III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja własnie odprawiłam synka do szkoły i męża do pracy i wracam do łóżka kolejna noc gdzie nie mogłam złapać głębszego oddechu i na dodatek te duszności
biedny ten mój mąż w pokoju grzejnik zakręcony okno uchylone ja odkryta i nadal mi mega duszno
a on marznie .
pasia27 lubi tę wiadomość
-
marzycielka29 wrote:Ja własnie odprawiłam synka do szkoły i męża do pracy i wracam do łóżka kolejna noc gdzie nie mogłam złapać głębszego oddechu i na dodatek te duszności
biedny ten mój mąż w pokoju grzejnik zakręcony okno uchylone ja odkryta i nadal mi mega duszno
a on marznie .
:D Trudno, łatwa rada - sweter i ciepłe skarpety dla niego, nic nie poradze na to co sie z ciałem w ciąży dzieje, jeszcze chwile wytrzymamy oboje
Ana27, marzycielka29, pasia27, Nina lubią tę wiadomość
-
Stokrotko mocno trzymam kciuki! Aiciza, oby to był własnie początek u Ciebie - pięknego spokojnego porodu:)
Do mnie zawitał jakiś niepokój - nie wiem czy to przekładam niepokój o poród na inne pola, ale wariuje tu z praca żeby zdążyć, a w życiu tez nagle mnie napadło żeby zrobic kilka rzeczy na które po porodzie szans nie będzie. Wczoraj byłam mistrzem jogi w kinie żeby znaleść kompromisowa poze w której wytrwamy obie do końca seansu, no ale udało się, film tak fajny że szybko zleciał ten czas... A teraz chyba spakuje torbę wreszcie, zadzwonie wreszcie do położnej bo zbieram sie do tego od miesiąca ... brrr...i szybko skończe dwa projekty pilne, potem kolejne mniej pilne.... brrr.... nie podoba mi się to uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 08:48
Amicizia lubi tę wiadomość
-
HEj dziewczyny mozna sie dołaczyc . Podczytuje was jak tylko mam czas bo pracuje jeszcze wiec nie zawsze moge. Ale przeczytalam juz wszystko
duzo przydatnych rzeczy sie dowiedziałam
Fajna sprawa to forum. Dziewczyny sliczne te wasze dzieciaczki
jesli moge was podpytac to co sadzicie o szkole rodzenia ? bo sama nie wiem . Dzis mam wizyte u lekarza musze tez z nim o tym porozmawiac. Dzis jest pierwsze spotkanie i nie jestem zdecydowana
marzycielka29, michaela, Kropka, Lula_w, rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ancia77 wrote:HEj dziewczyny mozna sie dołaczyc . Podczytuje was jak tylko mam czas bo pracuje jeszcze wiec nie zawsze moge. Ale przeczytalam juz wszystko
duzo przydatnych rzeczy sie dowiedziałam
Fajna sprawa to forum. Dziewczyny sliczne te wasze dzieciaczki
jesli moge was podpytac to co sadzicie o szkole rodzenia ? bo sama nie wiem . Dzis mam wizyte u lekarza musze tez z nim o tym porozmawiac. Dzis jest pierwsze spotkanie i nie jestem zdecydowana
Dla mnie to fajna sprawa przede wszystkim ze względu na męża - dla mnie wiele rzeczy było oczywiste, u niego widziałam totalne zaskoczenie na twarzy, ale lepiej mnie teraz rozumie i myślę ze sam mniej boi się porodu, bardziej się zaangażował. Poza tym dzięki szkole osowiłam odrobinę szpitalne podejście i rzeczywistość - dalej sie z nimi nie zgadzam, no ale przynamniej mam to oswojone -
Stokrotka trzymam kciuki!
Ana moim zdaniem w pierwszej ciąży warto chodzić do szkoły rodzenia, zwłaszcza jak masz możliwość w szpitalu, w którym planujesz rodzić.
Lalita szczęśliwej drogi.
U mnie dzisiaj kiepska noc i ledwo zipię -
Ancia, zapraszamy
Wg mnie rowniez warto chodzic do szkoly rodzenia przy pierwszej ciazy, taka szkola naprawde wiele daje i Tobie i mezowi. Teraz sama zaluje, ze w koncu sie nie zapisalam, bo moja bratowa wlasnie chodzi i jest meeeeega zadowolona
-
KaRa wrote:Hej dziewczyny.
Chcialam zapytac o wasza opinie odnosnie prowadzenia samochodu.
Kiedy nalezy przestac? A moze nie ma przeciwskazan zeby do konca jezdzic? -
magdziunia111123 wrote:Dziewczyny chcialabym sie was poradzic bo do lekarza wybieramy sie dopiero 14wiec tez napewno zapytam ale puki co chcialabym poznac wasza opinie odnosnie seksu. czy w tym ostatnim trymestrze jest to bezpieczne? Naczytalam sie duzo ze wywoluje skurcze ze sperma moze wywolac porod. Do ktorego tygodnia mozna spokojnie bez obaw jesli z ciaza jest wlasciwie wszystko dobrze czasami mam skurcze i twardnienie ale lekarz nic nie mowil o tego typu aktywnosci
Magdziunia, naprawde przerozne sa opinie na ten temat. Jesli ciaza nie jest zagrozona jak najbardziej mozesz uprawiac seks do konca. My z mezem nawet sie nie zastanawiamy czy konczyc czy przerywac, po prostu do konca i juzA skurczow zadnych nie mam, ani twardnienia brzucha a tym bardziej po seksie... Rozmawialam tez o tym z moim lekarzem i sam powiedzial, ze sperma ma niewielki wplyw na wywolanie porodu, raczej znikomy, to tak jak bys musiala stymulowac sobie brodawki przez kilka godz tak chyba trzeba by bylo wlac w siebie litry spermy
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStokrotka trzymam kciuki
Dziś już będziesz mamusią!
Mój Malutki Mikołaj
Wczoraj starałam się Wam pokazać mojego Szkrabusia ale zdjęcie robione o godzinie 18 jest jakości wręcz pierwszej hehe.
Więc tu jest lepsza jakość mojego Dziubeczka:
Tutaj jajeczka i siusiaczek hihi:
Tutaj wypycham mamusi brzuszek rączką (zdjęcie po lewej):
I gratisowo moje mieszkanko w dniu robienia zdjęć:
+ Wróciłam właśnie z glukozy, nie jestem zachwycona, ale dałam radę wypić i nie zwymiotowaćWyniki dopiero będę mieć u mojej gin na wizycie czyli 14.11.
Margotka87, kaaasiaczek_, pasia27, MamaMadzia, michaela, Ana27, Ancia77, Kropka, marzycielka29, Rucia, Amicizia, rubi67, Lalita2710 lubią tę wiadomość