X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ale juz bym chciala byc na waszym etapie, taki chociaz 33 tydzien mi sie marzy :)

rubi67, szczessciara lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak troche to mi zal tej cioteczki jak tak na nią patrze... Nie miala lekkiego życia, mąż ją bardziej jak służącą traktował a ona wpatrzona wniego jak w obrazek i "Tonio był najlpeszy " rozumiem ze mozna kochac męża, ale aż tak? a to był despota sknera i straszny dziwak. Nie mogła sie z koleznakami spotykac, prac tylko recznie itd. Nie dziwie sie ze po tylu latach z nim sfiksowala tak. Zatrzymała się gdzieś w latach 70-tych. Do tego chyba od zawsze miała coś z psychiką. Ale widze, że troszkę cieszy się zę tu mieszkamy z nią, że nie jest sama. Nie może się doczekac aż się mały urodzi, tylko nie wie, że jednak będziemy mieli mieszkac u jej synowej po porodzie. Oni to załtwią z nią jakoś tak delikatnie itd. Ale juz sie tu nauczyłam torszkę znią funkcjonowac, rzeczy mamy rozapkowane i ułożone jakos, a tak, znowu orzeowżenie torb, znowu rozpakowywanie sie i do tego ja juz tego nie upilnuje, bo M. będzie to robił jak ja będe w szpitalu... W sumie to mogłabym i tu zostac na te kilka dni po porodzie a potem wybyc do mamy... ale z drugiej storny... może być mi żal kobiety ale jednak Maluch jest najważniejszy a skąd mam wiedzieć co ona wymyśli jeszcze...a nie chce byc zestresowana, ale jednak tak po tygodniu mozna sie przyzwyczaic... w sumie jej tez nie jest lekko, nagle ktos z nia mieszka, zajal caly duzy pokoj, stół, nie ma możliwości oglądac tyle telewizji ile by chciała itd. Na penwo nie jest do dla niej tez jakos idealna i komfortowa sytuacja. Amrtwi sie o nas po swojemu, tylko z niektórych rzeczy nie zdaje sobie sprawy, bo żyję zamknieta w tym sowim świecie i nie dopuszcza do siebie racji, jakie podają inni ludzie, którzy jej dobrze życza... smutne to, a kto wie jacy my będziemy na starość...

Lilka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za te moje wywody, ale jakos tak mnie wzięło...musiałąm sie wygadać...na prawdę mam strasznie mieszane uczucia co do tych kolejnych zmian miejsca zamieszkania tymczasowego itd. I nie lubie sprawiac ludziom przykorsci,a widze jak mimo tego sowjego wariactwa ta kobieta nie moze sie doczekac az nasz maluch sie pojawi... Na pewno wujek ją przywiezie tam do nas zeby go zobaczyla itd...wiem Jas najwaznijeszy, ale ... wiecie... jakos tak mi dziwnie....

Lilka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami ja Cie rozumiem, mam podobny charakter, żal mi jak komus mi bliskiemu jest zle, jak mu smutno... i tez zastanawiam sie czesto jak przez moje zachowanie i plany ktos inny sie poczuje i to mi czesto nie daje spokoju.
    Np miesiac temu wyprowadzalismy sie od moich rodziców i pomimo ze nie moglam sie tego doczekac to do tej pory smutno mi i ciezko na sercu bo wiem jak mamie smutno ze sie wyprowadzilismy... meczy mnie to bo wiem ze jej jest zle.

Ach czasami chcialabym byc mniej wrażliwa i dobroduszna.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    kurcze dziewczyny ale juz bym chciala byc na waszym etapie, taki chociaz 33 tydzien mi sie marzy :)

Przecież to już zaraz :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dokladnie Plemniczko tez czasami chcialabym byc mniej wrazliwa i miec w sobie mniej empatii bylby latwiej, ale wtedy nie bylybysmy soba... niestety... i z tym porodem to tsk jest ze chciskabym juz Jadia urodzic bardziej chyba z rozsadku bo w sumue to bedzie mi go tam w brzuszku brakowac a tak na waluzkach to nawet wygodniej jak siedzi jeszcze w brzuchu ale dla jego dobra niech wychodzi w najlepszym dla niego momencie...

Ide spac zmeczona juz jestem :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ee wcale nie za chwile bo za miesiąc ;) ostatnio te dni mi sie tak dłużą

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 3 tygodnie i 2 dni :)

plemniczka lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)

Moja pierwsza noc od dawna cała przespana wczoraj wieczorem byłam tak padnieta ż nawet nie miałam siły nic pisać. No ale tak jedno co nam się udało wczoraj to rozłożyć wózek :) no ja jak małe dziecko nie mogłam się doczekać sama radość :) z łóżeczkiem będziemy dziś działać mam nadzieję.

Wieczorkiem zakupiłam na allegro karuzelę do łóżeczka i powiem wam że w sklepie stacjonarnym to ceny mają kosmos niech żyje allegro :) i maskotkę do wózka. Dziś jedziemy jeszcze na małe zakupy kosmetyczne dla małej i dla mnie bo czas leci kurcze 49 dni do porodu no już powoli się denerwuję jak ten czas leci.

MamaMadzia, pasia27 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 8 listopada 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia to ja już od dawna depiluję się po całości podrażnień żadnych nie mam a taka prawda ze tez bym nie chciała żeby jakaś inna kobitka mnie tam obrabiała . Fakt że jest mi już mega ciężko i gimnastyka spora ale lusterko to mój przyjaciel maszynka w rękę i gimnastyka :) ale póki co efekt jest ok. Po depilacji zawsze smaruję się tym balsamem co resztę ciała.

Co do paznokci u nóg to teraz będzie ciężko bo brzuszek już przeszkadza mega no ale jak coś to zaciągnę męża do pomocy a co on jest jak najbardziej chętny :).

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecam piekny utwor Ani Dabrowskiej Kiedys mi powiesz kim chcesz byc..bardzo wzruszajacy! Jak macie chwile zalaczcie na yt ;) znam go od lat ale teraz ma inny wydzwiek ;)
    Nocka okropna w zasadzie pol bo zasnelam ok 1 a obudzilam o 5 .
    Dol brzucha boli i pachwiny ciagna ze ledwo chodze.kosci bola i nie mam pozycji.
    Amicizia a po schodach chodzisz? Podobno pomaga jesli sie chodzi co 2 :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka mam ciarki jak słucham tej piosenki ...piękna

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyzny kiedy ubieracdie maleństwyu pościel juz teraz czy mąż to zrobi jak w szpitalu bedzicie ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png

Wysłany: 8 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie sama się nad tym wczoraj zastanawiałam kiedy wszystko poubierać ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka też mam kilka takich piosenek. Tak samo jak kiedyś zupełnie inaczej odbierałam utwór "Dwa serca dwa smutki" :)

plemniczka ja Ci się nie dziwie ja też mam wrażenie jakby to była cała wieczność. :/

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    dziewczyzny kiedy ubieracdie maleństwyu pościel juz teraz czy mąż to zrobi jak w szpitalu bedzicie ??
    Ja nie mam poscieli - na pioczatku rozek i kocyk. Ale poki co poprane i schowane w szafie, po co mają się kurzyć:P Tak samo bym zrobila z posciela, ile to zalozyc posciel na koldrę, 2minutki:P A jak się super śpi w takiej świeżej:)))

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, piosenka piekna !!!!

Plemniczko, wiem co czujesz, ja dwa miesiace temu wyprowadzilam sie od babci i do dzis jej smutno, ze mnie nie ma ;( Jezdze do niej i staram sie jej pomoc jak moge, ale jak sie wyprowadzalam to zapytala " czemu ja zostawiam ". To byla ciezka deczyja, ale u niej nie mialam warunkow ;/

Dziewczynki, o 14.15 wizyta !!!!! Mam stracha.

PS ja ostatnio " katuje " piosenke Jamal " Peron " . Fajna jest ;)
    Milego dnia cioteczki :)

plemniczka, marzycielka29 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, mega ta piosenka piękna:(((((( eh.........

Rubi, dlaczego masz stracha?:P Czyżbym coś przeoczyła...
    Powodzonka , na pewno wszystko bedzie w porzadku:))))

Amicizia, wyprowadzaj się od ciotki i to szybciorem. Ja bym nie dała rady z taką osobą mieszkać, no chyba, ze by to była np. moja mama i miała demencję starczą ;/ ale macie dziecko już praktycznie na świecie i musicie narazie o nim myśleć na 1 planie i Was. Ciocia na pewno sobie poradzi, możecie ją odwiedzać potem itp itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2013, 10:38

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie:czy Wy hartujecie jakos sutki przed porodem?bo ostatnio kolezanka radzila mi,zeby myc je ostra gabka i juz smarowac mascia np maltanem,zeby po porodzie mnie bolaly itd,mnie juz bola,ale nie wiem moze nowe mamy sie wypowiedza jak to jest w praktyce?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;)

My ogarniamy mieszkanie ... powoli kurze ,okna ,zasłony.
    Maz jeescze musi rolety nowe dac do pokoiku sypialno- dla bobusia

Odebralam wyniki badan. Hemoglobina od 12-16 norma . A ja mam 11.60...
    I leukocyty w moczu 5-10 wplyw...

We wtorek ide na 1 ktg do mnie do szkoly rodzenia.
    A w czwsrtek ost wizyta lekarska to zobaczymy jak szyjka itd.

W nocy twardnial mi bebzol i pobolewanie jak na okres

A jaj tam u was ?

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ