X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry przyszłe mamuśki :)

polska_dziewczyno miała jest cuudowannaaa :)
    nienormalna jestem z Toba myslami :)
    ja dzis jakos kiepsko sie czuje pobolewa mnie brzuch jak na okres i jedna pachwina, mąż siedzi w kuchni i cos pichci a ja zamawiam ostatnie rzeczy wyprawkowe :)

dziewczyny Wy tez czujecie się powoli jak słonie ?? u mnie 9 kilo na plusie a czuje się jak orka :P

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu super wyglądasz;0 Powiem ci duży masz brzusio jest różnica :D między 32 a 39 tygodniem ciąży hihih;)

Welurka dokładnie to samo miałam przez kilka ost dni.
    Dziś jest w miarę.... i mam nadzieję że do wtroku wieczorem aż bd w PL ,synuś wytrzyma formalnie 3 dni do wyjazdu..

Ja czuję tylko przód jak słoń... tzn ciąży mi ...z przodu najbardziej wkurza mnie swędzący brzuch w 1 miejscu przy prawym żebrze.. pod piersią....
    Tam mój synuś ma tyłek i tak się rozciska że skóra się rozciąga i piecze pali... :|

Amicizia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mojej małej pytam, jak my się polubimy jak ty mnie tak non stop dzgasz? litości!

Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia super fotki no i imponujacy brzusio!!!widac duza roznice wlasnie pomiedzy 32a39 tyg, jak mi tak teraz urosnie,to chyba eksploduje hehe

pasia27, michaela, Nina82, Amicizia lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina o tym samym pomyślałam xD^^ :D

michaela, Nina lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Nina czemu dopiero we wtorek Cię do szpitala chcą dać?

Teraz jest długi weekend, a w poniedziałek lekarz powiedział, że zawsze przychodzi dużo pacjentów i jest duże ryzyko, że odeślą mnie z kwitkiem.
    No i to będzie dopiero 5 dni po terminie...
    Nadal nic się u mnie nie dzieje. Może oprócz plamienia - ale lekarz ostrzegał, że po badaniu zapewne się pojawi.

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia- współczuję mieszkania z osobą starszą..ja mieszkałam przez jakiś czas z moją 80-letnią babcią, kocham ją ale gdybym musiała z nią dłużej mieszkać na pewno wylądowałabym w wariatkowie. Fotki super a brzusio imponujący..

Welurka ja przez te moje wielowodzie czuję się jak słonica w ciąży :)Już teraz mam brzuch taki jak na końcówce w mojej pierwszej ciąży a jestem osobą szczupłą więc jest mi bardzo ciężko..

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu ja sie pochwale swoim brzuszkiem :)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=449723338471879&set=a.265942490183299.53422.100003026507480&type=1&theater

blueberry, Lalita2710, Ana27, Nina, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia fajnie widać na tych Twoich zdjęciach emocjonalne etapy ciąży. Najpierw ta rozsadzająca duma, radość, potem dalej radość, ale już wymieszana z odrobiną cierpliwości, no i na końcu "ja chcę już rodzić" ;-)

Amicizia, Kropka lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, dokładnie w ostatnim miesiącu najbardziej rośnie, najbardziej wtedy maluch przybiera na masie.

a co do ciotki, to wiecie miałam do wyboru mieszkanie w KRK stosunkowo blisko pracy, nowego mieszkania, i przede wszystkim szpitala. Niestety mieszkamy ze starsza osoba, ktora przez to ze mieszkala sama to teraz chce sie nagadac itd. Mamy nadzieje, ze to chwilowe i jak sie przyzwyczai to sie zmieni.

druga perspektywa 3o km o d krakowa z tesciami, ktorzy nie sa zadowoleni ze kupilismy mieszkanie, wiec by truli pewnie, a do tego tesciowa od połowy ciąży wmawia mi ze nie bede mogla karmic piersia itd.

Także zadna perspektywa dobra.

Jak juz urodze a tu sie nic nie zmieni to normalnie jade do mamy do Tarnowa :)

Nina82, michaela lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia super fotki, a co do ciotki jeśli to tylko do porodu masz u niej mieszkać to dasz jakoś radę :) Ja wytrzymałam 3 miesiące z teściową, która narzucała mi się okropnie z wszystkim i wspominam to do dziś jako koszmar, którego nie chcę już nigdy więcej przeżyć, więc Ty te parę dni jeszcze na pewno dasz sobie radę z ciotką :)

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, ja przez 3 lata studiów mieszkałam ze starą, zrzędliwą ciotką, w warunkach nieciekawych, a do tego ciotka paliła jak smok i myślała, że teraz oto służbę sobie znalazła, więc może cały dzień leżeć w łóżku i narzekać. Nie miałam gdzie iść, więc tam mieszkałam, a rodzice nie mogli mi pomóc.. więc trochę Cię rozumiem. Dasz radę :)

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amicizia super zdjecia brzuszek piekny:-P. Ciotka sie nie przejmuj takie sa te starsze osoby. Minie jej;-) ....
    U nas dzisiaj nie ciekawie wczoraj dowiedzielismy sie ze musimy szukac nowego mieszkania do wynajecia i pojawil sie maly niepokoj bo my raczej na poczatku stycznia sie rozpakujemy tak myslimy i lekarka mowi ze to bardzo prawdopodobne bo maly jest za duzy. Obawiamy sie czy znajdziemy cos w 2 miesiace i zdazymy:-(

jd7r1di.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze są perypetie mieszkaniowe w ciąży. My od lipca próbujemy dostać kredyt na mieszkanie, obecnie od 9 września czekamy na decyzję z pko bp. Niestety sprzedający ma nowego kupca i się umówiliśmy, że przyszły tydzień jest ostatnim kiedy czekamy na decyzję. Jeśli nie będzie to odpuszczamy temat i modlimy się aby teściowa nie zechciała przyjechać w najbliższym czasie :( Ponowne starania o mieszkanie rozpoczniemy w nowym roku żeby wziąć udział w programie mieszkanie dla młodych. Jestem załamana, bo myślałam, że od lipca do porodu uda nam się być na swoim ale niestety nie jest nam chyba pisane własne mieszkanie :(

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry co Ty mowisz, ze od 9 wrzesnia czekacie na decyzje z banku!! Strasznie długo!!! Z pko znjaommi ostatnio otrzynali decyzje po 2 dniach!!! Wszyscy byli w szoku, jakos im sie udało tak szybko, na ale u Was to juz 2 miesiace. Może jakiś błąd tam mają, niekompletne dokumenty czy jakies inne COŚ. Szkoda żeby Wam to mieszkanie przedpadłol;/

Ale z drugiej storny ten program MDM to super sprawa jesli nie zalezy Wam na jakims mega duzym mieszkaniu to warto poczekac do stycznia i wtedy działać.
    My też przez to stoimy z budową domu bo czekamy do stycznia zeby wtedy dostac pozowlenie i zalapac sie na zwrot Vatu:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 17:10

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę o nienormalnej czy już ma swojego synka?mam nadzieję, że tak i że wszystko u nich dobrze:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja pdobnie myślę, ze Nienormalna już moze urodziła, tak sie bała tego poroddu a tu pewnie już ma z głowy i odpoczywa PO;))) Miejmy nadzieję:)))))

A jeszcze taj sobie myśle jak to jest z tymi wodami jak odchodzą. Wiaodmmo jednym leci więcej drugim mniej, ale chcialabym to móc odroznic od tego moojego lejącego się, mokrego śluzu:P

Amicizia, Twój brzusio jest imponujacy:P:)))) Big one:)))Ale to dobrze w koncu to już praktycznie koniec ciąży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2013, 17:17

zsxuot7.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia świetne zdjęcia i tak jak Nina napisała super widzieć emocje w każdym etapie ciąży :) Widząc Twój pokaźny brzuch jeszcze raz wielkie brawa za Twoją przeprowadzkę, musiało być ciężko :)

Nina82, Amicizia lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka Twój brzuszek też bardzo fajny :) Uwielbiam oglądać zdjęcia brzuszków :)

Asiulka83 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka a moze Ty tez pochwalisz sie swoim brzusiem?;-)

Ja planuje za tydzien zrobic jeszcze jakas sesje poki dam rade hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ