III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny dziekuje za mile powitanie!
Ja rowniez gratuluje Stokrotko. Ami kurcze chyba juz nie urodzisz dzisiaj, ale moze jutro? trzymam kciuki
Ja tez mam spory apetyt, jestem czesto glodna, jak nie zjem to mi niedobrze, boli żołądek... a lekarz mnie opierniczyl ze za szybko tyje
tylko ciezko to poskromić.Amicizia lubi tę wiadomość
-
welurka wrote:uuu to się nam stokrotka namęczyła ...ale najważniejsze ze ma już dzieciątko w objęciach
a tak z innej beczki dziewczyny to jak szykujecie okolice intymne do porodu golicie po całości czy paseczek ??
U nas nie gola.
Ja sie gole calosciowo.ale chyba ostatnie golenie mam za soba.masakra nagimnastykowalam sie ze ojoj. Powinno byc ok do porodu.Monnn lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
welurka wrote:miała znieczulenie zzo ??[/QUOTE
Tak miala epidural..tyle ze epidural mozna podac jak masz 3 cm rozwarcia a to zajelo cala wiecznosc(24h)
Po znieczuleniu bylo ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:42
-
Stokrotko , gratuluje !!!
Welurka, ja mam zamiar golic sie juz po calaku
Niestety mam ograniczona widocznosc, a boje sie ze mąż mnie pozacina wiec gle sie juz wszedzie, a potem tylko w lustereczku sprawdzam czy nie ma mijakowhihi
Amicizia, trzymam kciuki zeby Jasiu wyrwal sie w koncu z tego cieplego gniazdeczka, wiem jak tego prawgniesz bo ja juz marze o porodzieAmicizia lubi tę wiadomość
-
Do cesarki musisz byc calkowicie chyba wygolona.do naturalnego tez? Mnie jakos nie kluje na szczescie
Wolalam to zrobic sama niz ktos ze szpitala jesli by zaszla taka koniecznosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:45
-
blueberry wrote:Gdzieś słyszałam, że nie zaleca się golenia parę dni przed cesarką żeby nie wdało się zakażenie, ale ile w tym prawdy to nie wiem
Stokrotko gratulacje
W szpitalu gola przed cesarka jesli nie jestes ogolona.
Przed laparo tez chcieli mnie golic ale juz bylam gotowa
-
ja tez sie ostatnio podczas kąpieli gole na wyczucie w wodzie po całosci, a potem w lusterku sprawdzam co i jak
niby M. obiecał że jak coś to ogoli, ale jakoś jednak wolę sama. Zwłaszcza, ze mialam ostatnio nawet siłe znowu się za te okolice wziąć. Ogólnie dobrze jest być ogolonym, bo lepiej widac o ci jak, no i jak cie natną lub samo pęknie to lepiej się goi i latwiej zeszyc
a co do smarowania, to ja po porstu tym samym balsamem co reszte ciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:55
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:W szpitalu gola przed cesarka jesli nie jestes ogolona.
Przed laparo tez chcieli mnie golic ale juz bylam gotowa
No właśnie wiem, że oni wolą sami to wtedy zrobić, bo odkażają itd. Ale ja tam się golę sama, nie zniosłabym gdyby ktoś mnie tam łaskotał golarką, mąż raz próbował to mało nie umarłam ze śmiechupasia27 lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, co do golenia przed pordem.moj szpital nie wymagal golenia, jak bylo sie nieogolonym, to nie golili.ja mialam ciaze po terminie i jak trafilam do szpitala na wywolywanie ,to mial mnie maz ogolic rano na drugi dzien,z tym ,ze akcja zaczela sie w nocy i juz wtedy zadne golenie nie bylo mi w glowie ;-)ostatecznie zakonczylo sie cesarka, ale w miejscu ciecia mialam akurat zgolone, bo tam widzialam.
bardzo sie nie stresowalam ,ze nie bylam ogolona -w ogole wtedy takie rzeczy nas nie krepuja,ja wyzbylam sie podczas porodu jakiegokolwiek wstydu, nawet gdy juz szybko wiezli mnie na cesarke i rozbierali z mojej wlasnej koszuli.
pozniej nagą przekladali mnie na stol operacyjny i akurat wtedy dostalam boli partych.naga i w bolach czekalam na znieczulenie jak na zbawienie i chcialam zeby sie juz wszystko zakonczylo.nie liczyl sie wstyd tylko to ,ze ci ludzie sa tam ,zeby mi pomoc i bylam im za to wdzieczna.no i dali znieczulenie i wielka ulga -pozniej mila rozmowa z anastezjologiem ,jakies szarpanie w brzuchu i placz dziecka.pasia27 lubi tę wiadomość