X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    A mnie się oko przymknęło a tu zaraz po synka do szkoły co za dzień dziewczyny głowa pęka mi na maksa katar mnie dobija chyba resztę dnia będę leżeć w łózku :( no ale co zrobić. Idę się trochę ogarnąć .
    kup sobie w aptece sól morską w sprayu do nosa. Pryskaj i wydmuchuj nos jak tylko często dasz radę - naprawdę dobrze oczyszcza. Polecam afrin spray - mocne ćiśnienie, albo taki bez ciśnienia, dla dzieci - marimer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 13:14

marzycielka29 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    kup sobie w aptece sól morską w sprayu do nosa. Pryskaj i wydmuchuj nos jak tylko często dasz radę - naprawdę dobrze oczyszcza. Polecam afrin spray - mocne ćiśnienie, albo taki bez ciśnienia, dla dzieci - marimer
    ja używalam Marimer na poczatku ciazy i byl super ;)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    my mamy w planach teraz w listopadzie wyjazd nad morze z kubusiem razem bo potem już nie bedzie odrazu okazji ;)
    już sie doczekac nie moge
    blondi pewnie że tak jedzcie puki możecie i czasowo i finansowo :)

My do kina jednak nie pojechalismy bo sie żle czułam tak mnei rozłożyło..ale przełożyliśmy to na za tydzień :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i serdeczne gratki dla darijki i jej skarbow :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna i co z dywanami? ja sie już nastawiłam i będe szorować fugi w kuchni na podłodze :)

a jutro masz ostatnia wizyte u lekarza ? i idziesz na termin ? czy nie? i b edziesz sie meldować w szpitalu tylko?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    blondi pewnie że tak jedzcie puki możecie i czasowo i finansowo :)

My do kina jednak nie pojechalismy bo sie żle czułam tak mnei rozłożyło..ale przełożyliśmy to na za tydzień :)

Macie odwagę robić plany na jeszcze za tydzień ;-)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Macie odwagę robić plany na jeszcze za tydzień ;-)
    hehe no jasne, i w szkole rodzenia tez powiedziałam że na zajęcia za tydzień się wybieram :) czy faktycznie będe to sie okaże ale coś m isię wydaje że tak ..

Nina82, marzycielka29 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty nina jakoś w tym tyg ostatnia wizyta u lekarza tak?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna i co z dywanami? ja sie już nastawiłam i będe szorować fugi w kuchni na podłodze :)

a jutro masz ostatnia wizyte u lekarza ? i idziesz na termin ? czy nie? i b edziesz sie meldować w szpitalu tylko?
    jutro się dowiem co i jak :)
    Jutro mam wizytę i zapytam jak to jest z procedurą "po terminie" bo nawet nie wiem :)
    Jeszcze nie szorowałam dywanów, bo pranie robię :) jak skończę prać to się chyba za dywany zabiorę, na razie kupiłam vanisha do dywanów :P

justa24 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien metoda wyciskania przez brzuch mi się podoba. Tzn na nią bym się zgodziła ,bo mnie też kleszcze i vacum przerażają tzn ze względu na malucha.
    U mnie w szpitalu też uciskanie przez brzuch robią.

Ja na szczęście w domu mam same panele. Ale fakt za 2 tygodnie wracamy.
    I zostało dużo do posprzątania i do porobienia
    :powieszenie nowych rolet (w tym że mam nie wymiarowe okna i mąż musi je dociąć) plus ,mycie okien (ale mama moja jedzie z nami na tydzień więc powiedziała że mi je pomyje (moje okna są 2 metry wysokości więc wiecie) stare budownictwo) powieszenie firan.
    Umycie całej łazienki kafelki itd. I umycie kuchni od góry... Tak to dużo rzeczy i mebli w domu nie mam więc kurze itd wszystko na bieżąco.

A ja zajmę się stosem prasowania dla synusia:P

Ja wizytę mam 12 listopada ,więc pewnie będę miała na ost badanie krwi i moczu. I może usg : nie wiem bo to teściowa mnie na wizytę zapisała.
    Najważniejsze żeby GBS mi od razu zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:55

justa24, vivien lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w czwartek mam wizytę u lekarza. Chociaż wolałabym nie doczekać tej wizyty - obawiam się, że lekarz zamiast L4 każe mi już iść na macierzyński i strasznie mi tego szkoda. To będzie tydzień przed terminem, a jeszcze przecież nie wiadomo jak długo po terminie przyjdzie mi czekać... Planuje na macierzyńskim być pół roku, więc każdy tydzień robi różnicę...
    Z drugiej strony cieszę się, że dowiem się czy coś się "tam" dzieje. No i dowiem się co robić w przypadku, gdybym jednak nie zaczęła rodzić w terminie. Przyznam, że trochę przeraża mnie ten zwyczaj, który jest u Ciebie w szpitalu - czekanie w szpitalu aż akcja sama się rozpocznie... podobnie jak Ty, nie podchodziłabym do tego z entuzjazmem...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z Waszym snem w III trymestrze? U mnie kilka ostatnich nocy nieprzespanych, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. Pomimo przyjmowania magnezu i potasu odczuwam taki niepokój w nogach, do tego córcia zazwyczaj w nocy szaleje, że też spać nie daje. Lekarz zalecił mi na ostatniej wizycie spanie na lewym boku i staram się tak robić, ale od czasu do czasu choć na chwilę przekładam się na prawy - i tu też pojawia się problem, bo jak wracam na lewy to zazwyczaj zakręci mi się wtedy w głowie :/. Macie jakąś złotą recepturę na dobry sen? :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! co do wyciskania przez brzuch, to w naszej szkole rodzenia odradzali tę technikę. Mówili, że nie uwzględnia ona potrzeb dziecka. Że dziecko podczas porodu naturalnego musi kilka razy poobracać główkę, a gdy lekarz stosuje technikę wyciskania, to może dzieciątku zrobić krzywdę. Położne w naszej szkole mówiły, żeby podczas problemów po prostu żądać cesarki...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Moni_c - mi też skraca się szyjka..na początku miała 3 cm, jak byłam w szpitalu miała już tylko 2cm, teraz wizytę mam we śrdodę i zobaczymy co się dalej dzieje..
    Kochana i na 2cm szyjkę nic nie założyli?? na pessar za późno chyba ale szew jeszcze mogą, przynajmniej tak mi mówili. Ja mam w okolicach 3cm, ciężko teraz było zmierzyć bo jest jakaś zakrzywiona, no i moja jest już miękka.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem ja metodę przez brzuch stosuję się ,gdy akcja skurczowa słabnie a dziecko znajduję się w kanale rodnym. Nie jestem ani położną ,ani lekarzem nie wiem dokładnie.
    Ale ja bym z całego zła wolała to niż kleszcze czy vacum...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Kochana i na 2cm szyjkę nic nie założyli?? na pessar za późno chyba ale szew jeszcze mogą, przynajmniej tak mi mówili. Ja mam w okolicach 3cm, ciężko teraz było zmierzyć bo jest jakaś zakrzywiona, no i moja jest już miękka.

hmm chyba na odwrót - pessar zakladają do 32 tc tak w szpitalu mi mówili.
    Poza tym rzeczywiście, przy 20 mm powinnaś już dawno krażek mieć...
    Moja się skraca, ale lekarz dzisiaj mówił, że jest twarda a i dł. szyjki zależy od tego jak dziecko główka naciska... więc może być dłuższa...
    W sumie może się skracać byle wolno i wytrzymała do 37 tc :)
    Podejrzewam, że moja mama maiała podobnie z szyjką bo mnie rodziła godzię- króciótko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:41

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Dziewczyny a jak z Waszym snem w III trymestrze? U mnie kilka ostatnich nocy nieprzespanych, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. Pomimo przyjmowania magnezu i potasu odczuwam taki niepokój w nogach, do tego córcia zazwyczaj w nocy szaleje, że też spać nie daje. Lekarz zalecił mi na ostatniej wizycie spanie na lewym boku i staram się tak robić, ale od czasu do czasu choć na chwilę przekładam się na prawy - i tu też pojawia się problem, bo jak wracam na lewy to zazwyczaj zakręci mi się wtedy w głowie :/. Macie jakąś złotą recepturę na dobry sen? :)

ja też nie mogę spać - mam juz odlezyny na lewym boku i mnie po prostu boli jak leżę, to się obracam tysiąc razy i tylko budzę biedaka męża ;) Poza tym jak się położe to zaraz siku mi się zachce mimo iż przed chwilą wyszłam z wc :D

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    hmm chyba na odwrót - pessar zakladają do 32 tc tak w szpitalu mi mówili.
    Poza tym rzeczywiście, przy 20 mm powinnaś już dawno krażek mieć...
    a to widzisz pewnie znowu zależy od lekarza, bo moja jak jest poniżej 25mm nie zakłada pessara

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale najważniejsze, żeby te nasze szyjki wytrzymały do terminu aż dzieciaki będą gotowe do wyjścia na świat :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam problemów ze snem w ogóle, śpię przeważnie na lewym boku, ale jak chwilę pośpię na plecach to też nie robię tragedii :) I budzę się tylko na siku, ostatnie noce to niestety wstawanie po 5 razy w ciągu nocy :/ Wczoraj kupiliśmy białą komodę dla syneczka, mężuś złożył od razu a ja dziś się wzięłam za prasowanie bo chciałabym pochować wszystko. I wymiękam. Nie dość, że dwa razy wylałam wodę z kubeczka do żelazka, zalałam sobie najpierw skarpetki i spodnie, za drugim razem całe kapcie wrrr. I już nie mam siły :/ A przede mną jeszcze 6 razy tyle co już uprasowałam :/ Chyba z miesiąc mi się na to zejdzie

zfxga33.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ