III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Tak, ja od 30tc chodzę na wizyty co 2 tygodnie. Ogólnie nawet jakby poczytać jakieś informacje, książki typu "Ciąża tydzien po tygodniu" itp. to po 30tc. piszą, że teraz wizyty u ginekologa będą odbywały się częściej.
-
Asiulka83 wrote:Dziewczyny mam pytanie z innej beczki...pobolewa was czasami podbrzusze tak jak na okres ? nie jest to dlugi bol...chwilowy ...ale dzis zdarzył mi sie kilka razy....i zauwazylam ze obnizyl mi sie juz brzuch....cale szczescie mam jutro wizyte u lekarza ale sie denerwuje...w ogole zrobilam sie ostatnio bardziej nerwowa
-
Nina wrote:Ja też od kilku dni zauważyłam, że tylko wieczorem mam lekkie bóle okresowe, ale trwają kilkanaście sekund i mijają, biorę magnez i leżę, leżę, leżę....bo mam 1 cm rozwarcia, ech, zawsze coś....a co do ruchów, to mój synio w ogóle chyba nie śpi:-) może z godzinkę w ciągu dnia
-
W nocy skurcze dokuczały, teraz są sporadyczne. Niech już się zrobią regularne, bo JA CHCE JUŻ URODZIĆ!!!!
Siedze na piłce, skacze na piłce, robie pranie, stoje w kuchnii przy gotowaniu, tylko na długi spacer nie poszłam bo leje cały dzień i mam zawroty głowy. Jak mąż wróci to muszę znowu go pomęczyć...
Wiem, że teoretycznie mamy czas do soboty i nawet dłużej, ale....
JASIU WYCHODŹ JUŻ DO NAS!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 17:37
justa24, Ana27, aiwlys, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
No ja kochane jestem już po wizycie mała waży 1940g i rośnie zgodnie z tyg ciąży
tak więc jestem mega szczęśliwa ze wszystko ok szyjka zamknięta i lekarz mówił że wszystko w najlepszym porządku. Kolejna wizyta za 4 tyg wtedy będę miała pobrany wymaz na paciorkowca no i do zrobienia morfologia i mocz na kolejną wizytę.
Lilka, justa24, Nina, Ana27, MamaMadzia, yennefer, rubi67, aiwlys, Blondi22, Monnn lubią tę wiadomość
-
Hej
ja tez dzis po wizycie...i musze lezec lezec i lezec...aby nie przyspieszyc porodu...Synus juz nisko lezy szyjka zaczyna sie miekka robic ale jest zamknieta....te bole co mialam wczoraj mam obserwowac....i kolejna wizyta na 20.11
rubi67, Blondi22 lubią tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
aher wrote:Dziewczyny od dziś do 10.11 w markecie carrefour pampersy w promocji
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-promocyjna-carrefour-06-11-2013,2421/7 -
Asiulka83 wrote:Hej
ja tez dzis po wizycie...i musze lezec lezec i lezec...aby nie przyspieszyc porodu...Synus juz nisko lezy szyjka zaczyna sie miekka robic ale jest zamknieta....te bole co mialam wczoraj mam obserwowac....i kolejna wizyta na 20.11
:P
-
Ana27 wrote:No to witaj w klubie:))) Tzn ja chodzę popołudniami na jakieś zakupy z M i tyle tak to leżę i spoko. Do wtorku (bede juz w 36tc) lekarz kazał się oszczedzać a póxniej "mogę robić co chce"
:P
ps. choc te lezenie mnie wykonczy ...
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualnyDorjana wrote:Hej dziewczyny - mam problema, może coś poradzicie...
Nie darzę swojej GIN zaufaniem, co wywołuje u mnie straszne lęki i obawy o zdrowie kruszynki ;(
właśnie szukam nowego lekarza prowadzącego...
Czy któraś z Was zmieniała lekarza w ciąży ??
Czy miałyście z tym jakieś problemy ???
Byłam ostatnio na badaniu u innej GIN i nawet nie chciała mi nic wpisywać w kartę ciąży - nie wiem dlaczego
Czy lekarze tak trzymają sztamę - żeby sobie w drogę nie wchodzić ???
Już sama nie wiem co robić
Zmieniałam tam poprzednio jak i teraz. Poprzedni i raz bo lekarz niefajny i raz bo przeprowadzka a teraz bo lekarz niefajny potem bo lekarka zmieniła miejsce pracy. Nikt mi nigdy problemow nie robil. Moga miec opory jesli to druga polowa ciazy... nie znaja wtedy twojego przypadku i historii ciazy blabla.. jak deklarujesz ze teraz on bedzie lekarzem prowadzacym to ne powinno byc klopotu -
nick nieaktualny