III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie ponownie jestem po pierwszych zajęciach w SR było super
dostałam 4 reklamówki zajęcia są przez 8 tygodni w każdy w torek po 2 h najpierw teoria póxniej ćwiczenia. Teraz mnie nogi bolą i pupa bo sie porozciągałam
Ciekawa jestem ile moja myszka waży a na kontrole dopiero ide 6,11
Lalita2710, Perełka, иιєиσямαℓиα, juicca lubią tę wiadomość
-
Nienormalna czy Ty tez masz bolesne skurcze przepowiadające? Mnie budzą w nocy od tygodnia a rano jak ręka odjął... Brzuch sie ciagle stawia, ale poród jakoś nie moze sie rozkręcić... Juz zaczynam tracić nadzieje, ze niedługo urodze... Tylko, zeby nie wypadło na 1go listopada... Zaczynam trochę schizowac:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 20:46
иιєиσямαℓиα, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Biorąc pod uwage że średnio ma rosnąć 200g na tydzień mój miał ponad 1976 gram w 32 tyg , to Asiulka twój na 30 tydzień nie jest duży:)
kazdy malec rosnie inaczej najwazniejsze aby byly zdrowe !!!
a propo usg to mam pytanko czy jeszcze na fundusz zdrowia przysluguje usg po 30 tyg. ?
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Stokrotka84 wrote:Nienormalna czy Ty tez masz bolesne skurcze przepowiadające? Mnie budzą w nocy od tygodnia a rano jak ręka odjął... Brzuch sie ciagle stawia, ale poród jakoś nie moze sie rozkręcić... Juz zaczynam tracić nadzieje, ze niedługo urodze... Tylko, zeby nie wypadło na 1go listopada... Zaczynam trochę schizowac:(
Z tego co pamiętam to Nienormalna specjalnie na skurcze nie narzekała, ale może się mylę?
Mnie właśnie męczą skurcze:(Masakra istna. W wieczór jest zawsze najgorzej;/ Rano też mam jak ręką odjął i później znów z reguły popołudniu lub pod wieczór zaqczynają na całego. Oczywiście w ciągu dnia też ale nie takie uciążliwe jak wieczorem.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Formalnie usg na fundusz powinnaś mieć między 28-32 tyg ,aby ocenić czy all ok ,ocenić przypuszczalną mase urodzeniową itd...
No Mój w 32/33 tyg miał 1976 gram
http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html
Według tabeli takiej średniej to prawidłowe:) nie był nad to:)Asiulka83, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
karoam wrote:Dziękuje dziewczyny za wsyzstkie odpowiedzi
czyli tak jak planowałam- nie będę się kłuć "na zaś"
A i powiedzcie mi jeszcze ile Wasze dzidzie ważyły w 32 tc? Byłam na wizycie dokładnie w 31tc+6dni i dzidzia ważyła 1590 gram- czy to jest w normie?
Ja natomiast bez zmian od miesiąca- 63kg -
;oniqa wrote:witajcie ponownie jestem po pierwszych zajęciach w SR było super
dostałam 4 reklamówki zajęcia są przez 8 tygodni w każdy w torek po 2 h najpierw teoria póxniej ćwiczenia. Teraz mnie nogi bolą i pupa bo sie porozciągałam
Ciekawa jestem ile moja myszka waży a na kontrole dopiero ide 6,11
Za wrażliwy jest niestety, ale na korytarzu będzie warował
Także nie przejmuj się że sama będzie nieraz- nie ty jedna kochana:) Tak to niestety jest jak mężowie w delegacjach pracują i wie to pewnie niejedna z nas:P Za to odbijemy sobie jak się Maleństwo urodzi:)
;oniqa lubi tę wiadomość
-
hej, ja dziś byłam na ostatniej wizycie i jestem trochę przerażona bo synek już waży 4kg...
Kurcze niby się spodziewałam, ale teraz jak USG potwierdziło to dotarło do mnie z całą siłą, że naprawdę będę miała do urodzenia duże dzieckoNiby jest ten margines 0,5kg ale jeżeli jest to będzie 0,5kg do przodu, to będzie prawdziwy wielkolud
Tak to generalnie wszystko z nim dobrze, wody płodowe w normie i jakieś minimalne rozwarcie na 1cm, szyjka lekko się zmiękcza, tak to wszystko pozamykane, moja lekarka nie obstawia porodu w najbliższych dniach, ale wiadomo, wszystko może się rozkręcić.
W każdym razie ani lekarka ani położna nie widzą przeciwwskazań do porodu naturalnego, więc tak się nastawiamZresztą bardzo bym nie chciała cesarki. Mam nadzieję że dam radę.
To jak chciałam czekać do terminu, to już chyba nie chcębo przez 2 tygodnie to jeszcze sobie mały urośnie. Ale wiadomo że i tak urodzi się kiedy będzie chciał
Ana27, ;oniqa, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Stokrotka84 wrote:Nienormalna czy Ty tez masz bolesne skurcze przepowiadające? Mnie budzą w nocy od tygodnia a rano jak ręka odjął... Brzuch sie ciagle stawia, ale poród jakoś nie moze sie rozkręcić... Juz zaczynam tracić nadzieje, ze niedługo urodze... Tylko, zeby nie wypadło na 1go listopada... Zaczynam trochę schizowac:(
Stokrotka ja też sobie mówię byle nie wypadło 1-2 listopadawięc od czwartku na wszelki wypadek leżę i nic nie przyspieszam, później chyba spróbuję jakiś naturalnych metod
иιєиσямαℓиα, Stokrotka84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:No to wychodzi ze moje dziecie to chudzinka w porownaniu z waszymi...i sie bede teraz martwic do nastepnej wizyty
Kilka dni temu pisalam o wadze naszego szkraba bo wydawala mi sie za niska .w 32 tyg wazyl 1890 a w 35 tyg 2200 kg.. dziewczyny mnie naprostowalystaram sie nie porownywac bo malenstwa rosna bardzo indywidualnie i nie ma norm.Jesli Ty i Twoj maz wazyliscie malo to pewnie malenstwo tez nie bedzie wielkie
ja wazylam 2500 i bylam przenoszona 2 tyg
M byl ur w 34 tyg i wazyl 2400 kg.nie denerwuj sie
szukalam tez info w necie i nikt nie podaje norm jako takich tylko niby wytyczne bo maluchy rosna roznie.
Zapomnialam dodac ze istnieje tez granica bledu i zalezy tez jaki sprzetWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2013, 22:35
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
karoam wrote:No to wychodzi ze moje dziecie to chudzinka w porownaniu z waszymi...i sie bede teraz martwic do nastepnej wizyty
No co Ty, dzieciaczki rosną w różnym tempie, nie ma co porównywać.
A jak będzie nawet ciut mniejsze to zawsze łatwiej urodzić