III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:zastrzyki na rozrzedzenie krwi. Mam mutację MTHFR i przeciwciała ANA2. I na to muszę brać te zastrzyki przez całą ciąże i jeszcze 6 tygodni połogu.
ja naraie uciekam ide jeszcze troszke poleżeć a pózniej na zajecia ze szkoły rodzenia..pewnie zajrzę po południu -
иιєиσямαℓиα wrote:a ja chyba zacznę prać dywany dzisiaj. Może coś przyspieszę
. Zastanawiam się czy prać je teraz ...w tym tygodniu przyłażą nam robić te cholerne piony...wrr jestem wkurzona, zastanawiam się dlatego czy jest sens prać, mam nadzieję że mi nie zabrudzą mieszkania
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Margotka87 wrote:moja Zuzia wazyla 4 kilo ale nic nie bralamw ciazy po prostu taka byla jej uroda
co do porodu to faktycznie skonsultuj to z lekarzem bo ponoc 4 kilo nie jest wskazaniem do cc
u mnie jednak skonczylo sie cieciem bo mloda nie wstawila sie glowka w kanal rodny ale wpadli na to dopiero po 24 godzinach!
mi ginka mówiła, że dopiero 4,5 kg, a położna na szkole rodzenia, że 4kg...jest już wskazaniem... -
justa24 wrote:aaa nie wi8edzialam, a sama je sobie robisz czy musisz na nie jeżdzić?
ja naraie uciekam ide jeszcze troszke poleżeć a pózniej na zajecia ze szkoły rodzenia..pewnie zajrzę po południu
On jest na tyle odważny, ja nie
sama bym sobie nie zrobiła. Na początku to było tak bolesne, że ja bym sobie wyjęła strzykawkę i nie wstrzyknęła sobie tego. Poza tym nie miałabym serca się kłuć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 09:59
marzycielka29, justa24 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny po weekendowo
jestem umordowana weekend był dla mnie bardzo intensywny. Załatwiliśmy dużo spraw i praktycznie większość zakupów mamy załatwione. Niestety jakieś wstrętne przeziębienie mi dokucza więc dziś kocyk i herbatka ze sokiem malinowym.
No kochane Justa i Nienormalna termin porodu was już goni mnie jeszcze zostało 66 dni i też leci teraz ostatnio mega szybko .
Mała kopie czasami aż tak mocno że podskoczęi teraz już coraz bardziej można wyczuć części ciała fajniutkie uczucie.
иιєиσямαℓиα, michaela, justa24, MamaMadzia lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:4 kg nie jest wskazanie do cc? czy jest?
mi ginka mówiła, że dopiero 4,5 kg, a położna na szkole rodzenia, że 4kg...jest już wskazaniem...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Witam dziewczyny po weekendowo
jestem umordowana weekend był dla mnie bardzo intensywny. Załatwiliśmy dużo spraw i praktycznie większość zakupów mamy załatwione. Niestety jakieś wstrętne przeziębienie mi dokucza więc dziś kocyk i herbatka ze sokiem malinowym.
No kochane Justa i Nienormalna termin porodu was już goni mnie jeszcze zostało 66 dni i też leci teraz ostatnio mega szybko .
Mała kopie czasami aż tak mocno że podskoczęi teraz już coraz bardziej można wyczuć części ciała fajniutkie uczucie.
nam się udało nagrać jak mała wystawia pupsko, śmiesznie to wygląda jak kosmita jakiś.
иιєиσямαℓиα, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
.
Wczoraj chyba mi prostował nóżki hehe, bo z boku mi wystawił taką mini antenkę - więc obstaiam że to była nóżka albo rączka ewentualnie. Czuć fajne okrągłe zgrubienia jakby kolanko albo łokieć, lub piętka
hehe. super to uczucie. Oj będzie tego brakował
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
Justa mam podobne objawy. Też zmieniła mi się wydzielina na bardziej śluzowatą. Jest jej też więcej niż wcześniej. Nocami się bardzo mocno pocę (ale to już od kilku tygodni). Teraz doszły jeszcze problemy z zasypianiem. Kładę się i czuję się mega zmęczona, ale sen nie przychodzi... Ale to też jest z tego co czytałam w tym miesiącu normalne. Czuję też pobolewania na wysokości kości łonowej, szczególnie, gdy wykonam jakieś prace wymagające schylania się. Relaksacyjnie ćwiczę na piłce i mam nadzieję, że wkrótce coś się ruszy
justa24, Lilka lubią tę wiadomość
-
marzycielka29 lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Już kiedyś pisałam, mój tata urodził się w 1949 roku w 30 tygodniu ciąży, ważył 1200 gram, nie było w medycynie żadnych metod na ratowanie wcześniaków, przynajmniej moja babcia mówiła, że nie dawali mu szans na przeżycie, leżał biedny przy kozie, ubranka które mu szyła i które widziałam na własne oczy to ubranka wielkości dłoni, aż się wierzyć nie chce, że przeżył i taki bysior z niego hehe
-
No będzie brakowało mega ale ja już nie mogę się doczekać jak już będzie bezpieczna z nami w domku
Powiem wam że dziś miałam sen masakra urodziłam zamiast dziewczynki chłopca ale to jeszcze nicbo okazało się że to uroda meksykańska miał takie czarniutkie kręcone włoski
zrobiłam zadyme na porodówce że mi dziecko podmienili a ja ubranka w większości w kolorach dziewczęcych mąż miał rano ubaw jak mu opowiadałam
a mnie wcale do śmiechu nie było bo to było mega realistyczne dobrze ze to był tylko sen.
hi hi
Powiem wam ze im bliżej do porodu to ja mam pietra niby już raz to przeszłam ale kurcze 7 lat temu a teraz boję się za nas obojga bo i mój mąż ma pietra choć nie chce dać poznać tego po sobie ale to się czuje.иιєиσямαℓиα, Blondi22, Rucia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:)
Mnie wczoraj znów (po 3 dniach) przyszedł skurcz przepowaiadajćy ... lekki ból okresowy w dole brzucha do max 1 min i odchodzi.
Tak se myślę że zostało mi 6 tyg (48dni) jak one bd rosnąć na sile ,to biorę znieczuelenie:D bo w ciąż się odganiam od niego:P
Ja myślę że Nienormalna ty się nie boisz bólu (bo każda musi być na niego gotowa) tylko konsekwencji w razie zaklinowania (jak na początku to i tak robią cc ,a jak w kanale rodnym to potem z reguły kleszcze lub vacum.
Ale żadna z nas nie wie.. jak będzie bo może bbyć kobitka wąskie biodra 45 kg wagi i urodzić bez problemu ,a może być osoba która jest normalnej wagi ma szerokie biodra i mieć problem z wysunięciem malucha.
Nikt z nas od środka nie zna naszej budowy ciała... niktиιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:mąz mi robi
On jest na tyle odważny, ja nie
sama bym sobie nie zrobiła. Na początku to było tak bolesne, że ja bym sobie wyjęła strzykawkę i nie wstrzyknęła sobie tego. Poza tym nie miałabym serca się kłuć.
Co do tych zastrzyków to mnie też mąż robi bo ja na widok igły mam dość a co dopiero jakbym sama miała sobie ją wbić no ale nie jest źle jedno co to mam dwa sińce które mega długo się goją .
-
justa24 wrote:Rucia my też mamy w planach (chyba w ten wekend) taki ostatni wypad przed porodem ..oczywiście kino,nie wiadomo jak to będzie po porodzie ale nie pr ędko gdzieś wyjdziemy napewno.
już sie doczekac nie moge -
pasia27 wrote:Justa mnie odeszy wody rano i zero skorczow !!no i malo ruchow malego wiec sie balam.z raccji tego podali mi o 16oksytocyne a o 20urodzilam.to raczej bylo na sucho hehe bo wody maly mial malutmo tylko w jakiejs czesci.jak mnie przyjeli to zrobili usg i na tescie Mani ga wyszlo malo bo6 punktow na 10 a waga 2700.no a Kacper sie urodzil i dostal wszystkie 10 i z waga 3190.wiec te aparatury sa mylace hmm a stracha mialam megam
A co do wywolania porodu to od 37tyg pilam napar z lisci malina na skurcze i ani jednego skurczu nie mialam hehe
Na koncowce codziennie masowalam brodawki a dzien przed umylam podloge na kolanach i na kucka haha no i poskutkowalo.
A czop wypadl w lazience rano na ciemny dywanik i jestem pewna ze niektore nawet nie wiedza ze czop wypada np w czasie zalatwiania sie czy prysznica..tydzien przed porodem lezalam w szpitalu bo miałam na poczatku skurcze ale potem ustaly i jeszcze miałam obrzeki spore na nogachi wysokie cisnienie. wiem tylko ze ze 3dni przed poodem wody mi sie delikatnie saczyly