III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalita2710 wrote:Dziewczyny wszystko mnie boli... krzyż miednica... kość przy odbycie.
Czyżby wsxystko mi sie do porodu przygotowywało ???
Macie takie bóle ????
Ps. Pytałam ile czeka sie na wynik GBS ?????
Ja dzis kupilsm 1 pampersy paczke 1 (48sztuk ) 24zl
I paczke 148 sztuk 2 ... 79zl... bd promocje dady tez kupie
Lalita, ja co prawda jestem na już na wylocieale czuje się jak staruszka, też wszystko mnie boli... W nocy jak wstaję do WC to się podnieść nie mogę
Jak leżę dłużej na jednym boku to zaczyna mnie biodro boleć z tej strony. Plecy to czuję od kilku dni jakby mi coś tam strzeliło i nie chce zejść. A dzisiaj jeszcze pachwiny zaczęły ciągnąć.
Masakra jakaś, zastanawiam się co jeszcze
Najgorzej jest rano, jak już w ciągu dnia pochodzę i się poruszam to jest okEch mogłabym już urodzić
A na GBS czekałam tydzień. -
Ale na tym etapie brzuch może się obniżyć. Dziecko wstawia się w kanał rodny to i brzuszek opada. Poobserwuj się czy lepiej Ci się oddycha, czy zniknęła zgaga o ile ją miałaś wcześniej, czy niestrawności. No i czy siusiasz jeszcze częściej niż dotychczas. Bo to typowe oznaki tego, że dzidziuś zszedł niżej. Ale wcale nie oznacza, że już będziesz rodzić
-
Ana27 wrote:Właśnie nawet teraz o tym rozmawialismy z M:P hehe wczoraj wrócił ze szkolenia 2-dniowego i ma całe auto zawalone jakimiś rzeczami i dziś nie zdążył poupychać ich klientom. Jedziemy jednak razem w sobotę
Wolę osobiscie podokupować tych parę rzeczy, które zostały bo jakoś mu nie ufam heheheh:) Ale widzę, że do 14 w sobote czynne także spokojnie się wybierzemy (a z Zusu kontroli chyba nie bedzie w weekend:P tak to sie obawiam, że może wpaść bo dał mi gin leżące do wtorku).
mój M sam jedzie, ja się nie wybieram już, skoro mam leżakować, wie co ma kupić, więc mam zaufanie:-) a co do Zusu, to ja nie mam lezącego, a mimo to była raz u mnie w domu kontrola z zusu, a ja chodziłam sz koszuli i szlafroku, pan powiedział, widzę, ze jest pan iw ciąży, więc wszystko się zgadza! a jak niby miałabym nie być w ciąży, udawać???!!! też się zdziwiłam, że przyszedł, bo ponoć mnie wylosowali do sprawdzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2013, 23:28
-
Siusiam czesto... w nocy z 6 razy.
Z oddychaniem problemu nie miałam eięc różnicy nie widzę...
Hmmm zgaga ost raz miałam z niedzieli na poniedziałek bo miewalam ja przez ost czas tylko podczas nocy.
Chciałabym żeby synuś tak jeszcze z 1,5 tyg poczkał
Bluberry tobie też powoli coś rusza ?
Ide spac bo padam ... dobranoc -
Lalita tak jak bluberry pisze to nie oznacza ze zaczniesz ordzic, ja bole w pachwinach i takie okresowe mialam jeszcze znaim Suzy urodzila i jak sie okazalo na USG 2 tygodnie temu mały ustawił się główką w kanale rodnym a jak widac jeszcze nie urodziłam a już bym mogła i powinna
-
Lalita oprócz tych bóli okresowych to na razie nic mnie nie bierze. Brzuch wysoko, aż żebra bolą. Nawet troszku już bym chciała żeby się obniżył bo straszny dyskomfort czuję. W ogóle to najlepiej czuję się od rana do popołudnia. Wieczór to masakra. Wszystko zaczyna wyłazić, tu ciśnie, tam uwiera, tam spuchnie ehh
-
Ha Amiciziu masz rację... ja bym chciała żeby tak za 2 tyg wyskoczył a pewnie urodze po terminie.
2 ost tyg w holandi czulam sie źle mialam bole okresowe dkurcze itd.
Wrocilam do polski poki co ich nie mam... ale zaczely sie te bole krzyża itd...
Magnez ost wziełam we wtorek zobaczymy co to bedzie...Amicizia lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Hehe, no to może się spotkacie?
mój M sam jedzie, ja się nie wybieram już, skoro mam leżakować, wie co ma kupić, więc mam zaufanie:-) a co do Zusu, to ja nie mam lezącego, a mimo to była raz u mnie w domu kontrola z zusu, a ja chodziłam sz koszuli i szlafroku, pan powiedział, widzę, ze jest pan iw ciąży, więc wszystko się zgadza! a jak niby miałabym nie być w ciąży, udawać???!!! też się zdziwiłam, że przyszedł, bo ponoć mnie wylosowali do sprawdzenia
A jeszcze co do ZUSu to byłam we wakacje u nich zgłosić, ze wyjezdzam bo rodziny czyt. na wakacje:p a mam l4 chodzące, więc żeby wiedzieli, ze mnie wtedy nie będzie, ale babka powiedziała, że oni nie kkontrolują osob od tak pracujacych w firmie powyzej 30pracownikow, jedynie na zyczenie pracodawcy. i fakt do tej pory nie mialam zadnej kontroli, ale teraz przy l4 lezacym wolę nie ryzykować bo nie chce mi się potem wyjaśniać wszystkiego, latać, załawiać, itp. -
Dzień dobry mamusie
u mnie dziś pogoda masakra leje wieje a ja o dziwo od rana mam powera i zabieram się za mycie mebelków u małej w pokoju
w planach mam jeszcze drobne pranko rzeczy małej
więc uciekam kochane do roboty milutkiego dnia dla Was
.
Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość
-
Lalita, moj brzuch tez sie obnizyl ze 2 tyg temu, mam bole krzyza i wieczorem bole jak na okres juz od ponad tyg. Wczoraj nawet podlogi mylam na kolananch, ale mala sie nie wyrywa, dobrze jej tam
Ja wynik GBS mialam na drugi dzien, ale to w LUXMEDZIE. Jak juz ktos wspomnial, wsystko zalezy od laboratorium;) -
Ana27 wrote:Będę mmieć na oku Twego M jak go spotkam:P Wprawdzie nie znam go ale mam dobrą intuicję i jestem dobrym "detektywem" hehehhe:)
A jeszcze co do ZUSu to byłam we wakacje u nich zgłosić, ze wyjezdzam bo rodziny czyt. na wakacje:p a mam l4 chodzące, więc żeby wiedzieli, ze mnie wtedy nie będzie, ale babka powiedziała, że oni nie kkontrolują osob od tak pracujacych w firmie powyzej 30pracownikow, jedynie na zyczenie pracodawcy. i fakt do tej pory nie mialam zadnej kontroli, ale teraz przy l4 lezacym wolę nie ryzykować bo nie chce mi się potem wyjaśniać wszystkiego, latać, załawiać, itp.
OOooooo, dobrze wiedziec, ze ZUS kontroluje na zyczenie pracodawcy -
rubi67 wrote:OOooooo, dobrze wiedziec, ze ZUS kontroluje na zyczenie pracodawcy
-
nick nieaktualny;oniqa wrote:no to juz opowiadam bo dopiero wróciłam byłam u rodzinki po wizycie
z mała wszystko ok ma juz 827g niby z wagi wychodzi poród na 14 lutego ale nie przejmuje sie tym bo to sie zmienia, ale martwi mnie to bo rozmawiałam z ginem i powiedział że przy moim cisnieniu w oczach bede mieć cesarke i jak pojade oglądać porodówke to mam porozmawiac z lekarzem i on mi ustali termin porodu i że niby przed porodem będe musiała kilka dni wcześniej juz sie stawic w szpitalu i jak cos to tam leżeć, strasznie jestem podłamana bo liczyłam na poród SN a tu jednak CCNo ale zdrowie ważniejsze
;oniqa Malutka będzie naprawdę malutka. U mnie w 26tyg4dniu Mały miał 1098gram. Widzisz tak narzekałaś, że przeskoczyłam wcześniej, a tu się jeszcze okaze, że będziemy miały jeden termin!Całe szczęście, że wszystko OK.
;oniqa lubi tę wiadomość
-
sla.s wrote:;oniqa Malutka będzie naprawdę malutka. U mnie w 26tyg4dniu Mały miał 1098gram. Widzisz tak narzekałaś, że przeskoczyłam wcześniej, a tu się jeszcze okaze, że będziemy miały jeden termin!
Całe szczęście, że wszystko OK.
zobaczymy w styczniu jade na porodówke pooglądac i chyba umówic sie na termin CC mój mąż był 8 miesięcznym wcześniakiem a ja wazyłam 2850 więc dzidzia do największych nie będzie należeć a mąż ma 175 cm a ja 173 cm jedynie co to ma długie nogi gin powiedział po mamusi
zastanawiamy sieczy będzie mała miała włosy po mnie grube blond i mega kręcone
-
właśnie siezbieram na mega zakupy mój tata ma w niedziele urodzinki i powiedziałam mamie że jej pomoge w zrobieniu urodzin a więc czekaja mnie sałatki, ciasta, rybki do zrobienia a przy okazji chce małej cos kupic w sense, pieluszki tetrowe, dla mnie jakies rzeczy do szpitala juz co miesią c coś bo jak poród ma być szybciej to trzeba się sprężyć z zakupami
-
Witam z ranan, niestety nadal w dwupaczku
ja nawet nieprzeczytałam jakie mam L4 chodzące czy leżące hehehe, a ze pracuej na Umowe zlecenie to kto wie, no ale mam L4 w terminie porodu wiec spoko. W pracy na pewno nie beda kazali sprawdzac, bo wszyscy tam wiedza dobrze i juz się doczekac nie moga tak jak jaFajna miałąm ekipkę w pracy, trodszkę tesknie za tym. To było fajne oderwanie się do tego wszystkiego.
Znowu kolo 4 nad ranem dopasły mnie skurcze, ale za krótkie i nieregularne i w sumie słabe one sa, gdyby nie te bóle w krzyzu... tylko oczywiście skurcze pojawiają sie po przytulanku a potem cały dzień cisza
NA razie nie pada, jak się nic nie zmieni to chyba wybiorę się do miasta, na długi spacer pozałatwiać swoje sprawy w banku i gazowni.
Wogóle tak sobie pomyslałam, że może ja oczekuje koszmarnych bóli, bo miałam mega bolesne miesiaczki, a tu się okaże, że skurcze porodowe są słabsze... to co mam na razie to pikus w porównaniu z tym co miałam podczas @
NO Jasiu zrób mamie dziś wreszcie prezent i sie ładnie rozpakuj