X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa a nie za wczas ta glukoza? W sensie że wykonuje sie ja od 26-28 tyg ciaży ,a ty dopiero 25 pprawie.

Ana maz byl pogadac bo ja w pokoju siedze. Po czesci niby zrozumial. Ale oczywiscie stwerdzil se przesadzam i ze nasze mamy urodzily po 2 i 3 dzieci i ze przesadzam i nie mam racji.
    Powiedzial ze jak bd źle sie czula to do domu nikogo nie wpusci.
    Zobaczymy jak bd w rezultacie...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam kiepski dzień coś, w sensie poprałam i postałam nad deska do prasowania i totalnie nie mam siły...ten czas, gdy byłam w formie chyba oki co minął:( resztę prasowania przełożyłam na jutro. A i tak czekamy jeszcze na nowe meble i szafy, więc i tak nie mam gdzie tego schować, tzn mam, ale wiadomo wolałabym już w nowe, ech, mam nadzieję, że za 2 tyg się już tam wprowadzimy:-) mąż póki co ładnie umył okna i podłogi:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oniqa a nie za wczas ta glukoza? W sensie że wykonuje sie ja od 26-28 tyg ciaży ,a ty dopiero 25 pprawie.

Ana maz byl pogadac bo ja w pokoju siedze. Po czesci niby zrozumial. Ale oczywiscie stwerdzil se przesadzam i ze nasze mamy urodzily po 2 i 3 dzieci i ze przesadzam i nie mam racji.
    u nas robią od 24 tygodnia

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    u nas robią od 24 tygodnia
    mniee też leakrz mówił, ze glukoza od 24tc i też robiłam zaraz w 24tc bo potem juz wracałam do pracy i nie miałabym czasu pójść na tyle godzin rano na badania:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    no i w rezultacie super:) Swoje zdanie też facet ma, ale jednak sam widzi, że nie ma nic do gadania:P hehe

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Ciekawe jak tam Justa, może się coś rozręciło...:)
    hej,niestety nic sie nierozkręcilo fałszywy alarm niestety , bolesci ustapily a nie pisalam bo bylismy z mezem prawie caly dzien poza domem,wogole to mam doła cala rodżína moja sie sypie mama ma miec dodatkowe chemie,babcia chora i dziadek wyladowal w śzpitiezkim alu jesw w bardzo ciezkim stanie, wszyscy sie tylko bezprzerwy zamartwiaja

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusia strasznie mi przykro jeszcze TY na ostatnich nogach trzymaj się kochana :)

justa24 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    jusia strasznie mi przykro jeszcze TY na ostatnich nogach trzymaj się kochana :)
    jakies fatum jest w naszej rodzinie w tym roku a z mama to juz wogole mam nadzieje tylko ze nasze dzieciatko urodzi sie zdrowe bo tego bym juz nieprzezyla.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Justa bardzo przykro że w takim momencie się sypie.
    Mam nadzieje że bedzie lepiej. I po deszczu wyjdzie słońce dla Was wszystkich

Ana niby coś ale ja mam dalej niedosyt. Cuż w dupie to mam nie bd się stresować... bo już mnie nerwy to wszystko zjadło.

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    jakies fatum jest w naszej rodzinie w tym roku a z mama to juz wogole mam nadzieje tylko ze nasze dzieciatko urodzi sie zdrowe bo tego bym juz nieprzezyla.
    napewno będzie zdrowe :) dokładnie tak jak Lalita mówi że po każdym deszczu wychodzi słońce :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana,nie mogę przestać płakać..mam ogromne wielowodzie (za dużo wód płodowych) lekarka aż takiego jeszcze nie widziała. Dlatego mam skurcze. Powiedziała,że będzie ze mną szczera przy takim wielowodziu macica wytrzyma maks 4 tyg ( chociaż i to jest mało prawdopodobne) nawet jeśli przyjmuję fenoterol. Szyjka się też dalej skraca. Na dodatek synek ma prawdopodobnie wadę serduszka ( zamyka się coś tam w serduszku, jeśli się zamknie całkowicie mały się udusi w brzuchu) Umówiła mnie na jutro na 13 do najlepszego kardiologa ( akurat przyjeżdża z Wawy do Białego i jest to jej dobry kolega więc mnie wcisnął) jeśli diagnoza się potwierdzi da mi skierowanie do szpitala do Warszawy aby tam wywołać poród i ratować mojego wcześniaka. Synek waży 1400 g ( mało przytył prawdopodobnie przez tę wadę i wielowodzie). Za co to wszystko mnie spotyka.. :(

82doi09kxiyf6x26.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope spokojnie, poczekaj na diagnozę specjalisty. A w Twoim tyg i z taką wagą nie ma praktycznie żadnego ryzyka dla dzieciątka jeśli wywołają, myśl pozytywnie. Trzymam kciuki!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa sle duzo pozytywnej energii i usmiechu ..tak mi przykro :(
    Hope trzeba wierzyc ze bedzie dobrze..moja szwagierka urodzila Gosie w 34 tygodniu w ostatnim momencie obie uratowano..Ana nie widziala siadly jej nerki i caly organizm Gosiek byla rehabilitowana miesiacami..ALE wszystko skonczylo sie dobrze.obie sa zdrowe i Ana ma drugiego Skarbka ktorego urodzila w lipcu.wszystko bedzie dobrze trzymam mocno kciuki za Was.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2013, 21:36

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam glukozę 50 g przyjemnie nie było, ale czekałam na powtórne zbadanie krwi tylko godzinę, a po dwóch godzinach nawet nie pamiętałam o badaniu, czułam sie juz dobrze a wynik wyszedł poprawny, więc powtarząc nie musiałam, a przy 75g czesto się dziwczyny zle czują albo wymiotują (i powtarzają badanie i tak) więc ja bym szła w to 50 g.:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, nie martw się, 1400 g to ju całkiem sporo, i bedziecie pod dobrą opieką. Teraz medycyna potrafi zdziałać cuda.

justa kurcze przykro mi, trzymam mono kciuki za dobry obrót spraw

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope bardzo Ci współczuję :( Staraj się nie załamywać i poczekaj na konsultacje z kardiologiem, już nieraz było, ze jeden lekarz widzi wielką wadę a specjalista mówi, ze w sumie to nic wielkiego - i takiego scenariusza wydarzeń Ci życzę.
    A synek nawet jak by się miał teraz urodzić, to na pewno nic mu nie będzie. Bądź silna i postaraj się uspokoić. Musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... życze wam przedewszyskim bardzo dużo zdrowia i siły.
    I żeby diagnoza okazała się nie taka .. żeby wszysyko sie ułożyło cieżko mówić komuś kto nie jest na takim miejscu jak ty. Ale wierze że wszystko będzie w porządku <przytul>
    Tak jak pisze Michela medycyna jest teraz bardzo rozwinięta i wszystko się uda. Odpoczywaj.
    Staraj się dalej zdtowo odżywiać żeby synuś chłonoł co sie da przez ten czas.

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dużo zdrówka dla maluszka a dla Ciebie siły i wiary, napewno wszystko sie ułoży dobrze, myśl pozytywnie wiem że to trudne ale poczekaj na diagnoze specjalisty. kochana będę sie modlić za Ciebie i maleństwo

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wszystkie trzymamy kciuki za jutrzejszą wizytę i diagnozzę - musi być pozytywna. Dziś było za dużo negatywnych informacji i wcale Ci się nie dziwie, że się boisz! Jutro na pewno specjalista lepiej Ci to wszystko wytłumaczy i na pewno nie będzie tak źle, bo gdyby było tragicznie to wcześniej juz by coś wyszło a nie w 30tc. Więc spokojnie, jutro wszystkiego się dowiecie i nawet gdyby miałabys już rodzić to 30tc to nie jest tak źle, to 7 miesiąc i spokojnie lekarze radzą sobie z takimi przypdkami. A do porodu jeszcze dziecko podrośnie z masą bo każdyh dzień w brzuchu dodaje mu więcej gramów! Trzymamy kciuki za jutro!

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kurcze jakieś ciemne chmury chwilowo nad Wami niestety... to strasznie ciężkie przeżycie jak chorują tak bliskie osoby. Ale co my możemy poradzić na to wszystko...pewnie cieszyć się chwilą, spędzać czas razem, okazywać miłość. Nie zmienimy nic niestety, nie mamy wpływu na choroby... Szkoda, że wszystko na raz spadło na Ciebie, ale niestety to wszytsko jest od nas niezależne... Życie! A głupot nie gadaj, ze dziecko sie chore urodzi czy cos bo bedzie zdrowe jak do tej pory:) I piękne i ładne po rodzicach:)

zsxuot7.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ