III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, zaczelam przymierzac sie do spakowania torby do porodu, mało mam miejsca i zasanawiam sie czy któras wie jakiej pojemności są takie pojemniki
http://www.sklepy24.pl/sklep/sklep_pozorski_info/produkt/podrozny-zestaw-na-kosmetyki-do-samolotu-airpro/3746
http://www.lotaro.pl/pojemniki-na-kosmetyki-do-samolotu.html
http://www.sklep.pozorski.info/zestaw-podrozny-do-samolotu,96,1857,10619
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 10:35
-
Ana czop mi nie odszedl,ja od 14 tyg mialam pol cm rozwarcia,teraz mam 1 cm,bo wiadomo dziecko wieksze i uciska...taka moja uroda powiedzial lekarz,ale oszczedzac sie musze,zeby dotrwac do 37 tyg...musi byc dobrze!!! tylko ta przeorowadzka nas czeka za 2 tyg,ech,nic nie pomoge i to mnie doluje...dobrze,ze wszystko w zaeadzie juz wybrane itd,musze dla synka myslec o nas!!!
Ana27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLalita w sumie to zwróciłam uwagę na: " linia negra mi się pojawiła od dołu do pępka" i jak tak patrze na mój brzuch to ja mam ją od dołu do pępka i od pępka do góry hmm
Nie wiem dlaczego ale stawiam na 39tydzień
a no i ps. ładny masz ten brzuszek i jaki już dużyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 10:56
-
Nina:D bo zdjęcie jest z mega bliska:D bo nie raz jak stoję z przodu przed lustrem to on taki mały;D zresztą z boku widać on ma 104 cm na wysokości pępka
Slsa mam nadziejęja po 37 tyg jestem gotowa xD^^
Magnez jem do niedzieli i przestaję. Odstawiam go...
P.S okropną mam tą bliznę po laparoskopii;/ tak się rozlała. A dziura po kolczyku jako tako nie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 10:59
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam:
Dziecko powinno w tym czasie (34 tc) być już ustawione główką w dół. Jeśli tak nie jest możesz mu w tym pomóc przyjmując określone pozycje.
Leżenie na plecach z uniesionymi biodrami i kołysanie się z boku na bok przez 10 minut kilka razy dziennie.
Klęczenie z ramionami i głową opuszczonymi jak najniżej i z wysoko uniesionymi biodrami przez 20 minut.
Jeśli poczujesz, że dziecko się przekręciło wstań powoli i pospaceruj trochę, aby główka mogła się dobrze ułożyć w miednicy. Metody te nie są skuteczne w 100%, lecz są bezpieczne i nie zaszkodzi próbować. Czasem lekarze decydują się na przeprowadzenie zabiegu, który polega na mechanicznym odwróceniu dziecka w brzuchu. Zabieg ten nosi nazwę „zewnętrzny obrót na główkę” i zawsze powinien być wykonywany w szpitalu. -
nick nieaktualnyJusta gratulacje
Wpadam dziewczynki na chwilę, mój ból spojenia łonowego oraz twardy brzuch nie pozwalają na siedzenie przed kompem, więc uciekam
Pozdrawiam wszystkie serdecznie
Melduję, że jestem w miarę na bierzącoJednak internet w telefonie to cudowny wynalazek.
Lalita2710, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
welurka ekstra sesja hihi
Wczoraj trochę sprzątałam mieszkanie i jak myłam wannę, to przy pochyleniu się coś mnie delikatnie zakuło wysoko na brzuchu (tak między piersią a pępkiem po prawej stronie). Poczułam to tak jakby jakaś żyłka się naciągnęła. I czuję to teraz cały czas jak się pochylam albo naprężę brzuchola. Na skórze nic nie ma, kurcze co to może być? Macie jakieś pomysły? -
nick nieaktualny
-
Welurka super sesyjka:P
))
Blueberry a może coś Ci tam się naciągnęło? Jakiś mięsień czy coś? I Cie pobolewa.
sla.s. - może mi też wywróżysz datę porodu?
A ja powoli się ogarniam i "hej, ho, hej ho, oglądać Brunia by się szło:P" (na usg:P)
welurka, Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość