X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana z tymi wodami u mnie na przyklad bylo tak ze usiadlam na lozko po nocy i mokra plama i pomyslalam ze to na prawde duzo wydzieliny ale jak szlam do lazienki to woda po nogach leciala to juz woedzialam ze to jesg to he.no i czop wypadl.

A co do tego kiedy po sn mozna wstac to po 2godz juz wstalam bo kazali pic i zrobic siku pierwsze he no to wypilam ze 2litry a zeby zrobic kupke to moj mi przyniosl sokk jablkowy i tez poszlo na drugi dzien :-)

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Nienormalna, też myślę że już urodziła :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie się zastanawiam, mam nadzieję że juz jest po wszystkim i szczęśliwa.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Blueberry co Ty mowisz, ze od 9 wrzesnia czekacie na decyzje z banku!! Strasznie długo!!! Z pko znjaommi ostatnio otrzynali decyzje po 2 dniach!!! Wszyscy byli w szoku, jakos im sie udało tak szybko, na ale u Was to juz 2 miesiace. Może jakiś błąd tam mają, niekompletne dokumenty czy jakies inne COŚ. Szkoda żeby Wam to mieszkanie przedpadłol;/

Ale z drugiej storny ten program MDM to super sprawa jesli nie zalezy Wam na jakims mega duzym mieszkaniu to warto poczekac do stycznia i wtedy działać.
    My też przez to stoimy z budową domu bo czekamy do stycznia zeby wtedy dostac pozowlenie i zalapac sie na zwrot Vatu:P

My składaliśmy wniosek przez expandera, bank od 9 września pierwszy raz odezwał się jakieś 3 tygodnie temu, że mam konto inteligo nieużywane od 2008 r i że jest tam 6 zł na minusie. Musiałam to spłacić i myślałam, że w końcu się coś ruszy. A tu 3 tygodnie minęły i cisza. Nie mam pojęcia dlaczego tyle to trwa. Co do programu to owszem jest super 15% byśmy dostali z dzidziusiem, ale nam zależało na mieszkaniu z rynku wtórnego, bo nie mamy chęci i siły wykańczać nowego. Chcieliśmy kupić u nas na osiedlu mieszkanie (bloki z 2007 roku).

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a te wody płodowe to chyba ciepłe są co? :)

Ja też mam nadzieję, że nienormalna już tuli Tymcia :) W ogóle to nienormalna jeśli to czytasz, to ja pamiętam o fotkach drzwi oklejonych tylko nie miałam kiedy w dzień pstryknąć tych zdjęć :) Wyślę Ci na priv ;)

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc forumowe ciocie :). Chcialam obwiescic ze 02.11 o godzinie 13:25 przyszedl na swiat moj ukochany synus :). Niestety porod nie nalezal do wymarzonych :/. Od 3 rano walczylismy ze skurczami i porodem silami natury. Niestety glowka nie wstawiala sie w kanal rodny do tego doszly problemy z tetnem i decyzja lekarzy po 13stej o cieciu. Wszystko potoczylo pozniej blyskawicznie a ja martwilam sie o tetno malego :(. Nie uwzglednili mojego wydruku usg od lekarza z info o wadze 4032g. Na badaniu usg przed porodem wyszla waga 3300. Tymus urodzil sie z waga 4080g i ma 57 cm. Niepotrzebnie meczylam sie sn bo teraz po cieciu cierpie potwornie. Strasznie boli mnie brzuch pomimo lekow przeciwbolowych. Doszlam do rozaarcia 8 cm i doszly komplikacje i trzeba bylo zakonczyc porod cieciem. Jestem potwornie obolala ale przeszczesliwa :).Niestety nie jestem w stanie zajmowac sie Tymusiem ani go karmic :/. Mam wam tyle do opowiedzenia ale to w dkmu bo na tel. masakrycznie sie pisze. Porod mialam niestety mega bolesny :(.

Nina, maja2024, Lalita2710, blueberry, xcarolinex, plemniczka, Perełka, Selena, Kropka, marzycielka29, yennefer, Amicizia, HOPE83, michaela, magdziunia111123, Lula_w, Suzy Lee, polska_dziewczyna, vivien, Sandraa, Asiulka83, kaaasiaczek_, m_f, Stokrotka84, MamaMadzia, ;oniqa, Lilka, Nina82, Ana27, agula, anilorak, pasia27, Blondi22 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wilku mowa hehe, Nienormalna moje gratulacje!!! masz to już wszystko za sobą! może faktycznie w Twoim przypadku decyzja o cc powinna zapaść przed porodem sn, ech, ale jak tak może się mylić usg z wagą dziecka???? to prawie 800 g różnicy!

Jesteś dzielna, odpoczywaj teraz mamusiu:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że wszystko zakończyło się w porządku.
    Teraz odpoczywaj.
    Życzę dla Ciebie i dla maluszkka dużoo zdrówka :)))

Teraz już będzie z górki:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje kochana!! Byłaś dzielna, że tyle przetrwałaś, najważniejsze, że synek jest już przy Tobie, jutro będzie lepiej, moja przyjaciółka przeżyła identyczny poród, to samo... najpierw sn, a na końcówce i tak cesarka.

zfxga33.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje иιєиσямαℓиα super że Tymuś już jest na świecie :) Najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze i mały już bezpieczny :) Niedługo siły wrócą wiem co mówię szkoda tylko, że męczyli cię do 8 cm bo pewnie jakby było od razu cc to byś się dużo lepiej czuła :) Ale najważniejsze że tak jak piszesz jesteś przeszczęśliwa :) Ból to nic jak już się zostaje mamą dzidzia jest najważniejsza :) Życzę szybkiego powrotu sił abyś mogła opiekować się synkiem :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje! Najważniejsze że Tymuś jest na świecie cały i zdrowy!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna jak dobrze ze już masz maleństwo blisko siebie odpoczywaj i ciesz się swoim małym szczęściem :) jeszcze raz moje gratulacje :)byłaś mega dzielna !!!

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje!!! Szkoda, ze musiałaś cierpieć, ale jesteś dzielna że pomimo wszystkich obaw byłaś zdecydowana rodzić sn. Życzę szybkiego powrotu do formy :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, gratuluje Mamusiu! Wszystkie czekalysmy na wiadomosci :) :)
    Super, ze juz Tymus po drugiej stronie brzuszka :) :)
    Szkoda, ze wczesniej nikt nie pomyslal o cc i ze musialas wycierpiec sie az do 8cm :/ Ale wszystko dla dobrego celu <3

Szybkiego powrotu do zdrówka :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo wchodzę na forum a tu takie fajne wieści!
    Nienormalna gratulacje! Najważniejsze że jesteście już z Tymusiem razem! Wracaj szybko do formy :) I czekamy oczywiście na relację i foteczki :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie że w przyszłym tygodniu urodzę :)
    W poniedziałek mają przyjechać panowie montować szafę wnękową, to jak już to zrobią, to mogę rodzić :)

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna Dzielna Kobieto ;) gratuluje i sciskam mocno!!! Az mam ciarki :) Witaj Tymek na swiecie ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje!!! szkoda ze nie do konca wszystko bylo tak jak byc powinno ale najważniejsze że się dobrze skonczyło i już tulisz swojego Tymusia w ramionach. Szybko wracaj do zdrowia i sił.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Kropka a moze Ty tez pochwalisz sie swoim brzusiem?;-)

Ja planuje za tydzien zrobic jeszcze jakas sesje poki dam rade hehe

Ja w tym tygodniu planuję zrobić sesje :)
    a to mój brzuch sprzed tygodnia
    https://ia601005.us.archive.org/31/items/ramirez_71_tlen_35/35.jpg

Lalita2710, Amicizia, marzycielka29, Nina, xcarolinex, kaaasiaczek_, Ana27, ;oniqa lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Ja u siebie obstawiam 8 grudnia :) w dniu urodzin męża ;)

Justa jak będziesz miała chwilę: mam pytanko nie wiem czy dobrze pamiętam- brałaś fenoterol? Ile dni po odstawieniu urodziłaś?Bo mi leakarz każe barć do 36 tc i się zastanawiam, czy to nie za wcześnie na odstawienie?

Moni nie wiem jak Justa, ale ja też brałam fenoterol i lekarz kazał mi odstawić właśnie jakoś w 36tygodniu. Magnez odstawiłam kilka dni temu.
    Jak na razie jeszcze nie rodzę, chociaż czuję że to już baaaardzo blisko :)
    Już mi się pojawiają sporadycznie 1-2 skurcze dziennie, więc to już tuż tuz :)

Amicizia, Kropka lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ