X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DORJANA, śmialo zmieniaj lekarza. Nie patrz na nic, to Ty masz czuc sie " bezpiecznie " na wizycie i przede wszystkim tak jak mowisz ufac lekarzowi. Bez tego tylko niepotrzebny stres.
    Najlepiej zmien przychodnie.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do filmów na SR to ja to źle wspominam:P Tzn Nudy nudy nudy:P Owszem film ciekawy ale nie dla kobiet prawie w 30tc, które chyba w necie przeczytały już wszytsko n/t zapłodnienia np:P Ten nasz filmik trwał chyba ze 2h, popołudniową porą, już myślałam, ze tam padnę z nudów. z 30 min traktowało o zapłodnieniu. No super ale to by mnie interesowało na samym początku ciąży, a nie teraz:P

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Amicizia informuj moze to juz dzis ten dzien hehe

A tak w ogole to dziwne ze stokrotke wypuscili jak wody odeszly?mnie lekarz powiedzial ze jak odejda to do 12godz czekaja i obserwuja a pozniej wywoluja bo niebezpieczne to..ehh

Xcarolinex ma racje Pasju jesli jest wszystko wporzadku to Cie wysylaja do domku ..mysle ze jskbys chciala zostac to by Cie zostawili ale jabym wolala jechac do domu.
    Stokrotka byla w szpitalu juz wczoraj bo sie rozkrecilo :) wiec pewnie niedlugo uslyszymy dobre wiesci.

Anus Irlandia i Anglia ma takie samo podejscie ;)
    I na SR nam mowili ze jesli wody odejda nalezy jechac do szpitala zeby to sprawdzic ale jesli dziecko jest happy a niema skurczy to moga Cie odeslac.ale jest limit czasowy zeby urodzic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 09:48

pasia27, Ana27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja dziś kochane pospałam na maxa dopiero wstałam z łóżka i idę sobie zrobić śniadanko. Dziś przede mną wizyta u dentysty z synem i później na 17 wizyta u ginekologa ciekawe jak tam nasza malutka się miewa :)?

Wczoraj powrócił ból w pachwinach i w ogóle czułam się jak słonica :) ale niestety tak już będzie . Mój kochany mąż zakończył malowanie pokoju dla małej przyszły też dekoracje na ścianę i też je ponaklejał więc bliżej weekendu rozłożymy już łóżeczko i wózek :) nie mogę się doczekać .
    Jak się uporam z porządkami to wrzucę foto no i najwyższa pora zabrać się za pranie rzeczy dla małej ale to już zostawiam na przyszły tydzień.

Teraz zmykam do kuchni co by tu zjeść??? :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie nową wersję OVU? BellyBestfriend? Na razie to te zmiany sprawiaja że rozjeżdża mi sie ovu, wiec tylko rzuciłam okiem i nie wiem czy to zamiast ovu, czy jako osobna witryna dla cieżarówek.

A tak a propos jak zatrzymać naliczanie ciąży?

pasia27 lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana dokladnie tak jak napisala Rubi jesli nie ufasz lekarzowi to niema sensu sie z nim meczyc..dla porownania w Dublinie jest opieka szpitalna i nigdy nie widzisz tego samego lekarza na wizycie chodze prywatnie wiec do pl gina i nie jest idealny ale najlepszy z dostepnych ;) innego wyjscia niemam ;)

• welurka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja też dopiero teraz z łóżka wylazłam :P ale pół nocy nie spałam wiec rano odsypiam :)

co do zmiany lekarza to ja zmieniałam po I trymestrze bez żadnych problemów z tym że z prywatnego na prywatnego .
    Wczoraj pytałam położna o te wody i powiedziała że jesli odejdą to w polsce czeka się do około 5-ciu godzin w domu potem powinno się już zgłosić do szpitala, chyba ze ich kolor jest zielonkawy to wtedy wiadomo trzeba jechać natychmiast.
    U mnie znowu paskudna pogoda ale spaceru nie odpuszcze :P parasol w ręke i w droge :)Kobitki jak jest z tyciem w tych ostatnich tygodniach teraz sie jeszcze dużo przybiera??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Widzialyscie nową wersję OVU? BellyBestfriend? Na razie to te zmiany sprawiaja że rozjeżdża mi sie ovu, wiec tylko rzuciłam okiem i nie wiem czy to zamiast ovu, czy jako osobna witryna dla cieżarówek.

jak na moje oko to osobna wqitryna dla ciężarówek bedzie tam nawet osobne forum, moim zdaniem super sprawa dla tych które będą tam od początku ciąży bo można tam gromadzić mnóstwo infromacji to cos w formiwe pamiętnika ciąży, szkoda ze dopiero teraz to uruchomili , ale może na drugą ciąże się tam załapie hehe :P

pasia27, Lilka lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Co do filmów na SR to ja to źle wspominam:P Tzn Nudy nudy nudy:P Owszem film ciekawy ale nie dla kobiet prawie w 30tc, które chyba w necie przeczytały już wszytsko n/t zapłodnienia np:P Ten nasz filmik trwał chyba ze 2h, popołudniową porą, już myślałam, ze tam padnę z nudów. z 30 min traktowało o zapłodnieniu. No super ale to by mnie interesowało na samym początku ciąży, a nie teraz:P
    Ana my będziemy mieli film o samym porodzie jak sie zachowywać i porosy z porodówki będą i on ma trwać niecała 1 h

Ana27 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

Kurczę u mnie się tnie na maxa może jeszcze nie jest w pełni zrobiony ale wygląda fajnie.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo szkoda, ze jak juz urodziłam :) trzeciej ciąży nie przewiduję, ale kto wie... z tymże wtedy belly może już umrzeć śmiercą naturalną...

a ktoras wie jak zatrzymac naliczanie ciazy? bo mi dalej liczy tygodnie

• Lilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Welurka jesli sa zielonkawe to natychmiast do szpitala ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia ja ostatnio bylam w 56 tygodniu czy jakos tak bo cos pomieszalam ;)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• blueberry Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy w starym kalendarzu było coś takiego jak zakończ ten kalendarz ciąży i było do wyboru z jakiego powodu poród/poronienie. Powimno gdziesy być teraz takie coś. Akurat jestem na telefonie i nie mogę sprawdzić

zfxga33.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Ustawienia -> Cykle I na dole: wymuś rozpoczęcie nowego cyklu :)

Poza tym dzień dobry ^^

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie witam w dwupaczku nadal. W koncu udało mi się usnąć więc to jeszcz enie to, ale cossię dzieje, mialam je tak co 6 minut i raczej nie trwały kolo 40 sek ale bol krzyzowy mi mocno doskwieral. Nakrzyczałam na M, nad ranem, ze dalej nie mam zegarka zeby mierzyc czas skurczów :P zobaczymy czy cos sie dzis zmieni i uprzedziłam, ż echoćby z samym szefem mial wazna rozmowe to telefon od żony ma odbierac, bo możemy w każdej chwilii...

chyba wczorajsze przytu;ancko coś tamporuszało, ale było smiesznie bo synek się w to włączał i aż głupawki dostałam :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia, możesz na kompie kliknąc na pasku w aktualną godzinę i Ci się wyświetli zegarek z sekundnikiem:P Abo gdziess w tel. poszukać:P I w razie W klikasz i liczysz :PPP W kazdym razie coś już u Ciebie się dzieje, jak już krzyże bolą itp itd Zazdroszcze:)))))

Amicizia, pasia27 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zazdroscisz krzyzowych?haha ja na szczescie mialam skurcze z brzucha ale i tak byl kosmos a co dopiero z krzyza wrrr.

Amicizia to dobry spodob zeby sie nie stresowac to jak bedzie cie tak badzo bolalo ze nie dasz rady nic robic to wtedy jedz do hospitala a to dopiero poczatek bedzie :-P

Amicizia, Ana27 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Amicizia, możesz na kompie kliknąc na pasku w aktualną godzinę i Ci się wyświetli zegarek z sekundnikiem:P Abo gdziess w tel. poszukać:P I w razie W klikasz i liczysz :PPP W kazdym razie coś już u Ciebie się dzieje, jak już krzyże bolą itp itd Zazdroszcze:)))))

walsnie odkrylam ze komputerowy zegarek ma sekundnik ale w komorce niestety nie mam takiej opcji :( jak zegsarek mozna zorbic bez sekundnika??!! w nocy liczylam tykanie zegara u coci bo ma taka wielka stojaca kukułke wiec liczyłam jej tykanie :D

Ana27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheeheh Zazdroszcze, ze juz się coś zaczyna:P Też bym chciała!!! A krzyżowe, z brzucha czy skąd tam jeszcze to jeden ciul za przperoszeniem:P I tak bedzie boleć i tak:P ale co tam:P

Amicizia lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ