjologiem w sprawie zzo na wszelki wypadek?
    ja będę, tylko muszę wypytać ginki ile wcześniej trza to zrobić

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie złapały nagle i silnie po przytulaniu z mezem, ze nie bylo ze co 15, potem co 10, co 8... od razu co 4 i co 2...

Wtedy tez obudziły mnie dopiero skurcze co 4, dotarlam do szpitala co 2 i jeszcze 6h45 rodzilam tam

иιєиσямαℓиα, Amicizia lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy czyli się zaczęło!? powodzenia, łatwego i szybkiego porodu!!!

Suzy Lee lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to powodzonka amyslałam że sobie żartujesz na początku :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 12 października 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopiero opanowanie Suzy, skurcze co 2 min. a Ty jeszcze na forum z nami piszesz :D
    Powodzenia, trzymam mocno kciuki :) :) :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ