X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    No wiadomo, że Maluszek przyjdzie na świat kiedy będzie tylko chciał.
    Nie ma co się dziwić, że Małemu przykro, bo każy zajmuje się grobami, wspominkami i to niezbyt wesoły dzień..
    Natomiast ja sie modle żeby się Mały już w sylwestra nie zaczął pchać mimo, że to będzie 35tydz. :) Mam nadzieje, że doczeka terminu jaki mi wyznaczą i nie zrobi niespodzianki wcześniej :)
    Kropla tak Ci zazdroszczę, że już na dniach będziesz ze swoim Maleństwem <3

Ja sie urodziłam w sylwestra i faktycznie urodzin nie robiłam z 10 lat juz :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    :)
    Ja sobie tak myślę, oby tylko do wieczora 1.11. To już mały z przyjściem nie wyrobi się i najwczesniej będzie 2.11. Zawsze to ciut lepiej. Ale postaram się go zmotywować na 4 lub 5. Może się uda :)

Fakt, sylwester to też nie jest najlepszy moment :) Sla.s na pewno uda Ci się przetrzymać ten termin w dwupaku :)

uwazaj zebys nie przekombinowala jak ja z tym motywowaniem :P chcialam urodzic w niedziele, wyliczylam sobie to i owo... i zabrakło nam 40 minut.

Kropla, Nina82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Suzy to będziesz Mikołajowi i Jasiowi wyprawiać razem urodziny haha :) Bo tak duża przepaść czasowa ich nie dzieli :D

No wlasnie chyba nie... bardzo mi zalezy na tym by kazdy czul sie wyjatkowo i ciesze sie ze Mikołaj urodził sie pare dni wczesniej miedzy innymi dlatego ze dystans sie zwiekszyl od urodzin /jasia.

michaela lubi tę wiadomość

• Kropla Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    uwazaj zebys nie przekombinowala jak ja z tym motywowaniem :P chcialam urodzic w niedziele, wyliczylam sobie to i owo... i zabrakło nam 40 minut.

Ok, będę ostrożna :)

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy wiem wiem żartuję :)

Co do sylwestra boję się dlatego, że to będzie 35 tydzień.. dopiero! A chciałabym zapisać się na termin między 37 a 38 tygodniem. tylko tak 14.01 - 21.01 :) Mam nadzieje, że Malutki będzie się ładnie i szybciutko rozwijał :) Tylko żeby nie urodził się takim pączusiem dużym :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Kropla moja mama miała termin na 31.10 i modliła się żebym się nie urodziła we wszystkich świętych, a później zaduszki więc też kiepsko, więc tak sobie wyprosiła, że urodziłam się 03.11 :D

nooo też się urodziłam 3.11 :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Cześć kochane!!

Suzy wyglądasz bosko po ciąży śladu brak super figurka super :)
    Justa trzymam kciuki żeby rozkręciło się na maxa wiem jak to jest że czekanie jest najgorsze trzymam kciuki :)

Ja dziewczyny miałam straszną noc poszłam bardzo późno spać coś po północy mała nie dawała mi zasnąć i powiem wam że te jej kopniaki i przeciągania są coraz bardziej odczuwalne do tego stopnia że aż podskakuje :) na dodatek dokucza mi bardzo żylak pod kolanem i w pachwinie mimo brania tabletek i clexanu przeciwzakrzepowemu będę musiała pogadać z ginem co robić dalej.
    biedaku, u mnie tez mała doucza coraz bardziej wieczorami, potrafi nizle przyłożyć, ale mama pociesza, ze bliżj porodu miejsca będzie mniej i troszkę może spokojniej bedzie w zwiazku z tym.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie chce narzekać na pogodę, bo przepięknie jest, i ciepło przyjemnie nie trzeba ogrzewać domu, ale... w głowei mam zakodowane - poród zimą, śniegi, mróz, i jak mam takie lato na zewnątrz to wydajemi sie że jeszcze mam tyyyyle czasu, a to tylko półtorej miesiąca. Troche to mąci w głowie.

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopciuszek126 wrote:
    Gratulacje polska_dziewczyno :)!!!
    Suzy nic po Tobie tych dodatkowych kilogramów nie widac-masz piekną figurkę :)
    Justa-powodzenia!!

A ja do tej pory przytyłam równe 9 kg od pierwszej wizyty i ginki.
    fajnie ja juz mam 9kg na plusie a gdzie do konca jeszcze

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    No wiadomo, że Maluszek przyjdzie na świat kiedy będzie tylko chciał.
    Nie ma co się dziwić, że Małemu przykro, bo każy zajmuje się grobami, wspominkami i to niezbyt wesoły dzień..
    Natomiast ja sie modle żeby się Mały już w sylwestra nie zaczął pchać mimo, że to będzie 35tydz. :) Mam nadzieje, że doczeka terminu jaki mi wyznaczą i nie zrobi niespodzianki wcześniej :)
    Kropla tak Ci zazdroszczę, że już na dniach będziesz ze swoim Maleństwem <3
    he to tak jak ja nie chce w sylwestra rodzic ani w grudniu a teramin mam na 26 stycznia wiec tak sobie mysle ze po 10 stycznia nieh sie dzieje co chce już ;)

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Wiecie co nie chce narzekać na pogodę, bo przepięknie jest, i ciepło przyjemnie nie trzeba ogrzewać domu, ale... w głowei mam zakodowane - poród zimą, śniegi, mróz, i jak mam takie lato na zewnątrz to wydajemi sie że jeszcze mam tyyyyle czasu, a to tylko półtorej miesiąca. Troche to mąci w głowie.

Hehe mam to samo. Do tej pory nie kupiłam kombinezonu zimowego bo zastannawiam się nad rozmiarem, a jak przyjdzie co do czego to może wystrczy tylko taki misiowy na wyjście ze szpitala hehe:P

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas tez piekna pogoda ;)nawet na noc grzejnikow nie rozkrecam teraz

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostalo jeszcze 90 dni ;) niby malo ale duzo ;)he

Nina82, pasia27 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi 1,5 miesiąca i dłużyy się od 30tc masakrycznie, czuję jakbym stała w miejscu.

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi może w ten sam dzień nam przyjdzie na sale trafić <3
    moni to świętujemy razem bezalkoholowo! :D

Ja już chcę mieć termin ustalony :( Dziewczyny z cc kiedy ustalano wam terminy?

Blondi22 lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem termin mam na 26 grudnia będę się modlić żeby mała się zdecydowała i wyszła przed świętami bo mam mega stresa jak pomyślę sobie o tym że mogę przenosić do sylwestra a tego nie chce bo wiecie jak to jest w tym okresie świątecznym strach się bać :( a z drugiej strony będę siedzieć jak na szpilkach w tym grudniu .

Wczoraj kupiłam na allegro koszulę do karmienia tą co Lalita :) i biustonosz do karmienia póki co jeden najwyżej drugi dokupię później.
    Więc teraz czekam na paczki :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny jestem po badaniach, robiłam dzisiaj ta krzywą powiem szczerze że spodziewałam sie że bedzie mi niedobrze, że będe senna ale wszystko szybko przebiegło nawet spać mi si.e nie chciało wyniki do odbioru jutro ale z racji tego że robiłam jeszcze badania tarczycowe to odbiore je po wszystkich świetych w poniedziałek.

Co do pogody to wczoraj było pięknie a dzisiaj tak troszke kropi niby ma być 18 stopni zobaczymy żeby nie było 9 do południa i 9 popołudniu :P

Sla.s ale mnie zostawiłaś byłam zaraz po Tobie a Ty uciekłaś gdzieś na przód i zostawiłaś mnie samą :D

mam pytanko odnośnie pepka, do którego miesiąca może wypchac pępek bo ja póki co mam mega dziure i nie zapowiada się żebym miała wypchany pępek.

Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja wam powiem termin mam na 26 grudnia będę się modlić żeby mała się zdecydowała i wyszła przed świętami bo mam mega stresa jak pomyślę sobie o tym że mogę przenosić do sylwestra a tego nie chce bo wiecie jak to jest w tym okresie świątecznym strach się bać :( a z drugiej strony będę siedzieć jak na szpilkach w tym grudniu .

Wczoraj kupiłam na allegro koszulę do karmienia tą co Lalita :) i biustonosz do karmienia póki co jeden najwyżej drugi dokupię później.
    Więc teraz czekam na paczki :)
    marzycielko jak możesz podeślil linka do biustonoszy i do koszuli ja właśnie będe kupować mam nadziejej że nie za wcześnie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja też mam normalny pępek i fakt faktem jest troche bardziej widoczny ale to przez to, że skóra się naciąga. No preskoczyłam haa ale to bardziej na własne życzenie więc nie ma się co dziwić :) To tylko 2 tygodnie różnicy między nami, a może Tobie w 38tyg już się ruszy? Nigdy nic nie wiadomo :)
    I powiem Ci i Wam, że nie wiem czy to ma zależność ale zauważyłam, że Mały się bardzo uspokaja kiedy smaruje brzuch kremem, może lubi taki "masażyk", bo naprawde staje sie grzeczniutki :)

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 28 października 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy jak to u mnie będzie bo ja się urodziłam dzień po planowanym terminie a mój mąż był wczesniakiem ( 8 miesięcy) ale słyszałam że nie ma reguły na to

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ