X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję się fatalnie: zgaga, której nigdy w życiu nie miałam, dopadła mnie wczoraj przed snem i nie odpuszcza, ech....jem często i mało, ale widocznie synek dusi mi żołądek czy coś i ciągle mnie muli:( oby minęło, a jak u Was?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina od kilku dni mam to samo (mimo że jem takie same małe porcję ,a często) itd wieczorami mnie dopada jak się kładę spać :(( mleko pije i zasypiam i żyję.
    Mama mówi że bardzo urosnoł w ciągu tygodnia (po brzuchu też widać)
    i że już mi uciska żołądek i tak już będzie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gdy dopadnie Cię zgaga napij się zimnego mleka. Najlepiej całą szklankę. Zawsze mi pomaga.

;oniqa lubi tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę podobno dobrze sobie migdały przegryzać :)

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Reni jest bezpieczny w ciąży... Ja w nocy idę na łatwiznę i po prostu biorę tabletkę...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem migdały, ale średnio dają ulgę, mleko też...w sumie samo palenie moja szybko, potem tylko tak mnie muli, jakbym miała wymiotować, ech....nie miałam w ogóle nudności, to będę mieć na koniec ciąży hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    My dopiero teraz na ovu bo jak dotąd dzień zabiegany.. z rana zakupy pojechalismy na rynek co wcale nie było mi wskazane bo dziś czuję sie gorzej przeziebienie mnie rozkłada a katar wykańcza ;/ potem porządki w domku,jakiś szybki obiad i jeszcze zachaczyliśmy o teściów i tak zeszło teraz padam, zaraz będę piła lipe z imbirem miodem i cytryna jedyne moje lekasrtwo ;/

Widać że weekend i że mężowie są w domku bo mało ruch tu dzisiaj :) ale sama mam tak samo,móJ mąż ma w końcu cały weekend wolny i też żadko tu zajrzę.
    Wogóle to mały sie mniej rusza, nie wiem czy odczuwa może moje samopoczucie a raczej osłabienie?

Rucia fajnie żę tak wam się trafiło z tym usg :) ja juz teraz musze tlyko czekać na rozwiążanie i wtedy bedzie nam dane ujrzeć w koncu synka.:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A ja dziś czuję się fatalnie: zgaga, której nigdy w życiu nie miałam, dopadła mnie wczoraj przed snem i nie odpuszcza, ech....jem często i mało, ale widocznie synek dusi mi żołądek czy coś i ciągle mnie muli:( oby minęło, a jak u Was?
    Nina ja na zgagi to te,z mleko ale z płatkami, zjadam taką miseczke i jakoś daje zasnąć w sumie to już nie powinnam mieć tych zgag bo ponoć jak sie dziecko opuszcza w doł to przestaje naciskać ,u mnie chyba to jeszcze nie nastąpiło :(

Wogole to na poprawienie humorku kupiłam sobie dzisiaj fajny sweterek w moim ulubionym kolorze miętowym :) (w koncu coś dla siebie)i jeszcze jedna piżamę do szpitala ale nie taką do karmienia tylko taką gdybym leżała od terminu i czekala do porodu.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia-super z tym USG wyszło :)
    Nina u mnie działa mleko i od czasu do czasu ratuję się też Rennie
    Ogólnie mój brzuch ostatnio bardzo urosł..mierzyłam się w poniedziałek i miał 92 cm a dziś 97cm! ( mierzyłam w tym samym miejscu, na wysokości pępka)
    aaa kochane! nadal prosimy Was o modlitwy dla maleństwa Liri..pękły mu płucka wczoraj i jest w stanie krytycznym..jedno powoli sięregeneruje, nie wiadomo co z drugim...jest jej bardzo ciężko i każda dobra myśl, modlitwa teraz się przyda, bo wiara czyni cuda..

justa24, marzycielka29, pasia27, Suzy Lee, maja2024 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo przykre i smutne..ale przeciez stan był stabilny.. co sie stało nagle z płuckami? pewnie nie były dobrze wykształcone? a lekarze są w stanie coś zrobić?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiemy jedynie,że wczoraj około godz. 15:00 pękły mu oba płucka..jedno pomału się regeneruje,z drugim nie wiadomo co..nie wiemy od czego..nie wiemy jakie są rokowania,jdynie,że jest w stanie krytycznym...

82doi09kxiyf6x26.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to straszne takie maleństwo będziemy się modlić o tego aniołka małego.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko święta :( Biedne maleństwo :( Biedna Liri.

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dawno wróciliśmy do domku i padam od rana na nogach ale już tak dawno nie byłam u rodziców że aż głupio babcia nakupowała dla małej rzeczy ładny rożek, pieluchy tetrowe szczoteczkę do włosków , czapeczkę na zimę i sliczne rajstopki. O córci też pomyślała i dostałam fajną koszulę do karmienia :) więc ja tylko dokupiłam sama wanienkę . Super bo teraz każdy grosz na miarę złota same wiecie wyprawka to studnia bez dna.

Widać że na ovu weekend bo nawet dużo nie musiałam nadrabiać :)
    Zmykam do łóżka kochane dobrej nocki dziewczynki i słodkich snów.:)

Do jutra!!

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modle sie za maluszka Liri...chce wierzyc,ze bedzie dobrze!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za maleństo Liri..musi być dobrze :) będe się o to modlić :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    w tej części jestem pierwszy raz , i odrazu chciałam zapytać czy może też macie bóle podbrzusza iw pachwinach az sięgający do krocza Troche sie boję i nie wiem czy powinnam sobie tak pozwalać bo jeszcze pracuje w restauracji w kuchni . Nie dlugo ale zawsze trzeba sie więcej poruszać .Jak marzycielka pisze wyprawka kosztuje hihihih Pozdrawiam serdecznie

relgh3714gqvyz0c.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miewam bóle w pachwinach raz na tydzień a cały czas leżę :) to chyba wiązadła...

mam pytanko: od dwóch dni meczy mnie ból gardła i katar- już ledwo co dyszę - macie jakieś sposoby domowe? Piję wodę z miodem i cytryną, ssie tatum verde czy jakoś tak i nie przechodzi.... :(

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej liri :( maleństwo :( duzo dobrych mysli przesyłam

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ja miewam bóle w pachwinach raz na tydzień a cały czas leżę :) to chyba wiązadła...

mam pytanko: od dwóch dni meczy mnie ból gardła i katar- już ledwo co dyszę - macie jakieś sposoby domowe? Piję wodę z miodem i cytryną, ssie tatum verde czy jakoś tak i nie przechodzi.... :(

Formalnie chodzi o to żeby nawilżać śluzówkę gardła ,więc tantum verde już jest mocne są jeszcze dla kobiet w ciąży tebletki do ssania :
    http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/prenalen-gardlo-16-pastylek-do-ssania-15018.html ,ale zwykłe cukierki też powinno się ssać ,żeby nawilżać śluzówkę.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ