X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak tam z porodami, słyszałam że różnie bywa, koleżanka rodziła tam dwójke dzieci... leżałam tam na patologii ciąży, warunki takie sobie... ginekolog Wronisz był bardzo fajny pare lat temu, ale w tym roku zrobił na mnie raczej chłodne wrażenie... chyba ze był fajny pare lat temu bo byłam u niego prywatnie? :P Tez tak może być...

Ale jak jest pani Chajkaluk na 4tm pietrze, na dzieciecym, to wiem że moje dziecko jeest w bardzo dobrych rekach i nic mu nie bedzie, a to że warunki lipne i że w kiblu rodzice i salowe palą fajki, nawet na oddziale dzieciceym to wtedy mi nie przeszkadza...najwazniejsza jest pani Chajkaluk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 12:54

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie wiem jak tam z porodami, słyszałam że różnie bywa, koleżanka rodziła tam dwójke dzieci... leżałam tam na patologii ciąży, warunki takie sobie... ginekolog Wronisz był bardzo fajny pare lat temu, ale w tym roku zrobił na mnie raczej chłodne wrażenie... chyba ze był fajny pare lat temu bo byłam u niego prywatnie? :P Tez tak może być...

Ale jak jest pani Chajkaluk na 4tm pietrze, na dzieciecym, to wiem że moje dziecko jeest w bardzo dobrych rekach i nic mu nie bedzie, a to że warunki lipne i że w kiblu rodzice i salowe palą fajki, nawet na oddziale dzieciceym to wtedy mi nie przeszkadza...najwazniejsza jest pani Chajkaluk.
    ja tam tez lezałam na patologi i srednie przezycia zobaczymy jak teraz tam jest bo nowy ordynator wiec mam nadzieje że lepiej. Wronisza czesto spotykam jak jestem na wizycie u mojej gin bo tam do spzitala chodze i tez jakis teraz dziwny sie wydaje a jak z kuba bylam w ciazy to calkiem inne wrazenie sprawiał.

a.png
    a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj sprawdzalam swoje wyniki badan na wtorkowa wizyte.
    i zelazo nadal jeszcze mam ponizej normy
    a glukoza wyszła ok normalnie na czczo miałam 70 a normy sa od 70 do 99
    a po wypiciu po 2h miałam 74 a norma do 120

a.png
    a.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam na spacerze a później pochodziłam po sklepach. Dzieciak tak mi jakąś żyłę uciskał, że aż zaczęłam niemalże kuleć. Pachwina i udo tak jakby sparaliżowane ;) Ale się nie dam i spacery będę robić codziennie :)

michaela, megan8 lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:11

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    No to ja Ci zazdroszcze bo u mnie na czczo 80 a po 2h 142, czekam na piątkową wizytę u lekarza, dietka już przez siebie wprowadzona :|

Blondi na żelazo pij sok z buraka i wcinaj natkę pietruszki :)
    jem to bo uwielbiam i tabletki biore tez ale od 3tyg i lekko wzrosło wiec pewnie po dłuzszym czasie bedzie ok.

no ja to moge zjesc słodkie a i tak bede miała niski poziom cukru ;)

a.png
    a.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Ja też dziś byłam na spacerze a później pochodziłam po sklepach. Dzieciak tak mi jakąś żyłę uciskał, że aż zaczęłam niemalże kuleć. Pachwina i udo tak jakby sparaliżowane ;) Ale się nie dam i spacery będę robić codziennie :)
    Ja tez twardo spacerki uskuteczniam, tak łatwo sie nie dam:P

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Oficjalnie witam się w III trymestrze :) jak to szybko zleciało, dopiero co były dwie kreseczki na teście :)

Nienormalna gratulacje dla Ciebie, Synusia i oczywiście dla Tatusia :)

Sla.s i ;oniqa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin, spełnienia najskrytszych marzeń :)
    lula nie ja mam urodzinki tylko moni_c :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

;oniqa, Suzy Lee, Amicizia lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasami tak się zdarza :) no i dziękuje a życzenia zostawie sobie do maja :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:

To raczej nie dzidzia od wiercenia sie ;) To ten słynny bol w pachwinie na przygotowania do porodu

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za okropna pogoda.... dzisiaj postanowiłam zrobić cos dla siebie- domowe spa a mąż juz zapalił w kominkach żeby było cieplutko no i pewnie później jakiś filmik i przytulanko ajjj już doczekać się nie umie :) <3

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam wypad do Ikei mimo,ze mi nie mozna za bardzo...ale kupilismy loze do sypialni i pare drobiazgow do nowego domu;-) potem siedzialam juz grzecznie na laweczce,a maz wszystko szukal i odbieral;-) caly tydzien grzecznie lezakowalam,nic mnie nie boli,wiec mysle,ze nie zaszkodzilam tym swojej szyjce...teraz juz tez leze;-) a jeszcze czeka nas przeprowadzka ajajaj

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli wampiry istnieja to napewno beda sie trzymac ode mnie z daleka;) jestem iscie czosnkowa;) Wykorzystalam wszystkie mozliwe sposoby i oby sie nie rozwinelo..patrzac na meza nadzieja jest niewielka ..ma taki kaszel ze chce mu pluca wyrwac..a propo mojej przyjaciolce kaszel przyspieszyl akcje porodowa :) i biedny ledwo zyje :(

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Nina82 lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    To raczej nie dzidzia od wiercenia sie ;) To ten słynny bol w pachwinie na przygotowania do porodu

Myślisz, że to to? Oj to chyba czas torbę do szpitala zacząć pakować :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Myślisz, że to to? Oj to chyba czas torbę do szpitala zacząć pakować :)

Kropka na tym etapie ciąży co jesteś to warto już o tym pomyśleć i zacząć pakowanie, bo ani się obejrzysz a ciąża donoszona będzie i maleństwo będzie mogło przyjść na świat :)

Kropka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie osbie zmierzyłam obwód mojego brzuszka i mam 115 cm a na początku miałam jakieś 84 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 22:14

Blondi22 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    właśnie osbie zmierzyłam obwód mojego brzuszka i mam 115 cm :)

Ja mialam 114 cm w tamtym tygodniu ;) Kazde brzuszko jest inne :) bedzie mi go troche brakowalo ale chcialabym juz miec porod za soba.juz niedlugo!!

Amicizia, Rika, rubi67 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ