III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotko ten sluz nadal brazowy?? z tego co wiem, to na tym koncowym etapie jakiekolwiek plamienia powinny zaniepokoić kobietę. Może masz jakiegoś polipka, nadzerkę i to jakas stara krew z niego, albo z szyjki i odpadającego czopa. Ale lepiej jedz to sprawdz, ja bym tak zrobila i to czym predzej mimo, że jestem optymistką i nie przejmuje się "byle czym". Powodzonka!!!
michaela, Lilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Gratuluje noworozpakowanej mamusi!
*Nina trzymam mocno kciuki, oby poszła "szybko i gładko"!
*Kamila Malutka przeurocza
Ja dziś byłam na USG. Zakochałam się od pierwszego wejrzeniaMój Pączuś waży już 1098g.! Wiedziałam, że jest moim jedynym i naukochańszym synusiem ale gdy zobaczyłam jego śliczną buźkę to było jak.. no nie da się opisać.. Łzy w oczach, uśmiech na twarzy i serce mocniej zabiło! Uczucie nie do opisania!!
Przedstawiam Wam mojego Mikołaja
Ps. jakoś zdjęcia kiepska, bo przecież już 18 i ciemno jak ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 18:53
Lilka, Lalita2710, Nina, Asiulka83, Nina82, Ana27, yennefer, Lula_w, MamaMadzia, ;oniqa, kaaasiaczek_, Blondi22, Suzy Lee, maja2024, Rika, Kropka, megan8, Perełka lubią tę wiadomość
-
Selena wrote:Hej :)Witam w III trymestrze
z racji tego że lekarze strasza mnie przedwczesnym porodem
ostro ruszulismy z m z zakupami dla małego
zamierzamy kupić łózeczko przez allegro..byliśmuy dziś w sklepie..i jest róznica prawie 200 zł....stąd moje pytanie
polecacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce ?
mnie sie to podoba
http://allegro.pl/22-el-lozeczko-szuflada-kolory-gryka-posciel-rozek-i3681442374.html
ale wolałabym kupić od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy -
nick nieaktualny
-
Kochane ciężaróweczki, właśnie poczytałam trochę jak walczycie na wątku o niepowielaniu tematów i powiem Wam, ze nie ma co sie denerwować! musimy byc na tej końcówce wyluzowane i odstresowane, a tam nie ma z kim dyskutować...owszem forum jest otwarte dla wszystkich i tez mnie śmieszą niektóre wątki, ale po prostu tam nie wchodzę i nie czytam, nam tu dobrze ze sobą, nie? i niech tak zostanie, a walki z wiatrakami nikt jeszcze nie wygrał
luzik kochane!
Ana27, Lula_w, Blondi22, Nina82 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczynki
GRATULUJE wszystkim Mamusiom !! to cudowne ze macie juz maleństwa przy sobiezawsze jak czytam opisy to z jednej strony sie nie moge doczekać a z drugiej przechodzą mnie ciary ze to juz tak nie długo
Nienormalna życzę Ci zeby ból już zanikał, Ja w drugiej dobie miałam kryzys ale pozniej juz było tylko lepiejtakze tak jak ci pisały dziewczyny juz teraz bedzie tylko lepiej
Ja byłam dzisiaj u lekarki i troszke mnie zasmuciła, bo liczyłam na naturalny poród i to jest mozliwe bo synek ma w 32 tygodniu niecałe 2 kg ale spadły mi bardzo płytki krwi ( norma od 140 - 440 a ja mam juz 131i bedziemy rozważać szybszą indukcję porodu
i w takim razie wskazanie do cc
troche mnie to przerazilo ale ciągle mam nadzieje że mi tak bardzo juz nie spadną i urodze naturalnie... i tez przy takich płytkach nie jest wskazane ZZO na co nie ukrywam po cichu liczyłam. Ale nic narazie mam sie nie przejmować
A co do zakupów to już prawie wszystko mamsiadłam kilka dni na allegro i pozamawiałam
teraz przy drugiej ciąży jest mi łatwiej bo wiem co mi się na pewno przyda
A jesli chodzi o hm to kupiłam sobie staniki dwa w jednej cenie takie satynowe slicznebardzo wygodne. I piersi po pordzie nie rosną tylko jak sie w nich gromadzi mleko to baaaaardzo się napinają, nabrzmiewają i wyglądają jak sylikony
a już jak tylko dzidzius wyssa to zostaje flaczek
a za kilka godzin powtórka z rozrywki
przynajmniej u mnie tak było
maja2024 lubi tę wiadomość
-
MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?
Teraz bedzie najwięcej rósł
-
nick nieaktualnyWskakuje tylko na momencik, bo mam dzis jakies lekkie załamanie nerwowe i ogolnie niemam czasu na forum, ale z braku innych opcji i czasu, wysłałam meża do tesco po jakies wkladki laktacyjne, bo moje sie skończyły. Byly tylko Canpol Babies -> DRAMAT!!!!!!! Są obrzydliwe, wg mnie niehigieniczne wrecz i sa beznadziejnie zrobione.
- Zewnetrzna powłoczka przykleja sie do piersi
- Nie trzyma wilgoci, wszystko jest na cycku
- Śmierdzi przez to rozgrzanym, skisłym mlekiem po godzinie-dwóch, trzeba by je ciagle zmieniac
- I na dokładkę przesiąkł mi stanik i
- Jak próbowałam odkleić wkładkę, żeby ją zmienić, pół paska klejacego zostało mi na staniku i nie chciało się dać stamtad usunac.
-
Lalita2710 wrote:MamaMadzia co radzisz jak teraz mam te D/E to kupić sobie te E w H&M x 2
bo i tak bd maleć powiększać się z mleka .
Trudno mi powiedzieć bo te które ja kupiłam miały zaniżoną numeracje (satynowe miekkie miseczki ) bo ja mam normlanie 80B ( malutkie ) a kupiłam teraz 75 D) ale miseczki są małe. A niektóre modele już z usztywnianymi miseczkami były na mnie wszystkie za duże, nawet te 80B.
Najlepiej jak już jesteś na tym etapie ciąży zmierzyć i kupić w jakim ci najwygdniej bo już za wiele nie urosną i weź pod uwagę tez wkładkę laktacyjnaOgólnie jak piersi są naładowane pokarmem bo zawsze bedziesz czuła ucisk nawet bez stanika
-
nick nieaktualny
-
Ana27 wrote:MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?
Teraz bedzie najwięcej rósł
Płytki krwi ( trombocyty) odpowiadają za krzepliowść krwi i grożą krwotokami itd... Najgorzej że dzidzius przeze mnie też moze mieć małopytkowość. Po porodzie musze zrobić badania dlaczego mam tak mało czerwonych krwinekUspokaja mnie to że w pierwszej ciąży też miałam taki niski wskaźnik ale lekarz prowadzący nie zwrócił na to uwagi, ale na szczescie nic sie nie stało
Zawsze miałam niskopłtykość ale w ciążach bardzo mi lecą ;/