X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    a co do spania to Twój Tymuś też tak ma że jak go karmisz, czy usypiasz na ręcach to maly śpi grzecznie a jak go tylko odloże to sie budzi i zaczyna chwilke płakać ..wezme go na ręće znów spi

Mąż twierdzi że go już rozpieściłam ,ale maluszek potrzebuje blskości i wiem że wtedy czuje się bezpiecznie.
    Maly bardzo ładnie śpi po kąpieli kilka godzinek spokoju jednak ja wtedy padam i sama śpie:) aż do jego pobudki na jedzonko no chyba że tak jak wczoraj obudził mnie bol cycków bo mialam tyle mleka że cała koszule miałam mokrą i na łożku plamy.. więc godzine spędzilam z laktatorem .

no to mamy małych syneczków mamusi ;)
    mój dokładnie tak samo - znowu śpi na mojej klatce piersiowej

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dziewczyny a pamietacie moze co w koncu u vivien wywołało porod, bo ona tez próbowała wielu metod i ani aktywnosc ani lenistwo nie przynosiło efwktu i mała Vivien si enei spieszyła. cos czuję, ż emój Jas postanowił wziąć zniej przykład :D albo z mammuis, bo ja sie 2 tygodnie po terminie urodziłam :D tylko z eprzy mnie nie wiedizeli jeszcze ze mama nie ma szans na porod sn, ze tylko cesarka,a le tobyly tamte czasy.

Ona miala wywolywany w szpitalu chyba..
    Ja tez bylam przenoszona 2 tyg.
    Pisalam rano ze podobno chodzenie po schodach a dokladnie co drugi dziala.wg internetu ;) mysle ze te wszystkie metody to moga a nie musza sie sprawdzic..kiedy nadejdzie czas Jas sie urodzi :) byle juz ;)
    Ja tez juz bym chciala urodzic!! Moj gin mowil o przysiadach (dobre jestem jak slonica ) myciu okien podlogi i pracach fizycznych .prawdziwy facet!!

Amicizia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja o 6:30 byłam na powtórnym badaniu glukozy specjalnie wcześniej dzwoniłam sie umówic mowie kobiecie przez tel jakie mam badania a ona do mnie że ona nie rozumie jakie badanie chce wykonac i kazała przyjechać przyjechałam to okazało się że glukoze zrobią mi dzisiaj a to drugie dopiero we wtorek i znów musze iśc na badanie :(. Przy okazji jak byłam zapisałam sie do okulisty wizyte miałam expresowo bo dzisiaj na 11 okazało sie dzisiaj że nie miam ciśmnienia i nie potrzebna jest cesarka ,a le lekarka stwierdziła że mam przyjśc jeszcze w styczniu na kontrole i jeszcze raz mnie zbadaja jak będzie to mi wsytawia zaświadczenie do CC a jak nie to SN. No ale jeszcze jakby było tego było mało teściowa przyniosła mi zprzychodni aparat do mierzenia cukru i oczywiście wyszło że mam cukier i tą głupią cukrzyce ciażowa, no i od przyszłego tyg przechodze na diete i codziennie musze 2 razy mierzyć cukier, masakra jakaś

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa takiego malucha nie mozna rozpiescic ;) potrzebuje bliskosci i milosci Mamy ;) Na SR mowili zeby tulic i calowac jak najwiecej ;)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:12

;oniqa lubi tę wiadomość

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Ja po wizycie, łożysko się podniosło także już wskazań do cc jak na razie nie ma :) I w środę mam się zgłosić do szpitala, będą mi profil glukozy robić, także sobie posiedzę parę dni :| Grunt że łożysko się podniosło:) ;oniqa to teraz będziemy się przepisami wymieniać :D
    Lula nie ma sprawy a prawdopodobnie ten cukier mam przez moją niedoczynnośc tarczycy

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, ja mialam stresa przez puls mojej Laury- dala mi popalic 2 tyg temu, ale dzis jest wszystko OK :D

Mala wazy 3200 ( +/- 200 g ). Ma dlugie nozki, nie moglismy jej zmierzyc bo szala, ciekawa jestem ile bedzie mialam cm jak sie urodzi, bo od 15 tyg moj gin mi powtarza, ze to bedzie modelka z takimi nozkami :)
    Rozwarcie mam na 1 palec :P Dr mowi zeby juz spokojnie czekac do porodu,mamy sie juz spotkac w styczniu, no chyba zeby sie wczesniej cos dzialo to oczywiscie mam dzwonic. W dzien porodu jakby mnie nie zlapalo mam jechac do szpitala na KTG i wtedy okaze sie co dalej. Serduszko dzis bilo miarowo, to jest najwazniejsze !
    W koncu moge spac spokojnie.

Lilka, Amicizia, Ana27 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Rubi :) ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza na porodowce ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo, hihi. ciekawe, ale mysle ze Ty ;p

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś w galerii kupić staniki do karmienia, ale były takie dzikie tłumy, ze myślałam, że zwariuje i korki okropne, bo długi weekend, ech, ale udało mi się kupić w H&M dwa staniki, uważam, ze są dobre, chociaż brzuch jest wysoko i pod biustem mi się zginał, no ale po porodzie go nie będzie, więc pewnie lepiej się ułoży, wróciłam mega padnięta i spalam 2 godz, to był istny maraton!

Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa i nienormalna, to dopiero wasze początki z maluszkami, ja sama nie wiem jak będzie u mnie, musicie się siebie nauczyć i wypracować rytm dnia, ale spokojnie, dom się nie zawali jak np nie umyjecie garów:-) tulcie swoje maluszki, bo teraz one są dla was całym światem:-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja moje drogie znow zapalenie spojówek + chore gardło = w kazfym trymestrze musze byc chorw :(((

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ona miala wywolywany w szpitalu chyba..
    Ja tez bylam przenoszona 2 tyg.
    Pisalam rano ze podobno chodzenie po schodach a dokladnie co drugi dziala.wg internetu ;) mysle ze te wszystkie metody to moga a nie musza sie sprawdzic..kiedy nadejdzie czas Jas sie urodzi :) byle juz ;)
    Ja tez juz bym chciala urodzic!! Moj gin mowil o przysiadach (dobre jestem jak slonica ) myciu okien podlogi i pracach fizycznych .prawdziwy facet!!

No wlasnie juz wiem ze wywoływany, mam andzieje ze u nas uda sie naturalnie bez wywoływania, bo jakby miałbyc wywoływany to juz nie bede mogła rodfzic w wodzie.

Włąsnie wiem, że to schody są dobre, ale ja mam zawroty głowy wie cnie moge ryzykowac ze schodami, ale przysuady i kicania uskuteczniam i mocno skacze na piłce. Dzis znowu długi spacer z M odbylismy. Zamknelam konto w banku. Do gazwoni nie zdazylismy, ale M. juz wie d=gdzie jest to po weekendzie sie tam przejdzie sam.

i bylismy w glaerii i kupilam sobie w tiumphie drugi biustonosz od karmienia. Landy, super lezy itd, tylko szkoda ze sie wczesniej o cene nie zapytalam. Ale M. powiedzial ze to prezent dla mnie na urodziny i zbeym juz nie wymyslała i nie rozpamietywala tej ceny :)

a rozmaiwalam z kolezanka i mowila ze ona poszla do spzitala bp jej wody odeszly a ksurczy nei miala wcale dopoki jej jakiegos zastrzyku nie podali. Wtedy od razu poleciało. I ona miala te bóle krzyżowe neiszczęsne, ja w sumie tez jak mialam te skurcze osatnio to razem z bólami krzyżowymi...zobaczymy jak to bedzie.

a w rodzince sie smieja ze Jas urodzi sie w swięto niepodległosci i flagami biało-czerwonymi bedziemy go witać :) Wszyscy juz sie go doczekac nie moga :) uwielbiam moja rodzinke :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi fajnie ze z małą ok :)

Oniqa to w sumie fajnie ze masz sznase przynajmniej na razie na SN:) ale tej cukrzycy to współczuje.

rubi67 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    A ja moje drogie znow zapalenie spojówek + chore gardło = w kazfym trymestrze musze byc chorw :(((

współczuje. Ja na szczescie chorowałam tylko w 1 trymestrze jeden raz tak, ze musialam isc do lekarza az. Ale wzielam leki,wyleczyłam choróbsko i do tej pory mam spokój. M. chorował, miał gorączkę a mnie nie chwyciło, więc się ciesze :)

to zdrówka kochana :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki amiciziu.

Jaj chces pociesze cie ja mam tyłozgiecie... macicy = bòle krzyżowe i z tego co wiem orzy porodzie też bóle idą z krzyża.... ;(((
    Teraz juz mnie boli a co bedzie potem.. brzuch twardnieje napina się... i dochodzi ból krzyża ..

Ale co zrobić muszę dać rade...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dzieki amiciziu.

Jaj chces pociesze cie ja mam tyłozgiecie... macicy = bòle krzyżowe i z tego co wiem orzy porodzie też bóle idą z krzyża.... ;(((
    Teraz juz mnie boli a co bedzie potem.. brzuch twardnieje napina się... i dochodzi ból krzyża ..

Ale co zrobić muszę dać rade...

moja kolezanka tez wlasnie miala tyłozgiecie mówiła, że jej najbardziej pomagał ciepły prysznic, to taka rada od mojej przyjaciółki na dolegliwości porodowe :)

Lilka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita kuruj sie biedulko!
    Amicizia oby Jasio sam pchal sie na swiat,wywolywanie to ponoc nic przyjemnego,bole gorsze i mocniejsze,jjutro masz teemin?to moze sie uda:-)

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOze mały chiałżeby mamusia zdazyla sobie konto zamkna ci kupic nowy drugi biustonosz? mam nadzieje z enie słucha mojej psychiki. Bo wiecie, rozsądek mówi, żeby juz sie rodził bo to czas na niego, a z drugiej strony to tak nam wygodnie i bede tesknic za jego ruchami w brzuszku, wiec sa to sprzeczne informacje. Niech mały robi to co dla niego najlepsze a mamusi lepiej niech nie słucha ;P

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita bidulko kuruj się i zbieraj siły na poród !
    Amicizia trzymam kciuki żeby się szybko rozkręciło wszystko ale coś czuje że w ten weekend przywitasz Jasia na świecie :)

Dziewczyny a ja wyczaiłam super okazje i zakupiłam dla Zosi kosz mojżesza-kolyskę za...50 zł. :):) jest piękna ooocoś takiego jest praktycznie identyczna :)

http://i.st-firmy.net/93d41sl/kosz-mojzesza-malyciuszekpl.jpg

chemy żeby Zosia spała w niej na początku a potem już normlanie do łóżeczka :)

Lalita2710, Amicizia, Lilka, Ana27, Nina lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ