III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A wiec ja juz jestem po wizycje z mezem u lekarza.Nasza ksiezniczka ma sie dobrze,serduszko walilo jak dzwon,mala jak zawsze walczyla z urzadzeniem Ktg i walila caly czas w sonde Szyjka zamknieta.Vivien jest dalej ulozona glowka w dol a wiec podejzewam ze juz tak zostanie
Termin porodu zostal troche przesuniety na wczesniej zamiast na 25.09 mamy teraz 17.09 ale nie trzymam sie tego wczesniejszego terminu.
W kazdym badz razie mala ma juz na wadze 1630g.
Vivien byla spokojna i duzo sie podczas USG nie krecila, a najlepsze jest to ze nie mamy niestety zadnego zdiecia bo malutka buzka wtulila sie w lozysko byla pewnie obrazona ze byla podpieta pod Ktg prawie pol godzinypatti, Rika, anilorak, Stokrotka84, pasia27, MADZIULA13, yennefer lubią tę wiadomość
-
Vivien, co do lewatywy to w Niemczech juz od dawna nie wlewaja wody tylko gliceryne czy cos takiego, około 100ml z tego co babka w szkole rodzenia mowila (chyba, ze jest potrzeba na wiecej, ale tyle raczej starcza). Potem trzeba poczekac jak najlduzej najlepiej z 30 minut i do kibelka
Dzisiaj czwartek, czyli oficjalnie zaliczylam obecnosc w semestrze Jeszcze na doadtek dostałam maila, ze dzisiejsze zajecia odwolane, wiec siedze sobie w domku i odpoczywam Zaraz ide sie przespac, a potem uczyc
Skurczy juz zadnych nie mam, tzn. mam, ale takie leciutenkie, wiec kto wie - moze faktycznie doczekam do egzaminuvivien, Rika, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
no widzicie niew iem co mi jest hehe.czytalam gdzies ,ze niektorym dziewczynom tak wlasnie sie zaczynal porod, ze miaaly te bole miesiaczkowe ,nie czuly za bardzo bolu ,a po przyjezdzie do szpitala okazalo sie ,ze rozwarcie na 5cm.no ale tez ten bol moze nic nie oznaczac -poczekam jeszzce troche i wieczorkiem moze pojade jak sie nie unormuje.
a czy to jest niebezpieczne dla dziecka, czy moge cos przeoczyc ,jesli wczesniej nie pojade do szpitala?ja to jakos przezyje ,ale najbardziej martwie sie o dziecko, ze moze tu sobie leze ,a jemu cos dolega ? -
Patti, na pewno nie przeoczysz nic:) Mi lekarz i położne ciągle powtarzali, ze dopóki skurcze nie są regularne co ok 5 minut to nie ma sensu jechac do szpitala. No chyba, że odejdą wody, czy jest krwawienie. A te bóle miesiączkowe to może ucisk maleństwa? Poczekaj jeszcze i jeśli te bóle będą cię niepokoiły to jedź do szpitala.
patti lubi tę wiadomość
-
Rika wrote:Anilorak mi mi sąsiadka, która jest lekarzem polecała pić napar z pietruszki na opuchnięte nogi - nie stosowałam więc się nie wypowiem, ale pamiętam, że mówiła mi, że w swojej ciąży miała własnie zatrucie ciążowe i pomagało jej to choć troszkę. A po porodzie zeszło z biedaczki 20l wody
potwierdzam, ja od dobrego tygodnia też piję pietruszkę z maślanką albo mlekiem. Można dodać troszkę soli i cytryny w zależności co kto lubi. Na początku byłam sceptycznie do tego nastawiona (dobra rada starszych ciotek) ale faktycznie pomaga.anilorak, Rika lubią tę wiadomość
-
moje bole ustaly i jestem nawet po zmywaniu podlogi:-)
mojemu mezowi wlaczylo sie wczoraj gniazdowanie
przyszedl z pracy, zaczal myc okna, choc mowilam mu zeby dal sobie spokoj ,ale uparl sie, pozniej powycieral kurze (wlasciwie to zawsze robi) i zaczal cos gadac ,ze jak juz bedziemy mieli swoje mieszkanie to musi byc czysto i przytulnie i takie tam.zapytalam ,czy uwaza ,ze teraz jest brudno hehe?fakt, nie mam tyle sil co kiedys i nie zawsze posprzatam ,no ale bez przesady az takiego bajzlu w domu nie mam (zazwyczaj dzielimy sie sprzataniem ale wiadomo teraz on przejal wiecej obowiazkow).
ostatnio wystarczy, ze wyjde na spacer, zrobie zakupy, ugotuje obiad, pozmywam i juz sil na nic nie mam.pasia27, MADZIULA13, anilorak, Rika lubią tę wiadomość
-
Pati moj tez ostatnio wzial sie za okna i chcial umyc wszystkie na raz ale ze jest dokladny to umyl jedno zmeczyl sie i w nastepne dni znowu po jednym hehe a byly takie urabane ale wiadomo ze wolalam sie za to nie brac.tez obiad ugotuje,troche cos porobie,pozmywam i klade sie zeby odpoczac a z reszta maly naciska bardzo glowka i cisnie na dole jakby mial wyskoczyc hehe
Ale za to pospalam dzisiaj do 9,30szok..tak dobrze sie spalo bo deszczyk padal i chlodno jutro ide mocz oddac a poniedzialek wizytka i lekarz ma pobrac ta czystosc pochwy bo do porodu musi byc. -
Vivien ale fajnie ze juz jestescie po i ze mala ma sie dobrze.
Z tego co pamietam to moj w 29tyg sobie wazyl 1,5kg ale wiadomo ze nie ma co tak ufac dokladnosciom tych usg
Za to ostatnio ciagle jestem glodnaaaaa.nawet teraz przegryzam pierniczki nie moge sie oprzec..a moj brzusio sie cieszy i szaleje za tovivien lubi tę wiadomość