X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiu ja wprawdzie piłam koper włoski na wzdęcia - choć zdania co do jego picia w ciąży są podzielone ale jeśli w ulotce leku Espumisan jest info, że nie ma przeciwskazań do stosowania w czasie ciazy i karmienia to na pewno musi być bezpieczny http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=3009 :)

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No nic Justa, pomyśl, ze w sumie to dla Waszego dobra, będziesz pod opieką lekarzy w razie W i nie bedziesz sie stresowała "czy to już, czy jeszcze nie, jechać, nie jechać" a tak będziesz na miejscu:))Dasz radę!!!
    ANA to jedyny pozytyw jaki widzę w tej sytuacji :) ale dzięki za pocieszenie :)

Nina82 lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    dziewczyny mam do was pytanie, bo jesteście już bardziej we wszystkim doświadczone: czy można brać na wzdęcia espumisan albo coś w tym stylu? bo wieczorami mam brzuch jak balon i takie uczucie pełności że nie mogę zjeść kolacji mimo że czuje głód.
    lusiu nam położna na Sz R mówiła że m ożna spokojnie brać espumisan :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź, może wytrzymam do poniedziałku bo mam wizytę, ale razie co wole wiedzieć i się nie męczyć.

pasia27 lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny co radzicie mi odnośnie cc?
    posłuchać lepiej lekarza który prawdopodobnie da skierowanie na cc czy próbować naturalnie?Przez wzgląd na gabaryty. On twierdzi, że duży brzuch, żeby nie uszkodzić malucha który był wychuchany wydmuchany, wyczekany, po przejściach i na clexanie....z epizodami niepożądanych w ciąży rzeczy obecnych w moim organizmie. Szkoda byłoby dzieciaka uszkodzić, tak stwierdził.
    Jak będę na rozmowie z położną to może też ją zapytam co ona o tym sądzi.
    Nienormalna najwazniejsze jest to jak ty czujesz, czego ty chcesz i do czego jesteś przekonana :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niesamowite zdjęcie tego maluszka :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    ANA to jedyny pozytyw jaki widzę w tej sytuacji :) ale dzięki za pocieszenie :)

No to w takim razie przepuszczam Cię w kolejce ;-) A tak na poważnie - do terminu jeszcze kilka dni. Trzymam kciuki, żeby się jak najszybciej rozkręciło. Na pocieszenie - moja szwagierka miała tak, że w przypadku wszystkich swoich 3 ciąż przychodziła do szpitala po terminie bez jakichkolwiek objawów i jeszcze tej samej nocy rodziła ;-) Bez żadnego wywoływania. Tak po prostu działał na nią szpital ;-)

justa24 lubi tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninormalna ,ja bym porozmawiała z lekarzem położną. Ale jeśli są jakieś wskazania poczynając od większego synusia itd. Ja bym się zgodziła na cesarkę ,bo w razie tego że ty bd chciała sn i synuś się np zaklinuję będzie zła że nie zdecydowałaś się na cesarkę. Więc zgadzam się jak większość że lepiej się zdecydować.

Ja myślę że jakby mi lekarz powiedział pani wskazaniem jest cesarką z powodu bla bla bla. To bym się z nim zgodziła. Oczywiście jeśli są porządne argumenty.

Ja dziewczynki od 3 dni mam znów dni wilczego napadu głodu ,czyli jak zwykle parabola w ciąży (w moim wypadku) pewnie potrwa to z 1,5 tyg i znów przestanie. Na wadzę od 3 tyg ciągle 66 kg ,mimo że cały czas szamam coś. Więc chyba organizm ma takie zapotrzebowanie.

Bardzo boli mnie krzyż...jak siedzę ,nawet podkładanie poduchy nic nie daję...

11 dni do powrotu do domku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:04

justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja chodzę od paru dni non stop głodna. Najgorsze jest to że mam smak na rzeczy których nie ma w domu. W ogóle to poprasowałam już wszystko, poukładałam w komodzie, mam już przewijak i koszule do karmienia których brak nie dawał mi spać po nocach. W szafce zgromadziłam rzeczy do torby do szpitala i liste rzeczy, których tam nie ma. Zostały mi tylko zakupy w aptece dla małego i laktator. Na ostatniej wizycie moja lekarka stwierdziła, że szyjka jest miękka i powiedziała gdzie mam jechać gdyby wydarzyło się coś wcześniej. Ogólnie i'm ready :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:27

Miriam, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tak mam tylko że ja akurat jadłabym na przemian owoce i słodycze mam nadzieje że szybko skończą się te zachcianki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze wiecznie zmienne smaki ,słodkie ,słone ,słodkie słone słone słodki:D i tak w kółko;)

Ciekawe jak moja szyjka... ja wizytę dopiero za 18 dni mam :| więc się okaże.

W ogóle avatar zmienić coś nie mogę ,a chciałam brzuch sobie dodać :P z 34 tyg... coś się zepsuło ,albo u mnie;/

Oniqa ja ost napad wilczego głodu miałam między 25-27 tygodniem. Potem była przerwa i znów się zaczęło;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:59

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry ja też już mam prawie wszystko, staniki mi zostały jeszcze i kombinezonik dla Brunia bo nadal się zastanawiam jaki rozmiar kupić:p Sterylizator, laktator, podgrzewacz - zastanwiam się jakie najlepiej i chyba M bedzie musial zdecydowac bo juz sie gubię:P Torba w szafie też juz przygotowana z koszulami, podkładami, szlaforkiem, itp itd:P Jutro zamierzamy "kącik" urządzać:))))

Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje zamówić koszule do karmienia w przyszłym tyg bo jedna już jest tak więc myslę kupić drugą no i biustonosz do karmienia i nie wiem 1 czy 2??
    Podkłady już mam te podpaski poporodowe też majtki siateczkowe pozostało odwiedzić aptekę .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAlita wcinaj póki możesz:P Teraz zawsze można zwalić wszystko na ciąże:P Taki komfort psychiczny:P Ja też teraz więcej jem- wiaodmo jednak 20kg na plus nie pojawiło się od tak:P Ale nawet moj M jest w szoku jak przyniosł mi ostatnio Belriso, 5min i juz go nie było, przeżył szok bo moje jedzenie to zawsze było "dziubanie" a teraz jem jak nalezy hehe

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi odeszło kompletnie słodkie jedzenie. Mam w domu już drugi tydzień dużą paczkę mini twixów których jeszcze nawet nie otworzyłam a jeszcze niedawno potrafiłam takie pudełko w dwa dni zjeść. Na mandarynki ostatnio mnie wzięło. A wczoraj jedliśmy pierwsze przed sezonem pomelo ale było suche niestety.

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ale ja nie tyję ,waga w miejscu 3 już tydzień 66kg.
    ale ja akurat się nie przejmuję :P nutelle i snickers ino wpieprzam mmm...
    Ja zawsze dużo jadłam:P więc różnicy nie ma xD^^

Gdzie cały 1 trymestr i pół drugiego było bez słodkości:P Nadrabiam:D

Mnie też staniki zostały do kupienia i poduszka do karmienia (to takie najważniejsze) Jeszcze jeszcze jeden ręcznik dla synka.
    Jeśli chodzi o sterelizatory laktatory to wszystko wyjdzie w praniu będzie potrzebny mąż pojedzie i kupi :P mamy 21 wiek sklepów aptek w 3 i trochę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 16:20

dqprepoku4out2uw.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja dziś chciałam wylicytować na allegro kombinezonik w rozm. 56 ale net mi nawalił a przez telefon niestety się nie udało. Ktoś mnie przebił o 50 gr :( i cena końcowa była 13,50 zł. Będę obserwować dalej aukcje a jak się nic nie trafi to mam ten co kupiłam w carrefour. Jak przykładam do niego body w rozm. 62 to od szyjki do pupki jest idealnie tylko rękawy i nogawki długaśne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 16:24

zfxga33.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Czy któras z Was suplementuje zelazo? Jesli tak to czym?
    Tardyferon biore od 2 tyg

a.png
    a.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i poduche rogala do karmienia też już mam :) w ogóle to udało mi się kupić koszule i poduche w sklepie i cenowo jak na allegro :)

zfxga33.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko ja zamowilam 2staniki do karmienia ale juz po 2-3tyg im podziekowalam.i zastapilam stanikiem sportowym z bawelny plus wkladki laktacyjne.polozna powiedziala zeby rozpinac do karmienia zeby kanaliki udrazniac i piersi nie sciskac..w ogole cyce spladzczone..jakos dziwnie sie czulam.niekomfortowo bardzo.teraz uzywam zwykly bawelniany podtrzymujacy i nie spladzcza nie gniecie a cyca wywalam bez problemu :-)

justa24, aher, marzycielka29 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ