X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Aaa i cycki sprawne jednak!! Mam nawal pokarmu jest jazda

Aaa tak w ogole to nssz synio dalej jest NN. Filip kompletnie do niego nie pasuje...
    no coś ty :)?
    żartujesz :)?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Hej wpadam na sekundke tylko, z kom rzecz jasna... my nadal w szpitalu, na lampce grgrfr... licze ze jutro sie uda jednak wyjsc do domu. Wkladki lansinoh- rewelka! Najlepsze jakie ditad probowalam. Szpital sw zofii- jeszcze lepszy niz 3 lata temu- teraz polecam podwojnie!!

RUCIA znasz jakiegos dobrego dentyste niedaleko nas pruszkow piastow lub tacstrona wawy? Zeby teraz kurde zaczely mnie bolec ze wody mi sie ciezko napic.
    a gdzie te wkładki można kupić?
    trzymam kciuki za szybkie wyjście do domciu :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    jestem, jestem ;)
    przespałam cały dzień normalnie :/. Wystarczy, że położyłam się na łóżku i przyłożyłam głowę do poduszki i odlot...dziś taki senny dzień
    noo to dobrze bo juz zaczełam sie martwic normalnie :)

Nina super fotka brzusia a propo avatara to też myslałam że to z jakiejś stronki internetowej fotka. :)

иιєиσямαℓиα, Nina lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    pewnie trzymamy kciuki ale z dzisiejszą medycyną maleństwo ma duże szanse na przezycie jedynie co to pobyt w szpitalu zapewne będzie wydłuzony no ale to dla dobra dziecka.

Mojej mamy siostra obie córki rodziła przez cc z powodu wysokiego cisnienia z wagą u jednej 1 kg a u drugiej 1.200 i co dziewczynki zrowe jedna ma 9 lat a druga 5 :)

Ja już po ostatniej wizycie u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala na termin i co teraz tylko czekać..szyjka krotka z minimalnym rozwarciem na palec,ale obawiam się żę nic się nie ruszy do terminu..jakieś takie przeczucie mam choć wolałabym odwrotnie.Mimo wszystko wierzyć się nie chce żę to już ostatnia wizyta i żę termin już tak blisko.
    Jak widzę nienormalnej dalej niema oby u niej było wszystko wporządku
    jestem, jestem :)
    dziękuję za pamięć i zainteresowanie :) , mam gorszy dzień, ciągle śpię ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 17:47

justa24 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nina super fotka :)

Nina lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ja tak z innej beczki nie wiem czy pamiętacie liri na 13.1 miała termin.Niestety dziś odeszły jej wody jutro o 11 ma cc. Trzymajcie mocno kciuki za nią i jej synusia
    ja kojarzę co nieco. Będę trzymać kciuki!!!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    nina super fotka :)
    Dzieki, mój mąz uwielbia fotografię, ale przez to zamieszanie z remontem nie ma na nic więcej czasu, więc czasem proszę go, by zrobił nam jakieś pamiątkowe fotki, bo czas tak szybko ucieka...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mam nadzieję, że doczekacie w dwupaku do terminu i wszystko pójdzie gładko:-)

justa24 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Ja tak z innej beczki nie wiem czy pamiętacie liri na 13.1 miała termin.Niestety dziś odeszły jej wody jutro o 11 ma cc. Trzymajcie mocno kciuki za nią i jej synusia
    słuchaj a może ma jakąś infekcję, że jej wody odeszły tak nagle. Wiadomo coś? Dlaczego i co ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ona miała trochę problemów z ciśnieniem miała za wysokie możecie nie kojarzyć bo przeniosłyśmy się szybko na fb. Jej synuś waży między 1160 a 1300 a jego rozwój jest na 29 tyg, twardniał jej brzuch bolał tak od dołu,miała jakieś skurcze sporo stresu miała w ostatnich dniach.

relg3e5ejwatx9hx.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to zatrucie ciązowe? tak jak u mojej mamy siostry ,ona miała tak że jej organizm donosił ciąże do 6 m i potem jakby ją odrzucał przez to to wysokie ciśnienie które zagrażało jej życiu i dziecku i wtedy musiała mieć szybko cesarkę i w pierwszej ciąży i w drugiej.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bo nie miała białka w moczu a zatrucie jest jak jest białko. Poprostu wstała i zaczeły wody cieknąć ale bedzie dobrzee!!!! musi byc

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:

O kurcze :( Oby jakoś wszystko szczęśliwie się potoczyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

RUCIA znasz jakiegos dobrego dentyste niedaleko nas pruszkow piastow lub tacstrona wawy? Zeby teraz kurde zaczely mnie bolec ze wody mi sie ciezko napic.

Polecają klinikę Dormed w Komorowie zaraz na wyjeździe z Pruszkowa.

http://klinikadormed.pl/

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Wiesz co ona miała trochę problemów z ciśnieniem miała za wysokie możecie nie kojarzyć bo przeniosłyśmy się szybko na fb. Jej synuś waży między 1160 a 1300 a jego rozwój jest na 29 tyg, twardniał jej brzuch bolał tak od dołu,miała jakieś skurcze sporo stresu miała w ostatnich dniach.
    kojarzę ją troszkę, ale fakt przeniosłyście się na fb. Kurcze strasznie mi jej szkoda. Duży jest jak już waży ponad kilogram to ma na prawdę duże szanse, ale będie musiał leżeć w inkubatorze.
    Trzymam kciuki. A często wody odchodzą jak jest infekcja. Mi lekarz tłumaczył, że natura tak to wszystko zaprogramowała, że jak dziecku zaczyna być źle np. niedotlenienie, infekcja to dziecko się ewakuuje. Jak byłam w 27-28 tygodniu to lekarz mnie już uspokajał, że tak po 30 tygodniu kobiety mogą odetchnąć bo w razie czego da się takiego malucha uratować,ma spore szanse na przeżycie. Mój ważł już w tym 27 tygodniu 1kg i lekarz mi powiedział, że z taką wagą to spokojnie w razie czego już ma bardzo duże szanse , tylko będzie musiał poleżeć trochę w inkubatorze.
    Jestem dobrej myśli!!!
    A czemu ta cc dopiero jutro? Mogą się tak sączyć wody??

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj wszystkie mamy śpiący dzień.
    Czytam o tej dziewczynie i dochodzę do wniosku, że mój 33tc nie jest już takim niebezpiecznym terminem nawet gdybym miała zacząć rodzić niedługo tfu tfu.

Oby wszystko było dobrze. :( Nawet nie chcę sobie wyobrażać co ta dziewczyna musi przeżywać :(

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    Widzę, że dzisiaj wszystkie mamy śpiący dzień.
    Czytam o tej dziewczynie i dochodzę do wniosku, że mój 33tc nie jest już takim niebezpiecznym terminem nawet gdybym miała zacząć rodzić niedługo tfu tfu.

Oby wszystko było dobrze. :( Nawet nie chcę sobie wyobrażać co ta dziewczyna musi przeżywać :(
    ja też :(
    jakoś mnie ta wiadomość przytłoczyła, ale jestem dobrej myśli. Madzia przekaż jej , że jesteśmy z nią i ją wspieramy!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe jak maja2024 ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 18:50

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badali jej ilość wód i wyznaczyli na jutro cc więc może ma ich jeszcze sporo.Ja mam koleżankę której w 28 albo 29 odeszły wody i się sączyły a jeszcze tydzień przetrzymali Amelkę w brzuchu

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Badali jej ilość wód i wyznaczyli na jutro cc więc może ma ich jeszcze sporo.Ja mam koleżankę której w 28 albo 29 odeszły wody i się sączyły a jeszcze tydzień przetrzymali Amelkę w brzuchu
    pytam, bo na SR kazali (jak zaczną odchodzić wody), jechać natychmiast do szpitala... dlatego tak trochę zgłupiałam

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ