III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
agga84aa wrote:U Patti bóle ustały, za to u mnie pojawiły się skurcze jak przed okresem. Sa raczej lekkie i trwają już od ok 16 ale nie są regularne.
Agga84aa jeszcze masz czas, niech mała jeszcze sobie posiedzi
My byliśmy dzisiaj na wizycie, wszystko ok, mała waży ok 2800 ale lekarz powiedział, że na tym etapie może być +,- 500g bo pomiary już nie są takie dokładne. Szyjka zamknięta, kolejna wizyta za 3 tygodnie.
U mnie jutro wielkie mycie okien, ale ja oczywiście będę tylko patrzeć
Byliśmy też dzisiaj na drobnych zakupach, kupić małej coś na wyjście ze szpitala i w Smyku są fajne przeceny. Warto skorzystać.pasia27, Rika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pasia, wczoraj zaczęłam brac tabletki i masowac krocze. Fuuuuj ale ten olejek śmierdzi i jest żółty:)
Te tabletki mam takie: http://www.nokaut.pl/leki/olej-z-nasion-wiesiolka-150-kapsulek-darmowa-dostawa-kurierem-od-300-zl.html
Rika, ja chyba podobnie na takim etapie jak Ty dostałam ponownie mdłości, to pewnie dzieciaki uciskaja na wątrobe i żołądek. Przeszło mi jakis tydzień temu, jak brzuch opadłpasia27 lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Pasia przypomnialo mi sie znalazlam fajna strone dla kobiet, ktore musza uwazac na cukier w ciazy.
slodkiemamy.edu.pl mozna komponowac posilki i sporo fajnych informacji.
Dziewczyny od kiedy ten masaz trzeba zaczac?
-
rika ja to mialam wczoraj wieczorem taka zaduszke z oddychaniem ze masakra to samo teraz mimo tego ze pada deszcz i jest chlodno..w ogole ciezka noc bo pilam duzo bo dzisiaj rano bralam mocz i maskara pilam i sikalam i zlazilam pol nocy..do tego ciezki oddech..
-
a nam dzisiaj stuknal 35tydz.hurrra
a tak w ogole to dzwonila do mnie wczoraj ciotka i zaczela glindzic ze dobrze jakby ktos ze mna byl 24na dobe od 5 sierpnia bo jak mnie zlapia slurcze to masakra..(termin ok15)
no to jej powiedzialam ze jak bede cos czula to SPOKOJNIE sie przyszykuje dopakuje i pojede...a jak mi wody chlusna to na boczek i zadzwonie na pogotowie.powiedzialam jej ze sa telefony komorkowe i jakos to bedzie..ze moj moze bedzie albo sasiadka wszyscy sa uprzedzeni(zadzwonie do lekarza jakby bylo cus nie tak)cokolwiek..kurde robi panike...niepotrzebnie straszy i podnosi cisnienie czlowiekowi jak ja jestem spokojnie do tego naszykowana a nie..
a pozniej mojego naszlo ze jakby mnie wzielo to mam do niego dzwonic i on szybko przyjedzie..kurde no wszystko wszystkim ale nie od razu sie rodzi hehe wytlumaczylam mu tez i tez ma nie glindzic..wkurzaja czlowieka..hehe -
Dziewczyny, ja byłam dzisiaj na ktg u położnej w szkole rodzenia. Położna stwierdziła, ze zapis tętna jest dośc płaski, raz tętno spadło do 117:( No i że lepiej, żeby zobaczył to lekarz, bo może łożysko się starzeje a do małej dopływa zbyt mało tlenu. Mój lekarz jak na złość na urlopie, więc jak tylko mąż wróci z pracy, to jedziemy na izbe przyjęć do szpitala.