X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina to zazdroszczę Ci, ja niestety już się męcze i coraz bardziej chiałabym juz synka mieć obok siebie a nie w sobie :)

michaela, iśka, Nina82 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Nina to zazdroszczę Ci, ja niestety już się męcze i coraz bardziej chiałabym juz synka mieć obok siebie a nie w sobie :)
    Ja za to w dzień odczuwam zmęczenie, 8 miesiąc daje się we znaki, brzuchol coraz większy i cięzszy, ale jakoś w nocy z poduchą rogalem daję radę i mam chłodniej w pokoju, w dzień też mi jest gorąco, jakbym miała menopauze hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa Ty już na końcóweczce, dasz radę! a mnie może to jeszcze wszystko czekać....

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka ,każdy z nas traci bliskich ,starta rodziców ,dziadków jest najgorszym co może być. Ale ja tłumaczę sobie to Tym że musi być anioł ,który nad emną czuwa w niebie. Bo Pan Bóg potrzebuje takich pomocników.
    Trzymaj się :*

pasia27, Amicizia, welurka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia miałam prawie idnetyczny śluz po badaniu jak leżałam w szpitalu w 26tc. Wystraszyłam się na maxa, że to czop i od razu pognałam do położnej, która mnie uspokoiła i powiedziała, że to normalna wydzielina.

Rucia lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się zbieram na ktg, a później spróbuję ogarnąć mieszkanie po jednej ekipie bo jutro mają przyjechać układać deski na podłodze. Mam nadzieję, że się za bardzo nie zmacham ;)

Do usłyszenia później :)

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Nina Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Dziewczyny ja się zbieram na ktg, a później spróbuję ogarnąć mieszkanie po jednej ekipie bo jutro mają przyjechać układać deski na podłodze. Mam nadzieję, że się za bardzo nie zmacham ;)

Do usłyszenia później :)
    Dobrych zapisów na ktg:-) i nie przemęczaj się za bardzo z tymi porządkami:-)

kamila87 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werulko przykro mi:( trzymaj się !

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ten film dodany wczoraj przez Ciebie - niesamowicie pozytywnie mnie nastroił do dzisiaj:) Zastanawiam się tylko dlaczego w opisie jest podane zeby samemu nie próbować tego powtarzać w domu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2013, 13:22

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Justa Ty już na końcóweczce, dasz radę! a mnie może to jeszcze wszystko czekać....
    wiem wiem teoretycznie zostały 2 tygodnie aż sama nie mogę w to uwierzyć, i to mnie podtrzymuje na duchu heheh,wogóle to jakos slabo się dziś czuje i nie wiem czy mnie mąż już nie zaraził bo sam chory ehh niewyobrażam sobie na poród być chorą,ja też ostatnio czuje sie albo jak stara babcia albo jak w okresie przechodzenia menopauzy.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki dziś tu spokój chyba ta pogoda wpłynęła na wszystkich.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela ,nie wiem co i jak. Myślę że wiadomo to robiła położna doświadczona ,na pewno jakiś kurs też przeszła. Ale nikt nie mówi że w takim stylu nie można dzidziusia myć:) do 6 m-ce dziecko czuję się jak w łonie matki z tąd dzidziusie potrafią pływać.

Dużo osób poleca masaż shantala bardzo bliski kontakt z dzidziusiem się nawiązuje:)) są kursy z takiego masażu.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a oto mieszkanko Natalki wrzucam po raz pierwszy mój brzuszek na forum :)
    9d00b5b32f77b912med.jpg
    7b80977df1e63ff3med.jpg

justa24, Lalita2710, Nina, kasiaks, yennefer, Ana27, Amicizia, blueberry, kamila87, kamila87, Rucia, Kropka lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam na Szkole rodzenia położna rezentowała ten masaż shantala i powiedziała żę jak przyjdzie po porodzie to może jeszce na dziecku pokazać co i jak bo wiadomo inaczej na lalce a inaczej na dziecku.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dziewczyny a oto mieszkanko Natalki wrzucam po raz pierwszy mój brzuszek na forum :)
    9d00b5b32f77b912med.jpg
    7b80977df1e63ff3med.jpg
    oniga ja miałam podobny brzusio na tym etapie ciąży :)

;oniqa lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Co do spania, to ja mam wręcz odwrotnie do WAs, śpię jak zabita:-) a dziś to już w ogóle, bo pada cały czas...ale widzę, że mam tak wtedy, gdy nie ucinam sobie drzemek w dzień:-)Mój synio tak się wypycha, ma już chyba mało miejsca, wizyta za tydzień, to zobaczymy ile waży?
    ja mam tak samo, śpi mi się jak nigdy :)

;oniqa super brzusio :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• justa24 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne ..ciekawe co się dzieję z nienormalna bo wyjatkowa długo jej niema ..jak na nią :P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało się mi was nadrobić :) powiem wam że ja dziś czuję sie jak cień człowieka rano zjadłam sniadanie tzn. kanapkę z sałatą serem żółtym pomidorkiem i słuchajcie godz nie minęła jak ze mnie wszystko wyrwało tak wymiotowałam że masakra , przespałam 3h i wcale nie czuję się jakoś lepiej mała za to kopała nieziemsko .

N szczęscie mąż przyjechał z pracy i ugotował rosołek więc zjem troszkę i wracam do łózka. U mnie też leje okropnie nic się nie chce tylko kocyk i kanapa.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

ja diz sdlugo spalam, ale to chuba przez ta pogode. I zaluje tego ze wogole wstalam odkad sie tylko obudzilam.nZa knem leje, a nikt mi nie sciagnla pramnia z balkonu a mialam tam wyprane kombinezomniki sweterki i kocyki. COgorsze zlamala sie suszarka i wszystko wylądowala na brudnje podlodze balkonu, wiec cale pranie od nowa a nawet nie ma gdzie go suszyc.

w lodowce nic dla mnei do zjedzenia, bo ja znowu prawie nic jesc nie moge.

a do tego brat mnie wkurzyl mial isc o 10 wreszcie do lekarza z tym kregslupem, mial byc u niego juz w tamtym tyognoidu to oczywiscie godzina 12.30 a on spi, bo w nocy penwie znowi ciupak w ta sowja koszmarna gre!!! a jak im mowie ze za 2 tygodnie musimuy sie stad wyprowadzic, to pn ze za 2 tygodnoie to dfopieor zaczna malowanie i znowu narzekaja na ta lektryke, Juz nie wytrzymalam i powiedzialam ze mam dosc tego narzekania, tylko nie wezma i zaczna cos z nia robic a nie tylko narzekac.

Ogolnei chyab wydarlamm sie dzis na wszytskich co mi sie napatoczyli lacznie z mężem z ktorym gadalam przez telefon. teraz sie wszyscy wyniesli i mam siwety spokoj od nich. Ale powiem wam ze mam juz tego wszytskiego dosc!!! 2w kazdej chwili moge rodzic, a tujeszcze tyler zeczy nei poranowych, nie mowie juz o spkaowaniu rzeczy na mieszkanie. Do konca pazdzienrika musimy sie stad wyprowadzic, nie mowiac o tym ze ja moge juz w klazdej chwili rodzic!!!

gdyby nie to ze stad mam duzo blizej do pracy i ze musze do niej chodzic to bym sie normlanie sopakowala i stad wyniosla bp tak juz mam dosc tego wszystekigo. Btratu nie moge zwrocic uwagi na jego granie i olewanie lekarza, i ja mam sie z nimi wsyztskimi obchodzic jak z jajkiem!! bez przesady, to ja jestem w 9 miesiacu ciążu, buzuja mi hormony, mam prawo beczec i krtzycze od rana i to nammnie trzeba uwazac i ze mna sie obchodzic jak z jajkiem!!! ja teraz powinnam tylko lezec, odpoczywac i sie nei stersowac a tu nie dosc ze nie mam warunkow do odpiczywania b tyle ludzi w mieszkaniu to nie mam czasu na odpoczynek i oszczedznaiew sil na porod to jeszcze stresy i nerwy!!!
    Nawet o zalatwienie i przyeniesienie pudel niemoge sie nikogo doprosic, bo bym chociaz mogla rzeczy pakowac, bo to pakowanie mnie uspokaja a tu nic.!!!

mam dosc tego wszystkiego!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 16 października 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wogole mam dzis wizyte u ginki z lacznie z KTG zobaczymy co wyjdzie. NO i ma mi dzi spobrac wreszcie posien na ten caly GBS

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ