III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy Wasze maluchy to też takie spryciuchy?
brzuch mi skacze, wypina się, faluje, a gdy chce go nagrać, to wtedy cisza albo jeden kopniaczek i już
i tak za każdym razem bawi się ze mną w ciuciubabkę hehe
Asiulka83, kasiaks, Kropka, pasia27, Amicizia, Rucia, kamila87 lubią tę wiadomość
-
Nina wrote:Czy Wasze maluchy to też takie spryciuchy?
brzuch mi skacze, wypina się, faluje, a gdy chce go nagrać, to wtedy cisza albo jeden kopniaczek i już
i tak za każdym razem bawi się ze mną w ciuciubabkę hehe
kopie skacze a jak tylko wezme telefon do reki aby nagrac....lub jak chce komus pokazac moj synus milczy
hehe i jak pczeczytalam twoj post az zaczelam sie smiac
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
A mi się udało nagrać jakiś czas temu:)
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151692993352831&l=4056290304501322618
Miejmy nadzieję że wszystko z dzidziusiem będzie ok. Były kobiety rodzące wcześniej. Medycyna i wiara czynią cuda. Dużo zdrowia dla niej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 21:02
Kropka, Asiulka83, ;oniqa, blueberry, Nina, yennefer, marzycielka29, aiwlys, kamila87 lubią tę wiadomość
-
Witam wieczorkiem
juz mi torszke lepiej, ale oberwalo sie M. jak przyszedl bo zamist przytuylic swoja zone zaczał się mądrzyc czym mnie doprowadzil do prawdziwej furii. ALe w koncu sie dogadalismy, tylko przez to ze musielismy jechac do lekarza a potem na SR. ZCemu ci faceci tacy niedomyslni, z ejka kobieta w 9 miesiacu ciazy krzyczy i becyz to sie jej nie prawi kazan tylko przytula i czeka az jej przejdzie!!!???!!!
a u lekrza d=pobranie GBS i HBS kolejna wizyta za tydzien. Mały wercił sie oczywsicie na KTG ale on ogolnei strasznie ruchliwy jest. NO i to co ostatnio czuje to skurcze przepowaidające i mały sie gólnei pcha, szyjka sie zaczyna juz szykowac, otwierac. Powiedzial, ze widac gołym okiem bez badania nawet, ze sie niezle pcha na dół. teoretycznie mogę już rodzić. Magnez mogłabym juz przestac brac, ale poniewaz che wytrzymac do listopada a przy mojej arytmi jest on zdecydowanie lepszy od lekow na serducho, to mam brac az postanowie ze chce urodzictak na 5 dni przed planowanym terminem powinnam jednak juz przestac brac.
Ogolnie czekam na przyjazd mamy w sobote, zostanie az do poniedziałku. Mam plan do tego czasu soakowac wszytsko co sie da i na mieszkaniu miec juz tylko rzeczy konieczne. Jak bede miala to wszytsko popakowane i totalne miniumum rzeczy na mieszkaniu to wtedy bede spokojniejsza. Ogolnie nastawima sie psychicznie z epo porodzie bede mieszkac u cioci. Raczej nie zdazymy sie wczesniej tam wprowadzic niesetety -
Bola mnie pachwiny i krocze ze nie moge chodzic ..jakby ktos mnie rozrywal..rozciaga sie wszystko pewnie..ale az niemoge chodzic! Bylam u fryzjera dzis tylko sciecie nie nakladalam farby.w SR bylo o porodzie M sie zrobil bialy przez chwilke
ale mysle ze jest swiadomy i dzis mi oznajmil ze sie nie stresuje i zebym mu reki nie zlamala jak.mnie bedzie za nia 3 mal
sprobuje Was nadrobic
Jesli chodzi o ruchliwosc naszegi brzdaca to to dziecko nie sypia chybahttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:pytam, bo na SR kazali (jak zaczną odchodzić wody), jechać natychmiast do szpitala... dlatego tak trochę zgłupiałam
U nas tez mowili zeby pojechac sprawdzic czy baby jest happy bez tej calej ochronki.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
a u nas o wodach mowili, zeby zalozyc podpaske, polozyc sie na boku i zaobserwowac kolor wód, jak sa normlane to spokojnie ma sie okolo 2 godziny na ogarniecie sie w domu i przygotowanie do porodu, i tak po 2 godzinach wyjechac. Ale jesli sa inne zielone z krwia itd to wtedy od razu do szpitala.
ogolnie chyba do 18 godzin od calkowitego odejscia wod powinno sie urodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 23:59
-
Amicizia wrote:a u nas o wodach mowili, zeby zalozyc podpaske, polozyc sie na boku i zaobserwowac kolor wód, jak sa normlane to spokojnie ma sie okolo 2 godziny na ogarniecie sie w domu i przygotowanie do porodu, i tak po 2 godzinach wyjechac. Ale jesli sa inne zielone z krwia itd to wtedy od razu do szpitala.
ogolnie chyba do 18 godzin od calkowitego odejscia wod powinno sie urodzic.
Tak tak masz racje mowili zeby jechac sprawdzic na spokojnie jesli niema krwi i nie sa zielone..i ze czasem mozesz byc odeslana do domu jesli niema skurczy itp tez mowili o 18 tu godzinach.
A propo przenoszenia wywoluja tutaj po 10 dniach po terminie nie 14 jak wczesniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2013, 00:09
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Dzień dobry kochane a u mnie ovu dzis pokazał 8 miesiąc kurcze jak ten czas leci to nieprawdopodobne pierwszy trymestr mi się mega dłużył a teraz leci z górki na pazurki:)
Lalita filmik super no maleństwo sobie ładnie baraszkowałou mne jest bardzo podobnie jak brzuch cały czas skacze to mówię męzowi łap kamerkę nakręcimy a tu wtedy cisza jak makiem zasiał i jest wiele takich sytuacji widocznie tylko mamusie mogą w pełni uczestniczyć w przedstawieniu
.
Nina, Ana27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry!
u mnie dziewczyna tez niesmiała, nie lubi sie popisywac przed nikim, ani babciami ani czasem nwet mezem jak mowie o rany popatrz co wyprawia, to w tym momencie cisza.
Amicizia no to wyraznie jestes przy końcówce, nie dziwie ci sie ze tak juz nerwowo reagujesz dla mnie w układzie remont praca ciaza było o jeden element za wiele, a faceci maja kłopot z tym zeby sie wczuć. Mąż jeszcze jako tako, ale kolega który robił remont mnie przyprawił o ból głowy nie raz a brata myslała ze rozszarpie - bo ten to już zupełnie nie czai o co chodzi w ciąży i ja tu umieram bo akurat fatalny dzień nadszedł a ten pretensje ze niewystarczająco śmieję się z jego zartów i jedzenia do odówki mu nie schowałam....
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia, były ćwiczenia z fajna panią - fizjoerapeutką, ale potem złapały mne skurcze w drodzepowrotnej i cała noc mi brzuch twardniał.... no i pytanie ćwiczyć w takim razie czy nue ćwiczyć? -
Hej dziewczyny:) Tak jak wam mówiłam ,bardzo długo szporowałam żeby go nagarać
aż tu nagle trafiłam na super moment:))
Ale było wiele prób. Ten filmik nagrał się w czasie kiedy męża z nami nie było i chciałam mu zrobić taki suprise jak synuś się wierci.
Hmm.. Michela ,ja co chodziłam na zajęcia to ćwiczyłam.
Teraz nie chodzę i mam wrażenie że bardziej mam skurcze od nie robienia tych ćwiczeń. Muszę dziś zacząć.
Ciężko mi doradzć jak ty się czujesz.
Mnie też brzuch twardnieje (a szczególnie jak wchodzę spać po schodach;/)
I tak jak Lilce boli mnie w pachwinach ;/