X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie wiem Amicizia, czy na Waszym miejscu zdecydowałabym sie przeprowadzac do tak nieobliczalnej osoby. Szukajcie szybko innej opcji, bo jeszcze cos jej strzeli do głowy i wam wyniesie w nocy noworodka wystawi na swiatlo ksiezyca bczy na swieze powetrze bo nie wiem... bo kiedys wierzono ze to pomaga na kolke (żartuje oczywiscie, ale skoro jest nieobliczalna... )

Ana27 lubi tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Powiem Ci plemniczko tak. Moja gnekolog jest położną. Wie co przeżyłam z pierwszą ciążą i strasznie się przez to boje, że spanikuje, wie że mam przesunięte żebro i odcinek lędźwiowy i doskierają mi już niesamowite bóle pleców przez to. I sama stwierdziła, że w takiej sytuacji lepiej dla Małego, bo mogłaby być taka sytuacja, że dostałabym skurczy byłyby na tyle bolesne (jak podczas poronienia) że bym zemdlała już spanikowała na tyle że nie poradziłabym sobie. :)

a no to rozumiem, czyli wcale nie jest tak ze wymyslilas sobie cesarke od tak sobie.

aher o widzisz! a to zbieg okolicznosci, my tez wybralismy to imie bo jest malo popularne, ale nieudziwnione. Wogole to nie znam zadnej Kornelii :)

aher lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As no własnie o taki konkretnym przytulanku mowa :D tylko niektóre wersje srendio wygodne a najlepsze jest jak się mały wtrąca do akcji, bo dostaje wtedy głupawki i biedny M. musi się potem napracować od nowa :)

Suzy porod z orgazmem...brzmi ciekawie... kto wie... wszytsko jest mozliwe, bo mój synek już kilkarotnie podczas ciąży doprowadzał do lekkiego :D ach te chłopy, od początku tlyko jendo im w głowie...

Wiem, że skurcze porodowe tak od 7 cm sa silne, tylko właśnie się jak sobie przypominam moje miesiaczki, bol byl koszmarny, promieniowal na całe nogi, słabłam, bladłam, mdliło mnie itd. 2 dni bylam wycieta z życia i ból nawet po silnych lekach nie odpuszczal całkiem, wiec moze ja oczekuje teraz takich wrazen a to bedzie lzejsze... zreszta, wiem ze porod ma bolec i bez bólu się nie urodzi, i ja już chce te bóle porodowe!!! Jak kiedyś chciałam mdłosci i inne rzeczy razem z dwoma kreseczkami na tescie, tak teraz chce regularne skurcze i ból porodowy!!!

Ale myslę, że nasz Jan Franciszek urodzi sie wtedy kiedy jemu będzie najbardziej odpowiadało. Mam nadzieję, że moja psychika jest już gotowa i nie blokuje porodu :) Spakowałam nawet dziś zapasowy worek ubranek do szpitala, gdyby się okazło że np przez żółtaczkę musimy dłużej zostac w szpitalu. Ale ogólnie zakładam bardzo optymistyczną wersję :)

to chyba zabiore sie za jakis obiad bo robie sie głodna a cioteczka spi to nei bedzie stala mi nad garkami :) nie wiem jak wy ale ja strasznie nie lubie jak ktos stoi nade mna jak ja gotuje i sie gapi tak jakby chcial do tego garnka wskoczyc :P

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia Dlugo skaczesz na tej pilce?robisz cos jeszcze? Dostalam dzis pilke i niewiem co z nia robic zeby sobie krzywdy nie zrobic ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    No to ja nie wiem Amicizia, czy na Waszym miejscu zdecydowałabym sie przeprowadzac do tak nieobliczalnej osoby. Szukajcie szybko innej opcji, bo jeszcze cos jej strzeli do głowy i wam wyniesie w nocy noworodka wystawi na swiatlo ksiezyca bczy na swieze powetrze bo nie wiem... bo kiedys wierzono ze to pomaga na kolke (żartuje oczywiscie, ale skoro jest nieobliczalna... )

no wlasnie po porodzie sie wyporowadzamy od niej. Prosto ze spzitala pojade do drugiej cioci, dla której ta obecna wariatka jest tesciowa. M. jak bede w szpitalu przewiezie nasze rzeczy, ja teraz je tak ostatecznie pakuje, zeby bylo mu łatwiej :) Swoja droga jak się wujek przy takiej matce uchowal taki normalny i dobroduszny człowiek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 14:53

Ana27 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no i dzis w ciagu dnia mam troszke wiecej skurczy niz wcozraj ale nawet ich nie licze, bo caly czas cos robie, chba jak juz sie ogarne ze wszystkim to wezme ten stoper w komorce :) Suzy ta rada z aplikacja to strzak w dziesiatke, zwlaszcza w nocy, bo niepotrzebne swiatlo zeby w komorce wlaczyc stoper :D

Suzy Lee lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Amicizia Dlugo skaczesz na tej pilce?robisz cos jeszcze? Dostalam dzis pilke i niewiem co z nia robic zeby sobie krzywdy nie zrobic ;)

Wiesz co skacze tyle ile moge i jak jest sie juz w terminie to mozna nawet bardzo mocno i bardzo duzo, byle stabilnie i bez zawrotó głowy itd.
    Monza krecic bioderkamito w prawo to w lewo, siedziec z wyprostowanymi plecami i napinac i rozluzniac krocze, mozna nogami spacerowac, tzn stopami na zawnatrz i do srodki do zlaczenia. i ogolnei co ci sie wymysli i ci pomoaga, jak masz skurcze to ogolnie sama czujesz co pomaga. To sa wersje z siedzeniem na pilce

mozna tez na leżąca dac nogi na pilke, tak ze stopy sa oparte a kolana wyprostowane i podnosic pupke, albo jednym ruchem pilke przyciagac do posladkow i jednym ruchem ja idpychac, mozna po porstu napinac i rozluzniac nogi i wszytskie miesnie. Albo podnosic na zmaine jedna noge wyprostowana to druga ale raczej do gory ale w bok, tak zeby brzucha nie kopac.

Inne cwiczeni to zgiete nogi w k0lanach, cale lydki lezały na piłce i tez takie zgiete nogi w kolanie podnoosic do gory w bok na zmiane itd.

Mozesz na necie poszukac cwiczenia z pilka. Ja to teraz ciagle zmaist na krzesle to siedze na tej pilce :D

Lalita2710 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) mysle ze sobie na niej posiedze narazie i pokrece bioderkami ;)

Amicizia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewyny co sądzicie o tym: http://wyprawka.dla.noworodka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Wyprawka-dla-noworodka-lista.pdf ?

;oniqa lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane porządki zrobione, obiadek na szybko ugotowany i teraz pare minut dla mnie odpoczynek :).

Plemniczko serdecznie witamy :)

Nawet nie wiedziałam że paznokcie do porodu nie mogą byc pomalowane dobrze wiedzieć co do długości to zawsze lubiłam raczej krótkie niż długie więc problem z głowy.

plemniczka lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewyny co sądzicie o tym: http://wyprawka.dla.noworodka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Wyprawka-dla-noworodka-lista.pdf ?

Wszystkie listy mamy od Suzzy :) z jej bloga :)szukam linka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 16:10

• aher Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Wszystkie listy mamy od Suzzy :) z jej bloga :)

Mogę prosić o link? Nie wiedziałam nawet ze Suzzy prowadzi bloga :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Mogę prosić o link? Nie wiedziałam nawet ze Suzzy prowadzi bloga :)

http://yourbabyproject.blogspot.ie/2011/06/ubranka-i-tekstylia-0-6-mc.html
    Wlasnie znalazlam :) ufff

listy sa super :) blog jest Super :)

http://yourbabyproject.pl.tl/ bardziej czytelny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 16:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki na pewno się przyda :)

• aher Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzuciłam okiem i już mi się podoba. Biorę się za czytanie :) Dziękuję :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    as wrote:
    heh dobre, uśmiecham się - :-)
    Ja jak rodziłam 3 lata temu mówili aby zmyć lakier z paznokci (ale z innych względów niż mąż)- teraz też są takie zalecenia?
    Koleżanka rodziła czerownymi paznokciami u rąk:P Także jej nie kazali zmywać. Ale nie wiem, może u stóp miała niepomalowane więc jak coś tam można zerknąć jesli coś by się działo:P

Kobietkki,a mnie przed chiwlą znów się coś polało. Tym raze bez śluzu sama woda, ciecz, mocz czy co to było. I tteż zaraz po oddaniu moczu. Całe majtki mokre i lało się po nogach. Ale nie miało zapachu ani nic. Ogólnie przestało już więc pewnie ak by to byly wody to by nadal się sączyły. A szkda bo już się cieszyłam, że rodzę;P
    Najwidoczniej sobie "popuszczam" heheheheh tragedia:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 16:33

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana wiem właśnie, ze do porodu, zwłaszcza cc nie można mieć pomalowanych paznokci u rąk, bo lekarze patrzą na płytkę jak się zmienia, gdy coś by się działo, ale u nóg ponoć można mieć:-)

Kurcze, może faktycznie mały Ci uciska i nie trzymasz moczu?"-)a kiedy idziesz do lekarza? wody też chyba mogą się sączyć, mi za to wypływa ostatnio dużo więcej wydzieliny takiej białej, lepkiej, ale to chyba normalne

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do lekarza idę za 5 dni, we wtorek. Bede sie obserwować, jesli cześciej będzie się zze mnie tak "ulewać" to dzwonie do gina:) ale póki co chyba obstawiam mocz choć kto tam wie. Tak czy siak wszystkie wody na pewno się nie wylały:P
    A wydzielina również u mnie ssię zwiekszyła, zawsze było jej sporo wodnistej a teraz już jest jej ogólnie więcej.

A ta koleżanka która rodziła z czerownymi paznokciami rodziła nturalnie. Może dlatego nic jej nie mówili:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Rozpisane jaj zawwsze... ja mam net w tel. Bo czeksm na nowy router :/ bo podpisalam nowa umowe... i kuzwa nowa umowa =nowy router...

Rubi nie ppwiem ci jaki puls bo w orzychodni to maja do dupy sprzet.
    We wtorek ppjde do mnie do szkoly rodzenia zeby mi zbadali i ktg zrobili.

Amiciziu spelnienia wszystkich marzen :*

Plemniczkoo witamy ;)))

Ana to moze byc mocz mi sie ulewa z cewki... takie mam wrazenie gdy jest pelna.

Suzy my zakladyy robimy kiedy urodze haha...
    Mąż czuje że do 2 tyg...
    Wiem że brzuchol sie obniza od 2-3 tyg przed.
    Zreszta tak jak wody plodowe moga sie saczyc tyle.
    Mnie poki co nie leci.

Pytalam dzis kiedy bd wyniki gbs to do 5 dni sa...
    Nie raz wczesniej. Ale we wtorek powinny juz byc.
    Bo w poniedzialek swieto.

Wizyta dopiero mam w czwartek to zobaczymy co to bedzie i co tam na dole slychac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 16:45

Amicizia, plemniczka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wydzieliną to jest masakra kilka razy za dnia wymieniam wkładki ale mój gin mówił że to normalne że wydzielina się zwiększa.Choć nie powiem bo cholerka to jest mega uciążliwe i nieprzyjemne.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ