WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna Wracaj nam do Zdrowia Kochana nic na sile dbaj o siebie i odpoczywaj ;)
    Stokrotka ja tez Antka chce juz zobaczyc ;) Kciuki Trzymamy Mocno :) A M to nawet sny ma o Tobie ze rodzisz :)
    Nocka nieprzespana Chorobsko postanowilo sie rozgoscic bolala mnie tak glowa ze nawet paracetamol nie pomogl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 10:18

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki żeby poszło szybko, sprawnie i w miarę bezboleśnie! :)

Nienormalna życzę Ci żebyś szybko wróciła do formy. Tymus na pewno wynagrodzi Ci cały ból i niedługo nie będziesz pamiętać :)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko dajesz!dajesz!trzymamy kciuki z synciem za Was!

Nienormalna ja pomimo sn to w szpitalu przez 5dni spalam moze w sumie z 10godz? Hehe pierwsza noc z kacperkiem to patrzylam na niego i odrenalina schodzila i wszystko a poza tym jasno bylo kobitki rodzace sie darly dzieci plakaly hehe nie bylo spania.no i do tej pory sie nie odespalam jeszcze haha.
    Ciekawa jestem jak Tymus wyglada?dodasz nam foteczki?

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba też coś się szykuje, wczoraj miałam już taki mocny skurcz, że się zastanawiałam czy to już to. Ale położyłam się i przeszło, a dzisiaj cisza.
    Chociaż jak pamiętam niektóre dziewczyny miały długo te skurcze przepowiadające.
    W każdym razie wysłałam męża po ostatnie drobiazgi i mogę rodzić :)

pasia27, Lalita2710, Nina82, Nina, ;oniqa, marzycielka29, Ana27, Amicizia, PAREL lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yennefer ale wiesci..moze cie zlapie szybciej niz myslisz ;-)

Niemormalna wypoczywaj kazda chwile ile sie da.pranie itp poczeka..relaksuj sie i szybko dojdz do formy :-)

yennefer lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Jak zobaczyłam ile zostało mi do porodu planowo 38 dni! To ruszyłam do pracy jak szalona, żeby podomykać sprawy... to juz na prawdę niewiele, zwłaszcza że kto wie czy z 38 nie zrobi się 30, tyłek mi się tez powiększa :D :D spróbuję się dzisiaj zmobilizować i wyjść po 2 tygodniowej przerwie na basen...

No leci leci :)
    To u mnie pokazuje 9 dni :)

Nina82, michaela lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Yennefer ale wiesci..moze cie zlapie szybciej niz myslisz ;-)

Niemormalna wypoczywaj kazda chwile ile sie da.pranie itp poczeka..relaksuj sie i szybko dojdz do formy :-)

No w sumie to już jestem trochę podekscytowana że to tak blisko i nie mogę się doczekać jak zobaczę synka :)

Kropka lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle opcja wicie gniazda włączyła mi się na całego.
    Chodzę tylko i sprzątam, piorę, układam i ustawiam :)
    Mąż patrzy na mnie trochę jak na wariatkę, bo co chwilę każę mu coś przesuwać :)
    Teraz właśnie montują nam szafę wnękową, to już wogóle będę spokojna jak wszystkie rzeczy będą tam poukładane :)

Lalita2710, Nina, marzycielka29 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamawiam ostatnie potrzebne rzeczy przez internet, bo za bardzo mam nie chodzić po sklepach...dobrze, ze wcześniej sobie wybrałam wszystko, jednak allegro to super sprawa i też chce do 2 tygodni max spakować torbę do szpitala i być spokojna:-)

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dawna was podczytuję dziewczyny;) a dziś kończę II trymestr i wpadam na ostatnią prostą;) uwielbiam te gorące momenty, gdy któraś daje znak, że właśnie zaczyna rodzić;)Trzymam za Was kciuki;)
    U mnie jeszcze aż...99dni

michaela, yennefer, Perełka, Nina, Lula_w, welurka, Kropka, Blondi22 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dzieki dziewczynki :). Tymus wita forumowe cioteczki :). Nadrobie was po powrocie. Poki co opieka w szpitalu nad noworodkiem po cc to mega wyzwanie. Mam pytanie do dziewczyn jak dlugo trzeba poczekac az mi bol przejdzie ? Nie jestem w stanie sie wyprostowac :( a przy malym mam duzo roboty :(. Strasznie boli , dzis przez 2 h probowalam wstac z lozka :/. Czym mozna pryskac rane po to bedzie moja 2 nieprzespana noc od porodu....
    Kochana nie wiem jak często podają Ci środki przecibólowe, ale ja w 1 i 2 dobie miałam co 4h, na przemian paracetamol i ketonal a na noc dali mi morfinę więc było do wytrzymania a w 3 dobie już na życzenie więc wzięłam o 6rano a później o 16, później w domu zażyłam 3x ibuprom, z każdym dniem było coraz lepiej wiec nie brałam już środków przeciwbólowych, na pewno jak odczuwasz duzy ból to mozesz poprosić o kroplówkę, ja miałam cesarkę 0 6 rano a o 18 już chodziłam, musiałam zająć sie mała bo nie chcialam jej oddawać pielęgniarkom.. tak wogule to szybko sie pozbierałam, teraz patrząc z perspektywy to moje maleństwo dodało mi chyba nadludzkich sił :) Nienormalna z każda godziną będzie coraz lepiej, trzymam kciuki :*

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja też zamawiam ostatnie potrzebne rzeczy przez internet, bo za bardzo mam nie chodzić po sklepach...dobrze, ze wcześniej sobie wybrałam wszystko, jednak allegro to super sprawa i też chce do 2 tygodni max spakować torbę do szpitala i być spokojna:-)
    Nina ja tez chce zacząc powoli kupowac tylko nie wiem od czego zacząć jak znajdziesz jakies fajne rzeczy daj linka :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie włączyła się opcja kupowania- w końcu:P Bo wcześniej nie czułam tego jeszcze. Także też proszę o linki do fajnych stron i aukcji:)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/Centrum-Ozimek/351287104952090

pierwszy link o PARACETAMOLU W CIAZY i nowych badaniach

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Nina ja tez chce zacząc powoli kupowac tylko nie wiem od czego zacząć jak znajdziesz jakies fajne rzeczy daj linka :)
    Nie wiem czego potrzebujesz? z reszta każdy ma inny gust i inne potrzeby, wiadomo:-) wczoraj np zamówiłam laktator i butelki Philips Avent Natural, a chce zamówić jeszcze koszule do szpitala i parę drobiazgów, jak coś będziesz wybierać, to dawaj linki, na pewno tu Ci ktoś pomoże lub doradzi:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja potrzebuje koszule i staniki do karmienia, póxniej drobiazgi dla maluszka do kapieli + ręczniki dla małej, pieluszki flanelowei tetrowe no i to co mi będzie potrzebne do szpitala

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa ja w tej hurtowni parę rzeczy zamawiałam. Może coś wy haczysz dla siebie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=d&us_id=4222926

Koszule zamawiałam tu :http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i3610765983.html( tylko ja z krótkim rękawkiem:) Dziewczyny z forum też zamawiały ją;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 13:09

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:11

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny jak cos to wysyłajcie stronki zawsze to lepiej jak juz ktos kupował i jest zadowolony niż kupic i dziadostwo sie okażr

Lula_w lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś lecę na USG <3 Mogę zobaczę w końcu mojego Bąbeleczka w 3d :D

Lula_w, Lalita2710, Nina, marzycielka29, Ana27, Suzy Lee, ;oniqa, michaela, szczessciara, Kropka lubią tę wiadomość

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ