X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję się fatalnie: zgaga, której nigdy w życiu nie miałam, dopadła mnie wczoraj przed snem i nie odpuszcza, ech....jem często i mało, ale widocznie synek dusi mi żołądek czy coś i ciągle mnie muli:( oby minęło, a jak u Was?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina od kilku dni mam to samo (mimo że jem takie same małe porcję ,a często) itd wieczorami mnie dopada jak się kładę spać :(( mleko pije i zasypiam i żyję.
    Mama mówi że bardzo urosnoł w ciągu tygodnia (po brzuchu też widać)
    i że już mi uciska żołądek i tak już będzie.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina gdy dopadnie Cię zgaga napij się zimnego mleka. Najlepiej całą szklankę. Zawsze mi pomaga.

;oniqa lubi tę wiadomość

• PAREL Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zgagę podobno dobrze sobie migdały przegryzać :)

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Reni jest bezpieczny w ciąży... Ja w nocy idę na łatwiznę i po prostu biorę tabletkę...

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem migdały, ale średnio dają ulgę, mleko też...w sumie samo palenie moja szybko, potem tylko tak mnie muli, jakbym miała wymiotować, ech....nie miałam w ogóle nudności, to będę mieć na koniec ciąży hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)
    My dopiero teraz na ovu bo jak dotąd dzień zabiegany.. z rana zakupy pojechalismy na rynek co wcale nie było mi wskazane bo dziś czuję sie gorzej przeziebienie mnie rozkłada a katar wykańcza ;/ potem porządki w domku,jakiś szybki obiad i jeszcze zachaczyliśmy o teściów i tak zeszło teraz padam, zaraz będę piła lipe z imbirem miodem i cytryna jedyne moje lekasrtwo ;/

Widać że weekend i że mężowie są w domku bo mało ruch tu dzisiaj :) ale sama mam tak samo,móJ mąż ma w końcu cały weekend wolny i też żadko tu zajrzę.
    Wogóle to mały sie mniej rusza, nie wiem czy odczuwa może moje samopoczucie a raczej osłabienie?

Rucia fajnie żę tak wam się trafiło z tym usg :) ja juz teraz musze tlyko czekać na rozwiążanie i wtedy bedzie nam dane ujrzeć w koncu synka.:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    A ja dziś czuję się fatalnie: zgaga, której nigdy w życiu nie miałam, dopadła mnie wczoraj przed snem i nie odpuszcza, ech....jem często i mało, ale widocznie synek dusi mi żołądek czy coś i ciągle mnie muli:( oby minęło, a jak u Was?
    Nina ja na zgagi to te,z mleko ale z płatkami, zjadam taką miseczke i jakoś daje zasnąć w sumie to już nie powinnam mieć tych zgag bo ponoć jak sie dziecko opuszcza w doł to przestaje naciskać ,u mnie chyba to jeszcze nie nastąpiło :(

Wogole to na poprawienie humorku kupiłam sobie dzisiaj fajny sweterek w moim ulubionym kolorze miętowym :) (w koncu coś dla siebie)i jeszcze jedna piżamę do szpitala ale nie taką do karmienia tylko taką gdybym leżała od terminu i czekala do porodu.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia-super z tym USG wyszło :)
    Nina u mnie działa mleko i od czasu do czasu ratuję się też Rennie
    Ogólnie mój brzuch ostatnio bardzo urosł..mierzyłam się w poniedziałek i miał 92 cm a dziś 97cm! ( mierzyłam w tym samym miejscu, na wysokości pępka)
    aaa kochane! nadal prosimy Was o modlitwy dla maleństwa Liri..pękły mu płucka wczoraj i jest w stanie krytycznym..jedno powoli sięregeneruje, nie wiadomo co z drugim...jest jej bardzo ciężko i każda dobra myśl, modlitwa teraz się przyda, bo wiara czyni cuda..

justa24, marzycielka29, pasia27, Suzy Lee, maja2024 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bardzo przykre i smutne..ale przeciez stan był stabilny.. co sie stało nagle z płuckami? pewnie nie były dobrze wykształcone? a lekarze są w stanie coś zrobić?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiemy jedynie,że wczoraj około godz. 15:00 pękły mu oba płucka..jedno pomału się regeneruje,z drugim nie wiadomo co..nie wiemy od czego..nie wiemy jakie są rokowania,jdynie,że jest w stanie krytycznym...

82doi09kxiyf6x26.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko to straszne takie maleństwo będziemy się modlić o tego aniołka małego.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko święta :( Biedne maleństwo :( Biedna Liri.

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie dawno wróciliśmy do domku i padam od rana na nogach ale już tak dawno nie byłam u rodziców że aż głupio babcia nakupowała dla małej rzeczy ładny rożek, pieluchy tetrowe szczoteczkę do włosków , czapeczkę na zimę i sliczne rajstopki. O córci też pomyślała i dostałam fajną koszulę do karmienia :) więc ja tylko dokupiłam sama wanienkę . Super bo teraz każdy grosz na miarę złota same wiecie wyprawka to studnia bez dna.

Widać że na ovu weekend bo nawet dużo nie musiałam nadrabiać :)
    Zmykam do łóżka kochane dobrej nocki dziewczynki i słodkich snów.:)

Do jutra!!

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modle sie za maluszka Liri...chce wierzyc,ze bedzie dobrze!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za maleństo Liri..musi być dobrze :) będe się o to modlić :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór
    w tej części jestem pierwszy raz , i odrazu chciałam zapytać czy może też macie bóle podbrzusza iw pachwinach az sięgający do krocza Troche sie boję i nie wiem czy powinnam sobie tak pozwalać bo jeszcze pracuje w restauracji w kuchni . Nie dlugo ale zawsze trzeba sie więcej poruszać .Jak marzycielka pisze wyprawka kosztuje hihihih Pozdrawiam serdecznie

relgh3714gqvyz0c.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miewam bóle w pachwinach raz na tydzień a cały czas leżę :) to chyba wiązadła...

mam pytanko: od dwóch dni meczy mnie ból gardła i katar- już ledwo co dyszę - macie jakieś sposoby domowe? Piję wodę z miodem i cytryną, ssie tatum verde czy jakoś tak i nie przechodzi.... :(

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej liri :( maleństwo :( duzo dobrych mysli przesyłam

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    ja miewam bóle w pachwinach raz na tydzień a cały czas leżę :) to chyba wiązadła...

mam pytanko: od dwóch dni meczy mnie ból gardła i katar- już ledwo co dyszę - macie jakieś sposoby domowe? Piję wodę z miodem i cytryną, ssie tatum verde czy jakoś tak i nie przechodzi.... :(

Formalnie chodzi o to żeby nawilżać śluzówkę gardła ,więc tantum verde już jest mocne są jeszcze dla kobiet w ciąży tebletki do ssania :
    http://www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/prenalen-gardlo-16-pastylek-do-ssania-15018.html ,ale zwykłe cukierki też powinno się ssać ,żeby nawilżać śluzówkę.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ