Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio wysyłałam linka jak wykonywac masaż krocza, zobacz sobie: http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna mój Wiko urodził się 60 cm więc ciuchy na 56 byłyby do niczego. Jeśli spodziewacie się dużego dziecka to lepiej kupuj 62 i 68, a 56 awaryjnie jakiś komplecik :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,a mnie od 7 juz godz ciagle pobolewa brzuch jak na okres, nie wiem czy to juz poczatek, czy za jakis czas bedde jechala do szpitala, poki co nie mam zadnych skurczy, tylko wlasnie ten bol i ogolnie czuje sie slabo

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze powinnas sie polozyc Patti i troche odpoczac. Jak nie przejdzie, to wez spokojnie prysznic i zobaczysz jak sie potoczy akcja. Czyzby to bylo juz? :)

relgi09k52jutqx1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti mi polozna powiedziala ze najlepiej sprawdzic kladac sie do wanny z ciepla woda(36-37 stopni) i jezeli nie przechodzi to wtedy do szpitala.
    Jezeli dojda skorcze to wtedy juz trzeba zyczyc ci po prostu powodzenia na porodowce :)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti informuj na biezaco hehe czy juz mamy trzymac kciuki czy jeszcze.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ja juz jestem po wizycje z mezem u lekarza.Nasza ksiezniczka ma sie dobrze,serduszko walilo jak dzwon,mala jak zawsze walczyla z urzadzeniem Ktg i walila caly czas w sonde :P Szyjka zamknieta.Vivien jest dalej ulozona glowka w dol a wiec podejzewam ze juz tak zostanie ;)
    Termin porodu zostal troche przesuniety na wczesniej zamiast na 25.09 mamy teraz 17.09 ale nie trzymam sie tego wczesniejszego terminu.
    W kazdym badz razie mala ma juz na wadze 1630g.
    Vivien byla spokojna i duzo sie podczas USG nie krecila, a najlepsze jest to ze nie mamy niestety zadnego zdiecia bo malutka buzka wtulila sie w lozysko :P byla pewnie obrazona ze byla podpieta pod Ktg prawie pol godziny :P

patti, Rika, anilorak, Stokrotka84, pasia27, MADZIULA13, yennefer lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, co do lewatywy to w Niemczech juz od dawna nie wlewaja wody tylko gliceryne czy cos takiego, około 100ml z tego co babka w szkole rodzenia mowila (chyba, ze jest potrzeba na wiecej, ale tyle raczej starcza). Potem trzeba poczekac jak najlduzej najlepiej z 30 minut i do kibelka :)

Dzisiaj czwartek, czyli oficjalnie zaliczylam obecnosc w semestrze :) Jeszcze na doadtek dostałam maila, ze dzisiejsze zajecia odwolane, wiec siedze sobie w domku i odpoczywam :D Zaraz ide sie przespac, a potem uczyc :)

Skurczy juz zadnych nie mam, tzn. mam, ale takie leciutenkie, wiec kto wie - moze faktycznie doczekam do egzaminu :)

vivien, Rika, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie niew iem co mi jest hehe.czytalam gdzies ,ze niektorym dziewczynom tak wlasnie sie zaczynal porod, ze miaaly te bole miesiaczkowe ,nie czuly za bardzo bolu ,a po przyjezdzie do szpitala okazalo sie ,ze rozwarcie na 5cm.no ale tez ten bol moze nic nie oznaczac -poczekam jeszzce troche i wieczorkiem moze pojade jak sie nie unormuje.
    a czy to jest niebezpieczne dla dziecka, czy moge cos przeoczyc ,jesli wczesniej nie pojade do szpitala?ja to jakos przezyje ,ale najbardziej martwie sie o dziecko, ze moze tu sobie leze ,a jemu cos dolega ?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, na pewno nie przeoczysz nic:) Mi lekarz i położne ciągle powtarzali, ze dopóki skurcze nie są regularne co ok 5 minut to nie ma sensu jechac do szpitala. No chyba, że odejdą wody, czy jest krwawienie. A te bóle miesiączkowe to może ucisk maleństwa? Poczekaj jeszcze i jeśli te bóle będą cię niepokoiły to jedź do szpitala.

patti lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos ucisku malenstwa... Moja kochana coreczka odpychala sie wczoraj nogami od moich zeber i cisnela z calej sily glowka w dol. Tak mnie to po czasie bolalo, ze az mialam ochote ja od razu urodzic ;) Ehhh te dzieci...

vivien lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Anilorak mi mi sąsiadka, która jest lekarzem polecała pić napar z pietruszki na opuchnięte nogi - nie stosowałam więc się nie wypowiem, ale pamiętam, że mówiła mi, że w swojej ciąży miała własnie zatrucie ciążowe i pomagało jej to choć troszkę. A po porodzie zeszło z biedaczki 20l wody :/

potwierdzam, ja od dobrego tygodnia też piję pietruszkę z maślanką albo mlekiem. Można dodać troszkę soli i cytryny w zależności co kto lubi. Na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona (dobra rada starszych ciotek) ale faktycznie pomaga.

anilorak, Rika lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje bole ustaly i jestem nawet po zmywaniu podlogi:-)
    mojemu mezowi wlaczylo sie wczoraj gniazdowanie :-D
    przyszedl z pracy, zaczal myc okna, choc mowilam mu zeby dal sobie spokoj ,ale uparl sie, pozniej powycieral kurze (wlasciwie to zawsze robi) i zaczal cos gadac ,ze jak juz bedziemy mieli swoje mieszkanie to musi byc czysto i przytulnie i takie tam.zapytalam ,czy uwaza ,ze teraz jest brudno hehe?fakt, nie mam tyle sil co kiedys i nie zawsze posprzatam ,no ale bez przesady az takiego bajzlu w domu nie mam (zazwyczaj dzielimy sie sprzataniem ale wiadomo teraz on przejal wiecej obowiazkow).
    ostatnio wystarczy, ze wyjde na spacer, zrobie zakupy, ugotuje obiad, pozmywam i juz sil na nic nie mam.

pasia27, MADZIULA13, anilorak, Rika lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moj tez ostatnio wzial sie za okna i chcial umyc wszystkie na raz ale ze jest dokladny to umyl jedno zmeczyl sie i w nastepne dni znowu po jednym hehe a byly takie urabane ale wiadomo ze wolalam sie za to nie brac.tez obiad ugotuje,troche cos porobie,pozmywam i klade sie zeby odpoczac a z reszta maly naciska bardzo glowka i cisnie na dole jakby mial wyskoczyc hehe
    Ale za to pospalam dzisiaj do 9,30szok..tak dobrze sie spalo bo deszczyk padal i chlodno ;-) jutro ide mocz oddac a poniedzialek wizytka i lekarz ma pobrac ta czystosc pochwy bo do porodu musi byc.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien ale fajnie ze juz jestescie po i ze mala ma sie dobrze.
    Z tego co pamietam to moj w 29tyg sobie wazyl 1,5kg ale wiadomo ze nie ma co tak ufac dokladnosciom tych usg ;-)
    Za to ostatnio ciagle jestem glodnaaaaa.nawet teraz przegryzam pierniczki nie moge sie oprzec..a moj brzusio sie cieszy i szaleje za to ;-)

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia podziwiam Ci, ze trzymasz sie diety:) Ja jak mam na cos ochote, to musze to zjesc. Jestem okrpona pod tym wzgledem...

Vivien super, ze wszystko ok:)

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymam sie diety ale czasem to po prostu musze cos przekasic bo nie daje rady hehe.moja wage teraz od 9tyg ruszyla i doszedl kilogram i jestem 11kg na plusie ale coz.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś ma kontakt z Martek? Coś widzę, ze dawno nie pisałą...

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella cisza od Martek tu na forum..same czekamy na wiesci co z nimi..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp., choć mało pocieszająca... ciekawe co u nich

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ