X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka jak mi się tak 'ulewało' to się okazało, że bakterie miałam :/ Wydzielina też wodnista , bez zapachu i zupełnie nie pomyślałabym, że to coś przez bakterię :/ ale u Ciebie może to być normalne :)

ja dzisiaj postanowiłam sobie obejrzeć filmik z porodu na yt.....żałuję... wytrzymałam 10 s ;) nie wiem co mnie podkusiło- chyba nuda :o ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to moze byc i mocz i wody, nigdy nic nie wiadomo :) mi tak sie w wakacje lało, wyszłam z wody, jak sobie popływałam i normalnie leciało mi po nogach... masakra!

Mą zwroc zjedliśmy piknatnego kurczaka :D chcialam tradycyjnie w curry zrobic, ale moje curry wyladowało chyba w piwnicy z nieotwartymi przyprawami, wiec znalazłam jakas pikantna marynate i w tym udusilam i jakos tak mi wyszło zaostro nawet jak na mojego M. smaki :) Ciotka tutaj żadnych przypraw nie ma bo ona nie gotuje wiec cóż... było ostro, może to jakoś wpłynie na nasz poród :)

i chociaz pada za chwile ide z M. na spacer do biedronki :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Dziewyny co sądzicie o tym: http://wyprawka.dla.noworodka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Wyprawka-dla-noworodka-lista.pdf ?

tylko dwa pajace? i to z kapturkiem? - nie nie i jak dla mnie jeszcze raz nie.
    10 tetrowek? - o 10 za mało, dziewczyny z ovu po porodzie potwierdzą, żę nawet jesli mylslay ze im sie uda z 10cioma, to nie jedna dokupowala.
    hermetyczny kosz na pieluszki? - na Boga, a po co?
    hmmm, dosc subiektywna lista jak na uniwersalna dla kazdego, ale dobry pomsł z tymi krateczkami do odhaczenia.

patti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    aha no i dzis w ciagu dnia mam troszke wiecej skurczy niz wcozraj ale nawet ich nie licze, bo caly czas cos robie, chba jak juz sie ogarne ze wszystkim to wezme ten stoper w komorce :) Suzy ta rada z aplikacja to strzak w dziesiatke, zwlaszcza w nocy, bo niepotrzebne swiatlo zeby w komorce wlaczyc stoper :D

ciesze sie ze pomogłam :)

• welurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)
    ja dziś od rana na nogach dopiero teraz zasiadłam przy kompie :)
    plemniczka witaj :)
    Ana co do tego "ulewania się " po siusianiu to ja mam tak od dłuższego czasu, najczęściej wtedy kiedy mam za pełny pęcherz to wtedy nie moge tak jakby wysikać się do końca i jak wstaje z ubikacji wtedy zaczyna lecieć, ale nie jest tego jakoś dużo zazwyczaj wystarczy zmienic wkładke i już :) podejrzewam że to dziecko uciska na pęcherz a zmiana pozycji z siedzacej na stojąco umożliwa opróżnienie do końca pęcherza

plemniczka, Ana27 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja mam problem tego typu, ze ciagle chce jesc. Nie to, ze jestem mega glodna, ale mam takie ssanie w zoladku, ze nie obejdzie sie bez przekaszenia malego co nie co ;)

Jutro mam wizyte i zastanawiam sie jak tam u mojej kruszynki... Oby puls byl OK, nie wiem czy znowu przezyje wizyty w szpitalu;/ To takie stresujace...

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witajcie kochane :)
    ja dziś od rana na nogach dopiero teraz zasiadłam przy kompie :)
    plemniczka witaj :)
    Ana co do tego "ulewania się " po siusianiu to ja mam tak od dłuższego czasu, najczęściej wtedy kiedy mam za pełny pęcherz to wtedy nie moge tak jakby wysikać się do końca i jak wstaje z ubikacji wtedy zaczyna lecieć, ale nie jest tego jakoś dużo zazwyczaj wystarczy zmienic wkładke i już :) podejrzewam że to dziecko uciska na pęcherz a zmiana pozycji z siedzacej na stojąco umożliwa opróżnienie do końca pęcherza

ja mialam podobnie, tylko ze nie lalo mi sie bo ja na toalecie w wc robilam wygibasy az polecialo wszytsko tam gdzie powinno :D

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to ja tez spróbuje sie pogimanstykować siedząc jeszcze na wc :)moze też zadziała :)

Amicizia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy spisałam sobie już liste od Ciebie :)

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi na tym etapie apetyt lubi wzrosnac, tez jakos w tym czasie co ty odnotowalam wiekszy apetyt, zwłaszcza w nocy :D

a wogóle to wrocilam zre spacerku z mężem i co? bolą mnie nogi, bo sie jeszcze nie przestawily z balerina na kozaki!!! a miały być skurcze i poród. Ah ten uparty Jać, ciekawe po kim to ma?! ;P

rubi67 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to nie jestem sama ;) Bo moj maz mowi, ze ja wybitnie duzo jem :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    no to nie ciekawie a jak sobie dałaś radę po wypiciu ?bo u mnie było ciężko :D
    nie było źle nawet dobrze sie czułam a jak przyszłam do domu to jeszcze zjadłam 2 cukierki czekoladowe bo miałam mega ochote :) aż wstyd sie przyznawać :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    czesc dziewczyny, zberam sie by napisac od 2 tygodni :)
    na ovu jestem juz ponad 2 lata, a was podczytuje od 2 miesięcy na pewno, wiec w sumie zdązylam was troszke poznac ;)

Z niektórymi dziewczynami znamy sie ze staraczek juz dlugo: Rucia :*,
    Amicizia :*, Selena :*, Effcia :*, Karoam :*.

Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swego grona.

Jestem z Tychów, tak jak ;oniqa ( o ile dobrze pamietam)
    Plemniczka dobra pamięć :)

plemniczka lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia spełnienia wszystkich Twoich marzeń no i szybkiego rozwiązania :)

Amicizia lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi powodzonka ;)
    Ja tez mam apetyt na male co nieco np paczka z bita smietana i w ogole wszystko co moge polac bita smietana..
    Spuchlam ;( i boli mnie wszystko ;) plus przeziebienie kaszel katar i krtan. I pilka niema zatyczki musze kupic nowa a mialo byc tak pieknie..mialam krecic bioderkami ..

rubi67 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mam zgode Stokrotki ;) totez oznajmiam ze wczoraj o 16 21 po 36 h porodu przyszedl na swiat Antek ;) oboje czuja sie dobrze ;) widzialam zdjatka Antka i sie poryczalam.Maly cud :)
    Niestety porod nie nalezal do najlatwiejszych ..ale najwazniejsze ze Maly jest zdrowy i jest juz z nimi ;)
    Maly wazy 3700 :)

Amicizia, anilorak, ;oniqa, Nina, maja2024, Asiulka83, welurka, Kropka, kaaasiaczek_, rubi67, blueberry, Lalita2710, Perełka, Suzy Lee, yennefer, Ana27, patti, magdziunia111123, Lula_w lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serdeczne gratulacje dla Stokrotki i maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:18

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Stokrotki!!! z synka kawał chłopa:-) ale coś długo się biedna męczyła...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje dla Stokrotki, ale długi miałą poród.

Ja tez juz chce, dziś mi sie na pewno juzx Jas nie rozpkauje, musiałabym miec mega ekspresowy poród, a póki co jeszcz enic go nie zapowiada, ale w kolejc enikogo nie puszczam, bo chce wreszcie urodzić !!!!

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu to się nam stokrotka namęczyła ...ale najważniejsze ze ma już dzieciątko w objęciach :)

a tak z innej beczki dziewczyny to jak szykujecie okolice intymne do porodu golicie po całości czy paseczek ??:P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ