X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwage że średnio ma rosnąć 200g na tydzień mój miał ponad 1976 gram w 32 tyg , to Asiulka twój na 30 tydzień nie jest duży:)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię w 32 tyg. warzyło 2100

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ponownie jestem po pierwszych zajęciach w SR było super :) dostałam 4 reklamówki zajęcia są przez 8 tygodni w każdy w torek po 2 h najpierw teoria póxniej ćwiczenia. Teraz mnie nogi bolą i pupa bo sie porozciągałam :) Ciekawa jestem ile moja myszka waży a na kontrole dopiero ide 6,11

Lalita2710, Perełka, иιєиσямαℓиα, juicca lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna czy Ty tez masz bolesne skurcze przepowiadające? Mnie budzą w nocy od tygodnia a rano jak ręka odjął... Brzuch sie ciagle stawia, ale poród jakoś nie moze sie rozkręcić... Juz zaczynam tracić nadzieje, ze niedługo urodze... Tylko, zeby nie wypadło na 1go listopada... Zaczynam trochę schizowac:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 20:46

иιєиσямαℓиα, Nina82 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Biorąc pod uwage że średnio ma rosnąć 200g na tydzień mój miał ponad 1976 gram w 32 tyg , to Asiulka twój na 30 tydzień nie jest duży:)
    ok wiec twoje malenstwo to jest duze :) kazdy malec rosnie inaczej najwazniejsze aby byly zdrowe !!! :) a propo usg to mam pytanko czy jeszcze na fundusz zdrowia przysluguje usg po 30 tyg. ?

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Nienormalna czy Ty tez masz bolesne skurcze przepowiadające? Mnie budzą w nocy od tygodnia a rano jak ręka odjął... Brzuch sie ciagle stawia, ale poród jakoś nie moze sie rozkręcić... Juz zaczynam tracić nadzieje, ze niedługo urodze... Tylko, zeby nie wypadło na 1go listopada... Zaczynam trochę schizowac:(
    No własnie, gdzie się dziś podziewa Nienormalna?? MAm nadzieję, że u Was wszystko w porządku u Ciebie i Męza!

Z tego co pamiętam to Nienormalna specjalnie na skurcze nie narzekała, ale może się mylę?

Mnie właśnie męczą skurcze:(Masakra istna. W wieczór jest zawsze najgorzej;/ Rano też mam jak ręką odjął i później znów z reguły popołudniu lub pod wieczór zaqczynają na całego. Oczywiście w ciągu dnia też ale nie takie uciążliwe jak wieczorem.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Formalnie usg na fundusz powinnaś mieć między 28-32 tyg ,aby ocenić czy all ok ,ocenić przypuszczalną mase urodzeniową itd...

No Mój w 32/33 tyg miał 1976 gram
    http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
    Według tabeli takiej średniej to prawidłowe:) nie był nad to:)

Asiulka83, ;oniqa lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, moj w 31tc wazył chyba 1800 jakos tak

• moni_c Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna może już na porodówce? :D
    Mój w 30 tc ważył 1700g :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 20:55

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wsyzstkie odpowiedzi :) czyli tak jak planowałam- nie będę się kłuć "na zaś" ;)

A i powiedzcie mi jeszcze ile Wasze dzidzie ważyły w 32 tc? Byłam na wizycie dokładnie w 31tc+6dni i dzidzia ważyła 1590 gram- czy to jest w normie?
    Ja natomiast bez zmian od miesiąca- 63kg
    Mój dokłądnie wtedy ważył 2200 a 2 tygodnie później (dziś) 2500 więc nie podrósł dużo. Ale nie ma co porównywać do innych bo na tym etapie dzieci rosną indywidualnie. Może fkatycznie dużo nie waży Twoja dzidzia ale chyba nie ma tragedii bo lekarz nic nie powiedział na to? Będzie może nie za duża:)) A to lepiej bo może poród być lżejszy wtedy o ile będziesz rodzić SN bo pamiętam, że w Egipcie, mówiłaś, że normalne są CC i się zastanwiałaś co lepiej.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna raczej w dwupaku bo moje czujne oko wypatrzyło ją dziś na wątku lista obecnych ciężarówek ;)

zfxga33.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    witajcie ponownie jestem po pierwszych zajęciach w SR było super :) dostałam 4 reklamówki zajęcia są przez 8 tygodni w każdy w torek po 2 h najpierw teoria póxniej ćwiczenia. Teraz mnie nogi bolą i pupa bo sie porozciągałam :) Ciekawa jestem ile moja myszka waży a na kontrole dopiero ide 6,11
    to super, że fajnie było:) ja tez nieraz pewnie pójdę bez M. , bo on też ciągle w delegacji. ALe ze mną na część zajęć pójdzie moja przyjaciółka, z którą zrezztą będę rodzić. Bo mój M. nie da rady być ze mną na sali jak już zacznie się dziać! :P Za wrażliwy jest niestety, ale na korytarzu będzie warował:P Także nie przejmuj się że sama będzie nieraz- nie ty jedna kochana:) Tak to niestety jest jak mężowie w delegacjach pracują i wie to pewnie niejedna z nas:P Za to odbijemy sobie jak się Maleństwo urodzi:)

;oniqa lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dziś byłam na ostatniej wizycie i jestem trochę przerażona bo synek już waży 4kg...
    Kurcze niby się spodziewałam, ale teraz jak USG potwierdziło to dotarło do mnie z całą siłą, że naprawdę będę miała do urodzenia duże dziecko :) Niby jest ten margines 0,5kg ale jeżeli jest to będzie 0,5kg do przodu, to będzie prawdziwy wielkolud :)
    Tak to generalnie wszystko z nim dobrze, wody płodowe w normie i jakieś minimalne rozwarcie na 1cm, szyjka lekko się zmiękcza, tak to wszystko pozamykane, moja lekarka nie obstawia porodu w najbliższych dniach, ale wiadomo, wszystko może się rozkręcić.
    W każdym razie ani lekarka ani położna nie widzą przeciwwskazań do porodu naturalnego, więc tak się nastawiam :) Zresztą bardzo bym nie chciała cesarki. Mam nadzieję że dam radę.
    To jak chciałam czekać do terminu, to już chyba nie chcę :) bo przez 2 tygodnie to jeszcze sobie mały urośnie. Ale wiadomo że i tak urodzi się kiedy będzie chciał :)

Ana27, ;oniqa, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wychodzi ze moje dziecie to chudzinka w porownaniu z waszymi...i sie bede teraz martwic do nastepnej wizyty :/

1usaej28ly44zrzp.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:

Stokrotka ja też sobie mówię byle nie wypadło 1-2 listopada :) więc od czwartku na wszelki wypadek leżę i nic nie przyspieszam, później chyba spróbuję jakiś naturalnych metod :)

иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    No to wychodzi ze moje dziecie to chudzinka w porownaniu z waszymi...i sie bede teraz martwic do nastepnej wizyty :/
    Nic się nie martw, dziecko teraz będzie przybierać na masie najbardziej:))))

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

Kilka dni temu pisalam o wadze naszego szkraba bo wydawala mi sie za niska .w 32 tyg wazyl 1890 a w 35 tyg 2200 kg.. dziewczyny mnie naprostowaly ;) staram sie nie porownywac bo malenstwa rosna bardzo indywidualnie i nie ma norm.Jesli Ty i Twoj maz wazyliscie malo to pewnie malenstwo tez nie bedzie wielkie ;) ja wazylam 2500 i bylam przenoszona 2 tyg :) M byl ur w 34 tyg i wazyl 2400 kg.nie denerwuj sie ;) szukalam tez info w necie i nikt nie podaje norm jako takich tylko niby wytyczne bo maluchy rosna roznie.
    Zapomnialam dodac ze istnieje tez granica bledu i zalezy tez jaki sprzet ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 22:35

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ;) Ty nasza forumowiczowa Uspokajaczko ;)))

Ana27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj o 21:27 (dokładnie) Nienormalna się udzielała na liście obecnych ciężarówek więc raczej na porodówce nie jest. :)

• yennefer Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:

No co Ty, dzieciaczki rosną w różnym tempie, nie ma co porównywać.
    A jak będzie nawet ciut mniejsze to zawsze łatwiej urodzić :)

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ