X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    A mnie się oko przymknęło a tu zaraz po synka do szkoły co za dzień dziewczyny głowa pęka mi na maksa katar mnie dobija chyba resztę dnia będę leżeć w łózku :( no ale co zrobić. Idę się trochę ogarnąć .
    kup sobie w aptece sól morską w sprayu do nosa. Pryskaj i wydmuchuj nos jak tylko często dasz radę - naprawdę dobrze oczyszcza. Polecam afrin spray - mocne ćiśnienie, albo taki bez ciśnienia, dla dzieci - marimer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 13:14

marzycielka29 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    kup sobie w aptece sól morską w sprayu do nosa. Pryskaj i wydmuchuj nos jak tylko często dasz radę - naprawdę dobrze oczyszcza. Polecam afrin spray - mocne ćiśnienie, albo taki bez ciśnienia, dla dzieci - marimer
    ja używalam Marimer na poczatku ciazy i byl super ;)

marzycielka29 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi22 wrote:
    my mamy w planach teraz w listopadzie wyjazd nad morze z kubusiem razem bo potem już nie bedzie odrazu okazji ;)
    już sie doczekac nie moge
    blondi pewnie że tak jedzcie puki możecie i czasowo i finansowo :)

My do kina jednak nie pojechalismy bo sie żle czułam tak mnei rozłożyło..ale przełożyliśmy to na za tydzień :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i serdeczne gratki dla darijki i jej skarbow :)

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna i co z dywanami? ja sie już nastawiłam i będe szorować fugi w kuchni na podłodze :)

a jutro masz ostatnia wizyte u lekarza ? i idziesz na termin ? czy nie? i b edziesz sie meldować w szpitalu tylko?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    blondi pewnie że tak jedzcie puki możecie i czasowo i finansowo :)

My do kina jednak nie pojechalismy bo sie żle czułam tak mnei rozłożyło..ale przełożyliśmy to na za tydzień :)

Macie odwagę robić plany na jeszcze za tydzień ;-)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 wrote:
    Macie odwagę robić plany na jeszcze za tydzień ;-)
    hehe no jasne, i w szkole rodzenia tez powiedziałam że na zajęcia za tydzień się wybieram :) czy faktycznie będe to sie okaże ale coś m isię wydaje że tak ..

Nina82, marzycielka29 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty nina jakoś w tym tyg ostatnia wizyta u lekarza tak?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna i co z dywanami? ja sie już nastawiłam i będe szorować fugi w kuchni na podłodze :)

a jutro masz ostatnia wizyte u lekarza ? i idziesz na termin ? czy nie? i b edziesz sie meldować w szpitalu tylko?
    jutro się dowiem co i jak :)
    Jutro mam wizytę i zapytam jak to jest z procedurą "po terminie" bo nawet nie wiem :)
    Jeszcze nie szorowałam dywanów, bo pranie robię :) jak skończę prać to się chyba za dywany zabiorę, na razie kupiłam vanisha do dywanów :P

justa24 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien metoda wyciskania przez brzuch mi się podoba. Tzn na nią bym się zgodziła ,bo mnie też kleszcze i vacum przerażają tzn ze względu na malucha.
    U mnie w szpitalu też uciskanie przez brzuch robią.

Ja na szczęście w domu mam same panele. Ale fakt za 2 tygodnie wracamy.
    I zostało dużo do posprzątania i do porobienia
    :powieszenie nowych rolet (w tym że mam nie wymiarowe okna i mąż musi je dociąć) plus ,mycie okien (ale mama moja jedzie z nami na tydzień więc powiedziała że mi je pomyje (moje okna są 2 metry wysokości więc wiecie) stare budownictwo) powieszenie firan.
    Umycie całej łazienki kafelki itd. I umycie kuchni od góry... Tak to dużo rzeczy i mebli w domu nie mam więc kurze itd wszystko na bieżąco.

A ja zajmę się stosem prasowania dla synusia:P

Ja wizytę mam 12 listopada ,więc pewnie będę miała na ost badanie krwi i moczu. I może usg : nie wiem bo to teściowa mnie na wizytę zapisała.
    Najważniejsze żeby GBS mi od razu zrobili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 14:55

justa24, vivien lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w czwartek mam wizytę u lekarza. Chociaż wolałabym nie doczekać tej wizyty - obawiam się, że lekarz zamiast L4 każe mi już iść na macierzyński i strasznie mi tego szkoda. To będzie tydzień przed terminem, a jeszcze przecież nie wiadomo jak długo po terminie przyjdzie mi czekać... Planuje na macierzyńskim być pół roku, więc każdy tydzień robi różnicę...
    Z drugiej strony cieszę się, że dowiem się czy coś się "tam" dzieje. No i dowiem się co robić w przypadku, gdybym jednak nie zaczęła rodzić w terminie. Przyznam, że trochę przeraża mnie ten zwyczaj, który jest u Ciebie w szpitalu - czekanie w szpitalu aż akcja sama się rozpocznie... podobnie jak Ty, nie podchodziłabym do tego z entuzjazmem...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak z Waszym snem w III trymestrze? U mnie kilka ostatnich nocy nieprzespanych, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. Pomimo przyjmowania magnezu i potasu odczuwam taki niepokój w nogach, do tego córcia zazwyczaj w nocy szaleje, że też spać nie daje. Lekarz zalecił mi na ostatniej wizycie spanie na lewym boku i staram się tak robić, ale od czasu do czasu choć na chwilę przekładam się na prawy - i tu też pojawia się problem, bo jak wracam na lewy to zazwyczaj zakręci mi się wtedy w głowie :/. Macie jakąś złotą recepturę na dobry sen? :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 21 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! co do wyciskania przez brzuch, to w naszej szkole rodzenia odradzali tę technikę. Mówili, że nie uwzględnia ona potrzeb dziecka. Że dziecko podczas porodu naturalnego musi kilka razy poobracać główkę, a gdy lekarz stosuje technikę wyciskania, to może dzieciątku zrobić krzywdę. Położne w naszej szkole mówiły, żeby podczas problemów po prostu żądać cesarki...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Moni_c - mi też skraca się szyjka..na początku miała 3 cm, jak byłam w szpitalu miała już tylko 2cm, teraz wizytę mam we śrdodę i zobaczymy co się dalej dzieje..
    Kochana i na 2cm szyjkę nic nie założyli?? na pessar za późno chyba ale szew jeszcze mogą, przynajmniej tak mi mówili. Ja mam w okolicach 3cm, ciężko teraz było zmierzyć bo jest jakaś zakrzywiona, no i moja jest już miękka.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem ja metodę przez brzuch stosuję się ,gdy akcja skurczowa słabnie a dziecko znajduję się w kanale rodnym. Nie jestem ani położną ,ani lekarzem nie wiem dokładnie.
    Ale ja bym z całego zła wolała to niż kleszcze czy vacum...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Kochana i na 2cm szyjkę nic nie założyli?? na pessar za późno chyba ale szew jeszcze mogą, przynajmniej tak mi mówili. Ja mam w okolicach 3cm, ciężko teraz było zmierzyć bo jest jakaś zakrzywiona, no i moja jest już miękka.

hmm chyba na odwrót - pessar zakladają do 32 tc tak w szpitalu mi mówili.
    Poza tym rzeczywiście, przy 20 mm powinnaś już dawno krażek mieć...
    Moja się skraca, ale lekarz dzisiaj mówił, że jest twarda a i dł. szyjki zależy od tego jak dziecko główka naciska... więc może być dłuższa...
    W sumie może się skracać byle wolno i wytrzymała do 37 tc :)
    Podejrzewam, że moja mama maiała podobnie z szyjką bo mnie rodziła godzię- króciótko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 15:41

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Dziewczyny a jak z Waszym snem w III trymestrze? U mnie kilka ostatnich nocy nieprzespanych, nie mogę znaleźć sobie wygodnej pozycji. Pomimo przyjmowania magnezu i potasu odczuwam taki niepokój w nogach, do tego córcia zazwyczaj w nocy szaleje, że też spać nie daje. Lekarz zalecił mi na ostatniej wizycie spanie na lewym boku i staram się tak robić, ale od czasu do czasu choć na chwilę przekładam się na prawy - i tu też pojawia się problem, bo jak wracam na lewy to zazwyczaj zakręci mi się wtedy w głowie :/. Macie jakąś złotą recepturę na dobry sen? :)

ja też nie mogę spać - mam juz odlezyny na lewym boku i mnie po prostu boli jak leżę, to się obracam tysiąc razy i tylko budzę biedaka męża ;) Poza tym jak się położe to zaraz siku mi się zachce mimo iż przed chwilą wyszłam z wc :D

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    hmm chyba na odwrót - pessar zakladają do 32 tc tak w szpitalu mi mówili.
    Poza tym rzeczywiście, przy 20 mm powinnaś już dawno krażek mieć...
    a to widzisz pewnie znowu zależy od lekarza, bo moja jak jest poniżej 25mm nie zakłada pessara

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale najważniejsze, żeby te nasze szyjki wytrzymały do terminu aż dzieciaki będą gotowe do wyjścia na świat :)

• blueberry Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam problemów ze snem w ogóle, śpię przeważnie na lewym boku, ale jak chwilę pośpię na plecach to też nie robię tragedii :) I budzę się tylko na siku, ostatnie noce to niestety wstawanie po 5 razy w ciągu nocy :/ Wczoraj kupiliśmy białą komodę dla syneczka, mężuś złożył od razu a ja dziś się wzięłam za prasowanie bo chciałabym pochować wszystko. I wymiękam. Nie dość, że dwa razy wylałam wodę z kubeczka do żelazka, zalałam sobie najpierw skarpetki i spodnie, za drugim razem całe kapcie wrrr. I już nie mam siły :/ A przede mną jeszcze 6 razy tyle co już uprasowałam :/ Chyba z miesiąc mi się na to zejdzie

zfxga33.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ