WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pieluchami tetrowymi i flanelowymi to kapa teraz wszędzie są średnie w porównaniu do tych co były lata temu. Ale ja jetem zdania jak się zepsują to wypierniczę kupie nowe.

Tu materac kupowałam: http://allegro.pl/materac-gryka-kokos-pianka-lux-120x60x9-danpol-i3499476265.html

tutaj rożek bo mi się podobał: http://allegro.pl/arus-becik-rozek-usztywniony-wiazany-na-kokardke-i3659308242.html ten z kokardą czerwoną

tutaj prześcieradło (ale ja wybrałam jersey) nie brałam frotowego bo się mechaci i taki jest nie fajne w dotyku.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4047411

Sls.a Polecam na 20min przed badaniem po cukierkach jejś:D i życzę żeby buźkę pokazało;)) :P bo rożnie bywa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 13:31

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja potrzebuje koszule i staniki do karmienia, póxniej drobiazgi dla maluszka do kapieli + ręczniki dla małej, pieluszki flanelowei tetrowe no i to co mi będzie potrzebne do szpitala
    ja ręczniki i pieluszki tetrowe kupiłam w hurtowni w Bochni, a staniki do karmienia to boję się przez neta, bo muszę przymierzyć czy będą dobre i wygodne, bo cycki się zmieniają wiadomo i ciężko określić.

Chociaż ten mi się spodobał, bo nie jest odpinany, tylko kopertowy i łatwo cycka wyjąć:-)nie jest drogi, może jeden kupię do wypróbowania
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i3610765983.html

;oniqa lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Oniqa ja w tej hurtowni parę rzeczy zamawiałam. Może coś wy haczysz dla siebie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=d&us_id=4222926

Koszule zamawiałam tu :http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i3610765983.html( tylko ja z krótkim rękawkiem:) Dziewczyny z forum też zamawiały ją;)

ja również zamawiałam na pierwszej aukcji, którą podała Lalita i mogę z czystym sumieniem polecić. zamawiałam większą ilość rzeczy i kurier jest naprawdę tani, bo tylko 13 zł. i zamówienie zrealizowane konkretnie tak jak prosiłam, w dodatku szybka wysyłka i dobre zabezpieczenie. :)

;oniqa, Lalita2710 lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    A ja dziś lecę na USG <3 Mogę zobaczę w końcu mojego Bąbeleczka w 3d :D
    Powodzenia na usg, pochwal się później fotkami:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koszulę zamówiłam sobie tę, bo bardzo chciałam kopertową, wydaje sie porządna, zamówiłam taka jedną, jak będzie dobra, to zamówię sobie drugą:

http://allegro.pl/koszula-ciaza-karmienie-dobranocka-xl-i3613880235.html

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita co wizytę na początku ślicznie przodem to brzuszka leży, a jak już się skończy mierzenie itd. to sie odwraca pupcią i tyle z tego jest. :) Jakie te cukierki? Czekoladowe czy takie landrynki? :D

Pochawalę się Nina jak jakieś ładne będą i się Malutki pokaze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 13:48

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    ja ręczniki i pieluszki tetrowe kupiłam w hurtowni w Bochni, a staniki do karmienia to boję się przez neta, bo muszę przymierzyć czy będą dobre i wygodne, bo cycki się zmieniają wiadomo i ciężko określić.

Chociaż ten mi się spodobał, bo nie jest odpinany, tylko kopertowy i łatwo cycka wyjąć:-)nie jest drogi, może jeden kupię do wypróbowania
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-dl-rekaw-i3610765983.html

Nina, a w Bochni dobre - w sensie grube mają te pieluchy tetrowe??? Kupilam kiedys 10 w Auchan - ale cienkie badziewne, teraz chce dokupić jeszcze z 15 ale o większej gramaturze. W środę M jedzie tam po wozek, materac, wanienke ze stelazem itp itd to może mu jeszcze o tych piluchach powiem:P Bo sam to nie bedzie wiedzial czy to grube czy nie pewnie:P

zsxuot7.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam cesarkę o 16:50 a o 23 już byłam na nogach pierwsze wstanie masakra ale wiedziałam że muszę bo synek leży gdzieś tam. Z wysiłku zalałam łóżko i podłogę, zakręciło się mi w głowie ale nie dałam się już położyć i zaraz poszłam pod prysznic. Położna która mnie uruchamiała czekała z wózkiem przed łazienką ale powiedziałam że nie siadam bo wiedziałam że mi to nie pomoże po ścianie doszłam do swojej sali. Mi powiedziała położna że trzeba się ruszać żeby się nie zastało i że dziewczyny które za długo zwlekają to bardziej cierpią. Dosłałam morfinę tylko raz jak wstawałam później tylko paracetamol i to co 6 godz 2 tabl po nieprzespanej nocy na drugą noc dostałam ketonal w zastrzyku i później paracetamol znowu. Ranę kazały myć ale ja nie dałam rady bo prawie zemdlałam jak chciałam podnieść brzuch próbowałam 3 razy i w końcu przemywały mi położne raz dziennie Octeniseptem. Ja też miałam duży brzuch który zakrywał ranę i kazano mi wietrzyć ale w szpitalu się nie dało bo nie byłam w stanie podnieść się z pozycji leżącej no i spałam o ile się dało hehe też prawie na siedząco. Wietrzyć zaczęłam w domu bo pomagał mi mąż. Mnie boleć przestało tako po ponad tygodniu chyba jakoś. Najgorsza była droga do domu bo bolało strasznie, każda dziura masakra i musiałam siedzieć z przodu bo tylko tam były opuszczane siedzenia więc mąż opuścił na maxa ale przedtem próbowałam wsiąść do tyłu i sobie coś naruszyłam. A i mi powiedziano żeby próbować wstawać najpierw spuszczając nogi żeby nie nadwyrężać mięśni brzucha. Nienormalna mi mimo dużego brzucha rana super się zagoiła więc na razie nie stresuj się wietrzeniem bo to zrobisz w domu i będzie ok ja wyszłam na 3 dobę już do domku :) Życzę szybkiego powrotu do formy a przy maluszku szybko zapomina się o bólu bo to on jest najważniejszy :)

A u nas niestety kolki ale walczymy zmieniliśmy mleko z HiPP bo takie było w szpitalu na Humanę i jest lepiej ale na razie to 2 dzień a poprawa jest znaczna tak mały płakał od ok 18 do 24 z przerwami a teraz zaczyna ok 18 do 21 ale już nie tak strasznie płacze no i pomaga suszarka. A poza tym jestem niewyspana ale przeszczęśliwa, zakochana po uszy w synku, który jest przesłodki i już mi się tak przygląda bosko hehe od dziś u mamy bo mąż musiał wyjechać już do pracy a z uwagi na te kolki nie chciałam zostać sama:)

Aha jakby któraś z Was potrzebowała kropelek na kolki z Niemiec Sabsimplex to za ok 2 dni będę miała 2 buteleczki więcej specjalnie poprosiłam tatę żeby podał więcej w razie jakby któraś z Was potrzebowała kosztują 10 euro i w razie co mogę zamówić więcej :)
    Pozdrawiam :)

Amicizia lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na 3d zapisałam sie na 4 grudnia mam nadziejje że nie za późno bede wtedy w 31 tyg date moge jeszcze zmienić sla.s a nie za wcześnie na 3d ?

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hm.com/pl/product/00954?article=00954-C - Ja mam ten stanik do karmienia, MEga wygodny!!!!! Już wyprany, leży sobie w torbie do szpitala:P

Sla.s. u mnie jesli chodzi o dobre zdjecia w 3d Synka to najlepiej żeby się dziecko nie ruszało, bo jak się rusza, jest pobudzone (jak po słodkościach się dzieje:p) to wtedy obraz nie nadąza za ruchami małego i wychodzą niewyraźne zdjecia. Więc jesli chcesz wyrazne zdjecia to najlepiej żeby dziecko było spokojne, spało:P

;oniqa, michaela, Nina lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

nie było mnie kilka dni, więc zawiadamiam dzisiaj, że 1 listopada 2013 roku o 8.30 przyszedł na swiat mój syn Beniamin :)

Do szpitala trafiłam po 4 nad ranem, okazało się, że mam już 6 cm rozwarcia, o 8.30 syn był już z nami.

Michaela, teraz nie mam czasu, ale gdy się ogarnę, specjalnie dla Ciebie opiszę mój poród, bo wspominam go jako wspaniałe przeżycie :)

Fakt, poszczęściło mi się, bo miałam poród express:)

A dotyk wychodzącej główki daje wrażenia nie do opisania :)

Pozdrawiam Was, Dziewczęta Drogie i zmykam, życząc Wam równie pięknych i mało bolesnych porodów jak mój :)

kaaasiaczek_, Ana27, ;oniqa, maja2024, michaela, Lula_w, Suzy Lee, Amicizia, MamaMadzia, szczessciara, aher, yennefer, Nina82, Kropka, Nina, Lilka, Lalita2710, Stokrotka84, Kleopatra, xcarolinex, Blondi22, aiwlys, KaRa, Perełka lubią tę wiadomość

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że jest osobny wątek zakupowy, ale jak już jesteśmy w temacie który ręczny laktator bierzecie Zastanawiam się nat takim z Aventu za 99 zł http://allegro.pl/laktator-odciagacz-reczny-avent-natural-nowosc-i3615933180.html (ten sklep ma fajne ceny,ale sporo takich sobie opinii, ja tam kupowałam dlateo że wiedziałam że moge podejśc po odbiór osobiście)
    i ten tommi tippi za 88 http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-wkladki-butelka-pojemnik-i3676662080.html

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla GRATULACJE:))))) Najwzniejsze, pozytywne nastawienie do porodu i na pewno będą takie jak u Ciebie:)) Aż się nie mogę doczekać już swojego:)

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:11

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    http://www.hm.com/pl/product/00954?article=00954-C - Ja mam ten stanik do karmienia, MEga wygodny!!!!! Już wyprany, leży sobie w torbie do szpitala:P

Sla.s. u mnie jesli chodzi o dobre zdjecia w 3d Synka to najlepiej żeby się dziecko nie ruszało, bo jak się rusza, jest pobudzone (jak po słodkościach się dzieje:p) to wtedy obraz nie nadąza za ruchami małego i wychodzą niewyraźne zdjecia. Więc jesli chcesz wyrazne zdjecia to najlepiej żeby dziecko było spokojne, spało:P
    Dobrze wiedzieć własnie zastanawiałam się nad czymś z H&m

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Witajcie,

nie było mnie kilka dni, więc zawiadamiam dzisiaj, że 1 listopada 2013 roku o 8.30 przyszedł na swiat mój syn Beniamin :)

Do szpitala trafiłam po 4 nad ranem, okazało się, że mam już 6 cm rozwarcia, o 8.30 syn był już z nami.

Michaela, teraz nie mam czasu, ale gdy się ogarnę, specjalnie dla Ciebie opiszę mój poród, bo wspominam go jako wspaniałe przeżycie :)

Fakt, poszczęściło mi się, bo miałam poród express:)

A dotyk wychodzącej główki daje wrażenia nie do opisania :)

Pozdrawiam Was, Dziewczęta Drogie i zmykam, życząc Wam równie pięknych i mało bolesnych porodów jak mój :)

kropelko, jak się cieszę i gratulujję! :D Cieszę podwójnie, z tego że juz masz malucha i że to było dla Ciebie pozytywne i piękne przeżycie! :D Bomba! :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dobrze wiedzieć własnie zastanawiałam się nad czymś z H&m
    W takim razie pamiętaj o kodzie rabatowym zapisujac sie do Newslettera HM -25%, zieki temu za stanik zamiast 60zł dałam jakos 45:P

michaela, ;oniqa, Lula_w, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    W takim razie pamiętaj o kodzie rabatowym zapisujac sie do Newslettera HM -25%, zieki temu za stanik zamiast 60zł dałam jakos 45:P

o kurcze nie wiedziałam, super dziękuję:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja mam 3d awsze do badania usg zwyklego :) ale Malec się nie chciał obrócić ładnie i nic widać nie było.

• aher Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    ja na 3d zapisałam sie na 4 grudnia mam nadziejje że nie za późno bede wtedy w 31 tyg date moge jeszcze zmienić sla.s a nie za wcześnie na 3d ?

Na moje oko idealnie, ja idę jutro. 28-32 tydzień jest chyba najodpowiedniejszym. Mi wówczas kazał przyjść lekarz na kontrolę miedniczki. I pokazywał na innych zdjęciach jak wtedy pięknie już widać buźkę dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 14:31

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ