X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dziewczyny jestem po badaniach, robiłam dzisiaj ta krzywą powiem szczerze że spodziewałam sie że bedzie mi niedobrze, że będe senna ale wszystko szybko przebiegło nawet spać mi si.e nie chciało wyniki do odbioru jutro ale z racji tego że robiłam jeszcze badania tarczycowe to odbiore je po wszystkich świetych w poniedziałek.

Co do pogody to wczoraj było pięknie a dzisiaj tak troszke kropi niby ma być 18 stopni zobaczymy żeby nie było 9 do południa i 9 popołudniu :P

Sla.s ale mnie zostawiłaś byłam zaraz po Tobie a Ty uciekłaś gdzieś na przód i zostawiłaś mnie samą :D

mam pytanko odnośnie pepka, do którego miesiąca może wypchac pępek bo ja póki co mam mega dziure i nie zapowiada się żebym miała wypchany pępek.

Ja jutro rozpoczynam 38 tydzień i właśnie na dniach zauważyłam, że mam prawie całkiem płaski pępek.
    Może zdążę urodzić, zanim zacznie wystawać :)

;oniqa lubi tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam skurcze co 5 minut, jedziemy do szpitala..odezwe się potem ..trzymajcie kciuki :)

marzycielka29, ;oniqa, Ana27, Kropla, MamaMadzia, michaela, Matylda36, kaaasiaczek_, Rucia, Nina82, DzejKej, Asiulka83, Blondi22, Blondi22, yennefer, Lalita2710, pasia27, Suzy Lee, Lilka, kasiaks, Perełka, blueberry, иιєиσямαℓиα, maja2024, Kropka, Amicizia, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa powodzenia i szybkiego bezbolesnego porodu :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa trzymam kciuki! Jeśli dziś Maleńki przyjdzie na świat to zaczne przepowiadać dni porodu! <3

oniqa podobno reguły nie ma. Mój ojciec urodził się przed terminem, moja mama w 7 miesiącu ciąży ja urodziłam się 4 dni po terminie :)

• Ana27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny mam skurcze co 5 minut, jedziemy do szpitala..odezwe się potem ..trzymajcie kciuki :)
    JUPI:P 3mamy kciuki!!!!!!:)))

zsxuot7.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, to super!
    Trzymam kciuki i życzę mało męczącego porodu :) Cudownego spotkania z maleństwem :)

xrot90bviozsxq0z.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja wam powiem termin mam na 26 grudnia będę się modlić żeby mała się zdecydowała i wyszła przed świętami bo mam mega stresa jak pomyślę sobie o tym że mogę przenosić do sylwestra a tego nie chce bo wiecie jak to jest w tym okresie świątecznym strach się bać :( a z drugiej strony będę siedzieć jak na szpilkach w tym grudniu .

Wczoraj kupiłam na allegro koszulę do karmienia tą co Lalita :) i biustonosz do karmienia póki co jeden najwyżej drugi dokupię później.
    Więc teraz czekam na paczki :)

Marzycielko mamy podobne terminy :) ja mam na 27 grudnia :) i jabym jednak chciała przeciągnąc do po sylwestrze :) marzy mi się 04.01.2014 :) wolałabym zeby dzieciatko urodziło się początkiem roku niż koncem :)
    U mnie jest na to szansa bo wg lekarki mam dopiero 30-31 tydzien czyli o tydzien do tyłu przez pozną owulacje :) takze 40 tydzien prawidłowo wypadnie mi na poczatek stycznia :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!

Właśnie spojrzałam na listę ciężarówek i jestem 10. Długo to nie potrwa... Iśka w szpitalu, Justa w drodze...

Październik zaraz się kończy...

Teoretycznie mam 20 dni ;)

Ana27, ;oniqa, Nina82, Nina82, Nina82, Nina82, Blondi22, Blondi22, pasia27, Kropka lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam kciuki :) super że utulisz dzisiaj swojego Syncia:)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z tym pępkiem to nie ma reguły, ja już mam spory brzuch a pępek płaski. Czytałam też na forach gdzieś przypadkowo, że taki chyba już bardzo odstający to przepuklina pępkowa, jednym po ciąży się "wchłania", innym nie i trzeba to jakoś wyleczyć.

zsxuot7.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa ekspresowego porodu zycze

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    a z tym pępkiem to nie ma reguły, ja już mam spory brzuch a pępek płaski. Czytałam też na forach gdzieś przypadkowo, że taki chyba już bardzo odstający to przepuklina pępkowa, jednym po ciąży się "wchłania", innym nie i trzeba to jakoś wyleczyć.
    dobrze wiedziec bo jak to mój mąż stwierdził ale masz dziure można tam groszówki wkładać :P

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa mi dopiero w 39 tygodniu odrobinę zaczął się pępek uwypuklać :)

Kropla, ;oniqa lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymam mocno kciuki za dobry poród!!!!

Co do pępka, to przed ciążą miałam "studnię" hehe, a teraz ta studnia zrobiła się płaska:-) dzisiejszej nocy też nie mogłam spać, synio wyczyniał harce dosłownie całą noc,to chyba taki etap teraz mają nasze maluszki?:-) dziś mam wizytę u gina i pierwsze ktg, oby wszystko było dobrze

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Blondi może w ten sam dzień nam przyjdzie na sale trafić <3
    moni to świętujemy razem bezalkoholowo! :D

Ja już chcę mieć termin ustalony :( Dziewczyny z cc kiedy ustalano wam terminy?
    o to ty jak masz cc to bedziesz znala dzien w ktorym urodzic a ja bede czekac bo nie wiem kiedy mala zechce przyjsc ;)

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Nina na ktg:) też mam mieć pierwsze za tydzień:)) Ogólnie jestem osob ktora nie lubi słuchać bicia serca, jakoś ten "dźwwięk" mnie odrzuca, bałam się zawsze, że jak będ słuchać bicia serca to to serce przestanie bić:P hehehe Ale w tym przypadku trzeba się przełamać:))

Mój synio też na wieczór daje popalić a tak raczej spokojny jesst, chybya nie ma za dużo mejsca juz brzuchu :)

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie dziewczyny jestem po badaniach, robiłam dzisiaj ta krzywą powiem szczerze że spodziewałam sie że bedzie mi niedobrze, że będe senna ale wszystko szybko przebiegło nawet spać mi si.e nie chciało wyniki do odbioru jutro ale z racji tego że robiłam jeszcze badania tarczycowe to odbiore je po wszystkich świetych w poniedziałek.

Co do pogody to wczoraj było pięknie a dzisiaj tak troszke kropi niby ma być 18 stopni zobaczymy żeby nie było 9 do południa i 9 popołudniu :P

Sla.s ale mnie zostawiłaś byłam zaraz po Tobie a Ty uciekłaś gdzieś na przód i zostawiłaś mnie samą :D

mam pytanko odnośnie pepka, do którego miesiąca może wypchac pępek bo ja póki co mam mega dziure i nie zapowiada się żebym miała wypchany pępek.
    w pierwszej ciazy wogole mi pępka nie wypchalo ;)
    a teraz cos czuje ze za jakis miesiac moze wyjdzie na wierzch bo mam calkiem inny ksztalt brzuszka i juz mi sie skóra na pepku naciaga

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    ;oniqa ja też mam normalny pępek i fakt faktem jest troche bardziej widoczny ale to przez to, że skóra się naciąga. No preskoczyłam haa ale to bardziej na własne życzenie więc nie ma się co dziwić :) To tylko 2 tygodnie różnicy między nami, a może Tobie w 38tyg już się ruszy? Nigdy nic nie wiadomo :)
    I powiem Ci i Wam, że nie wiem czy to ma zależność ale zauważyłam, że Mały się bardzo uspokaja kiedy smaruje brzuch kremem, może lubi taki "masażyk", bo naprawde staje sie grzeczniutki :)
    podobno dziecko czuje ciepło rak przez brzuch

michaela lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    trzymam kciuki ;)

a.png
    a.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Justa trzymam mocno kciuki za dobry poród!!!!

Co do pępka, to przed ciążą miałam "studnię" hehe, a teraz ta studnia zrobiła się płaska:-) dzisiejszej nocy też nie mogłam spać, synio wyczyniał harce dosłownie całą noc,to chyba taki etap teraz mają nasze maluszki?:-) dziś mam wizytę u gina i pierwsze ktg, oby wszystko było dobrze

U mnie pępek przed ciążą też był głęboki, później stopniowo rozszerzał się,aż właśnie spostrzegłam, że jest płaski niemal.

Nina, szybko masz te ktg. Ja jeszcze żadnego nie miałam, w środę mam wizytę u lekarza, może wtedy mi zleci to badanie.

xrot90bviozsxq0z.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ