X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...

Ja mam co raz cięższe noce. Śpie formalnie jak zabita ,ale... twardnieje mi masakrycznie brzuch...ledwo dolatuje do wc bo tak mi się w nocy sikać chce..
    Mam bóle w pachwinach i ogólnie taki 1 min skurcze te przepowiadające + jakiś ucisk na lewą noge żyła jakaś w środku że mimo iż powinnam spać na lewym boku co chwile śpie na prawym bo ta żyła w środku nogi mnie mega boli i uciska i czujr jakby noga mi mega puchła

6 dni do powrotu do domu. Chciałabym już no ale dopiero możemy we wtorek

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna 39tydz2dzien obstawiam :D

Lalita śpij tak żeby było Ci wygodnie było. Uciskanie żył itd. jest dużo gorsze :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Hej dziewczyny...

Ja mam co raz cięższe noce. Śpie formalnie jak zabita ,ale... twardnieje mi masakrycznie brzuch...ledwo dolatuje do wc bo tak mi się w nocy sikać chce..
    Mam bóle w pachwinach i ogólnie taki 1 min skurcze te przepowiadające + jakiś ucisk na lewą noge żyła jakaś w środku że mimo iż powinnam spać na lewym boku co chwile śpie na prawym bo ta żyła w środku nogi mnie mega boli i uciska i czujr jakby noga mi mega puchła

ucisk na zyle to od szykowania sie kanalu rodnego :/ raczej pod koniec ciazy... tak samo czas trwania Twoich skurczy jest taki jak przed rozwiazaniem :/ Skurcze przepowiadajace - niezwiastujace porodu powinny trwac okolo 30 sekund od nadejscia do calkowitego odpuszczenia.

Ana27 lubi tę wiadomość

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dzis dziewczyny;-) gratuluje wszystkim rozpakowanym. my z mezem wczoraj ogladalismy wozek i moze wy pomozecie ktory lepiej wybrac coletto dante czy bebetto luca? coletto od jutra jest w promocji za 999 wiec mamy mozliwosc zamowic zeby sobie czekal w sklepie na nas bo planujemy odebrac w grudniu bo nasz maluch najprawdopodobniej bedzie na swiecie duzo wczesniej niz myslimy

jd7r1di.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz sie nimi przejechac sama i ocenic. Choc takie pare podjazdow w sklepie i tak ci za wiele nie powiedzą. Zajrzyj mżę na Bangla.pl i poszukaj opinii tam.

Dziewczyny, u mnie tez zbliza sie kupno wozka, pieniadze beda niedlugo, X lander XA po raz drugi, czy X move? Design nie dokonca mi pasuje, ale ważne że wózek jest super komfortowy i dla dziecka i dla rodzica i praktyczny i sie sprawdził wabsolutnie każdych warunkach i okolicznosciach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 09:28

• welurka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    welurka świetna sesja :)
    Cudowne zdjęcia :)
    Ty jesteś fotografem czy mąż :)?

Kochana ani ja ani mąż :) zdjęcia robiła mi siostra ale ona tez nie jest fotografem :)nawet się fotografią nie interesuje :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    witam dzis dziewczyny;-) gratuluje wszystkim rozpakowanym. my z mezem wczoraj ogladalismy wozek i moze wy pomozecie ktory lepiej wybrac coletto dante czy bebetto luca? coletto od jutra jest w promocji za 999 wiec mamy mozliwosc zamowic zeby sobie czekal w sklepie na nas bo planujemy odebrac w grudniu bo nasz maluch najprawdopodobniej bedzie na swiecie duzo wczesniej niz myslimy

ja z mężem zdecydowaliśmy się na bebetto luca, żadnych innych już nie bierzemy pod uwagę. dobrze się prowadzi, duża gondola, fajny materiał, możliwość wyboru stelaża (tzn. kolorów). ale to tylko moja skromna opinia. Coletto Dante nie widziałam na żywo, ale tak po zdjęciach to wyglądają bardzo podobnie. Wszystko zależy od Waszych możliwości finansowych. :)
    a opinie też są różne, bo jedni będą sobie chwalić, a inni nie. każdemu się nie dogodzi. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 09:21

Ana27 lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wybór padł na "maxi cosi mura 3" fakt faktem cena zdymiewająca ale ja mam okazję zakupu od synowej mojej ciotki, a jej córeczka w wózku przejeździła 1,5 roku, a później już wolała chodzić sama więc sprzedają wózek :) A cena 600zł za taki wózek w idealnym stanie to dobra opcja :)
    Coś takiego: http://www.ceneo.pl/19791991 :)

Suzy Lee, pasia27 lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja wlasnie woriclma z badania krei, moja ostatni amorfologia przed porodem prawdopodobnie juz. W poniedizalek mamy wizyte u pani doktor. Tym razem poszlo szybko, krew poleciala nie tka jak przy HBS. Podejrzewam, ze po nocy zyly sa lepsze i arece mneij opuchniete i krew latwiej leci niz popoludniu po całym dniu.

Yennefer przykro nam z powodu babci...

to ja chyba wracam do łózka sobie jeszcze troszke pospac, bo potem bedzie duze pakowanie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Hej dziewczyny...

Lalita faktycznie dziwnie z tymi 1minutowymi skurczami. Ja mam codziennie skurcze ale trwają długo ciągną się i ciągną do teog napinanie macicy, ze wydaje mi się, że skurcz trwa wieczność. I na lewej stronie też już nie mogę spać bo mnie bok już cały boli od tego. Więc śpię na pół siedząco;/ Albo na prawej stronie. Tak mi lepiej:P
    Ale już mam dosyć, chodzić za dużo nie mogę bo są napiania macicy od razu, leżeć już na lewym boku nie mogę bo wszystko boli, ciężej mi się oddycha, ciężko mi się wstaje z łóżka;/ można by tak wyliczać... Już bym chciała urodzić, no tak za 2-3tyg:P

Lalita no to jeszcze tydzień i bedziesz w domu:) A czym wracacie? Samochodem czy samolotem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 09:59

zsxuot7.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja mam podobnie z tą żyłą tylko mnie już boli uciska od jakiś 2 miesięcy ;/ i boli w pachwinie w lewej nodze. Probuje spać na tym lewym boku ale mam takie odleżyny i ból tej pachwiny że też przekręcam się na prawo ;/ a dzisiaj obudziłam się na plecach z z bólem brzucha ;/ ale Z doświadczeń pierwszej ciąży wiem że w niczym to nie groźi bo też miałam problemy z tą pachwiną i też musiałam zmieniać strony :) a Synus się urodził cały i zdrowy :) i mi jeszcze dodatkowo spuchła po lewej stronie ...ehehehhe no wiecie co :))) i to podobno od poprzedniego cięcia cesarkiego. Wygląda to jak guzek i mam tylko obserwowac :)
    Naszczęscie omijają mnie skurczce i sikanie nocne :) chyba te uroki ciąży mnie ominęły :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy wózek baby design lupo comfort

wszytsko zalezy od funduszy i tego czego oczekujesz od wózka, co jest wazne dla ciebie, dla jendych waga dla innych duża gondola itd.

a jesli chodzi o szpital, to ja się poważne zastanwiałam na d Rydygierem, i jak na Ujastku nie będzie za ciekawie jak przyjedziemy to kierunek Rydygier. Ale dla nas w tym momencie licza sie warunki i odrobina prywatnosci, której nam ostatnio bardzo brakuje, wiec stad wybór padł jednak na Ujastek. Ale oba szpitale jak dla mnei miały mocno wyrównane szanse.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Nienormalna 39tydz2dzien obstawiam :D

to wywróżyłaś mi datę porodu :)??
    No zobaczymy :)
    na 1.11 mi wróżysz :P?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 10:09

Ana27 lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennifer przykro mi z powodu twojej babci :(
    Coś ta końcówka roku wszystkich jakoś mało rozpieszcza :/

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo nie rozpieszcza, tydzien temu zmarł nagle brat mojej mamy... także w tym miesiącu bilans rodziny na zero, zamiast +1 :/

Nie mylcie dziewczyny permanentnego twardnienia brzucha ze skurczami. Skurcze trwaja 30 albo 60 sekund i nawracaja. To coś jak pojawiajacy sie na te kilkadziesiat sekund narastajacy i odpuszczjacy bol okresowy, a potem jest X minut przerwy w dolegliwosciach w dole brzucha, by za chwile ZNOWU poczuć ten narastajacy i odpusczajacy bol okresowy, ktoremu owszem- towarzyszy napinanie sie brzucha, ale takie ktore mija wraz z bilem okresowym.

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I sie wkurzylam

jak wybierlaismy kolor bylam juz tak zmeczona ze faceci jakos mnie przekonali do takiego szaro-burego koloru drzwi. A z ebylam juz zmeczona calym dniem i nie myslalm jak trzeba to w koncu sie zgodizlam. Ale na drugi dzien juz mowilam M. zeby zadzownil i powiedzial ze chce jednak jasne to oczyewsicie od piatku nie raczyl zadzwonic az teraz wreszcie zadzwonil. Facet twierdzi ze jest to juz u porducenta i sie nie da zmienic, ale w koncu zgodził sie zadzownic do producent ai czekamy na info czy mozna zmineic. Według mnie powinno sie dac, bo to kolor okleiny a nie drewan,a skoro tyle sie czeka na te glupie drzwi to na pewno nie zaczeli jeszcze ich oklejac. Powiedzialm M. z enie chce takich burych drzwi.

http://www.toppanel.pl/sklep.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=769&category_id=140

tutaj sa te kolory, zamowilismy kora 2 a ja chce kora 1 te najjasniesze

a to wersja zdjecia z katalogu porty. drzwi mamy te z 3 szybkami.

http://www.porta.com.pl/katalog_online/katalog_porta/#46

a przepdokuj mam waski mały i prostokatny wiec chce żeby było w nim jasno. A te drzwi takie ponure

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy z tym bólem żyły nogi.. to zaczeło sie pare dni temu... i z kazdym dniem mam wrazenie ze mocniej mi to dokucza. Wiec fakt dziewczyny jak zaczyna bolec przekuluje sie na prawy bok.

Co do skurczy niewiem juz sama ktore sa ktore.
    Mam normalne twardnienie brzucha. Albo taki skurcz trwa ok 1 minuty czuje wtedy taki dyskomfort (nie bol) jak na okres i przestaje... mam to najczesciej 2-3 razy dziennie lub wcale wydaje mi sie bo tego nie wiem ze moze macica powoli sie przygotowuje a ona moze sie nac3-4 tyg przed tak przygotowywac.

Mama madzia mnie ten ucisk i problem z ciezszym oddychanien zaczol sie wczoraj dopiero.

Najbardziej wkurza mnie bòl krżyża bo w sumie staram sie odpoczywac nigdzie ost duzo niechodze a ból jest

Ana samochodem bo my pieska mamy wiec wiesz ale co 2 h orzerwa robimy siku i prostowaniie kończyn :) niby 6:dni ale gdybym byla w domu czulabym lepszy luzz psychiczny

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa, Ty zdaje sie chcialas wymiary tego białęgo kocyka co mam dla Mikołaja: 70x70.. sorki że tak późno...

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/skurcze-przepowiadajace-a-porodowe
    Js nazwe z tad wzielam ze pisze ze 2 tyg przed porodem moga die takie pojawiac

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karate kid - to o mojej małej było.... ale sie silna zrobiła, i tylu przeciwników nagle w brzuchu, pęcherz - pierwszorzędny sparing partner...nie ma litości, nie bierze jeńców co tam ez matka pracować przez to nie może.....

Amicizia, Lalita2710, yennefer, blueberry, pasia27, Perełka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ