X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zdenerwowałam się na mojego męża. Obiecał mi, że będzie jeździł już sam do pracy bez kumpli, żeby w razie czego być mobilnym i szybko wrócić do domu, a on sobie dalej dojeżdża w grupie i ma to wszystko w tyłku :/. Normalnie tak mnie ostatnio wkurza, że szkoda słów. Jego kumpel 1,5 miesiąca przed porodem żony zaczął jeździć sam i sie odkumplował.....a tutaj jak bedzie jechał swoim autem to oki, ale jak wyjdzie dzień, że bedzie jechał z kolegą jego samochodem to dupa, jak wróci? kolega go przecież nie przywiezie .... nie odpowiedzialny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 06:11

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dzięki dziewczyny za rady :). Trzeba będzie coś z tym zrobić. Ale wiecie jak t się wszystko słucha, a imię za długie, może inne poszukajcie, a wózek taki...mama widziała czarny ożywiony różowym...matko :/ dla chłopca wózek z różowym kupię :(. Nie cierpię koloru różowego. Jedno kolorowe mi się podobają, zwykłe normalne kolory....eh wiecie jak to
    o la la no to rzeczywiście, ale spokojnie, konsekwentnie rób swoje, a jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj, najtwardsi zawodnicy odpusczaja w takiej sytuacji :)

иιєиσямαℓиα, justa24 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    W ogóle zdenerwowałam się na mojego męża. Obiecał mi, że będzie jeździł już sam do pracy bez kumpli, żeby w razie czego być mobilnym i szybko wrócić do domu, a on sobie dalej dojeżdża w grupie i ma to wszystko w tyłku :/. Normalnie tak mnie ostatnio wkurza, że szkoda słów. Jego kumpel 1,5 miesiąca przed porodem żony zaczął jeździć sam i sie odkumplował.....a tutaj jak bedzie jechał swoim autem to oki, ale jak wyjdzie dzień, że bedzie jechał z kolegą jego samochodem to dupa, jak wróci? kolega go przecież nie przywiezie .... nie odpowiedzialny
    oj rozumiem, ale chyba w takiej chwili jednak kolega nie zawiedzie i jednak odwiezie? a może taryfą wróci?:)przynajmniej nie bedzie pedził rozemocjonowany do domu:) Ja sie zastanawiam czy sasiada nie poprosic o podwiezienie do szpitala, zeby ktos w mniejszych emocjach panował nad kierownica nie maz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 08:17

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    oj rozumiem, ale chyba w takiej chwili jednak kolega nie zawiedzie i jednak odwiezie? a może taryfą wróci?:)przynajmniej nie bedzie pedził rozemocjonowany do domu:) Ja sie zastanawiam czy sasiada nie poprosic o podwiezienie do szpitala, zeby ktos w mniejszych emocjach panował nad kierownica nie maz
    nie wiem, ale po co kolegę fatygować, a poza tym nie bardzo go chyba wypuszczą z pracy ;). A swoją drogą to byłaby najdroższa taryfa :D
    50km z pracy do domu....:)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dzięki dziewczyny za rady :). Trzeba będzie coś z tym zrobić. Ale wiecie jak t się wszystko słucha, a imię za długie, może inne poszukajcie, a wózek taki...mama widziała czarny ożywiony różowym...matko :/ dla chłopca wózek z różowym kupię :(. Nie cierpię koloru różowego. Jedno kolorowe mi się podobają, zwykłe normalne kolory....eh wiecie jak to
    oo co do imienia to u nas też były różne komenatrze ale to nasze dziecko i to my decydujemy jak się bedzie nazywało ! wkurza mnie coś takiego!
    nienormalna tacy są faceci..moj obiecywał mi kiedyś żę będzie ze mna chodził na zajęcia ze szkoły rodzenia..fakt nie może bo dużo pracuje i ja to rozumiem a że oczywiście wyszło jak wyszło normalka ;/

ale cieszę się bo jutro maja być ćwiczenia na piłkach i położna będzie pokazywała jak masować podczas pierwszej fazy porodu no i mój ma akurat popołudnie wolne i wybiera się ze mną :)

иιєиσямαℓиα, michaela lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odespałam sobie :)
    W nocy trudno mi zasnąć i się wyspać bo duży łobuz chrapie a mały łobuz wierzga i kopie :). Poszłam spać o 6 i wstałam o 9tej :)
    A teraz malutki ma czkawkę ;)

justa24 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    haha a poza tym wiedzę, że kilka dziewczyn wbija się w kolejkę ciężąrówek ;)
    darijka z 10.11 - cc 18.10 i iśka planowana cc na 29.10 z 7.11 ;)

a swoją drogą ja chyba też porozmawiam o cc z moją ginka pojutrze bo coraz mniejszą mam motywację do porodu naturalnego. Drugi gin z medicovera twierdzi, że to byłoby lepsze rozwiązania, żeby małego nie uszkodzić :(
    jeżeli jego waga będzie tak rosnąć.
    Czemu bliźnięta ewakuuje się wcześniej , a pojedyncze ciążę nie :)?
    kochana a nie lepiej upewnić się czy są naprawde wskazania do tej cesarki? odnoszę wrażenie żę bardziej boisz się porodu naturalnego niż tego cięcia.. wiesz nie kwestionuje Twojego zdania ale to jest jednak operacja a jak vz dzieciątkiem będzie wszystko dobrze i z Tobą a i waga nie będzie wskazaniem to czemu nie spróbować? dużo porodów tez zaczyna sie naturalnie a kończy cesarka.

michaela lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    A swoją drogą to byłaby najdroższa taryfa :D
    50km z pracy do domu....:)
    hehe jak by za to zabulił to by zapamietał na całe zycie żeby żony słuchać :D
    Ja mojemu mezowi np mówiłam -pojedz sprawdz znanim kupisz drewno przez telefon, ale sie uparł, kupił, okazało sie szybko ze mokre i co i baaardzo dobrze teraz wystarczy ze pod nosem cicho cos powiem, i bierze to pod uwagę, a w tedy ile próbowałam go przekonac... :D Ale mam wrażenie ze tak tto podziałało wyłącznie dlatego żenie skomentowałam tego jego odkrycia ze kupił jeednak coś żle... tylko zasugerowałam, ze może tym razem jednak pojedzie sprawdzić co kupuje, jak chce to pojade znim... on chyba za ten brak gderania taki wdzięczny jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 09:35

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa masz tydzień do porodu, ja dwa :)
    Ale malutki ma już przyzwolenie, żeby już wychodził :D

justa24 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    odespałam sobie :)
    W nocy trudno mi zasnąć i się wyspać bo duży łobuz chrapie a mały łobuz wierzga i kopie :). Poszłam spać o 6 i wstałam o 9tej :)
    A teraz malutki ma czkawkę ;)
    ehh z tym spaniem to są 3 światy,ja co róż mam coś i już w sumie przyzwyczaiłam się do tego ale dziś lepiej mi się spało bo nos się odetkał i powoli mi przechodzi :)z mężem też już jest lepiej :)

Ej dziewczyny te coś są juz blisko przed porodem też wam się zwiększyła ilość wydzieliny? bo ja tak mam od kilku dni jest taka biała lub przezroczysta, wyczytałąm że to może być nawet ten czop i może on tak sobie odchodzić powoli..jedynie taki podbarwiony krwia to jest już wtedy gdy nastepuje rozwieranie się szyjki.

Oprócz tego strasznie się poce w nocy i to tez mam tak od jakiegoś czasu dopiero to tez hcyba normalne juz w ostatnim miesiącu?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    kochana a nie lepiej upewnić się czy są naprawde wskazania do tej cesarki? odnoszę wrażenie żę bardziej boisz się porodu naturalnego niż tego cięcia.. wiesz nie kwestionuje Twojego zdania ale to jest jednak operacja a jak vz dzieciątkiem będzie wszystko dobrze i z Tobą a i waga nie będzie wskazaniem to czemu nie spróbować? dużo porodów tez zaczyna sie naturalnie a kończy cesarka.
    tak boję się porodu naturalnego, bo mały jest spory praktycznie 3900 , mnie przeraża. Teściowa rodziła mojego męża 3600 a był bardzo szeroki w ramionach i miała duży problem z jego urodzeniem. Mi lekarz ostatni znowu zaznaczał, że on ma strasznie duży brzuch o.O jak mi gdzieś utknie ten brzuch w trakcie porodu.....
    No zobaczymy, ja mam jutro wizytę u ginki co pracuje w szpitalu poda wagę i zobaczymy co powie...na razie się nie nastawiam tylko myślę o tej jego wadze. Ja na pawdę dużo nie jem...to po prostu jest prawda, że na clexanie dzieci są spore. Zanim jeszcze byłam w ciąży a wiedziałam że będę musiała się kłuć , to czytałam o tym clexanie na forum i ciągle się przewijały stwierdzenia, że duże dzieci i częściej cc. Tym bardziej, że mały zaczął tak przybierać teraz w okresie jak podobno w życiu płodowym maluszki zaczynają odkładać i magazynować tkankę tłuszczową.
    Boję się tylko zważyć, bo jutro znowu będzie mnie pytać o masę, ale chyba skłamię bo nie będę znowu chciała mieć wyrzutów sumienia, że to przez jedzenie. Ja czuję takie straszny ciężar na brzuchu, że aż bolą mnie mięśnie ud i mięśnie kręgosłupa, jak stoję to bardzo się męczę i ostatnio muszę większosć rzeczy robić siedząc na krześle. Też tak macie? Ja w ostatnim czasie właśnie poczułam tak nagle ten ciężar brzuszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 09:46

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    justa masz tydzień do porodu, ja dwa :)
    Ale malutki ma już przyzwolenie, żeby już wychodził :D
    noo u mnie też już ma pozwolenie na wyjście ale jak widać nie zanosi się nic w dodatku moj maż dziś rano mówi do mnie ,, no oficjalnie został tydzień z kawalkiem Alankowi do wyjścia,, i się uśmiechnął a ja do niego co nie możesz w to uwierzyć ? tak heh ja też. To naprawde dziwne odczucie im bliżej terminu tym częściej o tym myślimy i jak to będzie?

Pozatym moj maż dodał że ma przeczucie że mały yjdzie po terminie jak on sam, ja na o oby nie tylko 2 tygodnie po..ja sie urodziłąm tydzień przed hihi i wolałabym też tak rodzic.

иιєиσямαℓиα, Rucia lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    hehe jak by za to zabulił to by zapamietał na całe zycie żeby żony słuchać :D
    Ja mojemu mezowi np mówiłam -pojedz sprawdz znanim kupisz drewno przez telefon, ale sie uparł, kupił, okazało sie szybko ze mokre i co i baaardzo dobrze teraz wystarczy ze pod nosem cicho cos powiem, i bierze to pod uwagę, a w tedy ile próbowałam go przekonac... :D Ale mam wrażenie ze tak tto podziałało wyłącznie dlatego żenie skomentowałam tego jego odkrycia ze kupił jeednak coś żle... tylko zasugerowałam, ze może tym razem jednak pojedzie sprawdzić co kupuje, jak chce to pojade znim... on chyba za ten brak gderania taki wdzięczny jest :D
    haha :)
    dobra jesteś :)
    twój mąż czuje teraz respekt :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ehh z tym spaniem to są 3 światy,ja co róż mam coś i już w sumie przyzwyczaiłam się do tego ale dziś lepiej mi się spało bo nos się odetkał i powoli mi przechodzi :)z mężem też już jest lepiej :)

Ej dziewczyny te coś są juz blisko przed porodem też wam się zwiększyła ilość wydzieliny? bo ja tak mam od kilku dni jest taka biała lub przezroczysta, wyczytałąm że to może być nawet ten czop i może on tak sobie odchodzić powoli..jedynie taki podbarwiony krwia to jest już wtedy gdy nastepuje rozwieranie się szyjki.

Oprócz tego strasznie się poce w nocy i to tez mam tak od jakiegoś czasu dopiero to tez hcyba normalne juz w ostatnim miesiącu?
    pocenie normalne. Moja szwagierka po porodzie to dopiero się pociła...mówiła że masakra...
    Wydzieliny też mam chyba więcej ...tak mi się wydaje

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    tak boję się porodu naturalnego, bo mały jest spory praktycznie 3900 , mnie przeraża. Teściowa rodziła mojego męża 3600 a był bardzo szeroki w ramionach i miała duży problem z jego urodzeniem. Mi lekarz ostatni znowu zaznaczał, że on ma strasznie duży brzuch o.O jak mi gdzieś utknie ten brzuch gdzieś w trakcie.....
    No zobaczymy, ja mam jutro wizytę u ginki co pracuje w szpitalu poda wagę i zobaczymy co powie...na razie się nie nastawiam tylko myślę o tej jego wadze. Ja na pawdę dużo nie jem...to po prostu jest prawda, że na clexanie dzieci są spore. Zanim jeszcze byłam w ciąży a wiedziałam że będę musiała się kłuć , to czytałam o tym clexanie na forum i ciągle się przewijały stwierdzenia, że duże dzieci i częściej cc. Tym bardziej, że mały zaczął tak przybierać teraz w okresie jak podobno w życiu płodowym maluszki zaczynają odkładać i magazynować tkankę tłuszczową.
    Boję się tylko zważyć, bo jutro znowu będzie mnie pytać o masę, ale chyba skłamię bo nie będę znowu chciała mieć wyrzutów sumienia, że to przez jedzenie. Ja czuję takie straszny ciężar na brzuchu, że aż bolą mnie mięśnie ud i mięśnie kręgosłupa, jak stoję to bardzo się męczę i ostatnio muszę większosć rzeczy robić siedząc na krześle. Też tak macie? Ja w ostatnim czasie właśnie poczułam tak nagle ten ciężar brzuszka.
    nienormalna oczywiście skonsultuj to z lekarzem a on juz na pewno będzie wiedział co jest najlepsze dla Ciebie i dziecka, a ten clexan to co to za lek?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ledwno nadrobiłam po jak dla mnie jak zwykle zabieganym weekendzie.

Maja, Suzy śliczne chłopaczki gratulacje ! :)

Lilka, wszystkiego naj z okazji urodzin :)

Trzymam kciuki za maluszka Liri, wierzę, że wszystko zakończy się dobrze !

Jeśli chodzi o sposoby na przeziębienie, mnie teraz uratowały inhalacje z wody z solą. 1 łyzka soli na litr gorącej wody ręcznik na głowę i 10 minut inhalacji 2 razy dziennie i mega poprawa już po 2 dniach ! :)

Lilka lubi tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba trzeba powoli dołaczyc i do was ;)

mi ovu pokazuje ze jestem w 7 miesiacu i 3 trymestrze ;)

michaela, kamila87, Nina82, yennefer, Kropka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    nienormalna oczywiście skonsultuj to z lekarzem a on juz na pewno będzie wiedział co jest najlepsze dla Ciebie i dziecka, a ten clexan to co to za lek?
    zastrzyki na rozrzedzenie krwi. Mam mutację MTHFR i przeciwciała ANA2. I na to muszę brać te zastrzyki przez całą ciąże i jeszcze 6 tygodni połogu.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Margotka87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    tak boję się porodu naturalnego, bo mały jest spory praktycznie 3900 , mnie przeraża. Teściowa rodziła mojego męża 3600 a był bardzo szeroki w ramionach i miała duży problem z jego urodzeniem. Mi lekarz ostatni znowu zaznaczał, że on ma strasznie duży brzuch o.O jak mi gdzieś utknie ten brzuch w trakcie porodu.....

moja Zuzia wazyla 4 kilo ale nic nie bralamw ciazy po prostu taka byla jej uroda :) co do porodu to faktycznie skonsultuj to z lekarzem bo ponoc 4 kilo nie jest wskazaniem do cc :) u mnie jednak skonczylo sie cieciem bo mloda nie wstawila sie glowka w kanal rodny ale wpadli na to dopiero po 24 godzinach!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba zacznę prać dywany dzisiaj. Może coś przyspieszę ;). Zastanawiam się czy prać je teraz ...w tym tygodniu przyłażą nam robić te cholerne piony...wrr jestem wkurzona, zastanawiam się dlatego czy jest sens prać, mam nadzieję że mi nie zabrudzą mieszkania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 09:54

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ