WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Odpoczywaj zatem:)) Ja też dziś leżę jak nie pichcę czegoś w kuchni bo strasznie mam dziś twardy brzuch. 2 dni spokoju było a dziś znów. I ddziś tez Brunio rusza się częściej, bo w dni, które nie twardnieje brzuch to nie odczuwam za dużo ruchów. Ogólnie spokojny ren mój synio:) Nie dokucza mi specjalnie, nawet móglby się bardziej dawać we znaki bo czasem się martwię czy wszystko w porządku. Ale jeszcze parę tygodni i będe miala wszystko pod kontrolą:P
    mi tez ostatnio twardnieje i tez mało spędzam czasu na gotowaniu a tak strasznie to lubie , postanowiłam pozjadac wszystko to co mam i przed porodem zrobic nowe zapasy a więc dzisiaj na obiad gołąbki :)

Ana27, michaela lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    dziękuje za stronke :)

Ajlepiej pojechac osobiscie. Maja też konto na allegro ale tylko zkilkomma rzeczami
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=33220419

http://allegro.pl/listing/listing.php?department=wszystkie+dzia%C5%82y&description=1&order=p&p=2&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&string=kasiagora23

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Na stronce jst napsane, ze te staniky sa w rozmiarach 75B - 85E więc akurat:)

Na początku ogladajac na stronce HM myslalam ze kupie te http://www.hm.com/pl/product/95546?article=95546-A
    ale jak je zobaczylam na żywo to masakra:P Zwykly materiał jako misaczka, wygladal nieciekawie, az przez chwile myślałam, ze to nie te same co na stronce:P

Tez chcialam kupic w h&m ale okazalo sie sie ze jedyny sklep ktory ma te biustonosze jest po drugiej stronie Dublina :( i kupilam w mothercare ladne z koronka bez drutow :) za 30 e byla promocja niby z 38.. wlasnie chcialam cos wygodnego i ladnego.Pani mnie zmierzyla 80 D :) z 75 c :) biustonosze fajne i wygodne
    Teraz lezymy w lozku i sie kurujemy bez biustonosza :) mega wygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 16:35

Ana27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dokładnie, nie ma to jak bez biustonosza:P
    Kuruj się Lilka, żebys była zdrowa jak już urodzisz:)))

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Oj, dokładnie, nie ma to jak bez biustonosza:P
    Kuruj się Lilka, żebys była zdrowa jak już urodzisz:)))

Ana kiepsko nam to idzie :( plus M tez chory wiec mamy komplet :)
    Ja marudze i On tez ;) wiadomo jak to jest ;)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka życzę dalej dużo zdrówka ,kuruj się moja droga. Bo za niedługo czeka Cie poród.

Co do staników w H&M... podobają się ,nie przymierzałam ich ,tzn raz przykładałam do bluzki jakby na stanik.
    Fakt największy jest rozmiar E.

Formalnie mam teraz między dużym D/E i nie wiem co zrobić...
    Bo biust chyba na początku jest duży ,potem chyba jak laktacja się normuję to wielkość też chyba nie? czy się mylę. Bo nie wiem czy kupić 2 w rozmiarze E... czy kupić jeden tam i jakiś F w razie czego poszukać gdzie indziej:(....

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego wieczoru ;)

i oby co u niektorych sie w koncu cos rozkreciło ;)

ja jutro na wizyte do gin ide ;)

Ana27, Nina82 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś leze plackiem i odpoczywam sobie objadłam się okropnie obiadkiem dokończyłam teraz ciasto od teściowej i czuje się pełna jak balon ale dziś dobrze mi z tym :).

Pokój dla małej pomalowany pozostało tylko czekać na wolną chwilę u męża żeby poprzenosić graty no i w końcu złożymy łózeczko i wózek już nie mogę się doczekać.

Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c strasznie współczuję takich przejsc

:( moze dentosept jesli mozna go w ciazy uzywac,
    a nie zmieniałas proszku, albo jakiegos kosmetyku? a moze to odpokarmowo?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LAlita ja mm tylk jeden, zobacze jak to moje karmienie bedzie wygladac itp itd i bede kupowac inne na bieżąco. ale jak masz D/E to nie wiem cz jest sens kupwać F, myślisz, że persi jeszcze urosną po porodziee? Dobrze by było (dla mnie:P) ale nie wydaje mi się:P

Moni_c strasznie Ci wsplzuje Tych objawów;/ masakra, to ponoc normalne, że dziąsła krwawią w ciąży, szyjki się odsłaniają ale żeby ażtak? Musi być jakiś sposób, moze by zapytac jakiegos stmatologa?

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita widze ze próbujesz cos zdziałac w sprawie mnozacych sie watków, mam wrazenie ze to walka z wiatrakami, ale dobrze ze ktos przynajmniej próbuje...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety ja odliczam do środy mam wizytę u ginekologa i tyle pytań w głowie.
    Najważniejsze że zobaczę co u mojej malutkiej ile waży mierzy :) najgorszy zawsze jest ten stres przed no ale co zrobić !

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dzięki dziewczny za życzenia :) Urodziny miałam pełne wrażeń- 6 godzin spędzonych na SORze z podejrzeniem cholestazy... Próby wątrobowe ją jednak wykluczyły, nie wiem skąd świąd rąk, stóp, uszu i dodatkowo wczoraj dostałam takiej wysypki jak nigdy w życiu, która tak swędziała, że od razu pognaliśmy na IP.....

Z wysypka mecze sie cala ciaze..mialam robione badania na cholestaze 2 razy i wyniki byly negatywne.A swiad skory jak byl tak jest czasem zniknie czasem powraca..obecnie swedza mnie dlonie ale mysle ze to dlatego ze mi spuchly i stad to uczucie swedzenia.wysypka tez wrocila ale wiem napewno ze nie jest to cholestaza.mysle ze mam wrazliwaa skore choc nie zmienilam kosmetykow uzywam szarego mydla bialy jelen.ale co jakis czas swedzenie i wysypka po porstu wracaja.

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla serdeczne gratulację :) Witamy Beniaminka na świecie :) I gratuluję szybkiego porodu :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c no to miałaś niezapomniane urodziny :( Współczuje bardzo :( Co lekarze na to, rozłożyli ręce i Cię tak wypuścili do domu, czy jednak coś wymyślili? Biedna Ty :(

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)Witam w III trymestrze :) z racji tego że lekarze strasza mnie przedwczesnym porodem :( ostro ruszulismy z m z zakupami dla małego :) zamierzamy kupić łózeczko przez allegro..byliśmuy dziś w sklepie..i jest róznica prawie 200 zł....stąd moje pytanie :) polecacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce ? :) mnie sie to podoba
    http://allegro.pl/22-el-lozeczko-szuflada-kolory-gryka-posciel-rozek-i3681442374.html

ale wolałabym kupić od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy :)

Lalita2710, pasia27, michaela, Blondi22 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni-c
    Jedyne co mogę polecić to dieta : spożywanie witaminy C w pożywieniu i np w postaci rutinoskorbinu...
    Żeby uszczelniać naczynia krwionośne. Wapń równiez domyka błony komórkowe...
    Plus pasty paradontax ( jeśli nie umiesz znieść smaku to chociarz rozpusc w wodzie ta paste i plukaj nia) albo pasta elmex sensitive ta zielona

Wysypka moze być z malej ilosci wapnia bo blony komorkowe w skórze sa odsloniete i łatwiej o podrażnienie...

Polecam alergo-plus z polfy. Ma cynk i kwercytyne w sobie.
    Tez mialam kiedys 2 tyg swedzenia stop i rak myslalm ze to cholestaza ale przeszlo

Michela to chyba walka z wiatrakami.. ale nie moge dac sobie spokoju.

Ana moze masz racje musze ogarnac to w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 18:05

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

przedstawiam moją Wiktorię :)

0d55dc85a696c627med.jpg

Ana27, Miriam, Lalita2710, yennefer, michaela, Kropka, Selena, Lilka, kaaasiaczek_, PAREL, rubi67, Lula_w, blueberry, aiwlys, Asiulka83, Nina, Nina82, ;oniqa, welurka, marzycielka29, Kleopatra, Blondi22, Suzy Lee, maja2024, Rika, plemniczka, megan8, Amicizia, xcarolinex, Rucia, Perełka lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyna!!!:))))))

kamila87 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy tak chyba zrobię. Na razie zero skurczy, tylko ten sluz i pobolewanie podbrzusza. .. Poczekam jeszcze troche na rozwój sytuacji

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ