WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny, musze przyznać Wam rację, wątki namnożyły sie jak grzyby po deszczu Styczniowe, lutowe, Marcowe kwietniowe majowe czerwcowe i lipcowe mamusie oczopląsu dostaje szukając interesujących mnie watków :/ przez przypadek weszłam na lipcowe mamy i nawet robią osobne listy ciężarówek, jej wiadomo każdy niech robi co chce, ale jakiś chaos tu zapanował.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 14:47

Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    o kurcze nie wiedziałam, super dziękuję:)
    Nie ma za co:P 25% znizki to naprawdę sporo! szczególnie jeśli coś kosztuje 100zł, 200zł to robi różnicę cena z rabatem:) I ten kupon przychodzi na meila, trrzeba go wydrukować i dać przy kasie podczas zakupów, ale to dotyczy tylko zzakupu jednej rzeczy. Dlatego najlepiej pozakładać dużo meili - tak tylko na "raz" :P Ja już nie robię zakupów w HM bez tego rabatu bo normalnie sie nie opłaca:))

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    kurcze dziewczyny, usze przyznać Wam rację, wątki namnożyły sie jak grzyby po deszczu Marcowe kwietniowe majowe czerwcowe i lipcowe mamusie oczopląsu dostaje szukając interesujących mnie watków :/ przez przypadek weszłam na lipcowe mamy i nawet robią osobne listy ciężarówek, jej wiadomo każdy niech robi co chce, ale jakiś chaos tu zapanował.
    Własnie też to widziałam wczoraj!! heheh że dziewczyny na którymś z wątków chybaa lipcowych mam robbią sobie osobną listę:P Tzn. jesli im to odpowiada to super, ale chyba nie zdają ssobie sprawy, ze zawężają się tylko i wyłącznie do siebie, a czasem warto pposłuchać rad, opinii, doświadczeń Mam z kilkumiesięczną starszą ciążą:P Ich sstrata:P

;oniqa, michaela lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zapisałam 4 grudnia i bede miała wtedy:
    III prenatalne
    3D
    4D
    a będzie to dokładnie u mnie 30t, 3 dzień wydaje mi sie że chyba ok nie za wczesnie i nie za póxno czy może przesunąć o tydzień wizyte

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla wrote:
    Witajcie,

nie było mnie kilka dni, więc zawiadamiam dzisiaj, że 1 listopada 2013 roku o 8.30 przyszedł na swiat mój syn Beniamin :)

Do szpitala trafiłam po 4 nad ranem, okazało się, że mam już 6 cm rozwarcia, o 8.30 syn był już z nami.

Michaela, teraz nie mam czasu, ale gdy się ogarnę, specjalnie dla Ciebie opiszę mój poród, bo wspominam go jako wspaniałe przeżycie :)

Fakt, poszczęściło mi się, bo miałam poród express:)

A dotyk wychodzącej główki daje wrażenia nie do opisania :)

Pozdrawiam Was, Dziewczęta Drogie i zmykam, życząc Wam równie pięknych i mało bolesnych porodów jak mój :)

Kropla gratulacje!! Czekamy w takim razie na opis porodu!
    Takie wieści nastrajają optymistycznie :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina, a w Bochni dobre - w sensie grube mają te pieluchy tetrowe??? Kupilam kiedys 10 w Auchan - ale cienkie badziewne, teraz chce dokupić jeszcze z 15 ale o większej gramaturze. W środę M jedzie tam po wozek, materac, wanienke ze stelazem itp itd to może mu jeszcze o tych piluchach powiem:P Bo sam to nie bedzie wiedzial czy to grube czy nie pewnie:P
    Ja kupiłam tam 10 białych tetrowych i są super grube, jestem z nich mega zadowolona, bo kolorowe to pani powiedziała, że zawsze sa cieńsze...ale białe polecam na 100 %!! mój M jedzie tam w sobotę po wózek, fotelik, łóżeczko i materac i jak kupujesz u nich materac, łóżeczko i pościel, to łóżeczko masz w cenie od producenta( nasze 190 zł)więc super!

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa - ja bylam na 3D/4D w 30tc (dokładnie 29tc i 4 dzień) i właśnie z tego USG mam zdjęcie w awatarze,więc wszystko było już fajnie i dokładnie widać :)

;oniqa lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla - moje gratulacje! Super :)
    Ja jutro idę do szpitala. Nie będę miała neta, więc nie będę się odzywać. Mam tremę ;-)

;oniqa, Ana27, marzycielka29, Blondi22, Blondi22, justa24 lubią tę wiadomość

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyny, wiem że jest osobny wątek zakupowy, ale jak już jesteśmy w temacie który ręczny laktator bierzecie Zastanawiam się nat takim z Aventu za 99 zł http://allegro.pl/laktator-odciagacz-reczny-avent-natural-nowosc-i3615933180.html (ten sklep ma fajne ceny,ale sporo takich sobie opinii, ja tam kupowałam dlateo że wiedziałam że moge podejśc po odbiór osobiście)
    i ten tommi tippi za 88 http://allegro.pl/laktator-tommee-tippee-wkladki-butelka-pojemnik-i3676662080.html
    Ja kupiłam wczoraj na allegro ten Philips Avent Natural ręczny, mam nadzieję, ze będzie ok, dziewczyny go zachwalały:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla Wow Super ;) gratulacje :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla- gratulacje :)

Nina82- powodzenia :) Życzę sybkiego i bezbolesnego porodu!

Nina82 lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwy wysyp Nowych Mam :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla gratulacje!!! Będę czekać na opis porodu i zdjęcia :) Życzę dużo szczęścia :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sls.a Ja jadałam nimm 2 :D na 20min przed wejściem poruszał się ,a potem zasnoł i robił słodkie miny :P

No wiadomo że to łud.. szczęścia że różnie bywa:)

Kropla to i ja czekam na ten opis porodu. Gratulacje z całego serca:)
    I prosimy o przepis na szybki poród ,dieta ,ćwiczenia :D
    Buziaki dla Was;))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina82 powodzenia :)

Nina82 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ja kupiłam tam 10 białych tetrowych i są super grube, jestem z nich mega zadowolona, bo kolorowe to pani powiedziała, że zawsze sa cieńsze...ale białe polecam na 100 %!! mój M jedzie tam w sobotę po wózek, fotelik, łóżeczko i materac i jak kupujesz u nich materac, łóżeczko i pościel, to łóżeczko masz w cenie od producenta( nasze 190 zł)więc super!
    a maja oni jakąs strone internetową ??

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    ŁÓżeczkok kupiłam juz bo strasznie spodobalo mi się to Pinio Moon:P :P
    Pościele to kurcze z tego co pamietam starsznie drogie tam byl coś kolo 200zl?Ale to może jakies komplety. No a materac faktycznie był tak w trakcyjnej cenie prynjamniej tten lateksowy, który chciałam.
    W takim razie tez powiemm M zeby kupił jeszcze e pieluchy tam:) wKoncu tylko to zostało mi do wyprania:P

Nina lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla serdeczne gratulacje! Kolejne malenstwo na swiecie :)))

U mnie jakby cala akcja stanela w miejscu. Wstalam godzine temu z lozka, czuje sie polamana i caly czas mam ten brazowawy sluz, ale skurczy brak... Mam tylko nadzieje, ze to nie jest jakis falszywy alarm i cos sie zacznie dziac, jak nie dzis to jutro.

relgi09k52jutqx1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropla gratulacje!!!!!!!!!!
    Nina trzymam kciuki, niedługo będziesz tulić maleństwo :)

Nina82 lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla serdeczne gratulacje!!!to super,ze porod byl szybki i gladki;-)

Nina82 trzymam kciuki!!!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ