III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Agga, wszystko bedzie dobrze nie stresuj sie Jesli lozysko sie starzeje to pewnie wywolaja Ci porod wczesniej i bedziesz kolejna mama na ovufriend
Pasia, ja to rad sluchac nie moge... Na kazda dolegliwosc rady sprzed stu lat... Na mleko mam pic bawarke, na opuchlizne moczyc nogi w wodzie z sola, moj maz powienien teraz ciagle mnie pilnowac i w ogole buty za mnie zakladac i wszystko...
Taaaaa jasne... Ubrac potrafie sie sama Od moczenia nog w slonej wodzie to conajwyzej moje sobie skore wysuszyc. Tym bardziej, ze mi prawie wcale nogi nie puchna tylko troche jak sa straszne upaly, wiec nie jest zle Co do picia bawarki to dawniej meczyli tym kobiety, a z tego co slyszalam to nie bawarka pomaga na małe ilosci mleka tylko ogolnie duze ilosci picia.
Moj maz naszczescie zrozumial, ze od mojego telefonu, ze rodze ma spokojnie czas, zeby POWOLUTKU wyjsc z pracy i SPOKOJNIE przyjechac autem. Ja sie nie chce stresowac czy sie w drodze do mnie nie rozwali na autostradzie, albo czy potem mandaty za predkosc nie przyjda Naszczescie on to chyba pojal. Tym bardziej, ze powiedzialam, ze ja wiem ile czasu zajmuje mu droga z pracy i nie chce go widziec szybciej w domu niz sobie policze
Zarzekałam sie, ze spakuje torbe do szpitala jak tylko poczuje sie lepiej... Czuje sie lepiej juz od kilku dni i dupa... Torba do szpitala nawet nie wyprana... Dzisiaj jak posprzatam mieszkanko, bo troche je zapuscilam to sie za to biore, bo w koncu wyjdzie na to, ze nic nie bedzie gotowe na czas...pasia27 lubi tę wiadomość
-
Jeszcze jedno pytanie mam. Jak czesto macie teraz KTG? Ja mam co 2 tygodnie i troche zadko mi sie to wydaje... Teraz mialam w 37tc i nastepne dopiero w 39 bedzie... We wtorek to bedzie dokladnie pomiedzy tymi KTG mam termin na zapisanie sie do szpitala to poprosze ich przy okazji, zeby mi szybciutko KTG zrobili, bo co 2 tygodnie pod koniec ciazy to dla mnie zdecydowanie za zadko...
-
DzejKej, ja chodzę sobie na ktg do mojej szkoły rodzenia dwa razy w tygodniu. W sumie to nawet lekarz mi nie kazał robić ktg, ale ostatnią wizytę miałam w 34 tygodniu więc może to jeszcze było za wcześnie. Skoro moge sobie korzystać z ktg ile chcę to chodzę - dzięki temu wyszło dzisiaj to, co wyszło.
-
Patti, podczas zwykłego badania usg lekarz nie wykryłby spadku tętna, które pokazało dziś u mnie ktg. Badanie pulsu maluszka na usg trwa ile, max 10 sekund. A ktg minimum 10 minut, więcej można zaobserwowac co dzieje się z pulsem maluszka no i skurcze fajnie widać
patti lubi tę wiadomość
-
Ja jestem co dwa tygodnie podlanczana pod ktg od 28 tygodnia
,ale mysle ze okolo 34-36 tygodnia bede prosila zeby olozna do mnie przychodzila co najmniej raz w tyg zeby sprawdzac czy wszytsko jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 15:34
-
he he porady zawsze w cenie, szczegolnie od osob, ktore nie sa nam bliske.
Ja na szczescie uniknelam porad znajomych bo wiekszosc moich znajomych nie ma dzieci.
Moja tesciowa nie udziela zadnych rad tylko jak pisze do mnie maile to mowi jak bardzo jest podekscytowana, ze niedlugo maluszek pojawi sie na swiecie.
O bawarce slyszalam ze niby dobra na pokarm i pamietam jak moja siosta pila jak karmila piersia, a ja z nia dla towarzystwa i tak mi zostalo juz o kilu lat pije herbate tylko z mlekiem, po angielsku.
Teraz zamiast mleka pije mleko migdalowe, bardzo malo kalorii 30 w szklance, bez curku i wiecej wapnia niz zwykle mleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 15:49
-
No a jak mi tesciowa gadala ze trzeba pic bawarke to ja jej ze karmi bede pila to zrobila mine i juz rad nie udziela do mnie tylko do mojego.ehh no coz..niech mu gada..na szczescie nie mieszkamy razem i telefonu nie musze odbierac tym bardziej jak bedzie maly to czasu nie bedzie na ploteczki heh
Dziewczyny nie mowcie o tym rozpakowaniu ale ja nie dosc ze ciezko oddycham to jeszcze do tego mam jakies skurcze chyba ..dzisiaj pierwszy raz i rzadko ale jajniki tez bola i jakby na okres..ehh lezakuje duzo do poniedzialkowej wizytki.
A ktg mialam tylko w szpitalu i super posluchac maluszka z 30 min i szumialo to jak kopal rozrabiaka ;-)u lekarza sluchamy serduszka ale co prawda z 10sek..
Zastanawiam sie wlasnie czy kaze przyjezdzac do szpitala na ktg i jak czesto.dowiem sie w pon jak jest u mnie
-
Pasia z tym walczeniem z urzadzeniem ktg hmmmm brzmi znajomo
my z mezem mielismy niezly ubaw jak bylismy u lekarza bo mala miala niezla zabawe
brzuch mi falowal a mala uparla sie chyba zeby zwalic z brzucha to urzadzonko tylko skad ona mogla wiedziec ze sondy byly przypiete pasami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2013, 17:16
pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
ja nie dostaje rad od nikogo, bo zarowno moja mama jak i tesciowa uwazaja ciaze za stan fizjologiczny i nawet jak mi cos dolega ,to twierdza ,ze w ciazy to normalne ,ze mozna sie gorzej czuc, ze nie ma sie czym przejmowac itp.
co do rad po urodzeniu dziecka zadnych nie dostalam poki co -tesciowa mowi, ze bedzie mnie wspierac jesli bede potrzebowala, ale ogolnie wierzy we mnie ,ze dam rade.dla mojej mamy w ogole jest niedorzecznoscia ,ze kobieta moze sobie nie dac rady z wlasnym dzieckiem i mowi do mojego meza, zeby sie nie martwil o nic ,bo ja na pewno ze wszytskim dam sobie rade .
w sumie to podoba mi sie takie podejscie ,bo jakby mi gadaly teksty typu jak ty wykapiesz dziecko, a bedziesz umiala przewijac , a co z karmieniem i takie tam ,to bym chyba eksplodowala. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja rad od kobiet, ktore rodziły 20 lat temu w ogole nie slucham. Jak bede miala pytania czy problemy to zapytam poloznej, bo w sumie po to przychodzi codziennie po porodzie, zeby mi pomoc i nauczyc czegos czego nie bede umiala.
Powiem wam, ze myslalam, ze mam rzadko te KTG, ale teraz widze, ze wiekszosc z was w ogole nie miala tego badania. W sumie to moze wystarczy raz na 2 tygodnie.
Wyprałam w koncu torbe do szpitala Jutro bede sie pakowac. Musze tylko liste dosac od poloznej, bo nawet nie wiem co mam ze soba zabrac...pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie miałam KTG, w karcie ciąży mam wyszczególnione wszystkie badania i pomiary adekwatnie do tyg ciąży i KTG zalecane jest od 38tc. Pytałam koleżąnkę kiedy ona miała KTG ( rodziła w kwietniu)- 2 razy począwszy od 38tc.
Kolejną wizytę mam 30.07 to na pewno zapytam panią dr.
Aggaa, mam nadzieję, że u Ciebie i Laury wszystko ok, trzymam kciuki.
Daj znać jak wrócisz ze szpitala. -
Hej kobitki mnie wzielo od wczoraj na wielkie sprzatanko
Mezu prawie cale dnie pracuje a ja zajmuje sobie w ten sposob czas
Zaraz mykam do sklepu po swieze warzywka i owoce na weekend
Ciekawa jestem jak tam Agga po wczorajszej wizycie w szpitalu.Nie odzywa sie to moze ja zostawili??
Slonecznego weekendu wam zycze;)pasia27 lubi tę wiadomość