X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno skorzystam z wiedzy mamy i siostry odnośnie opieki nad dzieckiem i jego pielęgnacji gdyż sama nie mam doświadczenia, ale zamierzam filtrować otrzymywaną wiedzę i brać pod uwagę ich zdanie, ale też mieć własny rozum i intuicję. Wiem, że będę miała ciężko z nimi w wielu kwestiach i będzie mnie to kosztować wiele nerwów, ale zazwyczaj jestem uparta. Mieszkamy i przez pierwsze miesiące będziemy mieszkać z moimi rodzicami, ale mam nadzieję, że dam sobie z nimi radę i nie będą się wtrącać jeśli ja sama nie poproszę ich o pomoc i radę. Takie mam marzenie :), a jaka będzie rzeczywistość to się okaże..

pasia27, michaela lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z ruchami. Na tym etapie to już raczej regularne prawda.Martwię się bo dziś nie czuję wcale małego ani jak się przekręca ani nic.Nie wiem czy jechać na izbę czy jeszcze trochę poczeka

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z ruchami. Na tym etapie to już raczej regularne prawda.Martwię się bo dziś nie czuję wcale małego ani jak się przekręca ani nic.Nie wiem czy jechać na izbę czy jeszcze trochę poczeka

Hej bywaly dni ze maly byl nieaktywny w ogole.slodycze ns niego nie dzialaly tylko zimna woda ;) malenstwa maja swoj rytm ktory ma niewiele wspolnego z rytmem..dnia kazda z nas pisala tutaj ze maluchy sa malo aktywne czy tez my malo czujemuitd i bylo to zupelnie normalne..niestety nie kopia na zawolanie :)
    Za to teraz po 30 stym tyg czuje go ciagle ;)
    Ruchy sie zmieniaja jest to cos w stylu rozciaganka pelzania i jest to slodkie ;)
    Takze sppkojnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 15:38

justa24 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się pobudził ;) ale to tak dziwnie bo wczoraj był bardzo aktywny s dzis spał cały dzien chyba dlatego ten strach

pasia27 lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie to normalne ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie nowość bo to 1 dziecko więc jestem zielona więc wolę zapytać.Ciąża to fajny stan ale już bym chciała mieć małego brzdąca w domciu w łóżeczku

relg3e5ejwatx9hx.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto by nie chciał :D

michaela lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas juz sie nie umi doczekac tej chwili jak będzie miała Swoje maleństwo na rączkach :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Hej bywaly dni ze maly byl nieaktywny w ogole.slodycze ns niego nie dzialaly tylko zimna woda ;) malenstwa maja swoj rytm ktory ma niewiele wspolnego z rytmem..dnia kazda z nas pisala tutaj ze maluchy sa malo aktywne czy tez my malo czujemuitd i bylo to zupelnie normalne..niestety nie kopia na zawolanie :)
    Za to teraz po 30 stym tyg czuje go ciagle ;)
    Ruchy sie zmieniaja jest to cos w stylu rozciaganka pelzania i jest to slodkie ;)
    Takze sppkojnie ;)
    heh fakt ruchy się zmieniaja, teraz są takie mocniejsze ..nawet duzo mocniejsze kopniaki bym powiedziała a nie takie mizianie jak wcześniej no i częstotliwość też, wcześniej mój mały miewał dni gdzie bardzo mało się ruszał albo wogóle go nie czułam i się martwiłam a teraz niema dnia bym go nie czuła i to tak pożadnie w dodatku czasem nawet lekko zaboli jak kopnie.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Kropka ty masz termin na 1 grudzień?
    Zdradź kogo się spodziewasz :)? Dziewczynki czy chłopczyka :)?
    Dopiszę do listy

Ovu pokazuje mi 1 grudzień a usg 29 listopad, więc w sumie mała różnica :) A płci dziecka nie znam, chcieliśmy mieć niespodziankę i muszę przyznać, ze nie żałuję, jest to bardzo ekscytujące nie wiedzieć i chyba jeszcze bardziej nie mogę się doczekać porodu :) Poza tym myślę, że to będzie fajny moment jak mi położna powie - to chłopiec/dziewczynka :)

;oniqa, Lalita2710, Ana27, MamaMadzia, michaela, blueberry, иιєиσямαℓиα, Rucia, xcarolinex, marzycielka29, Blondi22, HOPE83 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Liri, mam nadzieję, ze maleństwo da radę przezwyciężyć wszystko i będzie zdrowe. Trzymam kciuki.

A dziś jestem wykończona - od wczoraj mieliśmy gości i dziś cały dzień chodziliśmy. Już pod koniec myślałam, ze mi kość łonowa pęknie z bólu, teraz leżę z nogami do góry, bo oczywiście spuchły mi przeogromnie.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka moja droga ja cie za to podziwiam wiesz;)) Jesteś po prostu cierpliwa;D Mnie to też było obojętne ,ale nie mogłam się doczekać :))) :D co będzie :P

Kropka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez bym nie wytrzymała tyle czasu :) wielki szacun dla Ciebie i męża :)

Kropka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:
    Ale jasne od tego sa dziadkowie ;) wkońcu sa drugimi po nas najważniejszymi osobami dla naszych dzieci ;) niech rozpieszczaja ;) raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi;) mysle ze dlatego mamy z nimi największy problem bo sa przekochani dla naszych dzieci a to im musimy czasem w musie zwracać uwagę i zawsze sie boje zeby nie przekroczyć granicy i im nie zrobic przykrości Najlepiej chyba jak mamy swoje rację tak im to przedstawić zeby uwierzyli ze to rzeczywiście dla ich ukochanych wnuków najlepsze ...;)
    my przecwiczylismy sytuacje na psie który przy rodzicach zapomina o wszelkich zasadach domowych, jest rozpieszczany rozpusczanynas trafiło przez pewien czas, że jak to karmienie psa smakołykami przy stole w rtrakcie obiadu a my tu stajemy na głowie zeby na codzien nie uczyc go takiego zachowania, bo bedzie zebrac itd, okazało się jednak ze pies swój rozum tez ma doskonale rozumiaiał, że znikają "dziadkowie" i wracaja wypracowane zwyczaje, czasem jeden dzien jeszcze sprawdzał czy aby coś sie nie da zmienic na stałe ale poem szybciutko wracał do codziennego trybu i teraz juz ze stoickim spokojem patrzymy na te wszystkie cuda które wyczyniaja moi rodzice(oprócz przekarmiania psa tłustymi rzeczami bo to mu po prostu szkodzi - ale tego nauczyli sie juz sami jak mu dali raz czy drugi i widzieli jak pies choruje potem) więc spróbuje podobnie podejsc do tego jak bedzie z ludzkim wnukiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 21:36

MamaMadzia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia ja miewałam z moja mała podobnie - ciche dni - czasem w zla pogode czasem chyba po bardziej nerwowych momentach:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela my mamy tak samo z psem :) Jak 'sprzedajmy' naszą do moich rodziców to wraca w ciągu 1-2 tygodni 2-4 kilo cięższa a w przypadku beagla to porażka bo pies ma swoją dietę. Ale po ostatnich wyczynach jak zaczeły się jej placki robić łyse po przekarmienu- nie wiem czym ale zakończone zastrzykami przez m-c mam nadzieję, że już nie będą nadgorliwi w karmieniu ;)
    A najlepszy jest tekst: bo ona tak paaatrzyła i chyba głodna była... nie wspomnę, że ten pies nawet na papier się rzuca jakby to był niewiadomo jaki rarytas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2013, 22:23

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 20 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha no dokładnie tak to wyglada, biedny, zagłodzony pies... a ze potem psa goni po tłustym przez cała noc i co 30 minut trzeba go wypuszczać... to juz zbyt trudne do powiazana ze sobą :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Biedna Liri, mam nadzieję, ze maleństwo da radę przezwyciężyć wszystko i będzie zdrowe. Trzymam kciuki.

A dziś jestem wykończona - od wczoraj mieliśmy gości i dziś cały dzień chodziliśmy. Już pod koniec myślałam, ze mi kość łonowa pęknie z bólu, teraz leżę z nogami do góry, bo oczywiście spuchły mi przeogromnie.
    też podziwiam :), bo mnie by ciekawość zżarła :). Wystarczy, że jego wygląd pozostaje dla mnie niespodzianką ;). To płeć przynajmniej musiałam znać :). Poza tym mąż koniecznie chciał wiedzieć, bo bardzo był ciekawy, a my sie przekomarzaliśmy - ja mówiłam, że dziewczynka a on że chłopiec ;)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady :). Trzeba będzie coś z tym zrobić. Ale wiecie jak t się wszystko słucha, a imię za długie, może inne poszukajcie, a wózek taki...mama widziała czarny ożywiony różowym...matko :/ dla chłopca wózek z różowym kupię :(. Nie cierpię koloru różowego. Jedno kolorowe mi się podobają, zwykłe normalne kolory....eh wiecie jak to

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a poza tym wiedzę, że kilka dziewczyn wbija się w kolejkę ciężąrówek ;)
    darijka z 10.11 - cc 18.10 i iśka planowana cc na 29.10 z 7.11 ;)

a swoją drogą ja chyba też porozmawiam o cc z moją ginka pojutrze bo coraz mniejszą mam motywację do porodu naturalnego. Drugi gin z medicovera twierdzi, że to byłoby lepsze rozwiązania, żeby małego nie uszkodzić :(
    jeżeli jego waga będzie tak rosnąć.
    Czemu bliźnięta ewakuuje się wcześniej , a pojedyncze ciążę nie :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2013, 06:07

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ