III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusiu ja wprawdzie piłam koper włoski na wzdęcia - choć zdania co do jego picia w ciąży są podzielone ale jeśli w ulotce leku Espumisan jest info, że nie ma przeciwskazań do stosowania w czasie ciazy i karmienia to na pewno musi być bezpieczny http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=3009
-
Ana27 wrote:No nic Justa, pomyśl, ze w sumie to dla Waszego dobra, będziesz pod opieką lekarzy w razie W i nie bedziesz sie stresowała "czy to już, czy jeszcze nie, jechać, nie jechać" a tak będziesz na miejscu:))Dasz radę!!!
ale dzięki za pocieszenie
Nina82 lubi tę wiadomość
-
lusia22 wrote:dziewczyny mam do was pytanie, bo jesteście już bardziej we wszystkim doświadczone: czy można brać na wzdęcia espumisan albo coś w tym stylu? bo wieczorami mam brzuch jak balon i takie uczucie pełności że nie mogę zjeść kolacji mimo że czuje głód.
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny co radzicie mi odnośnie cc?
posłuchać lepiej lekarza który prawdopodobnie da skierowanie na cc czy próbować naturalnie?Przez wzgląd na gabaryty. On twierdzi, że duży brzuch, żeby nie uszkodzić malucha który był wychuchany wydmuchany, wyczekany, po przejściach i na clexanie....z epizodami niepożądanych w ciąży rzeczy obecnych w moim organizmie. Szkoda byłoby dzieciaka uszkodzić, tak stwierdził.
Jak będę na rozmowie z położną to może też ją zapytam co ona o tym sądzi.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
justa24 wrote:ANA to jedyny pozytyw jaki widzę w tej sytuacji
ale dzięki za pocieszenie
No to w takim razie przepuszczam Cię w kolejceA tak na poważnie - do terminu jeszcze kilka dni. Trzymam kciuki, żeby się jak najszybciej rozkręciło. Na pocieszenie - moja szwagierka miała tak, że w przypadku wszystkich swoich 3 ciąż przychodziła do szpitala po terminie bez jakichkolwiek objawów i jeszcze tej samej nocy rodziła
Bez żadnego wywoływania. Tak po prostu działał na nią szpital
justa24 lubi tę wiadomość
-
Ninormalna ,ja bym porozmawiała z lekarzem położną. Ale jeśli są jakieś wskazania poczynając od większego synusia itd. Ja bym się zgodziła na cesarkę ,bo w razie tego że ty bd chciała sn i synuś się np zaklinuję będzie zła że nie zdecydowałaś się na cesarkę. Więc zgadzam się jak większość że lepiej się zdecydować.
Ja myślę że jakby mi lekarz powiedział pani wskazaniem jest cesarką z powodu bla bla bla. To bym się z nim zgodziła. Oczywiście jeśli są porządne argumenty.
Ja dziewczynki od 3 dni mam znów dni wilczego napadu głodu ,czyli jak zwykle parabola w ciąży (w moim wypadku) pewnie potrwa to z 1,5 tyg i znów przestanie. Na wadzę od 3 tyg ciągle 66 kg ,mimo że cały czas szamam coś. Więc chyba organizm ma takie zapotrzebowanie.
Bardzo boli mnie krzyż...jak siedzę ,nawet podkładanie poduchy nic nie daję...
11 dni do powrotu do domku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:04
justa24, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
I ja chodzę od paru dni non stop głodna. Najgorsze jest to że mam smak na rzeczy których nie ma w domu. W ogóle to poprasowałam już wszystko, poukładałam w komodzie, mam już przewijak i koszule do karmienia których brak nie dawał mi spać po nocach. W szafce zgromadziłam rzeczy do torby do szpitala i liste rzeczy, których tam nie ma. Zostały mi tylko zakupy w aptece dla małego i laktator. Na ostatniej wizycie moja lekarka stwierdziła, że szyjka jest miękka i powiedziała gdzie mam jechać gdyby wydarzyło się coś wcześniej. Ogólnie i'm ready
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:27
Miriam, Ana27, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze wiecznie zmienne smaki ,słodkie ,słone ,słodkie słone słone słodki:D i tak w kółko;)
Ciekawe jak moja szyjka... ja wizytę dopiero za 18 dni mamwięc się okaże.
W ogóle avatar zmienić coś nie mogę ,a chciałam brzuch sobie dodaćz 34 tyg... coś się zepsuło ,albo u mnie;/
Oniqa ja ost napad wilczego głodu miałam między 25-27 tygodniem. Potem była przerwa i znów się zaczęło;PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 15:59
-
Blueberry ja też już mam prawie wszystko, staniki mi zostały jeszcze i kombinezonik dla Brunia bo nadal się zastanawiam jaki rozmiar kupić:p Sterylizator, laktator, podgrzewacz - zastanwiam się jakie najlepiej i chyba M bedzie musial zdecydowac bo juz sie gubię
Torba w szafie też juz przygotowana z koszulami, podkładami, szlaforkiem, itp itd:P Jutro zamierzamy "kącik" urządzać
)))
Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ja planuje zamówić koszule do karmienia w przyszłym tyg bo jedna już jest tak więc myslę kupić drugą no i biustonosz do karmienia i nie wiem 1 czy 2??
Podkłady już mam te podpaski poporodowe też majtki siateczkowe pozostało odwiedzić aptekę . -
LAlita wcinaj póki możesz:P Teraz zawsze można zwalić wszystko na ciąże:P Taki komfort psychiczny:P Ja też teraz więcej jem- wiaodmo jednak 20kg na plus nie pojawiło się od tak:P Ale nawet moj M jest w szoku jak przyniosł mi ostatnio Belriso, 5min i juz go nie było, przeżył szok bo moje jedzenie to zawsze było "dziubanie" a teraz jem jak nalezy hehe
-
A mi odeszło kompletnie słodkie jedzenie. Mam w domu już drugi tydzień dużą paczkę mini twixów których jeszcze nawet nie otworzyłam a jeszcze niedawno potrafiłam takie pudełko w dwa dni zjeść. Na mandarynki ostatnio mnie wzięło. A wczoraj jedliśmy pierwsze przed sezonem pomelo ale było suche niestety.
-
Ana ale ja nie tyję ,waga w miejscu 3 już tydzień 66kg.
ale ja akurat się nie przejmujęnutelle i snickers ino wpieprzam mmm...
Ja zawsze dużo jadłam:P więc różnicy nie ma xD^^
Gdzie cały 1 trymestr i pół drugiego było bez słodkości:P Nadrabiam:D
Mnie też staniki zostały do kupienia i poduszka do karmienia (to takie najważniejsze) Jeszcze jeszcze jeden ręcznik dla synka.
Jeśli chodzi o sterelizatory laktatory to wszystko wyjdzie w praniu będzie potrzebny mąż pojedzie i kupimamy 21 wiek sklepów aptek w 3 i trochę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 16:20
-
Ana ja dziś chciałam wylicytować na allegro kombinezonik w rozm. 56 ale net mi nawalił a przez telefon niestety się nie udało. Ktoś mnie przebił o 50 gr
i cena końcowa była 13,50 zł. Będę obserwować dalej aukcje a jak się nic nie trafi to mam ten co kupiłam w carrefour. Jak przykładam do niego body w rozm. 62 to od szyjki do pupki jest idealnie tylko rękawy i nogawki długaśne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 16:24
-
Marzycielko ja zamowilam 2staniki do karmienia ale juz po 2-3tyg im podziekowalam.i zastapilam stanikiem sportowym z bawelny plus wkladki laktacyjne.polozna powiedziala zeby rozpinac do karmienia zeby kanaliki udrazniac i piersi nie sciskac..w ogole cyce spladzczone..jakos dziwnie sie czulam.niekomfortowo bardzo.teraz uzywam zwykly bawelniany podtrzymujacy i nie spladzcza nie gniecie a cyca wywalam bez problemu
justa24, aher, marzycielka29 lubią tę wiadomość