WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana z tymi wodami u mnie na przyklad bylo tak ze usiadlam na lozko po nocy i mokra plama i pomyslalam ze to na prawde duzo wydzieliny ale jak szlam do lazienki to woda po nogach leciala to juz woedzialam ze to jesg to he.no i czop wypadl.

A co do tego kiedy po sn mozna wstac to po 2godz juz wstalam bo kazali pic i zrobic siku pierwsze he no to wypilam ze 2litry a zeby zrobic kupke to moj mi przyniosl sokk jablkowy i tez poszlo na drugi dzien :-)

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Nienormalna, też myślę że już urodziła :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie się zastanawiam, mam nadzieję że juz jest po wszystkim i szczęśliwa.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Blueberry co Ty mowisz, ze od 9 wrzesnia czekacie na decyzje z banku!! Strasznie długo!!! Z pko znjaommi ostatnio otrzynali decyzje po 2 dniach!!! Wszyscy byli w szoku, jakos im sie udało tak szybko, na ale u Was to juz 2 miesiace. Może jakiś błąd tam mają, niekompletne dokumenty czy jakies inne COŚ. Szkoda żeby Wam to mieszkanie przedpadłol;/

Ale z drugiej storny ten program MDM to super sprawa jesli nie zalezy Wam na jakims mega duzym mieszkaniu to warto poczekac do stycznia i wtedy działać.
    My też przez to stoimy z budową domu bo czekamy do stycznia zeby wtedy dostac pozowlenie i zalapac sie na zwrot Vatu:P

My składaliśmy wniosek przez expandera, bank od 9 września pierwszy raz odezwał się jakieś 3 tygodnie temu, że mam konto inteligo nieużywane od 2008 r i że jest tam 6 zł na minusie. Musiałam to spłacić i myślałam, że w końcu się coś ruszy. A tu 3 tygodnie minęły i cisza. Nie mam pojęcia dlaczego tyle to trwa. Co do programu to owszem jest super 15% byśmy dostali z dzidziusiem, ale nam zależało na mieszkaniu z rynku wtórnego, bo nie mamy chęci i siły wykańczać nowego. Chcieliśmy kupić u nas na osiedlu mieszkanie (bloki z 2007 roku).

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a te wody płodowe to chyba ciepłe są co? :)

Ja też mam nadzieję, że nienormalna już tuli Tymcia :) W ogóle to nienormalna jeśli to czytasz, to ja pamiętam o fotkach drzwi oklejonych tylko nie miałam kiedy w dzień pstryknąć tych zdjęć :) Wyślę Ci na priv ;)

zfxga33.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc forumowe ciocie :). Chcialam obwiescic ze 02.11 o godzinie 13:25 przyszedl na swiat moj ukochany synus :). Niestety porod nie nalezal do wymarzonych :/. Od 3 rano walczylismy ze skurczami i porodem silami natury. Niestety glowka nie wstawiala sie w kanal rodny do tego doszly problemy z tetnem i decyzja lekarzy po 13stej o cieciu. Wszystko potoczylo pozniej blyskawicznie a ja martwilam sie o tetno malego :(. Nie uwzglednili mojego wydruku usg od lekarza z info o wadze 4032g. Na badaniu usg przed porodem wyszla waga 3300. Tymus urodzil sie z waga 4080g i ma 57 cm. Niepotrzebnie meczylam sie sn bo teraz po cieciu cierpie potwornie. Strasznie boli mnie brzuch pomimo lekow przeciwbolowych. Doszlam do rozaarcia 8 cm i doszly komplikacje i trzeba bylo zakonczyc porod cieciem. Jestem potwornie obolala ale przeszczesliwa :).Niestety nie jestem w stanie zajmowac sie Tymusiem ani go karmic :/. Mam wam tyle do opowiedzenia ale to w dkmu bo na tel. masakrycznie sie pisze. Porod mialam niestety mega bolesny :(.

Nina, maja2024, Lalita2710, blueberry, xcarolinex, plemniczka, Perełka, Selena, Kropka, marzycielka29, yennefer, Amicizia, HOPE83, michaela, magdziunia111123, Lula_w, Suzy Lee, polska_dziewczyna, vivien, Sandraa, Asiulka83, kaaasiaczek_, m_f, Stokrotka84, MamaMadzia, ;oniqa, Lilka, Nina82, Ana27, agula, anilorak, pasia27, Blondi22 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wilku mowa hehe, Nienormalna moje gratulacje!!! masz to już wszystko za sobą! może faktycznie w Twoim przypadku decyzja o cc powinna zapaść przed porodem sn, ech, ale jak tak może się mylić usg z wagą dziecka???? to prawie 800 g różnicy!

Jesteś dzielna, odpoczywaj teraz mamusiu:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze że wszystko zakończyło się w porządku.
    Teraz odpoczywaj.
    Życzę dla Ciebie i dla maluszkka dużoo zdrówka :)))

Teraz już będzie z górki:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to gratulacje kochana!! Byłaś dzielna, że tyle przetrwałaś, najważniejsze, że synek jest już przy Tobie, jutro będzie lepiej, moja przyjaciółka przeżyła identyczny poród, to samo... najpierw sn, a na końcówce i tak cesarka.

zfxga33.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje иιєиσямαℓиα super że Tymuś już jest na świecie :) Najważniejsze że wszystko skończyło się dobrze i mały już bezpieczny :) Niedługo siły wrócą wiem co mówię szkoda tylko, że męczyli cię do 8 cm bo pewnie jakby było od razu cc to byś się dużo lepiej czuła :) Ale najważniejsze że tak jak piszesz jesteś przeszczęśliwa :) Ból to nic jak już się zostaje mamą dzidzia jest najważniejsza :) Życzę szybkiego powrotu sił abyś mogła opiekować się synkiem :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje! Najważniejsze że Tymuś jest na świecie cały i zdrowy!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna jak dobrze ze już masz maleństwo blisko siebie odpoczywaj i ciesz się swoim małym szczęściem :) jeszcze raz moje gratulacje :)byłaś mega dzielna !!!

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje!!! Szkoda, ze musiałaś cierpieć, ale jesteś dzielna że pomimo wszystkich obaw byłaś zdecydowana rodzić sn. Życzę szybkiego powrotu do formy :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, gratuluje Mamusiu! Wszystkie czekalysmy na wiadomosci :) :)
    Super, ze juz Tymus po drugiej stronie brzuszka :) :)
    Szkoda, ze wczesniej nikt nie pomyslal o cc i ze musialas wycierpiec sie az do 8cm :/ Ale wszystko dla dobrego celu <3

Szybkiego powrotu do zdrówka :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo wchodzę na forum a tu takie fajne wieści!
    Nienormalna gratulacje! Najważniejsze że jesteście już z Tymusiem razem! Wracaj szybko do formy :) I czekamy oczywiście na relację i foteczki :)

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie że w przyszłym tygodniu urodzę :)
    W poniedziałek mają przyjechać panowie montować szafę wnękową, to jak już to zrobią, to mogę rodzić :)

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna Dzielna Kobieto ;) gratuluje i sciskam mocno!!! Az mam ciarki :) Witaj Tymek na swiecie ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje!!! szkoda ze nie do konca wszystko bylo tak jak byc powinno ale najważniejsze że się dobrze skonczyło i już tulisz swojego Tymusia w ramionach. Szybko wracaj do zdrowia i sił.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Kropka a moze Ty tez pochwalisz sie swoim brzusiem?;-)

Ja planuje za tydzien zrobic jeszcze jakas sesje poki dam rade hehe

Ja w tym tygodniu planuję zrobić sesje :)
    a to mój brzuch sprzed tygodnia
    https://ia601005.us.archive.org/31/items/ramirez_71_tlen_35/35.jpg

Lalita2710, Amicizia, marzycielka29, Nina, xcarolinex, kaaasiaczek_, Ana27, ;oniqa lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Ja u siebie obstawiam 8 grudnia :) w dniu urodzin męża ;)

Justa jak będziesz miała chwilę: mam pytanko nie wiem czy dobrze pamiętam- brałaś fenoterol? Ile dni po odstawieniu urodziłaś?Bo mi leakarz każe barć do 36 tc i się zastanawiam, czy to nie za wcześnie na odstawienie?

Moni nie wiem jak Justa, ale ja też brałam fenoterol i lekarz kazał mi odstawić właśnie jakoś w 36tygodniu. Magnez odstawiłam kilka dni temu.
    Jak na razie jeszcze nie rodzę, chociaż czuję że to już baaaardzo blisko :)
    Już mi się pojawiają sporadycznie 1-2 skurcze dziennie, więc to już tuż tuz :)

Amicizia, Kropka lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ