WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zwłaszcza po dłuższym leżeniu było takie uczucie. Jeśli dobrze interpretuje to o czym piszesz. A już odczuwasz ruchy dziecka? Podobno niepokoić powinno "stałe uczucie ciężkości brzucha" jakbyco to dzwoń do lekarza niech powie o co chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 21:44

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz nawet nie pamietam jak sie czulam w 22 tc

na pewno czulam ruchy i juz nie wymiotowałam i tyle pamietam

właśnie siedze sobie na piłce przed laptopem :)

Kropka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela mi marzy się poród domowy, gdybym miała możliwość to chyba też bym się zdecydowała. Życzę powodzenia :)

Nina brzuch mam spory, no i przytyłam 27 kilo o.O :)

michaela lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pierwszy raz marze ot ym by znaleźć się w spzitalu i zbyt szybko z niego nie wychodzić :D jak to punkt widzenia zmienia się od punktu siedzenia...

michaela, Lalita2710, Nina lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, GRATULACJE! No to miałaś scenariusz porodu podobny do mojego :) Dzielna byłaś, teraz odpoczywaj, całuski dla Tymusia :* Ale się cieszę, że się wszystko dobrze skończyło! Normalnie jakbym sama drugi raz urodziła :D

• welurka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moje gratulacje :) Tymulku witaj na świecie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna piękne gratulacje! Masz to za sobą Kochana :) koniecznie wklej zdjęcie Tymka jak sie lepiej poczujesz.

relgi09k52jutqx1.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna, gratuluje.... super, ze jesteś już po i masz Maleństwo przy sobie;-)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalnaa SUPER Gratulajce:)))))))
    A SN może i dobrze, ze był w sensie akcja porodowa bo pewnie pobudziło to Twoja laktację dzieciątko też się trochę na ile mogło poprzeciskało w macicy przez te skurcze a to ponoć lepiej niz taka cesarka "na suchoo" :)
    Teraz dużo sił życzę! Raz dwa na nogi stawaj, ból minie prędko a najwieksze fszczescie, że masz Tymusia! i to zdrowego:)))
    Swoja droga jakis kiepski sprzet maja w tyym szpitalu zeby sie prawie o 1kg pomylic na usg z waga dziecka:P

Suzy, najlepszego dla Jasia:))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 23:53

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    My składaliśmy wniosek przez expandera, bank od 9 września pierwszy raz odezwał się jakieś 3 tygodnie temu, że mam konto inteligo nieużywane od 2008 r i że jest tam 6 zł na minusie. Musiałam to spłacić i myślałam, że w końcu się coś ruszy. A tu 3 tygodnie minęły i cisza. Nie mam pojęcia dlaczego tyle to trwa. Co do programu to owszem jest super 15% byśmy dostali z dzidziusiem, ale nam zależało na mieszkaniu z rynku wtórnego, bo nie mamy chęci i siły wykańczać nowego. Chcieliśmy kupić u nas na osiedlu mieszkanie (bloki z 2007 roku).
    AAA to już wiaodmo skąd to opoznienie. Bo to fakt, nam doradzano zeby przed pojsciem do banku sprawdzic sie w tym BIKU bo mozna wlasnie zapomniec ze zalega sie nawet z 10gr na minus i wtedy wszytsko sie opoznia sporo a i tak trzeba to uregulowac potem jak sie ureguluje znow z miesiac trzeba czekac az ten bank w ktorym sie mialo zaleglosc przesle prawidłowe dane gdzies tam. Nawet doradca zalecał w takiej sytuacji dogadac się z tym np bankiem wktorym sie zalega te nawet 10gr jakos osobiscie nie wiem poprosic zeby jak najszybciej skasowali ta zalegosc bo staracie sie o krdyt bo inaczej znow czeka sie dluuugo. Wiec u Was było wlasnie tak pewnie, te formalnosci zwiazane ze splata nieszcvzesnego 6zl. Ale wlasnie tak jest, nie wiaodmo kto z nas ma taka groszowa zaleglosc i lepiej przed wzieciem kredytu wziac z biku taka inf i samemu wczesniej wszystko pozalatwiac.

Ale no stress moze to było Wam pisane i po nowym roku zalapiecie sie na jakies super meiszkanie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 23:50

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    dziewczyny troszkę się wtrącę na waszym forum...moze mi odpowiecie czy tez ok.22tyg czułyście czasami jakby w środku brzucha był duzy ciezki arbuz? Gdy wstaje lub przewracam z boku na bok to takie dziwne uczucie mam-jakby obolały brzuch.
    Normalne, ja tak mam do tej pory:P Im większy brzuch tym gorzej;/

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za nim złozyliśmy sotatecznie dokumenty w banku i podpisalismy umowe przedwstepna to wlasnie dostalismy deczyzje finansowa z emozemy brac kredyt, sprawdzali nas własnie w tym BIK< ogólnie uważam, że jak się załątwia kredyt na mieszkanie to dobrze jest robic to za pośrednictwem doradcy kredytowego bo oni sie orientuja na bieżąca gdzie jakie sa promocje jak papiery składac, moga coś przyspieszyc, bo rozmawiaja bezposrednio z dyrekcja banku a nie z szarymi pracownikami itd. My bez pomocy naszej doradcy z pewnoscia nie mielibysmy tego kredytu w tak oakzyjnej opcji i tak zalatwionego mimo wielu porblemów z właścicielami...a i tak ciągło się to dość długo

Ana27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    dziewczyny troszkę się wtrącę na waszym forum...moze mi odpowiecie czy tez ok.22tyg czułyście czasami jakby w środku brzucha był duzy ciezki arbuz? Gdy wstaje lub przewracam z boku na bok to takie dziwne uczucie mam-jakby obolały brzuch.

z tym arbuzem to mi się przypomniało jak połozna na SR mówiła że poród to jak wyciaganie arbuza przez pomarańcze :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    AAA to już wiaodmo skąd to opoznienie. Bo to fakt, nam doradzano zeby przed pojsciem do banku sprawdzic sie w tym BIKU bo mozna wlasnie zapomniec ze zalega sie nawet z 10gr na minus i wtedy wszytsko sie opoznia sporo a i tak trzeba to uregulowac potem jak sie ureguluje znow z miesiac trzeba czekac az ten bank w ktorym sie mialo zaleglosc przesle prawidłowe dane gdzies tam. Nawet doradca zalecał w takiej sytuacji dogadac się z tym np bankiem wktorym sie zalega te nawet 10gr jakos osobiscie nie wiem poprosic zeby jak najszybciej skasowali ta zalegosc bo staracie sie o krdyt bo inaczej znow czeka sie dluuugo. Wiec u Was było wlasnie tak pewnie, te formalnosci zwiazane ze splata nieszcvzesnego 6zl. Ale wlasnie tak jest, nie wiaodmo kto z nas ma taka groszowa zaleglosc i lepiej przed wzieciem kredytu wziac z biku taka inf i samemu wczesniej wszystko pozalatwiac.

Ale no stress moze to było Wam pisane i po nowym roku zalapiecie sie na jakies super meiszkanie:)

Ana cały szkopuł w tym, że w lipcu pobraliśmy swoje wyciągi z bik i nie było tam inteligo... Co najśmieszniejsze to dla mnie jest to, że to jeden bank i ja spłaciłam te 6 zł od razu jak mi powiedzieli o tym, przesłałam dowód wpłaty, a oni czekali aż to się wykasuje z ich bazy "dłużników". Doradca wystosował do nich prośbę o indywidualne potraktowanie sprawy, że są dowody, że to spłaciłam, że konto jest czyste i oni w ten czwartek dopiero łaskawie odpowiedzieli, że się zgadzają i przepuścili wniosek dalej. Śmiech na sali, bo jak składaliśmy wniosek w Aliorze to też mieliśmy różne problemy z bikiem, jakieś opóźnienia w spłatach itd. ale wszystko wyjaśniliśmy z Aliorem i bank wydał pozytywną decyzję kredytową tylko, obniżył nam zdolność ze względu na ciążę. Mówiłam wtedy mężowi, że skoro mamy pozytywną decyzję to trzeba znaleźć tańsze mieszkanie, ale się uparł to teraz nic nie mamy. Ani kredytu ani mieszkania :|

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ciekawe, ze sprawdzaliscie sie a tej zaleglosci nie wyłapano wtedy. Masakra, też bym się wkurzyła;/// Jakiś pech;/ Może do pt faktycznie się uda. Trzymam kciuki!!

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia my też sprawdzaliśmy naszą zdolność. W paru bankach powiedziano nam, że taka i taka, znaleźliśmy mieszkanko i poszliśmy złożyć wnioski. Nigdy bym nie dała nikomu zadatku na mieszkanie nie mając pewności, że dostanę kredyt. Pewność była 100%. Dopiero ta cholerna pi**a z mojej pracy powiedziała przy weryfikacji telefonicznej, że jestem w ciąży (s**a pie***a). Sorry :| Ale przez taką idiotkę straciliśmy wszystko.

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Kurde to ciekawe, ze sprawdzaliscie sie a tej zaleglosci nie wyłapano wtedy. Masakra, też bym się wkurzyła;/// Jakiś pech;/ Może do pt faktycznie się uda. Trzymam kciuki!!

Oni to wykryli w jakiejś swojej wewnętrznej bazie. Tak mi tłumaczył doradca z expandera. To pech, to jakieś fatum, coś nam nie pozwala kupić mieszkania i skutecznie uniemożliwia to nam. W ogóle to ostatnio wszystko się sypie. W zeszłym roku wymienialiśmy w aucie maglownicę, ostatnio się okazało, że trzeba ją zareklamować, bo jest uszkodzona, mamy czas do 3 grudnia, bo wtedy kończy się gwarancja, trzeba odstawić auto na minimum tydzień do warsztatu (bo mechanik musi to wyjąć i im zawieść i oni dopiero w ten sposób rozpatrzą reklamację). Mąż pracuje na totalnym zadupiu gdzie psy tyłkiem szczekają, bez samochodu nie ma opcji tam dojechać. Mało tego turbina w aucie jest w stanie agonalnym a wymiana to koszt około 2 kafelki... Jestem załamana. Najlepiej jeszcze niech zacznę rodzić jak nie będzie auta :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 00:48

zfxga33.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:02

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawka zrobiona to moge Was nadrabiać :)

michaela lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie może czy można w ciąży używać sudocremu na twarz ??

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ