III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
pasiu ale to były jakieś usztywniane staniki do karmienia? Ja kupiłam dwa bawełniane takie ala sportowe bez żadnych usztywnień, tyle że mają taki plastikowy zatrzask i się otwierają i zamykają. Jak sobie przymierzałam to były bardzo wygodne
pasia27 lubi tę wiadomość
-
No właśnie, też nie wydaje mi się zbey staniki spłaszczały piersi, chyba, ze moze zle dobrane rozmiarowo? Ja nie mam wielkich piersi wiec takie sportowe odpadaja bo dziwnie sie bede czula:P Zawsze miałam push-up hehehehe w hm widzialam, ze sa push up do karmienie, zmierze i zobaczymy czy wygodne. Ale dobrze wiedzieć z tymi kanalikami itp Choc pewnie po domu to i tak nie wiem co bede nosic, zobaczymy jak mi ebdzie wygodnie, jak nigdzie nie wychodzę to wolę bez:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 16:43
-
No takie standardowe te staniki karmniki mam hehe no mnie nie pasuja jakos..
Zwykly bawelniany z drucikiem mam i jest ok a bez raczej sie nie da chodzic bo po pierwsze brodawki bola i sa wrazliwe a po drugie ze jak maly ciagnie z jednego to z drugiego tez leci i plama heAna27 lubi tę wiadomość
-
hehe no właśnie, teraz leci mi co jakiś czas siara i sie wkurzam, że mi bluzki brzudzi:P Ostatnio nawet wkładkę włozyłam na noc bo denerwująca jest ta wilgoc. A swoją drogą ciekawi mnie dlaczego ta siara tylko z jednej piersi leci??? Z drugiej nic a nic. Mam nadzieje, że mleko bede mieć w obydwu:P
-
A czasem to synciu tak zasysnie ze leci jak z fontanny haha no dobra juz koniec o przeciekach hehe.kurde jestem taka happy ze juz nie dlugo dolaczycie do mamusiek.wchodze i czytam tylko czy cos sie ruszylo haha
blueberry, justa24 lubią tę wiadomość
-
podłączam się z tym samym pytaniem co Asiulka83, bo ja nie mam żądnych wycieków siary jedynie pojawiły się na sutkach takie białe kropeczki malutkie, niewiem co to, ma któraś coś takiego?
Co do apetytu to ja mam wciąż zachcianki ostatnio była zapiekanka ryżowa z jabłkami,wczoraj kluski łyżką kładzione no i naleśniki z wszytskim czym się da czyli z nutellą,powidłami sliwkowymi babci i prażonymi jabłkami..pychotka.
A dziś miałam zachcianke na zupę dyniową która uwielbiam i jest bardzo zdrowamarzycielka29 lubi tę wiadomość
-
zazdroszcze apetytu Justa24
ja przez zgage na ktora nic nie dziala nawet nie mam na nic ochoty jem bo jem...bo musze....
a co do siary to juz ostatnio sie zastanawialam ze jakas dziwna jestemwszystkie opisujecie ze macie a ja nie....kreska zadna ciemna tez nie wyszla...ani pepek....moze i dobrze
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Apetyt dopisuje choć ostatnio już mniejszy, zgagi mam ale nie dokuczają zbyt czesto pozatym pomaga mi mleko więc da się przeżyć jakoś, gorej to z brzuchalem no już na serio chciałabym sie go pozbyć i mieć skarba obok siebie, strasznie cięzkie noce zaczęłam mieć teraz na tej końcówce.
Nina82 lubi tę wiadomość
-
Mi też nic nie leci ,tzn na końcu brodawki jest białe ,ale nie cieknie z tego.
Mnie też na zgagę pomaga mleko więc też tragedii nie mam.
Ale fakt faktem czasem męczy ,ale głównie na noc.
Asiulka mnie też ,ani jakaś linia negra ,ani pępek jakoś fet nie uwypuklił się;P każdy brzusiol inny;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 17:47
justa24, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
a mi juz nawet mleko nie pomaga
biore reni gaviscon jem migdaly i wszystko do kitu...blee ale dam rade jeszcze troszke dla synka wytrzymam wszystko
Nina82, pasia27 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Witajcie,
później będę Was nadrabiać, na razie spróbuję na bieżąco
Ja mam zgagę całodobową, Rennie działa na moment, a potem od nowa. Tyle, że ja mam refluks i ciąża pewnie po prostu jeszcze bardziej go potęguje... Dobrze, że jestem w końcówce, bo chyba długo bym już nie pociągnęła bez mojego leku...
Na razie kupiłam jeden stanik do karmienia. Kolejny, bądź dwa - jeszcze nie wiem - kupię po porodzie. Ja jestem bardzo przewrażliwiona, jeśli chodzi o rozmiar, w dodatku mimo że chcę karmić piersią, to różnie może być... A staniki akurat kupuję brytyjskie, więc to trochę kasy jest, nie chciałabym kupić i nie używać potem.
Lalita, co do biustu, to podobno najważniejsze jest dbanie w ciąży (dobry stanik, balsamy itp.), gdy rośnie i podczas nawału, samo karmienie nie niszczy piersi. Tak słyszałam, nie wiem, jak jest w praktyce. Ja akurat małych piersi nie mam i bardzo się cieszę, że mi w czasie ciąży mocno nie urosły. Teraz oby tylko przetrwać nawał i będzie z górkiChyba
A siary w ogóle nie mam. -
Ja tez ostatnio zauważyłam białe osady na brodawce, ale tylko w lewej piersi, poza tym zrobiły się znów bardzo wrażliwe, ale martwi mnie inna rzecz: od wczoraj boli mnie lewa ręka i promieniuje ten ból do dłoni....myślałam, ze sobie nadwyrężyłam, bo śpie cały czas na lewym boku, ale dziś bolą mnie obie dłonie, nie za fajne to jest, bo chciałam prasować resztę ubranek:(