III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
michaela wrote:dzień dobry!
u mnie dziewczyna tez niesmiała, nie lubi sie popisywac przed nikim, ani babciami ani czasem nwet mezem jak mowie o rany popatrz co wyprawia, to w tym momencie cisza.
Amicizia no to wyraznie jestes przy końcówce, nie dziwie ci sie ze tak juz nerwowo reagujesz dla mnie w układzie remont praca ciaza było o jeden element za wiele, a faceci maja kłopot z tym zeby sie wczuć. Mąż jeszcze jako tako, ale kolega który robił remont mnie przyprawił o ból głowy nie raz a brata myslała ze rozszarpie - bo ten to już zupełnie nie czai o co chodzi w ciąży i ja tu umieram bo akurat fatalny dzień nadszedł a ten pretensje ze niewystarczająco śmieję się z jego zartów i jedzenia do odówki mu nie schowałam....
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia, były ćwiczenia z fajna panią - fizjoerapeutką, ale potem złapały mne skurcze w drodzepowrotnej i cała noc mi brzuch twardniał.... no i pytanie ćwiczyć w takim razie czy nue ćwiczyć? -
no właśnie zastanawiam sie na ile się denerwować tymi skurzami, bo w końcu macica tez musi ćwiczyć, za przyjemne to nie jest, ale może wcale nie takie szkodliwe, nie wiem, ja się zastanawiam bo i tak chodzimy na basen ale o inne partie mięsni moze... kilka z tych ćwiczeń i tak robiłam na codzień, sama nie wiem, mętlik w głowie...
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziś mam KTG i wizytę u gina....
następna wizyta już 22.10 teraz to dopiero biegam po lekarzach , mam wrażenie, że jestem tam co dzienniemichaela, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Powiem wam 7 tygodni do końca. Powoli zaczynam rozumieć (chyba) skurcze przepowiadające. Pojawia się ból jak na okres twardnieje brzuch na około 1minute i przestaję zaczyna mięknąć i ból znika.
Nienormalna idź na spokojnie na te kTG i się nie stresuj bo maluch wyczuję i znów będzie skakałиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Powiem wam 7 tygodni do końca. Powoli zaczynam rozumieć (chyba) skurcze przepowiadające. Pojawia się ból jak na okres twardnieje brzuch na około 1minute i przestaję zaczyna mięknąć i ból znika.
Nienormalna idź na spokojnie na te kTG i się nie stresuj bo maluch wyczuję i znów będzie skakał -
michaela wrote:no właśnie zastanawiam sie na ile się denerwować tymi skurzami, bo w końcu macica tez musi ćwiczyć, za przyjemne to nie jest, ale może wcale nie takie szkodliwe, nie wiem, ja się zastanawiam bo i tak chodzimy na basen ale o inne partie mięsni moze... kilka z tych ćwiczeń i tak robiłam na codzień, sama nie wiem, mętlik w głowie...
-
Lalita2710 wrote:Powiem wam 7 tygodni do końca. Powoli zaczynam rozumieć (chyba) skurcze przepowiadające. Pojawia się ból jak na okres twardnieje brzuch na około 1minute i przestaję zaczyna mięknąć i ból znika.
Nienormalna idź na spokojnie na te kTG i się nie stresuj bo maluch wyczuję i znów będzie skakał
a co do przepowiadających to ja mam już jakiś czas bóle jak na okres, ale trudno mi cokolwiek wyczuć, bo brzuch mi twardnieje głównie w nocy, bo mały się tak napina , że właśnie mam problem z identyfikacją, czy to on tak się napina czy to macica....po śnie , jak wstaję rano mam normalnie luźny brzuch i po południu, pod wieczór to samo...znowu napięty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 09:23
-
nick nieaktualnyLalita super filmik, ja poluję na naszą ale ona też wstydnisia. Nawet w obecności innych nie chce kopać
Mi ginka powiedziała, że jeżeli skurczy jest mniej niż 10na dobe i trwaja poniżej 1-2min to mam się jeszcze nie stresować. Wiadomo im bliżej porodu tym się one nasilają. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Dochodzę do wniosku, ze te twardniennia brzucha to już normallny stan w ciąży i dokucza prawie każdej z nas;/ Mnie też od wczoraj znó twardnieje (w środku bo brzuuch jako tako miękki) do tego jakby bół okresowy rozciągający lekko.
Michaela sama nie wiem co z tymi ćwiczeniami na Twoim miejscu bym zrobiła... Niby ćwiczenia mają pomóc w uśmierzeniu bólu ale to chyba już podczas porodu, a teraz chyba lepiej odpoczywać podczas takiego twardnienia.
A co do ruchów i wygibasów to też jak u Was - przy mnie akrobata ale jaak ktoś chce zobaczyć, poczuć to uspokaja się od razu;) -
Witam sie z pracy.
Michaela dokladnie za duxo tego wszystkuego ale nie msm wyjscia i jakis musedac rade. Ale normalnie chodzaca ze mniebomba. Id rana juz zdazylam poklocicsie z M. Aletotez jegowina. Pracuje do piznej nocyorzez co ja zasnac nie moge a potem sie zlosvi ze ja mie wstajei on nie bedzie mial gdzie zaparkowac!!! I nue docuera do.niego ze takue jego zachowanie tylko wsxystko.pogarsza. powiem wam ze jak.nie urodze w pazdzuetniku ti cjyba jakis cud bedzie.
Sorki za literowki ale pisze z komorki.
-
a ja dziewczyny znów przeziębiona:(mąż mnie zaraził i leze dzis w łozeczku.Masakra najgorsze jest to ze mąż ma kaszlisko straszne a do porodu coraz bliżej..martwie sie by dziecka nie zaraził.
co do fílmikow to tak samo ja nie mam ani jednego choć brzuch mi skacze ostatnio bardzo.wogole to mały zrobil sie bardzo ruchliwy a niby jest na odwrot pod kowniec ciazy.иιєиσямαℓиα, marzycielka29, Nina82 lubią tę wiadomość