X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja z mężem zdecydowaliśmy się na bebetto luca, żadnych innych już nie bierzemy pod uwagę. dobrze się prowadzi, duża gondola, fajny materiał, możliwość wyboru stelaża (tzn. kolorów). ale to tylko moja skromna opinia. Coletto Dante nie widziałam na żywo, ale tak po zdjęciach to wyglądają bardzo podobnie. Wszystko zależy od Waszych możliwości finansowych. :)
    a opinie też są różne, bo jedni będą sobie chwalić, a inni nie. każdemu się nie dogodzi. ;)

Właśnie też byliśmy właściwie zdecydowani na luca ale kobitka w sklepie pokazała nam dante i koniec swiata. Jest mniejszy po złożeniu i lżejszy, gondola jest większa i koszyk na zakupy też jest spory. Dużo jeździmy samochodem więc to że jest malutki po złożeniu jest dla nas ogroimnym plusem i trzymać musimy go w domu więc tez super. Obawiam się tylko tych kół przednich są mniejsze i nie wiem czy nie za małe, mają 20cm średnicy a w Luce 24. Cena nie gra tak bardzo roli chociaż Dante teraz kosztuje 1580zł i ma zejść na 999 więc jesli zdecydujemy sie na ten to grzechem byłoby nie skorzystać. Co myślicie o tych kołach?

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Oniqa, Ty zdaje sie chcialas wymiary tego białęgo kocyka co mam dla Mikołaja: 70x70.. sorki że tak późno...
    Suzy nie ja ale możesz wysłać jakiejś dziewczynie napewno się przyda :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam znów dylemat jakie łóżeczko kupic czy z całym kompletem juz czy wszystko osobno.... siedze i przeglądam allegro ehhhhhh

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Oniqa, Ty zdaje sie chcialas wymiary tego białęgo kocyka co mam dla Mikołaja: 70x70.. sorki że tak późno...

To ja chciałam. Dzięki Suzy :-) Włóczka już kupiona, zlecenie złożone i mój maluszek będzie miał piękny ręcznie dziergany kocyk :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wklajam wam zdjecia koloru drzwi

poierwsze to jest toi co pod wpływme facetów zgodziłam sie la epo przemysleniu nie podoba mi sie, bo za ciemne i bure do naszego przedpokoju

1c5227d57985e138med.jpg

a tu kolor na jaki chce zmienic,okazuje sie z emozna ale bedzie to dłużej trwac ale mam juz to gdzies

cb7ce7a5a6fc03afmed.jpg

to jest zdjecie naszego przepdokoju jeszcze przed rmeontem, teraz tam wszytsko jest rokzute i zdarte raczej chodzi mi o pkazane samego wyglądu przedpokoju

dc2bdcab0a7c6c7emed.jpg

a to jest plan mieszkania gdzie wyraznie widac ze sa drzwi na drzwiach w zasadzie

9fd0974724b28710med.jpg

powiedzcie mi co myslicie o tych kolorach??

niestety tylko one wchodza wq gre bo ten rodzaj okleiny jest fajny a ma 3 kolory, pozostale to juz brązowy i oprawie czarny wiec totalnie odpadaja. Według mnie ta kora 2 jest taka ponura. Wiadomo wsklpeie nawet sie ladnie prezentuje ale jak dla mnie to za ciemne drzwi do takiego małego pomieszczenia jak nasz przedpokój.

a model drzwi mamy taki:
    e87dc5ca3c6109c4med.jpg

Powiem wam ze ostro sie wlansie kłócimy o kolor, a siostra nie chce sie wypowiedziec i mnie kwurza bo zpaytalam sie jej tylko jaki to wedlug niej kolor szary czy brązowy, bo moj M. twierdzi ze te drzwi kora 2 sa brązowe, ciekawe z której strony!!?? Powiedzcie mi obiektywnie co wy myslicie, co byscie wybrały za kolor do tak małego przdpokoju?

oczywiscie mowa o drzwiach wewnetrznych bo zewnetrzne sa juz wybrane i beda ciemne niestety ale z obojetne ktiry odcien drzwi wewnetrznhych wybierzemy bedzie ladnie grac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 11:55

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drzwi - jaśniejsze:)

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez jestem za jaśniejszymi

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też podobają się jaśniejsze.
    W oczekiwaniu na te drzwi już kilka dni was nie zbawi, a po co masz się denerwować patrząc za każdym razem na drzwi, które Ci się nie podobają.

82do20mm8gkktux6.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ładniejsze

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia mnie się podobaja i jedne i drugie. Ale wszystko zalezy od tego jak duze jest pomieszczenie i jaki kolor scian, paneli, mebli- faktycznie do malego przedpokoju ciemne drzwi raczej to niedobry pomysł więc jasniejsze optycvznie go powiększą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2013, 12:18

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. W zasadzie oba kolory sa ładne, ale właśnie tez mi sie wydaje że jasniejsze sa nlepsze i dla mnie te kilka dni już na prawde różnicy nie robi.
    Ana co do paneli i koloru ścian, to nie mamy wybranych, mój M, sie sugeruje ze drzwi powinny byc ciemniejsze od paneli,ale my nie mamy jeszcze paneli wiec do czego je porównywać?! jak kupimy drzwi to sobie wybierzemy panele które będą z nimi grac skoro panowie się uparli ze kładą w przedpokoju panele.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dzięki dziewczyny. W zasadzie oba kolory sa ładne, ale właśnie tez mi sie wydaje że jasniejsze sa nlepsze i dla mnie te kilka dni już na prawde różnicy nie robi.
    Ana co do paneli i koloru ścian, to nie mamy wybranych, mój M, sie sugeruje ze drzwi powinny byc ciemniejsze od paneli,ale my nie mamy jeszcze paneli wiec do czego je porównywać?! jak kupimy drzwi to sobie wybierzemy panele które będą z nimi grac skoro panowie się uparli ze kładą w przedpokoju panele.

Te jasne są bardzo ładne :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek jane muum i dziś pierwszy test bo był pierwszy spacer i jestem jak na razie zachwycona jest lekki i zwrotny, bez problemu wjechałam do windy w której kuzynka miała problem ze swoim wózkiem, po chodniku zepsutym też dał radę koła się nie blokowały zobaczymy jak będzie dalej :)

pasia27 lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Co do paneli to im ciemniejsze tym bardziej widać brud. A w przedpokoju jednak często się on gromadzi chociażby przy drzwiach wejsciowyuch. Ja mam osobiscie szare panele i NIC zero kurzu, piachu itp itd nie widać na nich.
    Myślę, ze do kazdego koloru drzwi da sie dobrac cos fajnego, jak wybierzecie jasne drzwi to np dobrze by bylow tym kolorze mieć szafkę na buty. Coś wymyślicie:)

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz wczoraj wieczorem wypowiedziałam magiczne "ja chcę już urodzić"... Czuję się jak pobita słonica. Dziecko mnie bije od środka, mam wrażenie, że tańczy wokół flaków!! Do tego tak strasznie mnie boli kręgosłup w odcinku piersiowym. Miałam kiedyś pęknięty kręgosłup w tym miejscu, mam zwyrodnienia, normalnie to dało się wymasować, wygrzać w ciepłej wodzie, wyćwiczyć, zasnąć i obudzić się bez bólu. A teraz nic :( Nic nie działa :( Koszmar

Suzy Lee, Ana27 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia oba kolory są ładne i ja osobiście wybrałabym ciemniejsze drzwi a w tym drugim jaśniejszym kolorze panele. Bądź na odwrót. Bo ładnie ze sobą współgrają :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasniejsze

• Kropla Autorytet

Wysłany: 30 października 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

właśnie wróciłam od lekarza. Potwierdził, że czop odszedł. Jak zwykle miałam tyle pytań, że zapomniałam dowiedzieć się, jaki jest w przybliżeniu maksymalny czas od odejścia czopu do porodu. Któraś z Was się orientuje? Chciałabym wytrzymać jeszcze kilka dni...

Amicizia, te jasne ładniejsze :)

Ana27, pasia27, marzycielka29 lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
‹‹ 660 661 662 663 664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ