X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna dziewczynka! Cudowne ma oczka ;)

kamila87 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ten sluz nadal brazowy?? z tego co wiem, to na tym koncowym etapie jakiekolwiek plamienia powinny zaniepokoić kobietę. Może masz jakiegoś polipka, nadzerkę i to jakas stara krew z niego, albo z szyjki i odpadającego czopa. Ale lepiej jedz to sprawdz, ja bym tak zrobila i to czym predzej mimo, że jestem optymistką i nie przejmuje się "byle czym". Powodzonka!!!

michaela, Lilka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena kupowalam u tego sprzedawcy rozek przyszedl szybko bez problemu

Kamila Wiktoria śliczna piękne oczka

Selena lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila śliczna jest Twoja Wiktoria :) Och, ja już też chcę mieć swoje przy sobie :) (chociaż teoretycznie je mam i bliżej nigdy nie będę mogła mieć ;) )

Nina82 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila śliczna malutka :P gratuluje :)

Lalita dzięki za opinie :) widze że sprzedawca ma dużo pozytywów :) i chyba kupimy ten zestaw :) straszniacko mi się podoba ;)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Gratuluje noworozpakowanej mamusi! :)
    *Nina trzymam mocno kciuki, oby poszła "szybko i gładko" :) !
    *Kamila Malutka przeurocza <3

Ja dziś byłam na USG. Zakochałam się od pierwszego wejrzenia <3 Mój Pączuś waży już 1098g.! Wiedziałam, że jest moim jedynym i naukochańszym synusiem ale gdy zobaczyłam jego śliczną buźkę to było jak.. no nie da się opisać.. Łzy w oczach, uśmiech na twarzy i serce mocniej zabiło! Uczucie nie do opisania!!
    Przedstawiam Wam mojego Mikołaja <3
    64291f718e560cacmed.jpg

Ps. jakoś zdjęcia kiepska, bo przecież już 18 i ciemno jak ... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2013, 18:53

Lilka, Lalita2710, Nina, Asiulka83, Nina82, Ana27, yennefer, Lula_w, MamaMadzia, ;oniqa, kaaasiaczek_, Blondi22, Suzy Lee, maja2024, Rika, Kropka, megan8, Perełka lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila sliczna corunia!!!

sia.s Twoj synus tez przeuroczy!a wrazenia z usg 3d zawsze bezcenne!

aiwlys lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Hej :)Witam w III trymestrze :) z racji tego że lekarze strasza mnie przedwczesnym porodem :( ostro ruszulismy z m z zakupami dla małego :) zamierzamy kupić łózeczko przez allegro..byliśmuy dziś w sklepie..i jest róznica prawie 200 zł....stąd moje pytanie :) polecacie jakiegoś sprawdzonego sprzedawce ? :) mnie sie to podoba
    http://allegro.pl/22-el-lozeczko-szuflada-kolory-gryka-posciel-rozek-i3681442374.html

ale wolałabym kupić od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy :)
    sprawdzonego nie mam ale ja będe to łóżeczko kupować : http://allegro.pl/pk-17-el-mega-zestaw-safari-szuflada-posciel-i3646902850.html

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 śliczna córeczka
    Sla.s mimo troche rozmazanego zdjęcia Mikołaj jest uroczy, ja juz sie nie umie mojego badania doczekać :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa ja to się nie mogę doczekać 14.11 - badanie u mojej prowadzącej i mam nadzieje, że dostane skierowanie na prenatalne! A póki co jutro na glukozę muszę sie wybrać bo oczywiście zaspałam dziś :/

;oniqa lubi tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ciężaróweczki, właśnie poczytałam trochę jak walczycie na wątku o niepowielaniu tematów i powiem Wam, ze nie ma co sie denerwować! musimy byc na tej końcówce wyluzowane i odstresowane, a tam nie ma z kim dyskutować...owszem forum jest otwarte dla wszystkich i tez mnie śmieszą niektóre wątki, ale po prostu tam nie wchodzę i nie czytam, nam tu dobrze ze sobą, nie? i niech tak zostanie, a walki z wiatrakami nikt jeszcze nie wygrał:-) luzik kochane!

Ana27, Lula_w, Blondi22, Nina82 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    GRATULUJE wszystkim Mamusiom !! to cudowne ze macie juz maleństwa przy sobie :) zawsze jak czytam opisy to z jednej strony sie nie moge doczekać a z drugiej przechodzą mnie ciary ze to juz tak nie długo :)

Nienormalna życzę Ci zeby ból już zanikał, Ja w drugiej dobie miałam kryzys ale pozniej juz było tylko lepiej :) takze tak jak ci pisały dziewczyny juz teraz bedzie tylko lepiej :)

Ja byłam dzisiaj u lekarki i troszke mnie zasmuciła, bo liczyłam na naturalny poród i to jest mozliwe bo synek ma w 32 tygodniu niecałe 2 kg ale spadły mi bardzo płytki krwi ( norma od 140 - 440 a ja mam juz 131 :( i bedziemy rozważać szybszą indukcję porodu :( i w takim razie wskazanie do cc :( troche mnie to przerazilo ale ciągle mam nadzieje że mi tak bardzo juz nie spadną i urodze naturalnie... i tez przy takich płytkach nie jest wskazane ZZO na co nie ukrywam po cichu liczyłam. Ale nic narazie mam sie nie przejmować :)
    A co do zakupów to już prawie wszystko mam :) siadłam kilka dni na allegro i pozamawiałam :) teraz przy drugiej ciąży jest mi łatwiej bo wiem co mi się na pewno przyda :)

A jesli chodzi o hm to kupiłam sobie staniki dwa w jednej cenie takie satynowe sliczne :) bardzo wygodne. I piersi po pordzie nie rosną tylko jak sie w nich gromadzi mleko to baaaaardzo się napinają, nabrzmiewają i wyglądają jak sylikony :) a już jak tylko dzidzius wyssa to zostaje flaczek :) a za kilka godzin powtórka z rozrywki :) przynajmniej u mnie tak było :)

maja2024 lubi tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia co radzisz jak teraz mam te D/E to kupić sobie te E w H&M x 2
    bo i tak bd maleć powiększać się z mleka .

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?:) Teraz bedzie najwięcej rósł:)

zsxuot7.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila87 wrote:
    Dziewczyny,

przedstawiam moją Wiktorię :)

0d55dc85a696c627med.jpg
    ślicznotka

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskakuje tylko na momencik, bo mam dzis jakies lekkie załamanie nerwowe i ogolnie niemam czasu na forum, ale z braku innych opcji i czasu, wysłałam meża do tesco po jakies wkladki laktacyjne, bo moje sie skończyły. Byly tylko Canpol Babies -> DRAMAT!!!!!!! Są obrzydliwe, wg mnie niehigieniczne wrecz i sa beznadziejnie zrobione.
    - Zewnetrzna powłoczka przykleja sie do piersi
    - Nie trzyma wilgoci, wszystko jest na cycku
    - Śmierdzi przez to rozgrzanym, skisłym mlekiem po godzinie-dwóch, trzeba by je ciagle zmieniac
    - I na dokładkę przesiąkł mi stanik i
    - Jak próbowałam odkleić wkładkę, żeby ją zmienić, pół paska klejacego zostało mi na staniku i nie chciało się dać stamtad usunac.

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    MamaMadzia co radzisz jak teraz mam te D/E to kupić sobie te E w H&M x 2
    bo i tak bd maleć powiększać się z mleka .

Trudno mi powiedzieć bo te które ja kupiłam miały zaniżoną numeracje (satynowe miekkie miseczki ) bo ja mam normlanie 80B ( malutkie ) a kupiłam teraz 75 D :)) ale miseczki są małe. A niektóre modele już z usztywnianymi miseczkami były na mnie wszystkie za duże, nawet te 80B.
    Najlepiej jak już jesteś na tym etapie ciąży zmierzyć i kupić w jakim ci najwygdniej bo już za wiele nie urosną i weź pod uwagę tez wkładkę laktacyjna :) Ogólnie jak piersi są naładowane pokarmem bo zawsze bedziesz czuła ucisk nawet bez stanika :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIktoria i Mikołaj - CUDNI :)

aiwlys, kamila87 lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy mi mama przyslala z baby dream wkladki bo byly w promocji :) probowalas?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    MamaMadzia, powiedz coś więcej jesli mozesz o tych płtykach krwi? nie słyszałam jeszcze o tym, zeby przyspieszać poród dlatego, że się ma trochę ponizej normy płytki krwi. W sensie, że to czemuś zagraża??? A ta waga to chyba nie taka zła?:) Teraz bedzie najwięcej rósł:)

Płytki krwi ( trombocyty) odpowiadają za krzepliowść krwi i grożą krwotokami itd... Najgorzej że dzidzius przeze mnie też moze mieć małopytkowość. Po porodzie musze zrobić badania dlaczego mam tak mało czerwonych krwinek :( Uspokaja mnie to że w pierwszej ciąży też miałam taki niski wskaźnik ale lekarz prowadzący nie zwrócił na to uwagi, ale na szczescie nic sie nie stało :) Zawsze miałam niskopłtykość ale w ciążach bardzo mi lecą ;/

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ