X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko trzymamy kciuki i życzę mega szybkiego porodu :)!!!!

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 5 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie odprawiłam synka do szkoły i męża do pracy i wracam do łóżka kolejna noc gdzie nie mogłam złapać głębszego oddechu i na dodatek te duszności :( biedny ten mój mąż w pokoju grzejnik zakręcony okno uchylone ja odkryta i nadal mi mega duszno :( a on marznie .

pasia27 lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka powodzenia!!!! Trzymam kciuki! Miłego i szybkiego porodu :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka29 wrote:
    Ja własnie odprawiłam synka do szkoły i męża do pracy i wracam do łóżka kolejna noc gdzie nie mogłam złapać głębszego oddechu i na dodatek te duszności :( biedny ten mój mąż w pokoju grzejnik zakręcony okno uchylone ja odkryta i nadal mi mega duszno :( a on marznie .
    niech mąż korzysta z Twojego ciepła i się mocno przytula. Mój tez w szoku, ze dla mnie optymalna temperatura jest 17 stopni i wietrze sypialnie kiedy on tak ładnie rozgrzał w domu do 20 :D:D Trudno, łatwa rada - sweter i ciepłe skarpety dla niego, nic nie poradze na to co sie z ciałem w ciąży dzieje, jeszcze chwile wytrzymamy oboje

Ana27, marzycielka29, pasia27, Nina lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko mocno trzymam kciuki! Aiciza, oby to był własnie początek u Ciebie - pięknego spokojnego porodu:)

Do mnie zawitał jakiś niepokój - nie wiem czy to przekładam niepokój o poród na inne pola, ale wariuje tu z praca żeby zdążyć, a w życiu tez nagle mnie napadło żeby zrobic kilka rzeczy na które po porodzie szans nie będzie. Wczoraj byłam mistrzem jogi w kinie żeby znaleść kompromisowa poze w której wytrwamy obie do końca seansu, no ale udało się, film tak fajny że szybko zleciał ten czas... A teraz chyba spakuje torbę wreszcie, zadzwonie wreszcie do położnej bo zbieram sie do tego od miesiąca ... brrr...i szybko skończe dwa projekty pilne, potem kolejne mniej pilne.... brrr.... nie podoba mi się to uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 08:48

Amicizia lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko 3 mam kciuki. Szybkiego i bez bólu porodu.

Dziewczyny komu w droge temu w czas... za 1 h powoli jade do domku :) przede mna 12 h drogi

Buziaki dla Was :)

Ana27, michaela, rubi67, pasia27, ;oniqa, Amicizia, Perełka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewczyny mozna sie dołaczyc . Podczytuje was jak tylko mam czas bo pracuje jeszcze wiec nie zawsze moge. Ale przeczytalam juz wszystko :) duzo przydatnych rzeczy sie dowiedziałam :) Fajna sprawa to forum. Dziewczyny sliczne te wasze dzieciaczki :) jesli moge was podpytac to co sadzicie o szkole rodzenia ? bo sama nie wiem . Dzis mam wizyte u lekarza musze tez z nim o tym porozmawiac. Dzis jest pierwsze spotkanie i nie jestem zdecydowana

marzycielka29, michaela, Kropka, Lula_w, rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serdecznie zapraszamy Ancia :)

Lalita szczęśliwej drogi dla Was :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia77 wrote:
    HEj dziewczyny mozna sie dołaczyc . Podczytuje was jak tylko mam czas bo pracuje jeszcze wiec nie zawsze moge. Ale przeczytalam juz wszystko :) duzo przydatnych rzeczy sie dowiedziałam :) Fajna sprawa to forum. Dziewczyny sliczne te wasze dzieciaczki :) jesli moge was podpytac to co sadzicie o szkole rodzenia ? bo sama nie wiem . Dzis mam wizyte u lekarza musze tez z nim o tym porozmawiac. Dzis jest pierwsze spotkanie i nie jestem zdecydowana

Dla mnie to fajna sprawa przede wszystkim ze względu na męża - dla mnie wiele rzeczy było oczywiste, u niego widziałam totalne zaskoczenie na twarzy, ale lepiej mnie teraz rozumie i myślę ze sam mniej boi się porodu, bardziej się zaangażował. Poza tym dzięki szkole osowiłam odrobinę szpitalne podejście i rzeczywistość - dalej sie z nimi nie zgadzam, no ale przynamniej mam to oswojone :D

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Stokrotko 3 mam kciuki. Szybkiego i bez bólu porodu.

Dziewczyny komu w droge temu w czas... za 1 h powoli jade do domku :) przede mna 12 h drogi

Buziaki dla Was :)
    Szerokiej drogi i komfortowego dotarcia do domu!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita szerokiej i bezpiecznej drogi :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki!
    Ana moim zdaniem w pierwszej ciąży warto chodzić do szkoły rodzenia, zwłaszcza jak masz możliwość w szpitalu, w którym planujesz rodzić.
    Lalita szczęśliwej drogi.
    U mnie dzisiaj kiepska noc i ledwo zipię :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, zapraszamy ;) Wg mnie rowniez warto chodzic do szkoly rodzenia przy pierwszej ciazy, taka szkola naprawde wiele daje i Tobie i mezowi. Teraz sama zaluje, ze w koncu sie nie zapisalam, bo moja bratowa wlasnie chodzi i jest meeeeega zadowolona ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny.
    Chcialam zapytac o wasza opinie odnosnie prowadzenia samochodu.
    Kiedy nalezy przestac? A moze nie ma przeciwskazan zeby do konca jezdzic?
    Hej Kara, wg mnie nie ma zadnych przeciwskazan, no chyba ze lekarz powie inaczej, bo jednak kazda ciaza jest inna. Ja w kazdym badz razie prowadze nadal i to w pasach.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita bezpiecznej podrozy ;)
    Stokrotka kochana wlasnie odebralam wiadomosc!!! Powodzenia ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia polecam szkole rodzenia ;) My chodzilismy i bylo bardzo fajnie ;).

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zdecyduje jak tak mowicie zajecia własnie sie odbywaja w szpitalu gdzie bede rodzic :) to moja pierwsza ciaza i jestem zielona :) dzis mamy pierwsze spotkanie o 16 takze zobaczymy :) Miłego dnia dziewczyny :)

rubi67, michaela lubią tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    Dziewczyny chcialabym sie was poradzic bo do lekarza wybieramy sie dopiero 14wiec tez napewno zapytam ale puki co chcialabym poznac wasza opinie odnosnie seksu. czy w tym ostatnim trymestrze jest to bezpieczne? Naczytalam sie duzo ze wywoluje skurcze ze sperma moze wywolac porod. Do ktorego tygodnia mozna spokojnie bez obaw jesli z ciaza jest wlasciwie wszystko dobrze czasami mam skurcze i twardnienie ale lekarz nic nie mowil o tego typu aktywnosci

Magdziunia, naprawde przerozne sa opinie na ten temat. Jesli ciaza nie jest zagrozona jak najbardziej mozesz uprawiac seks do konca. My z mezem nawet sie nie zastanawiamy czy konczyc czy przerywac, po prostu do konca i juz ;) A skurczow zadnych nie mam, ani twardnienia brzucha a tym bardziej po seksie... Rozmawialam tez o tym z moim lekarzem i sam powiedzial, ze sperma ma niewielki wplyw na wywolanie porodu, raczej znikomy, to tak jak bys musiala stymulowac sobie brodawki przez kilka godz tak chyba trzeba by bylo wlac w siebie litry spermy :D

pasia27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki <3 Dziś już będziesz mamusią! <3

Mój Malutki Mikołaj <3
    Wczoraj starałam się Wam pokazać mojego Szkrabusia ale zdjęcie robione o godzinie 18 jest jakości wręcz pierwszej hehe.
    Więc tu jest lepsza jakość mojego Dziubeczka:
    c7306295c8f87995med.jpg
    Tutaj jajeczka i siusiaczek hihi:
    a3f269af0ffe63eamed.jpg
    Tutaj wypycham mamusi brzuszek rączką (zdjęcie po lewej):
    5c4902ab831af199med.jpg
    I gratisowo moje mieszkanko w dniu robienia zdjęć:
    e8f1a0ea3439b0acmed.jpg

+ Wróciłam właśnie z glukozy, nie jestem zachwycona, ale dałam radę wypić i nie zwymiotować :D Wyniki dopiero będę mieć u mojej gin na wizycie czyli 14.11. :)

Margotka87, kaaasiaczek_, pasia27, MamaMadzia, michaela, Ana27, Ancia77, Kropka, marzycielka29, Rucia, Amicizia, rubi67, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny właśnie odebrałam wyniki wszystko jest ok tylko ta pieprzona glukoza naczczo wyszła 75,6 a po wypiciu 75g i 2h wyszła 148,2 i to mnie martwi bo norma niby jest do 110 dziewczyny miała któraś tak ??

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ