X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak tam z porodami, słyszałam że różnie bywa, koleżanka rodziła tam dwójke dzieci... leżałam tam na patologii ciąży, warunki takie sobie... ginekolog Wronisz był bardzo fajny pare lat temu, ale w tym roku zrobił na mnie raczej chłodne wrażenie... chyba ze był fajny pare lat temu bo byłam u niego prywatnie? :P Tez tak może być...

Ale jak jest pani Chajkaluk na 4tm pietrze, na dzieciecym, to wiem że moje dziecko jeest w bardzo dobrych rekach i nic mu nie bedzie, a to że warunki lipne i że w kiblu rodzice i salowe palą fajki, nawet na oddziale dzieciceym to wtedy mi nie przeszkadza...najwazniejsza jest pani Chajkaluk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:54

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie wiem jak tam z porodami, słyszałam że różnie bywa, koleżanka rodziła tam dwójke dzieci... leżałam tam na patologii ciąży, warunki takie sobie... ginekolog Wronisz był bardzo fajny pare lat temu, ale w tym roku zrobił na mnie raczej chłodne wrażenie... chyba ze był fajny pare lat temu bo byłam u niego prywatnie? :P Tez tak może być...

Ale jak jest pani Chajkaluk na 4tm pietrze, na dzieciecym, to wiem że moje dziecko jeest w bardzo dobrych rekach i nic mu nie bedzie, a to że warunki lipne i że w kiblu rodzice i salowe palą fajki, nawet na oddziale dzieciceym to wtedy mi nie przeszkadza...najwazniejsza jest pani Chajkaluk.
    ja tam tez lezałam na patologi i srednie przezycia zobaczymy jak teraz tam jest bo nowy ordynator wiec mam nadzieje że lepiej. Wronisza czesto spotykam jak jestem na wizycie u mojej gin bo tam do spzitala chodze i tez jakis teraz dziwny sie wydaje a jak z kuba bylam w ciazy to calkiem inne wrazenie sprawiał.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj sprawdzalam swoje wyniki badan na wtorkowa wizyte.
    i zelazo nadal jeszcze mam ponizej normy
    a glukoza wyszła ok normalnie na czczo miałam 70 a normy sa od 70 do 99
    a po wypiciu po 2h miałam 74 a norma do 120

a.png
    a.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na spacerze a później pochodziłam po sklepach. Dzieciak tak mi jakąś żyłę uciskał, że aż zaczęłam niemalże kuleć. Pachwina i udo tak jakby sparaliżowane ;) Ale się nie dam i spacery będę robić codziennie :)

michaela, megan8 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:11

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    No to ja Ci zazdroszcze bo u mnie na czczo 80 a po 2h 142, czekam na piątkową wizytę u lekarza, dietka już przez siebie wprowadzona :|

Blondi na żelazo pij sok z buraka i wcinaj natkę pietruszki :)
    jem to bo uwielbiam i tabletki biore tez ale od 3tyg i lekko wzrosło wiec pewnie po dłuzszym czasie bedzie ok.

no ja to moge zjesc słodkie a i tak bede miała niski poziom cukru ;)

a.png
    a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Ja też dziś byłam na spacerze a później pochodziłam po sklepach. Dzieciak tak mi jakąś żyłę uciskał, że aż zaczęłam niemalże kuleć. Pachwina i udo tak jakby sparaliżowane ;) Ale się nie dam i spacery będę robić codziennie :)
    Ja tez twardo spacerki uskuteczniam, tak łatwo sie nie dam:P

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Oficjalnie witam się w III trymestrze :) jak to szybko zleciało, dopiero co były dwie kreseczki na teście :)

Nienormalna gratulacje dla Ciebie, Synusia i oczywiście dla Tatusia :)

Sla.s i ;oniqa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, spełnienia najskrytszych marzeń :)
    lula nie ja mam urodzinki tylko moni_c :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

;oniqa, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami tak się zdarza :) no i dziękuje a życzenia zostawie sobie do maja :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:

To raczej nie dzidzia od wiercenia sie ;) To ten słynny bol w pachwinie na przygotowania do porodu

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za okropna pogoda.... dzisiaj postanowiłam zrobić cos dla siebie- domowe spa a mąż juz zapalił w kominkach żeby było cieplutko no i pewnie później jakiś filmik i przytulanko ajjj już doczekać się nie umie :) <3

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam wypad do Ikei mimo,ze mi nie mozna za bardzo...ale kupilismy loze do sypialni i pare drobiazgow do nowego domu;-) potem siedzialam juz grzecznie na laweczce,a maz wszystko szukal i odbieral;-) caly tydzien grzecznie lezakowalam,nic mnie nie boli,wiec mysle,ze nie zaszkodzilam tym swojej szyjce...teraz juz tez leze;-) a jeszcze czeka nas przeprowadzka ajajaj

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wampiry istnieja to napewno beda sie trzymac ode mnie z daleka;) jestem iscie czosnkowa;) Wykorzystalam wszystkie mozliwe sposoby i oby sie nie rozwinelo..patrzac na meza nadzieja jest niewielka ..ma taki kaszel ze chce mu pluca wyrwac..a propo mojej przyjaciolce kaszel przyspieszyl akcje porodowa :) i biedny ledwo zyje :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Nina82 lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    To raczej nie dzidzia od wiercenia sie ;) To ten słynny bol w pachwinie na przygotowania do porodu

Myślisz, że to to? Oj to chyba czas torbę do szpitala zacząć pakować :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Myślisz, że to to? Oj to chyba czas torbę do szpitala zacząć pakować :)

Kropka na tym etapie ciąży co jesteś to warto już o tym pomyśleć i zacząć pakowanie, bo ani się obejrzysz a ciąża donoszona będzie i maleństwo będzie mogło przyjść na świat :)

Kropka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie osbie zmierzyłam obwód mojego brzuszka i mam 115 cm a na początku miałam jakieś 84 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:14

Blondi22 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    właśnie osbie zmierzyłam obwód mojego brzuszka i mam 115 cm :)

Ja mialam 114 cm w tamtym tygodniu ;) Kazde brzuszko jest inne :) bedzie mi go troche brakowalo ale chcialabym juz miec porod za soba.juz niedlugo!!

Amicizia, Rika, rubi67 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ