X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroplo żadna metoda nie jest dobra. Ale wolałabym mieć połamane żebra.
    Niż żeby dziecko miało krwiaka (przez metodę kleszczową czy vacum) co się zdarza... i czasem rodzice nie wiedzą , czasem po paru latach się dowiadują o tym... Więc lepiej wybrać mniejsze zło.
    Bo tak jak napisałam jak dziecko już jest za mocno w kanale rodnym ,a skurcze słabną ,nie da się zrobić cesarki już to wtedy takie rzeczy robią.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wielkości dzieci. Mój Jasiek w 26 tc ważył 1600 g. Lekarka mówiła, że będzie wieeeelki. A tu urodził się z wagą 2830. Więc to, co słyszycie na początku 3. trymestru, może się jeszcze diametralnie zmienić..

Lalita2710, marzycielka29 lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polska_dziewczyno, trzymaj się jakoś w tym szpitalu, oby szybko ten pobyt Ci minął :)

Nienormalna, moze dla swojego świętego spokoju wypytaj się o cesarkę, bo jak Ty spanikujesz w trakcie porodu, to na pewno nic z tego dobrego nie będzie. Mi się wydaje, że pół sukcesu, to dobre nastawienie do porodu, więc moze w Twoim przypadku lepsza będzie cc.

A tu w UK wcale nie zaglądają do środka - nie mam pojęcie co dzieje sie z moją szyjką. A są jakieś objawy skracania się szyjki?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Co do wyciskania dziecka, ja jestem właśnie "wyciskana". Rodziłam się bardzo długo, miałam źle ułożoną główkę, a przy tym byłam niemała (4,1kg). Lekarze odwlekali cesarkę w nieskończoność, aż wpadli na pomysł, by w ten, jakby nie było brutalny sposób, pomóc mi w przyjściu na świat.

Mamie połamali tą metodą kilka żeber...

Nie wyobrażam sobie, bym miała czegoś takiego doświadczyć.

W moim planie porodu mam zamiar napisać, że nie chcę, by na mnie tę zamierzchłą metodę stosowano :(
    kropla ja też byłam wyciskana..ehh kiedys to chyba jakaś norma była ;/ naszceście nic ani mnie a mamie sie nie stało.

Położna nam mówiła żę dziecko ma sie urodzic samo i nie wolno go ponaglać w taki sposób na świat, też zamierzam napisać,,ręce precz od macicy,,.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, co do szyjki - ja nie miałam żadnych objawów, że się skraca. Ani twardnienia, ani żadnego kłucia, pobolewania w pachwinach - nic. Czasem to się dzieje bezobjawowo.

U mnie skróciła się do niecałych dwóch kilka tygodni temu, nie pamiętam dokładnie kiedy, dostałam luteinę dopochwową i się zatrzymała.

Teraz nie biorę już nic, a szyjka się nie skraca. Lekarz powiedział, że dam radę dociągnąć na niej do końca, zobaczymy :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Polska_dziewczyno, trzymaj się jakoś w tym szpitalu, oby szybko ten pobyt Ci minął :)

A tu w UK wcale nie zaglądają do środka - nie mam pojęcie co dzieje sie z moją szyjką. A są jakieś objawy skracania się szyjki?

Jakto to lekarz Cie nie bada podczas wizyt?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ie bardzo szyjka skróciła i nawet nie wiem kiedy .. ale teraz stoi w miejscu i nic po zatym sie nie dzieje,jedynie to to że miałam jakieś tam minimalne rozwarcie na ostatniej wiycie ale co to jest centymenr.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropla Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Kroplo żadna metoda nie jest dobra. Ale wolałabym mieć połamane żebra.
    Niż żeby dziecko miało krwiaka (przez metodę kleszczową czy vacum) co się zdarza... i czasem rodzice nie wiedzą , czasem po paru latach się dowiadują o tym... Więc lepiej wybrać mniejsze zło.
    Bo tak jak napisałam jak dziecko już jest za mocno w kanale rodnym ,a skurcze słabną ,nie da się zrobić cesarki już to wtedy takie rzeczy robią.

To prawda.

Wybór spośród tych metod to tak naprawdę żaden wybór. A chwyt Kristellera jest również niebezpieczny dla noworodka, grozi wieloma urazami niestety :(

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Jakto to lekarz Cie nie bada podczas wizyt?

Tu są tylko spotkania z położną, która sprawdza ciśnienie krwi, słucha bicia serca maleństwa i sprawdza próbkę moczu - to tyle.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, w UK jednak zupełnie inaczej wygląda opieka nad kobietami w ciąży niż w PL. Mój gin kiedyś powiedział, że to w tym przypadku "trzeci świat". I mówił, ze to ironia, ze anglik wymyslil/odkrył to badanie NT a w Anglii własnie się tego nie mierzy.

Kropka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i bądź tu mądry... człowiek się boi tego wszystkiego.
    Nie ma złotego środka niestety...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Tu są tylko spotkania z położną, która sprawdza ciśnienie krwi, słucha bicia serca maleństwa i sprawdza próbkę moczu - to tyle.
    oo nie wiedziałam, czyli że nie masz lekarza prowadzącego tylko polożna się Tobą opiekuje przez cała ciaże..a może jak poprosisz to Cie przebada i będziesz wiedziała co i jak u Ciebie?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny , mam do Was pytanie

czy w okolicach 18 19 tygodnia czułyscie ze wasz maluch był nisko jakies 8 cm pod pępkiem ? bo tam własnie czuje dziecko , mam nadzieje ze to nie jest za nisko...

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kupiłam sobie sukienkę przez allegro lecz okazała się na mnie za duża:(
    Może któraś z Was się skusi:)
    Polecam
    http://allegro.pl/sukienka-tunika-ciazowa-m-jesien-zima-i3646309093.html

• moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Cześć dziewczyny kupiłam sobie sukienkę przez allegro lecz okazała się na mnie za duża:(
    Może któraś z Was się skusi:)
    Polecam
    http://allegro.pl/sukienka-tunika-ciazowa-m-jesien-zima-i3646309093.html

biere ;)
    wysłałam ci zaproszenie napisz proszę nr konta i dane to przeleje pieniądze :)
    a czy przez alegro? dopiero teraz zobaczyłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 19:19

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    hej dziewczyny , mam do Was pytanie

czy w okolicach 18 19 tygodnia czułyscie ze wasz maluch był nisko jakies 8 cm pod pępkiem ? bo tam własnie czuje dziecko , mam nadzieje ze to nie jest za nisko...
    juicca ja na tym etapie ciązy także czułam ruchy dziecka nisko tez myślałam żę możę to za nisko ale lekarz mnie uspokoił że to normalne,wieć zapewne i u Ciebie tez tak jest :) spokojnie bez obaw ..jeszcze masz czas i poczujesz je wyżęj duuzo wyżej i mocniej :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapraszam do zakupu przez allegro:)

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piszecie o tych kleszczach chwytach tak jakby to miało miejscr tak co drugi poród, a tak przeciez nie jest. powikłań jest niewiele. i teraz przenosze sie do innego watku, bo cała moja prace nad nastawieniem do porodu szlag trafi.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Justa ;)czasem mam wrażenie ze zaraz wszystko mi w dół poleci , sikam co 10 nawet zdarza sie co 5 minut a juz tak czesto nie chodziłam

justa24 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki już zakupiłam :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ