III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka jak mi się tak 'ulewało' to się okazało, że bakterie miałam
Wydzielina też wodnista , bez zapachu i zupełnie nie pomyślałabym, że to coś przez bakterię
ale u Ciebie może to być normalne
ja dzisiaj postanowiłam sobie obejrzeć filmik z porodu na yt.....żałuję... wytrzymałam 10 snie wiem co mnie podkusiło- chyba nuda :o
-
Ana to moze byc i mocz i wody, nigdy nic nie wiadomo
mi tak sie w wakacje lało, wyszłam z wody, jak sobie popływałam i normalnie leciało mi po nogach... masakra!
Mą zwroc zjedliśmy piknatnego kurczakachcialam tradycyjnie w curry zrobic, ale moje curry wyladowało chyba w piwnicy z nieotwartymi przyprawami, wiec znalazłam jakas pikantna marynate i w tym udusilam i jakos tak mi wyszło zaostro nawet jak na mojego M. smaki
Ciotka tutaj żadnych przypraw nie ma bo ona nie gotuje wiec cóż... było ostro, może to jakoś wpłynie na nasz poród
i chociaz pada za chwile ide z M. na spacer do biedronki -
nick nieaktualnysla.s wrote:Dziewyny co sądzicie o tym: http://wyprawka.dla.noworodka.pl/wp-content/uploads/2013/06/Wyprawka-dla-noworodka-lista.pdf ?
tylko dwa pajace? i to z kapturkiem? - nie nie i jak dla mnie jeszcze raz nie.
10 tetrowek? - o 10 za mało, dziewczyny z ovu po porodzie potwierdzą, żę nawet jesli mylslay ze im sie uda z 10cioma, to nie jedna dokupowala.
hermetyczny kosz na pieluszki? - na Boga, a po co?
hmmm, dosc subiektywna lista jak na uniwersalna dla kazdego, ale dobry pomsł z tymi krateczkami do odhaczenia.patti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmicizia wrote:aha no i dzis w ciagu dnia mam troszke wiecej skurczy niz wcozraj ale nawet ich nie licze, bo caly czas cos robie, chba jak juz sie ogarne ze wszystkim to wezme ten stoper w komorce
Suzy ta rada z aplikacja to strzak w dziesiatke, zwlaszcza w nocy, bo niepotrzebne swiatlo zeby w komorce wlaczyc stoper
ciesze sie ze pomogłam -
Witajcie kochane
ja dziś od rana na nogach dopiero teraz zasiadłam przy kompie
plemniczka witaj
Ana co do tego "ulewania się " po siusianiu to ja mam tak od dłuższego czasu, najczęściej wtedy kiedy mam za pełny pęcherz to wtedy nie moge tak jakby wysikać się do końca i jak wstaje z ubikacji wtedy zaczyna lecieć, ale nie jest tego jakoś dużo zazwyczaj wystarczy zmienic wkładke i jużpodejrzewam że to dziecko uciska na pęcherz a zmiana pozycji z siedzacej na stojąco umożliwa opróżnienie do końca pęcherza
plemniczka, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Kurcze, ja mam problem tego typu, ze ciagle chce jesc. Nie to, ze jestem mega glodna, ale mam takie ssanie w zoladku, ze nie obejdzie sie bez przekaszenia malego co nie co
Jutro mam wizyte i zastanawiam sie jak tam u mojej kruszynki... Oby puls byl OK, nie wiem czy znowu przezyje wizyty w szpitalu;/ To takie stresujace... -
welurka wrote:Witajcie kochane
ja dziś od rana na nogach dopiero teraz zasiadłam przy kompie
plemniczka witaj
Ana co do tego "ulewania się " po siusianiu to ja mam tak od dłuższego czasu, najczęściej wtedy kiedy mam za pełny pęcherz to wtedy nie moge tak jakby wysikać się do końca i jak wstaje z ubikacji wtedy zaczyna lecieć, ale nie jest tego jakoś dużo zazwyczaj wystarczy zmienic wkładke i jużpodejrzewam że to dziecko uciska na pęcherz a zmiana pozycji z siedzacej na stojąco umożliwa opróżnienie do końca pęcherza
ja mialam podobnie, tylko ze nie lalo mi sie bo ja na toalecie w wc robilam wygibasy az polecialo wszytsko tam gdzie powinno -
nick nieaktualny
-
Rubi na tym etapie apetyt lubi wzrosnac, tez jakos w tym czasie co ty odnotowalam wiekszy apetyt, zwłaszcza w nocy
a wogóle to wrocilam zre spacerku z mężem i co? bolą mnie nogi, bo sie jeszcze nie przestawily z balerina na kozaki!!! a miały być skurcze i poród. Ah ten uparty Jać, ciekawe po kim to ma?! ;Prubi67 lubi tę wiadomość
-
Effcia28 wrote:no to nie ciekawie a jak sobie dałaś radę po wypiciu ?bo u mnie było ciężko
aż wstyd sie przyznawać
Effcia28 lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:czesc dziewczyny, zberam sie by napisac od 2 tygodni
na ovu jestem juz ponad 2 lata, a was podczytuje od 2 miesięcy na pewno, wiec w sumie zdązylam was troszke poznac
Z niektórymi dziewczynami znamy sie ze staraczek juz dlugo: Rucia :*,
Amicizia :*, Selena :*, Effcia :*, Karoam :*.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do swego grona.
Jestem z Tychów, tak jak ;oniqa ( o ile dobrze pamietam)plemniczka lubi tę wiadomość
-
Rubi powodzonka
Ja tez mam apetyt na male co nieco np paczka z bita smietana i w ogole wszystko co moge polac bita smietana..
Spuchlam ;( i boli mnie wszystkoplus przeziebienie kaszel katar i krtan. I pilka niema zatyczki musze kupic nowa a mialo byc tak pieknie..mialam krecic bioderkami ..
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Kochane Mam zgode Stokrotki
totez oznajmiam ze wczoraj o 16 21 po 36 h porodu przyszedl na swiat Antek
oboje czuja sie dobrze
widzialam zdjatka Antka i sie poryczalam.Maly cud
Niestety porod nie nalezal do najlatwiejszych ..ale najwazniejsze ze Maly jest zdrowy i jest juz z nimi
Maly wazy 3700Amicizia, anilorak, ;oniqa, Nina, maja2024, Asiulka83, welurka, Kropka, kaaasiaczek_, rubi67, blueberry, Lalita2710, Perełka, Suzy Lee, yennefer, Ana27, patti, magdziunia111123, Lula_w lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Super, gratulacje dla Stokrotki, ale długi miałą poród.
Ja tez juz chce, dziś mi sie na pewno juzx Jas nie rozpkauje, musiałabym miec mega ekspresowy poród, a póki co jeszcz enic go nie zapowiada, ale w kolejc enikogo nie puszczam, bo chce wreszcie urodzić !!!!