X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita pewnie z nami będzie jak z viviwien, najpierw nie chciałyśmy urodzić, a potem niech już wychodzi i co? i poród po terminie :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci jeśli już masz szanse umówić się na termin.. :( Ja jeszcze troszkę musze poczekać :(
    No wiesz.. ważne, że jest wszystko OK. Ja ważyłam 2,800 M 3,5kg lekarz powiedział, że długie nogi będzie miał po nim (bo ja malutka) i waga też zbliżona do 3,5kg. Zresztą podobno chłopcy rodzą się więksi :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy lekarz mi da termin ja sobie tak mówie i mój gin mi tak powiedział okaże sie jak tam pojade ale mówił coś że przed terminem się stawia do szpitala i lezysz tam kilka dni zobaczymy ok uciekam na zakupki będe później :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej napiszę tu u Was może pomożecie ?
    wczoraj miałam robioną glukozę po obciążeniu 75g dziś odebrałam wyniki i
    na czczo 78,5 przy normie 60-100 mg/dl
    po 2 godzinach wynik 117 przy normie 80-120 mg/dl
    nie powinien być nieco niższy?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami kochana wszystkiego najlepszego słońce :*

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi lekarz powiedział, że umawiać się będziemy przed 36 tygodniem.. Tyle czekania.. :( ale myśle, że wcześniej się umówie z moją gin, bo nie chcę tydzień przed porodem się umawiać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia masz w normie i jeszcze się martwisz? :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    hej napiszę tu u Was może pomożecie ?
    wczoraj miałam robioną glukozę po obciążeniu 75g dziś odebrałam wyniki i
    na czczo 78,5 przy normie 60-100 mg/dl
    po 2 godzinach wynik 117 przy normie 80-120 mg/dl
    nie powinien być nieco niższy?
    kochana ja mam 75,5 a po wypiciu 75g wyszła mi 148,2 i jutro musze powtórzyć :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Effcia masz w normie i jeszcze się martwisz? :)
    no bo to tak jest niby widzę że w normie ale jakoś tak wolę się upewnić :)rozumiecie zestresowaną ciężarną prawda? :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    kochana ja mam 75,5 a po wypiciu 75g wyszła mi 148,2 i jutro musze powtórzyć :(
    no to nie ciekawie a jak sobie dałaś radę po wypiciu ?bo u mnie było ciężko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiemy dlatego ja się cieszę, że u mnie wyniki idą od razu do ginekologa i ona mi je omawia i nie muszę się stresować wcześniej :D
    Nie masz się czym przejmować, masz w normie, wszystko jest okej :) Cieszę się razem z Tobą. :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam fatalny dzień po glukozie, chodziłam struta, nie chciało mi się nawet jeść, wyglądałam jak zombie, położyć się nie mogłam, bo mnie cofało.. Wypić radę dałam choć w połowie szklanki i musiałam przystopować i poodychać. :/

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia dziekuję za pamięć :) a glukoza jest ok, jak w w granicach normy to sie nie am co stresowac. U mnei tez wszystkie wyniki trafiaja do lekarki i dopiero potem do mnie juz z jej interpretacja wiec nie musze sie niepotrzebnie stresowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja miałam fatalny dzień po glukozie, chodziłam struta, nie chciało mi się nawet jeść, wyglądałam jak zombie, położyć się nie mogłam, bo mnie cofało.. Wypić radę dałam choć w połowie szklanki i musiałam przystopować i poodychać. :/

Ja tez niemiło wpsomina badanie glukozy. Tez niestety mialam powtórke, ale dlatego ze za pierwszym razem po 10 minutach od wyoicia całą zwróciłam. Za drugim razem wytrzymalam te 2 godziny ale przeleżałąm je na sofie w poczekalnii inaczej bym nie dotrwała. A jak wróciłam do domu to w ostatniej chwili zdązyłam do wc ale wtedy juz mogłam bezkarnie :D i cały dzine rozbita bylam, rzespałam itd. To jest chyba najgorsze badanie w ciąży... ;oniqa współczuję ci, że musisz powtarzać :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja robię wyniki prywatnie więc muszę sobie je sama odebrać.
    Jeśli chodzi o glukozę to po tej dawce słodyczy też nie miałam apetytu a do półtorej godziny po wypiciu dla mnie okropne:( pomogła mi pozycja pół leżąca :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Hehe, no to może się spotkacie?:-) mój M sam jedzie, ja się nie wybieram już, skoro mam leżakować, wie co ma kupić, więc mam zaufanie:-) a co do Zusu, to ja nie mam lezącego, a mimo to była raz u mnie w domu kontrola z zusu, a ja chodziłam sz koszuli i szlafroku, pan powiedział, widzę, ze jest pan iw ciąży, więc wszystko się zgadza! a jak niby miałabym nie być w ciąży, udawać???!!! też się zdziwiłam, że przyszedł, bo ponoć mnie wylosowali do sprawdzenia
    NIna, nie wiedziałam,że ZUS tak bez zapowiedzi może sobie przyjść;P A Ty masz zwolnienie od początku ciąży? i na ile dał Ci gin? Bo to też ponoć od tego zalezą te kontrolę.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelko jestem na L4 od 12 tyg ciazy,lekarz wypisywal mi od wizyty do wizyty,czyli srednio co miesiac,a teraz co 2,3 tyg,ale ja pracuje w prywatnym przedszkolu,gdzie jest mniej niz 25 pracownikow,wiec moze dlatego mnie sprawdzili??ale Zus moze przyjsc zawsze bez zapowiedzi,jaknie bedzie Cie w domu,to zostawiaja karteczke i potem trzeba isc do nich wyjasniac,bo ponoc masz byc w domu,mozesz wyjsc tylko do lekarza,apteki itd....mnie ponoc wylosowali do sprawdzenia,pan pokazal jakis numer,mial moje L4 i musialam sie na nim podpisac

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie widziałam- heh, swoją drogą to trochę dziwne jest...bo jak ja mma być cały czas w domu, jak mieszkam tylko z mężem, który cały tydzień poza domem w delegacji, a zakupy same się nie zrobią, i wszystkie bieżące sprawy też trzeba załatwiać ( typu banki, poczta itp). No ale ZUS to ZUS. Ja mam w kratkę - raz leżące, raz chodzące...w zależności co mi tam się dzieję, ale nigdy nie pomyślałam, że muszę w domu siedzieć. Jak miałam chodzące, to gin mi mówił, że mogę krótkie spacery robić...:P NO ale dobrze, ze już wiem- będę brała to pod uwagę i do 16 będę w domu:P Bo później to ZUS pewnie nei pracuje:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk masz l4 chodzące too luzik możesz chodzić. Jak skontrouluje Cię Zus a nie beedzie Cie w domu to zostawi kartaczkę w skrzynce, ze nie było Cie w domu i proszą w celu wyjasnienia zebys stawila sie w Zusie w najblizszym dniu roboczym. Idziesz i mowisz, że bylas w sklepie albo że byłaś się przewietrzyć pospacerować bo m asz bóle krzyża a od czasu do czasu trzebaa się dotlenic:P Moja koleżanka wlasnie tak miala w l4 chodzącycm. Babka w Zusie powiiedziała, że pewnie to normalne, że wychodzi a nie siedzi cala ciaze w domu -bez jaj:P Tylko oni kontrol zrobili i muszą się z tego rozliczyć.
    Gorzej z l4 leżącym bo tu już cieżko coś wymyślić w razie W, naajlepiej mieć wtedy paragon z aptteki, że coś sie tam kupowalo magnez np. Ale jsli dobrze sie cuzjemy a gin daje nam l4 to zasugerować mu trzeba żeby dał chodzące:)))

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tc na zwolnieniu. Jakiś czas temu moja lekarka zapytała mnie o dolegliwości. A ja zgodnie z prawdą powiedziałam jej, że akurat nic mi nie dolegało w ostatnim czasie. A ona na mnie "ale pani musi coś dolegać, bo pani jest na zwolnieniu, jakby zus skontrolował, boli panią podbrzusze, bo macica się rozciąga" :D Swoją drogą mam 2 na L4 i nigdy nawet mi przez myśl nie przeszło, że mógłby zus wpaść do mnie w odwiedzinki :) Ja codziennie wychodzę z domu, choćby z psem na spacer. A teraz właśnie wróciłam z zakupów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 12:30

zfxga33.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ