X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita pewnie z nami będzie jak z viviwien, najpierw nie chciałyśmy urodzić, a potem niech już wychodzi i co? i poród po terminie :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci jeśli już masz szanse umówić się na termin.. :( Ja jeszcze troszkę musze poczekać :(
    No wiesz.. ważne, że jest wszystko OK. Ja ważyłam 2,800 M 3,5kg lekarz powiedział, że długie nogi będzie miał po nim (bo ja malutka) i waga też zbliżona do 3,5kg. Zresztą podobno chłopcy rodzą się więksi :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy lekarz mi da termin ja sobie tak mówie i mój gin mi tak powiedział okaże sie jak tam pojade ale mówił coś że przed terminem się stawia do szpitala i lezysz tam kilka dni zobaczymy ok uciekam na zakupki będe później :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej napiszę tu u Was może pomożecie ?
    wczoraj miałam robioną glukozę po obciążeniu 75g dziś odebrałam wyniki i
    na czczo 78,5 przy normie 60-100 mg/dl
    po 2 godzinach wynik 117 przy normie 80-120 mg/dl
    nie powinien być nieco niższy?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami kochana wszystkiego najlepszego słońce :*

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi lekarz powiedział, że umawiać się będziemy przed 36 tygodniem.. Tyle czekania.. :( ale myśle, że wcześniej się umówie z moją gin, bo nie chcę tydzień przed porodem się umawiać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia masz w normie i jeszcze się martwisz? :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    hej napiszę tu u Was może pomożecie ?
    wczoraj miałam robioną glukozę po obciążeniu 75g dziś odebrałam wyniki i
    na czczo 78,5 przy normie 60-100 mg/dl
    po 2 godzinach wynik 117 przy normie 80-120 mg/dl
    nie powinien być nieco niższy?
    kochana ja mam 75,5 a po wypiciu 75g wyszła mi 148,2 i jutro musze powtórzyć :(

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Effcia masz w normie i jeszcze się martwisz? :)
    no bo to tak jest niby widzę że w normie ale jakoś tak wolę się upewnić :)rozumiecie zestresowaną ciężarną prawda? :)

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    kochana ja mam 75,5 a po wypiciu 75g wyszła mi 148,2 i jutro musze powtórzyć :(
    no to nie ciekawie a jak sobie dałaś radę po wypiciu ?bo u mnie było ciężko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiemy dlatego ja się cieszę, że u mnie wyniki idą od razu do ginekologa i ona mi je omawia i nie muszę się stresować wcześniej :D
    Nie masz się czym przejmować, masz w normie, wszystko jest okej :) Cieszę się razem z Tobą. :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam fatalny dzień po glukozie, chodziłam struta, nie chciało mi się nawet jeść, wyglądałam jak zombie, położyć się nie mogłam, bo mnie cofało.. Wypić radę dałam choć w połowie szklanki i musiałam przystopować i poodychać. :/

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia dziekuję za pamięć :) a glukoza jest ok, jak w w granicach normy to sie nie am co stresowac. U mnei tez wszystkie wyniki trafiaja do lekarki i dopiero potem do mnie juz z jej interpretacja wiec nie musze sie niepotrzebnie stresowac :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Ja miałam fatalny dzień po glukozie, chodziłam struta, nie chciało mi się nawet jeść, wyglądałam jak zombie, położyć się nie mogłam, bo mnie cofało.. Wypić radę dałam choć w połowie szklanki i musiałam przystopować i poodychać. :/

Ja tez niemiło wpsomina badanie glukozy. Tez niestety mialam powtórke, ale dlatego ze za pierwszym razem po 10 minutach od wyoicia całą zwróciłam. Za drugim razem wytrzymalam te 2 godziny ale przeleżałąm je na sofie w poczekalnii inaczej bym nie dotrwała. A jak wróciłam do domu to w ostatniej chwili zdązyłam do wc ale wtedy juz mogłam bezkarnie :D i cały dzine rozbita bylam, rzespałam itd. To jest chyba najgorsze badanie w ciąży... ;oniqa współczuję ci, że musisz powtarzać :(

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja robię wyniki prywatnie więc muszę sobie je sama odebrać.
    Jeśli chodzi o glukozę to po tej dawce słodyczy też nie miałam apetytu a do półtorej godziny po wypiciu dla mnie okropne:( pomogła mi pozycja pół leżąca :)

• Perełka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Hehe, no to może się spotkacie?:-) mój M sam jedzie, ja się nie wybieram już, skoro mam leżakować, wie co ma kupić, więc mam zaufanie:-) a co do Zusu, to ja nie mam lezącego, a mimo to była raz u mnie w domu kontrola z zusu, a ja chodziłam sz koszuli i szlafroku, pan powiedział, widzę, ze jest pan iw ciąży, więc wszystko się zgadza! a jak niby miałabym nie być w ciąży, udawać???!!! też się zdziwiłam, że przyszedł, bo ponoć mnie wylosowali do sprawdzenia
    NIna, nie wiedziałam,że ZUS tak bez zapowiedzi może sobie przyjść;P A Ty masz zwolnienie od początku ciąży? i na ile dał Ci gin? Bo to też ponoć od tego zalezą te kontrolę.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelko jestem na L4 od 12 tyg ciazy,lekarz wypisywal mi od wizyty do wizyty,czyli srednio co miesiac,a teraz co 2,3 tyg,ale ja pracuje w prywatnym przedszkolu,gdzie jest mniej niz 25 pracownikow,wiec moze dlatego mnie sprawdzili??ale Zus moze przyjsc zawsze bez zapowiedzi,jaknie bedzie Cie w domu,to zostawiaja karteczke i potem trzeba isc do nich wyjasniac,bo ponoc masz byc w domu,mozesz wyjsc tylko do lekarza,apteki itd....mnie ponoc wylosowali do sprawdzenia,pan pokazal jakis numer,mial moje L4 i musialam sie na nim podpisac

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie widziałam- heh, swoją drogą to trochę dziwne jest...bo jak ja mma być cały czas w domu, jak mieszkam tylko z mężem, który cały tydzień poza domem w delegacji, a zakupy same się nie zrobią, i wszystkie bieżące sprawy też trzeba załatwiać ( typu banki, poczta itp). No ale ZUS to ZUS. Ja mam w kratkę - raz leżące, raz chodzące...w zależności co mi tam się dzieję, ale nigdy nie pomyślałam, że muszę w domu siedzieć. Jak miałam chodzące, to gin mi mówił, że mogę krótkie spacery robić...:P NO ale dobrze, ze już wiem- będę brała to pod uwagę i do 16 będę w domu:P Bo później to ZUS pewnie nei pracuje:P

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAk masz l4 chodzące too luzik możesz chodzić. Jak skontrouluje Cię Zus a nie beedzie Cie w domu to zostawi kartaczkę w skrzynce, ze nie było Cie w domu i proszą w celu wyjasnienia zebys stawila sie w Zusie w najblizszym dniu roboczym. Idziesz i mowisz, że bylas w sklepie albo że byłaś się przewietrzyć pospacerować bo m asz bóle krzyża a od czasu do czasu trzebaa się dotlenic:P Moja koleżanka wlasnie tak miala w l4 chodzącycm. Babka w Zusie powiiedziała, że pewnie to normalne, że wychodzi a nie siedzi cala ciaze w domu -bez jaj:P Tylko oni kontrol zrobili i muszą się z tego rozliczyć.
    Gorzej z l4 leżącym bo tu już cieżko coś wymyślić w razie W, naajlepiej mieć wtedy paragon z aptteki, że coś sie tam kupowalo magnez np. Ale jsli dobrze sie cuzjemy a gin daje nam l4 to zasugerować mu trzeba żeby dał chodzące:)))

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tc na zwolnieniu. Jakiś czas temu moja lekarka zapytała mnie o dolegliwości. A ja zgodnie z prawdą powiedziałam jej, że akurat nic mi nie dolegało w ostatnim czasie. A ona na mnie "ale pani musi coś dolegać, bo pani jest na zwolnieniu, jakby zus skontrolował, boli panią podbrzusze, bo macica się rozciąga" :D Swoją drogą mam 2 na L4 i nigdy nawet mi przez myśl nie przeszło, że mógłby zus wpaść do mnie w odwiedzinki :) Ja codziennie wychodzę z domu, choćby z psem na spacer. A teraz właśnie wróciłam z zakupów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 12:30

zfxga33.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ