X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie miało by być to wskazane?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm niewiem różne opinie czytałam :) więc myślałam że lepiej się tutaj na forum zapytać

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nadrobiłam zaległości :)

Teraz oficjalnie modę się zWami przywitać dzisiaj zaczełam III trymestr, ale to zleciało a jeszcze niedawno był I i się zastanawiałam gdzie tam mi do III :)

Amiciza, Asiulka83, Kropka śliczne macie brzuszki, ja też musze zrobić nowe zdjęcia, apropo zdjęć chciałam sobie zrobic profesjonalną sesje z brzuszkiem ale stwierdziłam że lepiej poczekać a się moja kruszynka urodzi i zrobić sobie w 3 :)]

Nienormalna jeszcze raz serdeczne gratulacje, strasznie mi Cie szkoda że sie musiałas tyle męczyc a w rezultacie zrobili Ci CC, moja koleżanka też tak miała rozwarcie na 10 cm męczyła się 2 h a i tak jej zrobili cesarke.

Michela co do porodu w domu też się nad tym zastanawiałam w sensie teściowa i koleżanka która odbiera porody i prowadzi SR proponowały taki poród. Powiedziały że dużo osób się decyduje na taki poród, ale ja jakoś nie jestem przekonana co w szpitalu to w szpitalu, nyby bym miała super opieke bo:
    Teściowa- położna
    koleżanaka -położna i odbiera porody
    2 koleżanka- położna
    3 koleżanka pielęgniarka która pracuje w przychodni z dziećmi
    nie jest źle ale jednak wybrałam szpital :)

Moja mała ostatnio była mega rozbrykana a od 2 dni znów spokojna, jeszcze sie nie urodziła a już ma humorki jak prawdziwa kobieta- tak mówi mój mąż :P

Dziewczyny życze miłej i spokojnej niedzieli ja za niedługo jade do babci od mojego M i na groby dlatego dopiero będe wieczorkiem :)

Kropka, Amicizia, Asiulka83, Blondi22, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak pytam, bo się nie zastanawiałam nad tym wcześniej :) Wiem ze sporo dziewczyn stosuje na zmiany tradzikowe w ciazy ten krem, ale najlepiej poczekac na Lalitę, ona jest kosmetologiem i naszym ekspertem:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yhym :) mi bardzo pomagałam maść z witaminą A , ale podobno w ciąży nie można jej używać

michaela lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sudocremu to uzywalam cala ciaze na miejsca po goleniu rewelacja bo zadnych krostek ani nic takiego na twarz tez :-) teraz tez uzywam i kocham go haha

szczessciara, michaela, Ana27 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to dzisiaj sobie pojade do apteki kupić ten sudocrem bo te zmiany trądzikowe na twarzy mnie wykończą :p

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna gratulacje.super wiesci i gesia skorka jak przeczytalam :-) no to Tymus sobie wazyl jednak i dlugi.wychodowalas ladnego chlopczyka hehe

No to teraz czekam na reszte Ane Lalite Lilke Michaele Yennefer Amicizie Rubi Nine Blueberry i Stokrotke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 09:14

Suzy Lee, michaela, Lalita2710, Ana27, yennefer, Amicizia, rubi67, blueberry, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s życzę Tobie i sobie wszystkiego najlepszego :P ;)

pasia27, aiwlys, Kropka lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja juz kawkę wypiłam :) lece sie więc ogarnąć i do mamusi na obiad :) miłej niedzieli :)

szczessciara lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c Sto lat dla nas <3 haha!
    A oficjalnie to mogę Ci pożyczyć głównie tego żeby Maluszek doczekał do terminu urodził się calutki i zdrowiutki (co jest oczywiste!), a prywatnie czego sobie tylko zapragniesz. :D Sto lat, sto lat! :D

Ps. Mi mój szkrabuś od rana stara się życzenia chyba przekazać, bo się wierci i wierci :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2013, 10:10

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.S Moni_C Wszystkiego Najlepszego dziewczyny z Okazji Urodzinek:)
    Aby wszystko w życiu szło po waszej myśli ;)

Pasia mówisz sudocrem na krostki po goleniu:D spróbuje. Nigdy ich nie miałam ,ale teraz pod koniec ciąży zaczeły mi się robić podrażnienia.

Co do trądziku to ciężka sprawa ,gdyż zmiany hormonalne w organizmie kobiety są bardzo duże... i czasem... ciężko coś poradzi z zewnątrz na nie.
    Bo są kobiety ,które nigdy trądziku nie miały ,a zaczął pojawiać się w ciąży ,a po ciąży jak za odjęciem czarodziejskiej różdżki odchodził.
    Ja osobiście nigdy z trądzikiem nie miałam styczności. I ciężko mi doradzić jakiś skuteczny sposób "domowy" na łagodzenie go. Bo jak wiadomo w salonie robi się zabiegi na trądzik bardziej wyleczony, blizny po trądzikowe.
    Sam trądzik ,to już dermatolog...
    Myślę że może ,zmiana diety coś pomoże ,ale tez bez szału:
    Można poczytać artykuł: http://portal.abczdrowie.pl/problemy-z-cera-w-ciazy

aiwlys, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, Moni_C spełnienia wszystkich marzeń :)

aiwlys lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s, Moni_C spełnienia wszystkich marzeń :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Amicizia my też sprawdzaliśmy naszą zdolność. W paru bankach powiedziano nam, że taka i taka, znaleźliśmy mieszkanko i poszliśmy złożyć wnioski. Nigdy bym nie dała nikomu zadatku na mieszkanie nie mając pewności, że dostanę kredyt. Pewność była 100%. Dopiero ta cholerna pi**a z mojej pracy powiedziała przy weryfikacji telefonicznej, że jestem w ciąży (s**a pie***a). Sorry :| Ale przez taką idiotkę straciliśmy wszystko.

Ale pinda;/ Choc jak bylismy u doradcy to jak nam wyliczał w roznych bankach zdolnosc to jakos sam fakt ciazy nie robil roznicy chyba wiekszej. Mówił, że po urodzeniu dziecka niektore banki - ale mało - nie wlicza macierzynskiego w dochód heheheheheh czyli tak jakby była tylko pensja M:P Ale to na szczescie nie jest w kazdym banku praktykowane:P

Kurcze Blueberry w końcu musi się udać! Zdolność macie tylko te głupie formalności..

blueberry lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nienormalna gratulacje.super wiesci i gesia skorka jak przeczytalam :-) no to Tymus sobie wazyl jednak i dlugi.wychodowalas ladnego chlopczyka hehe

No to teraz czekam na reszte Ane Lalite Lilke Michaele Yennefer Amicizie Rubi Nine Blueberry i Stokrotke :-)

Kurcze, Pasiu, to że wpisałaś mnnie pierwszą w kolejce to chyba nie jakis znak?:P:P:P hehe Sla.s mi jakoś wywróżyła 37-38tc wiec tego sie trzymajmy heheheh:)))

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek:))) Spedzcie ten dzień cudnie:)))

zsxuot7.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s i Moni_C wszystkiego najlepszego :)niech wszystko się wam spełni!

82do20mm8gkktux6.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla solenizantek najserdeczniejsze życzenia:) spełnienia marzeń i pociechy z pociech:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • PAREL Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dziewczęta :)

Serdeczne gratulacje Synusia dla Nienormalnej :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ