X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna dziewczynka! Cudowne ma oczka ;)

kamila87 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ten sluz nadal brazowy?? z tego co wiem, to na tym koncowym etapie jakiekolwiek plamienia powinny zaniepokoić kobietę. Może masz jakiegoś polipka, nadzerkę i to jakas stara krew z niego, albo z szyjki i odpadającego czopa. Ale lepiej jedz to sprawdz, ja bym tak zrobila i to czym predzej mimo, że jestem optymistką i nie przejmuje się "byle czym". Powodzonka!!!

michaela, Lilka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena kupowalam u tego sprzedawcy rozek przyszedl szybko bez problemu

Kamila Wiktoria śliczna piękne oczka

Selena lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila śliczna jest Twoja Wiktoria :) Och, ja już też chcę mieć swoje przy sobie :) (chociaż teoretycznie je mam i bliżej nigdy nie będę mogła mieć ;) )

Nina82 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila śliczna malutka :P gratuluje :)

Lalita dzięki za opinie :) widze że sprzedawca ma dużo pozytywów :) i chyba kupimy ten zestaw :) straszniacko mi się podoba ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Gratuluje noworozpakowanej mamusi! :)
    *Nina trzymam mocno kciuki, oby poszła "szybko i gładko" :) !
    *Kamila Malutka przeurocza <3

Ja dziś byłam na USG. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia <3 Mój Pączuś waży już 1098g.! Wiedziałam, że jest moim jedynym i naukochańszym synusiem ale gdy zobaczyłam jego śliczną buźkę to było jak.. no nie da się opisać.. Łzy w oczach, uśmiech na twarzy i serce mocniej zabiło! Uczucie nie do opisania!!
    Przedstawiam Wam mojego Mikołaja <3
    64291f718e560cacmed.jpg

Ps. jakoś zdjęcia kiepska, bo przecież już 18 i ciemno jak ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 18:53

Lilka, Lalita2710, Nina, Asiulka83, Nina82, Ana27, yennefer, Lula_w, MamaMadzia, ;oniqa, kaaasiaczek_, Blondi22, Suzy Lee, maja2024, Rika, Kropka, megan8, Perełka lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila sliczna corunia!!!

sia.s Twoj synus tez przeuroczy!a wrazenia z usg 3d zawsze bezcenne!

aiwlys lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej :)Witam w III trymestrze :) z racji tego że lekarze strasza mnie przedwczesnym porodem :( ostro ruszulismy z m z zakupami dla małego :) zamierzamy kupić łózeczko przez allegro..byliśmuy dziś w sklepie..i jest róznica prawie 200 zł....stąd moje pytanie :) polecacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce ? :) mnie sie to podoba
    http://allegro.pl/22-el-lozeczko-szuflada-kolory-gryka-posciel-rozek-i3681442374.html

ale wolałabym kupić od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy :)
    sprawdzonego nie mam ale ja będe to łóżeczko kupować : http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3646902850.html

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 śliczna córeczka
    Sla.s mimo troche rozmazanego zdjęcia Mikołaj jest uroczy, ja juz sie nie umie mojego badania doczekać :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja to się nie mogę doczekać 14.11 - badanie u mojej prowadzącej i mam nadzieje, że dostane skierowanie na prenatalne! A póki co jutro na glukozę muszę sie wybrać bo oczywiście zaspałam dziś :/

;oniqa lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciężaróweczki, właśnie poczytałam trochę jak walczycie na wątku o niepowielaniu tematów i powiem Wam, ze nie ma co sie denerwować! musimy byc na tej końcówce wyluzowane i odstresowane, a tam nie ma z kim dyskutować...owszem forum jest otwarte dla wszystkich i tez mnie śmieszą niektóre wątki, ale po prostu tam nie wchodzę i nie czytam, nam tu dobrze ze sobą, nie? i niech tak zostanie, a walki z wiatrakami nikt jeszcze nie wygrał:-) luzik kochane!

Ana27, Lula_w, Blondi22, Nina82 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    GRATULUJE wszystkim Mamusiom !! to cudowne ze macie juz maleństwa przy sobie :) zawsze jak czytam opisy to z jednej strony sie nie moge doczekać a z drugiej przechodzą mnie ciary ze to juz tak nie długo :)

Nienormalna życzę Ci zeby ból już zanikał, Ja w drugiej dobie miałam kryzys ale pozniej juz było tylko lepiej :) takze tak jak ci pisały dziewczyny juz teraz bedzie tylko lepiej :)

Ja byłam dzisiaj u lekarki i troszke mnie zasmuciła, bo liczyłam na naturalny poród i to jest mozliwe bo synek ma w 32 tygodniu niecałe 2 kg ale spadły mi bardzo płytki krwi ( norma od 140 - 440 a ja mam juz 131 :( i bedziemy rozważać szybszą indukcję porodu :( i w takim razie wskazanie do cc :( troche mnie to przerazilo ale ciągle mam nadzieje że mi tak bardzo juz nie spadną i urodze naturalnie... i tez przy takich płytkach nie jest wskazane ZZO na co nie ukrywam po cichu liczyłam. Ale nic narazie mam sie nie przejmować :)
    A co do zakupów to już prawie wszystko mam :) siadłam kilka dni na allegro i pozamawiałam :) teraz przy drugiej ciąży jest mi łatwiej bo wiem co mi się na pewno przyda :)

A jesli chodzi o hm to kupiłam sobie staniki dwa w jednej cenie takie satynowe sliczne :) bardzo wygodne. I piersi po pordzie nie rosną tylko jak sie w nich gromadzi mleko to baaaaardzo się napinają, nabrzmiewają i wyglądają jak sylikony :) a już jak tylko dzidzius wyssa to zostaje flaczek :) a za kilka godzin powtórka z rozrywki :) przynajmniej u mnie tak było :)

maja2024 lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia co radzisz jak teraz mam te D/E to kupić sobie te E w H&M x 2
    bo i tak bd maleć powiększać się z mleka .

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?:) Teraz bedzie najwięcej rósł:)

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Dziewczyny,

przedstawiam moją Wiktorię :)

0d55dc85a696c627med.jpg
    ślicznotka

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskakuje tylko na momencik, bo mam dzis jakies lekkie załamanie nerwowe i ogolnie niemam czasu na forum, ale z braku innych opcji i czasu, wysłałam meża do tesco po jakies wkladki laktacyjne, bo moje sie skończyły. Byly tylko Canpol Babies -> DRAMAT!!!!!!! Są obrzydliwe, wg mnie niehigieniczne wrecz i sa beznadziejnie zrobione.
    - Zewnetrzna powłoczka przykleja sie do piersi
    - Nie trzyma wilgoci, wszystko jest na cycku
    - Śmierdzi przez to rozgrzanym, skisłym mlekiem po godzinie-dwóch, trzeba by je ciagle zmieniac
    - I na dokładkę przesiąkł mi stanik i
    - Jak próbowałam odkleić wkładkę, żeby ją zmienić, pół paska klejacego zostało mi na staniku i nie chciało się dać stamtad usunac.

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    MamaMadzia co radzisz jak teraz mam te D/E to kupić sobie te E w H&M x 2
    bo i tak bd maleć powiększać się z mleka .

Trudno mi powiedzieć bo te które ja kupiłam miały zaniżoną numeracje (satynowe miekkie miseczki ) bo ja mam normlanie 80B ( malutkie ) a kupiłam teraz 75 D :)) ale miseczki są małe. A niektóre modele już z usztywnianymi miseczkami były na mnie wszystkie za duże, nawet te 80B.
    Najlepiej jak już jesteś na tym etapie ciąży zmierzyć i kupić w jakim ci najwygdniej bo już za wiele nie urosną i weź pod uwagę tez wkładkę laktacyjna :) Ogólnie jak piersi są naładowane pokarmem bo zawsze bedziesz czuła ucisk nawet bez stanika :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIktoria i Mikołaj - CUDNI :)

aiwlys, kamila87 lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy mi mama przyslala z baby dream wkladki bo byly w promocji :) probowalas?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?:) Teraz bedzie najwięcej rósł:)

Płytki krwi ( trombocyty) odpowiadają za krzepliowść krwi i grożą krwotokami itd... Najgorzej że dzidzius przeze mnie też moze mieć małopytkowość. Po porodzie musze zrobić badania dlaczego mam tak mało czerwonych krwinek :( Uspokaja mnie to że w pierwszej ciąży też miałam taki niski wskaźnik ale lekarz prowadzący nie zwrócił na to uwagi, ale na szczescie nic sie nie stało :) Zawsze miałam niskopłtykość ale w ciążach bardzo mi lecą ;/

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ