X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    czesc forumowe ciocie :). Chcialam obwiescic ze 02.11 o godzinie 13:25 przyszedl na swiat moj ukochany synus :). Niestety porod nie nalezal do wymarzonych :/. Od 3 rano walczylismy ze skurczami i porodem silami natury. Niestety glowka nie wstawiala sie w kanal rodny do tego doszly problemy z tetnem i decyzja lekarzy po 13stej o cieciu. Wszystko potoczylo pozniej blyskawicznie a ja martwilam sie o tetno malego :(. Nie uwzglednili mojego wydruku usg od lekarza z info o wadze 4032g. Na badaniu usg przed porodem wyszla waga 3300. Tymus urodzil sie z waga 4080g i ma 57 cm. Niepotrzebnie meczylam sie sn bo teraz po cieciu cierpie potwornie. Strasznie boli mnie brzuch pomimo lekow przeciwbolowych. Doszlam do rozaarcia 8 cm i doszly komplikacje i trzeba bylo zakonczyc porod cieciem. Jestem potwornie obolala ale przeszczesliwa :).Niestety nie jestem w stanie zajmowac sie Tymusiem ani go karmic :/. Mam wam tyle do opowiedzenia ale to w dkmu bo na tel. masakrycznie sie pisze. Porod mialam niestety mega bolesny :(.
    Nienormalna byłaś bardzo dzielna, pamiętaj z każdą godziną ból po cc będzie mniejszy, a Ty z pomocą Tymusia będziesz wracać do sił, ściskam mocno :*

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:10

Lalita2710, Suzy Lee, yennefer, Kropka, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

• Nina82 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również dołączam się do życzeń dla solenizantek :) Wszystkiego najlepszego! Takie urodziny z brzuszkiem będziecie długo pamiętać :)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem sprawy intymnej ;), mamy zakaz seksu od lekarza juz od samego początku , ale od 2 dni to jest masakra tak mnie ciągnie czuje taaką "chcicę " miałyście tez tak ? szybko wam to minęło?

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie :)

solenizantkom wszytskiego nja radosci z pociech i jak najlepszego porodu w terminie :)

Bluberry alior bank nie mial prawa wam obnizyc zdolnosci kredytowej, bo nie ma prawa liczyc ciąży. Moglibyscie to skarżyc. To wszytsko jest zapisane jelsi sie nie myle w prawie bankowym. Ale wiadomo to by wydłużyło wam czas...
    a sowja drogą kobet a z pracy nie ma prawa udzielac informacji o stanie zdrowotnym sowich pracownikow osobom trzecim, Jedyne co to ma tylko potwierdzic wysokosc wynagrodzenia jaka sie podaje. Nie fajnie macie z tym mieszknaiem. JA się w sumie ciesze, że nam się to wszytsko udało, ale wiem, że to dzięki wlaśnie naszej doradcy bo łatwo nie było z tymi naszymi współwłaścicelami. Mimo, że teraz na walizkach u starsej citoki to jednak wiemy ze mamy juz swoje miszkanie, mam andzieje, ze ten remont już pójdzie szybko, bo elektryka juz prawie skonczona. Chociaz po mieszkaniu tego nie widac na razie. Także nie zazdroszcze wam waszej sytuacji. Ale moze ten nowy program za to wam pomoze, My bysmy z niego nie mogli skorzystac tak samo jak z rodziny na sowim bo M. jest współwłaścicielem domu swoich rodziców.

blueberry lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wszystkiego Naj Najlepszego ;)
    Nas rozlozylo :( pije sok z malin od mamy domowy i plucze gardlo woda z sola.M zrobil sok z cebuli i tez jest slabiutko z nim.katar sie dopiero zaczyna :(
    Macie cos co dziala na Was i mozna brac w ciazy ? Bardziej domowe sposoby bo leki maja tu inne :( ichyba niewiele mozna wziasc .teraz czas na rosol ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 11:49

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • juicca Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ma działanie sciągające i łagodzące , płukać napar z szałwi
    a kaszel też masz ? syrop z cebuli dobry na kaszel , mleko z czosnkiem

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    płukanie gardła szałwia- niezawodne
    na zatoki SINUPRET i psikanie sola morska
    czosnek czosnek i jeszcze raz czosnek ewentualnie napój na ciepło: mleko miod masło i czosnek do wypicia.
    NAcieranie sie olbasem lub taka mietowa mascia na noc

juicca, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na katar dobre jest woda morksa i bezpieczna, pomaga czyscic zatoki i na pewno maja tam cos takiego, a na gardlo mozna tantum verde a le jak mowisz ze tam maja inne rzeczy to chyba tylko szalwia ci zostaje

syrop z czosnku i cebuli tez jest odbry, ogolnie cozsnek to naturalny antybiotyk :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wlasnie znalazlam przepis na olej z czosnku ktory niedawno przekazala mi znajoma:

"35dag obranego czosnku posiekać, rozetrzeć i zmieszać z 200ml spirytusu (nawet nie wiedziałam, że to ma spiryt. Jest jak olej i nie czuć żadnych spirytów). Szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce (ale nie do lodówki) na 10dni. Następnie przecedzić, przelać do słoika i pozostawić w ciemnym miejscu jeszcze na 4 dni. Mieszać zawsze z produktem mlecznym (najlepiej z kefirem). U dorosłych stosować 3 razy na dobę zaczynając od 1 kropli i następnie dodając po jednej. Terapia trwa aż do 30 kropli ale ja zawsze poprzestawałam na 5 i wszystko mi przechodziło w 4-5dni."

• Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki sliczne Wam ;) oby szybko przeszlo i Mlodemu nie zachcialo sie pchac na ten swiat jeszcze :)

• Kropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, Moni_C wszystkiego najlepszego!!! Życzę miłych porodów i spełnienia marzeń :)

Juicca mi w drugim trymestrze libido wskoczyło na wyżyny :) Na szczęście nie miałam zakazu seksu, więc korzystałam. Dopiero gdzieś od 30 tyg. znowu spadło. Skoro masz zakaz seksu, na pewno nawiedzą Cię sny erotyczne :)

Lika zyczę szybkiego powrotu do zdrowia!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solenizantkom wszystkiego NAJ!
    Lula_W witaj w trzecim trymestrze.
    Lilka dużo zdrowia - polecam jeszcze do zestawu niewielkie ilości imbiru - rzgrzeje i tez dobrze podziała:)

Ja byłam na krótkim spacerze... mała to smok niezły wysiłek dla kręosłupa nóg i całego ciała - mimo super kondycji pobasenowej... dzisiaj chyba znow przejedziemy się popływać. W wodzie czuję sie jak człowiek - na lądzie bliżej mi smoczycy właśnie. Uff... jakieś 2 km a czuję się jak po maratonie - Suzy, jak ty z wózkiem w autobusach dawałas radę!???

Lula_w lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna - gratuluje !!!!!

Dziewczyny - stówka ;) !

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy szalwie z dzialki napar zrobiony :) plukanie zrobione :)czosnek zjedzony..syrop z cebuli sie robi .
    Pojawil sie katar eh mysle ze bedzie tylko gorzej .

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_C i Sla.s Wszystkiego Najlepszego :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Solenizantkom wszystkiego NAJ!
    Lula_W witaj w trzecim trymestrze.
    Lilka dużo zdrowia - polecam jeszcze do zestawu niewielkie ilości imbiru - rzgrzeje i tez dobrze podziała:)

Ja byłam na krótkim spacerze... mała to smok niezły wysiłek dla kręosłupa nóg i całego ciała - mimo super kondycji pobasenowej... dzisiaj chyba znow przejedziemy się popływać. W wodzie czuję sie jak człowiek - na lądzie bliżej mi smoczycy właśnie. Uff... jakieś 2 km a czuję się jak po maratonie - Suzy, jak ty z wózkiem w autobusach dawałas radę!???

Mus to mus.. ja jeszcze 15 kilowego Jasia w wózku wciągalam po schodach na dworcach :P A trase zaczynałąm od nieco ponad kilometrowego marszu szybkim krokiem na petle autobusowa w 15 minut. A do autobusu (mówię o niskopodłogowych, bo t wsiada sie przodem, wysiada tyłeylko te wchodza w gre), a Jasiek jest już na tyle duży, żę brałam go po prostu na siedzenie obok siebie, żeby nie stać całą drogę.W drodze powrotnej zakupy i jakieś zbieranie liści z Jasiem... jak sobie przypomne to az sie poce.

Nie no po prostu nie miałam wyjścia. Chwilami opierałąm się na wózku, bo inaczej bym nie doszła z dworca do domu w drodze powrotnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 14:15

michaela lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    mnie również boli...są dni , że mocniej, są dni, że słabiej...ale codziennie czuję tak ból i ciągnięcie- domyślam się, że więzadła.
    nie mnie boli tam na dole ale moze przez to ze dzidzia jest nisko.

a.png
    a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Mus to mus.. ja jeszcze 15 kilowego Jasia w wózku wciągalam po schodach na dworcach :P A trase zaczynałąm od nieco ponad kilometrowego marszu szybkim krokiem na petle autobusowa w 15 minut. A do autobusu (mówię o niskopodłogowych, bo t wsiada sie przodem, wysiada tyłeylko te wchodza w gre), a Jasiek jest już na tyle duży, żę brałam go po prostu na siedzenie obok siebie, żeby nie stać całą drogę.W drodze powrotnej zakupy i jakieś zbieranie liści z Jasiem... jak sobie przypomne to az sie poce.

Nie no po prostu nie miałam wyjścia. Chwilami opierałąm się na wózku, bo inaczej bym nie doszła z dworca do domu w drodze powrotnej.
    e dalej nie wiem jak to możliwe, może faktycznie siłą woli się da, mi to słabo idzie a to dopiero 34 tydzień .... z drugiej strony łudzę się ze teraz był solidny skok wagi mojej smoczycy, to możę za parę dni się przyzwyczaję i jakoś znowu zaczne chodzić w miarę sparawnie ?

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nooo łaaadnie... ja tu świętuję urozinki Jasia, Mikołaja brzuszek daje nam wszystkim popalić... własnie peirwszy raz udał mi się go dziś odłożuć, wchodzę wreszcie na forum a tu takie rzeczy!!!

Nienormalna!!! GRATULACJE!! Strach przyciąga... a Ty sie tak bałąs nie dosc ze samego bólu, to jeszcze wizji meczarni na sn zakonczonej cc... no i chyba sobie przyciagnelas. Ale cholera, bylas mega dzielna i jestesmy z Ciebie dumne!! Bądx optymistką, a szybko dojdziesz do siebie. Całujemy i czekamy na foteczki!! :) <3 Aaach i odciagaj sie jzu moze laktatorem, albo ustal jakis plan dzialania z tymi od laktacji.

A tatuś może tak zareagował na stres tym prasowaniem spodni. Jedni mdleją, dudzy biora torbe do szpitala, ale w szpitalu zauwazaja ze zapomnieli o żonie, inni trzęsą się z zimna w tak stresującej sytuacji a może TWój ze stresu popadł w codzienne, spokojne obowiazki dla odwrocenia wlasnej uwagi? :) Porozmawiajcie. A jak sie czuje tatuś i zdrowotnie i jako tatus?

Ana, ty chyba pytałas o wody - wody albo chlupną i jest tego spoooro... wydaje mi sie ze niezły garnek ciepłego płynu, albo mogą się sączyć, i jest to woda, a nei żaden śluz. Dodatkowym objawem potwierdzajacymz ze odczuwane skurcze to TE skurcze, może być leciutko RÓŻOWE zabarwienie śluzu na papierze w dniu tych podejrzanych skurczy ( jak w moim przypadku za kazdym razem)

sla.S - PIENA FIGURA, super brzuch, masz tatuaze? :) Faajne

BLondi, ja sie urodzilam w Warszawie, ale pierwsze 5 lat zycia mieszkałam w sochaczewie. Potem było parę przeprowadzek. Moi rodzice kupili dom pod Sochaczewem w 2007r i znow tam troszke pomieszkalam, ale tak w kratke... po pare miesiecy w tym około porodowo, dlatego stamtad jechalam do szpitala wtedy. Lezalam też z synkiem 2 tygodnie w szpitalu sochaczewskim na pałeczke Coli i w lipcu teraz na tego nieszczescnego norowirusa.
    Jak chcesz godna polecenia pediatre- Pani Beata Chajkaluk - najlepszy lekarz pediatra jakiego spotkałam i jedyny któremu ufam i żałuję, że wyprowadzajac sie na swoje smieci znow do Wawy, nie mogłam jej spakowac w walizke i zabrac ze sobą... Lekarz z powołonia, oddana swoim pacjentom, niesamowicie ciepła, czujna na kazdy symptom, pracowita i oczytana. Jest pediatra w przychodni, jest lekarzem na oddziale dzieciecym w szpitalu - najciezej pracujacym z nch wszystkich, ma tez dzialalnosc prywatna. Szanuje tez zdanie rodzica o nieszcepieniu, badz przesunieci tych szczepien na pozniej, choc sama nie naklania do tego. Cudowna kobieta, wyrózniajaca sie na tle innych lekarzy. Jest na prawde zainteresowana pacjentem, a nie tak na odwal... i zawsze znajduje czas na kazde pytanie.
    dziekuje za tak cenne informacje o pani doktor. ja wlasnie w szpitalu sochaczewskim bede rodzic malego tez tam rodziłam

a.png
    a.png
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ