X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia wrote:
    Płytki krwi ( trombocyty) odpowiadają za krzepliowść krwi i grożą krwotokami itd... Najgorzej że dzidzius przeze mnie też moze mieć małopytkowość. Po porodzie musze zrobić badania dlaczego mam tak mało czerwonych krwinek :( Uspokaja mnie to że w pierwszej ciąży też miałam taki niski wskaźnik ale lekarz prowadzący nie zwrócił na to uwagi, ale na szczescie nic sie nie stało :) Zawsze miałam niskopłtykość ale w ciążach bardzo mi lecą ;/
    Kurcze j nawet nie wiem ile ich mam, tzn chyba dobra ilosc bo lek nifdy nic nie mowil, że cos jest nie tak. Ale Ty z tego co piszesz masz "tylko" 9 jednostek mniej ponizej minimalnej normy ale normy jednak więc może nie jest tak zle??Trzymam kciuki!!

MamaMadzia lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Chcialam zapytac o wasza opinie odnosnie prowadzenia samochodu.
    Kiedy nalezy przestac? A moze nie ma przeciwskazan zeby do konca jezdzic?

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wszystko robisz na swoją odpowiedzialność ,ty możesz jechać ok ,a pojedzie jakiś idiota i do ciebie dobije nawet z małą prędkością. pamiętaj że przy małym uderzeniu (mając brzuch i będąc zapiętą) może cie zarzucić do przodu i możesz uderzyć brzuszkiem o kierownice.

Bo jako pasażer to jeszcze bo nie masz blisko kierownicy

KaRa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny.
    Chcialam zapytac o wasza opinie odnosnie prowadzenia samochodu.
    Kiedy nalezy przestac? A moze nie ma przeciwskazan zeby do konca jezdzic?
    Ja nie jestem za tym żeby kierować samochod w zaawansowanej ciazy. Ja już od od paru tyg nie jezdze - choc wczesniej jezdzilam codziennie. Ale ja mam twardnienia macicy, prowadząc samochod, wciskajac pedały jeszcze gorzej sie czuje. A w sumie w sobote M wypil ccos u znajomych i wracalam autem ale zle mi sie prwadziło, ztardniał mi potem bardziej brzuch;/
    W ogóle pod koniec ciąży kurczą się komórki w mózgu i przez to mamy zaburzoną koncetrację, lepiej nie ryzykować wtedy jezdzac autem.

KaRa lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, niestety nie próbowałam ... jeszcze, ale kto wie :) Na razie Lansinoh wymiata u mnie.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Lilka, niestety nie próbowałam ... jeszcze, ale kto wie :) Na razie Lansinoh wymiata u mnie.

Widzialam u nas wiec jak die nie sprawdza kupie napewno ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • kamila87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam Lansinoh - genialne ! Moja córcia się przekonała do mleczka mamusi :)

welurka, Kropka, Suzy Lee, Lalita2710, yennefer, marzycielka29, rubi67 lubią tę wiadomość

l22n8u69d305d6ng.png
    Aniołek 9tc [*] 19.08.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila śliczna córcia.
    Suzy ja polecam Medeli takie wielorazowe materiałowe, są super :)
    o takie: http://cokupic.pl/produkt/Medela-Wielorazowe-wkladki-laktacyjne-4-szt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 22:06

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s fajne zdjęcie Mikołajka, naprawdę jest słodki :)

KaRa ja do zeszłego tygodnia jeździłam do pracy (od dziś jestem na urlopie :) ), teraz jedynie muszę dojechać na jogę raz w tyg. albo do położnej, więc to zależy tylko od Ciebie.

KaRa lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam do 39 tyg na pewno i to dużo :)

Kropka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wasze opinie. Musze prowadzic jeszcze przez 2 tygodnie niestety ale pozniej koniec.

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o prowadzenie samochodu to ja teraz ciągle jeżdze bo muszę. Zapinam pasy ale ten dolny chowam pod pupę bo nie mam adaptera.
    Wszędzie mam daleko a nawet jak jezdzę po lekarzach to wymieniam się z M i on musi zostać z małym a ja jade sama. Jeszcze mi troche tych wizyt zostało, ale poki co czuje się za kołkiem super. Dzisiaj nawet miałam sytuacje ze zaparkowałam w miejscu zakazu oczywiscie na chwilke :) bo spieszyłam się do lekarza a panowie akurat robili drogę i mi zablokowali palikami ze wstążką tak ze nie miałam jak wyjechać;/ ale łądnie ich poprosiłam i pokazałam na brzuszek ze musiałam się szybko ewakuować z auta bo się źle poczułam i mnie puscili :) i jeszcze jak to Panowie musieli pożartować :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialabym sie was poradzic bo do lekarza wybieramy sie dopiero 14wiec tez napewno zapytam ale puki co chcialabym poznac wasza opinie odnosnie seksu. czy w tym ostatnim trymestrze jest to bezpieczne? Naczytalam sie duzo ze wywoluje skurcze ze sperma moze wywolac porod. Do ktorego tygodnia mozna spokojnie bez obaw jesli z ciaza jest wlasciwie wszystko dobrze czasami mam skurcze i twardnienie ale lekarz nic nie mowil o tego typu aktywnosci

jd7r1di.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeździłam codziennie do pracy tak do 34tygodnia.
    Potem zdarzało mi się samej, ale już nie tak często i raczej krótkie dystanse po mieście. Ale czasem trzeba było gdzieś jechać w związku z mieszkaniem i nie było wyjścia.
    Od dwóch tygodni nie ruszam się bez męża bo już trochę się boję.
    Ale tak to w sumie do samego końca czułam się dobrze za kierownicą, brzuch mi jakoś szczególnie nie przeszkadzał :)
    Wiadomo, że w ciąży trzeba uważać i to podwójnie. Ale jak np. miałam wcześniej do wyboru jechać gdzieś zatłoczonym tramwajem, to wygodniej jedzie się mimo wszystko samochodem, bo tak to zawsze ktoś może popchnąć, autobus czy tramwaj mocniej przyhamować i też może to się źle skończyć.

82do20mm8gkktux6.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Dziewczyny chcialabym sie was poradzic bo do lekarza wybieramy sie dopiero 14wiec tez napewno zapytam ale puki co chcialabym poznac wasza opinie odnosnie seksu. czy w tym ostatnim trymestrze jest to bezpieczne? Naczytalam sie duzo ze wywoluje skurcze ze sperma moze wywolac porod. Do ktorego tygodnia mozna spokojnie bez obaw jesli z ciaza jest wlasciwie wszystko dobrze czasami mam skurcze i twardnienie ale lekarz nic nie mowil o tego typu aktywnosci
    Magdziunia poczytaj ejszcze tutaj o tym:
    http://www.kalendarzciazy.com/vademecum/seks-w-ciazy.php

i masz rację, w nasieniu wystepują Prostaglandyny - nie wiem czy dobrze to odmieniam;p - kttóre w dużej ilości działają jaak oksytocyna podawana przy indukowaniu porodu. jeśli masz częste twardninia brzucha i skurcze to moze nie pobudzaj ich jeszcze bardziej wspolzyciem. Ale jesli ciąża przbiega bezzproblemowo to czemu nie:))

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżdżę ale najczęściej tylko do lekarza, w sumie jakieś 30 km, no ale muszę, bo mąż w pracy, szkoda żeby brał co dwa tygodnie dzień urlopu kiedy dobrze się czuję i jazda nie sprawia mi żadnego problemu. Dolny pas jak MamaMadzia chowam pod tyłek :)

Co do tematu bałaganu na forum myślę, że nie ma po co w ogóle walczyć. Ovu tak sobie wymyśliło forum, bez żadnego regulaminu i bez moderatorów więc nic nie wskóramy. Szkoda czasu i nerwów na dyskusję :) Ostatnio przeglądałam forum renault i o zgrozo.. nawet za literówki moderatorzy zamykają wątki, wszędzie każdy jest strofowany za niestosowanie się do regulaminu :) terror normalnie

zfxga33.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem unikamy jak ognia kończenia seksiku w środku :P Ale za niedługo pójdziemy na całość hehe ;)

Ana27, pasia27, Rucia lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropla gratulacje

Kamila lsiczna córeczka

i nie pamietam co mialam reszcie napisac...

aha ja mialam 3 D w 26 tc podczas echa serca i juz bardzo ladnie bylo malucha widac, i w 34 tc darmowe na dniach otwartych szpitala. I bło jeszcze lepiej widac i to zdjecie mam teraz nawet w aavatarku. Lepiej jak maluch zbytnio sie nie rusza i jak zapozuje do zdjecia a tego sie nigdy nie rpzewidzi :)

a u na spo wizycie szyjka bez zmian, morfologia sie bardzo poprawila wiec sie cieszymy. NO i jakas godzine temu zauwazylam brązowy śluz na wkładce wiec chyba zaczyna coś się ruszac, ale skurcze lsabe jeszcze i dosc rzadkie i mocno nieregularne. Mąż biedny zapracowany wiec codziennie zastosowanie prostaglandyn naturalnych konczy sie na planowaniu :(

NO i dzisiaj brat zkolega przyejchali i maja plany zeby jak najszybciej wykonczyc mieszknie i czekac na juz tylko na drzwi :) hydraulika i gaz zrobione, teraz niech tylko ta elektryke szybko skoncza i wezma sie za gladzie i sciany :) Ogolnie jakos jestem pozytywnie nqastawiona.Bluberry wasze perypetie z kredytem i mieszkaniem pozwolily mi lepiej dostzrec dobre i pozytywne strony naszej sytuacji. mamy porzyenjamniej gdzies te sowje wlasne 4 sciany a obecna sytuacja jest totalnie przejsciowa :)

I coraz bardzije sklaniam sie ku wyjazdowi do mamy do tarnowa po porodzie. MOże jeszcze by sie tak udało, żeby M. mogl pracowac z dalenie z tarnowa i tylko raz w tygodniu byc w pracy... ach te marzenia...

Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 4 odeszły mi wody i czop. Jednak galaretka, jak piszą... Skurcze co 10 min. Jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki!

m_f, Rika, marzycielka29, plemniczka, Lula_w, Ana27, Kropka, michaela, Lalita2710, Ancia77, asienka28, rubi67, aiwlys, Lilka, pasia27, kaaasiaczek_, blueberry, MamaMadzia, Matylda36, ;oniqa, Nina, HOPE83, Asiulka83, mirka14, Rucia, Selena, Amicizia, juicca, yennefer, szczessciara, Perełka, Suzy Lee, maja2024 lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, szybkiego i łatwego porodu! :*

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ